Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker

Marine Le Pen, voorzitster van de Franse partij Front National.

Marine Le Pen, voorzitster van de Franse partij Front National.

© afp. Marine Le Pen bij aankomst voor de Tweede Kamer

© afp. Marine Le Pen bij aankomst voor de Tweede Kamer

Waarom wil Wilders met Le Pen samenwerken?

VK 09.11.2013 Het bezoek dat Marine Le Pen, partijvoorzitter van het Franse Front National (FN), dinsdag aan de PVV-fractie brengt, staat in het teken van Europese samenwerking tussen nationalistische en extreem-rechtse partijen. Doel is een krachtige fractie in het Europees Parlement te vormen.

Dit blijkt uit gesprekken met betrokkenen in Frankrijk en Nederland. Fractievorming heeft een groot praktisch belang: fracties genieten belangrijke voordelen in het Europees Parlement. Ze kunnen amendementen indienen en voorzitters van commissies leveren, ze hebben invloed op de agenda, krijgen extra spreektijd en meer ondersteuning.

In de peilingen is zowel de PVV als het FN in eigen land de grootste partij. 

Lees ook Wilders noemt opstelling Van Miltenburg bij bezoek Le Pen ‘kleinzielig en laf’ – 08/11/13

Wilders noemt opstelling Van Miltenburg bij bezoek Le Pen ‘kleinzielig en laf’

Trouw 08.11.2013 Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg weigert partijleider Marine Le Pen van het Franse Front National in de Tweede Kamer te begroeten. Dat meldde PVV-leider Wilders vrijdag via Twitter. Volgens een woordvoerder van de Kamervoorzitter is er niets bijzonders aan de hand. De PVV-leider noemt de opstelling van Van Miltenburg ‘kleinzielig en laf’.

Geen begroeting Le Pen

Telegraaf 08.11.2013 Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg weigert partijleider Marine Le Pen van het Franse Front National in de Tweede Kamer te begroeten. Van Miltenburg heeft dat laten weten aan PVV-leider Geert Wilders, zo meldde Wilders vrijdag via Twitter.

Wilders: ‘Kamervoorzitter weigert Marine Le Pen te begroeten’

Elsevier 08.11.2013 Voorzitter van de Tweede Kamer Anoucka van Miltenburg weigert partijleider Marine Le Pen van het Franse Front National volgende week in de Kamer te begroeten. Van Miltenburg liet hem dat weten, meldt de PVV-leider vrijdag via Twitter. Hij noemt de opstelling van de Kamervoorzitter ‘kleinzielig en laf’.

Campagne

Wilders kondigde eerder aan met Le Pen op campagne te willen gaan ‘voor herstel [van] nationale soevereiniteit ten koste van [de] EU en tegen massa-immigratie’, in het kader van de Europese verkiezingen op 22 mei 2014.

De PVV meldde donderdag dat beide politici woensdag een gezamenlijke persconferentie in Den Haag zullen geven.

Le Pen hekelt kleding gijzelaars

Telegraaf 02.11.2013 In Frankrijk is een rel ontstaan over het uiterlijk van vier Fransen die jarenlang als gijzelaar door strijdgroepen in de Sahara zijn vastgehouden. De nationalistische politica Marine Le Pen zei zich volgens de BBC „ongemakkelijk” te voelen bij de kleding en baarden van de mannen, die volgens haar een „symbool zijn van hun gevangenschap”.

Gerelateerde artikelen;

30-10: Geen losgeld voor gijzelaars

29-10: Franse gijzelaars vrij

Franse politica hekelt kleding vrijgelaten gijzelaars

NU 01.11.2013 In Frankrijk is een rel ontstaan over het uiterlijk van vier Fransen die jarenlang als gijzelaar door strijdgroepen in de Sahara zijn vastgehouden.  De nationalistische politica Marine Le Pen zei zich volgens de BBC ”ongemakkelijk” te voelen bij de kleding en baarden van de mannen, die volgens haar een ”symbool zijn van hun gevangenschap”.

Gerelateerde artikelen:

Lees meer over: Marine Le Pen Frankrijk Niger

zie ook: ‘Vrijlating Fransen ongunstig voor ontvoerde Nederlander Sjaak Rijke’ 

Marine Le Pen: Zouden de gijzelaars geradicaliseerd zijn?

Trouw 31.10.2013 Leider van extreemrechtse partij Front National vindt vrijgelaten gijzelaars verdacht omdat ze een baard dragen. Vier Fransen die in 2010 door Al-Qaida werden ontvoerd in de woestijn in Niger zijn vrijgelaten. Vrijwel iedereen in Frankrijk was blij. Alleen Marine Le Pen, de leider van Front National, vond de vrijgelaten mannen er maar verdacht uitzien omdat ze een lang gewaad, een baard en een hoofddoek droegen. De gijzelaars gaven haar een ongemakkelijk gevoel, aldus Le Pen. Ze vroeg zich af of ze geradicaliseerd zijn tijdens hun gevangenschap in Afrika. In de Amerikaanse tv-serie Homeland is dit een plotlijn. De extreem-rechtse Le Pen maakte haar opmerkingen tijdens een uitzending van het radioprogramma Europe 1.

René Moerland: Wilders en Le Pen: tegengestelde wegen

NRC 30.10.2013 Over twee weken komt Marine Le Pen, de leider van de Franse nationaal-populistische partij Front National, naar Den Haag. Een bezoek om naar uit te kijken voor Geert Wilders: even geen gedoe over geld, partijdemocratie en weer een PVV-Kamerlid met een eigen wil en afwegingen. Wilders kondigde via Twitter aan dat hij op 13 november samen met Le Pen “op campagne” gaat “voor herstel nationale soevereiniteit ten koste van EU en tegen massa-immigratie!” Zo heeft hij het graag: niet praten over het functioneren van zijn eenmanszaak, maar over zijn beloftes. Lees verder

Actie bij bezoek Le Pen aan Den Haag

Den HaagFM 29.10.2013 Op woensdag 13 november komt Marine Le Pen van de Franse extreem-rechtse partij Front National naar Den Haag. De Anti-Fas…lees meer

Le Pen naar Nederland voor overleg met PVV

Trouw 19.10.2013 De Franse ultranationalistische politica Marine Le Pen komt 13 november naar Nederland om met PVV-leider Geert Wilders te praten over een gezamenlijke campagne tegen de Europese Unie en over immigratie. Dat heeft Wilders zaterdag via Twitter laten weten.

Le Pen naar Nederland voor overleg met PVV

NU 19.10.2013 De Franse ultranationalistische politica Marine Le Pen komt 13 november naar Nederland om met PVV-leider Geert Wilders te praten over een gezamenlijke campagne tegen de Europese Unie en over immigratie. Dat heeft Wilders zaterdag via Twitter laten weten.

Le Pen naar Nederland

Telegraaf 19.10.2013  De Franse ultranationalistische politica Marine Le Pen komt 13 november naar Nederland om met PVV-leider Geert Wilders te praten over een gezamenlijke campagne tegen de Europese Unie en over immigratie. Dat heeft Wilders zaterdag via Twitter laten weten.

Gerelateerde artikelen

14-10: Wilders samenwerken Le Pen

14-09: ‘Met Wilders op campagne’

Wilders haalt Marine Le Pen naar Tweede Kamer

Trouw 15.10.2013 PVV-leider Geert Wilders en Front National-partijleider Marine Le Pen zijn van plan samen te gaan werken in hun gevecht tegen de Europese Unie. In november komt Le Pen naar Nederland om daarover verder te praten.

Wilders heeft Le Pen uitgenodigd voor een ontmoeting in de Tweede Kamer, zegt de Front National-leider maandagavond in Nieuwsuur. Wilders zocht in april een eerste toenadering tot het Franse Front National (FN). De PVV-leider zoekt bondgenoten die kritisch tegenover de Europese Unie staan.

Le Pen wil met Wilders op campagne

Trouw 14.09.2013 De Franse ultranationalistische politica Marine Le Pen wil samen met PVV-leider Geert Wilders campagne gaan voeren voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. De leidster van het Front National oppert het gezamenlijk optrekken in een interview met NRC Handelsblad van zaterdag.

Marine Le Pen wil EU-campagne met Wilders

NU 14.09.2013 De leider van het uiterst rechtse Front National in Frankrijk Marine Le Pen wil bij de Europese verkiezingen van volgend jaar samen optrekken met PVV-leider Geert Wilders.

“Het is belangrijk dat de kiezer ziet dat we niet alleen staan, dat in alle EU-landen vergelijkbare patriottische bewegingen actief zijn”, zegt Marine Le Pen zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. Wilders zegt in een interview in De Telegraaf ook dat straks een blok moet worden gevormd dat kritisch tegen Europa is en kritisch tegen migratie. Hij heeft Le Pen gesproken en stelt dat zij een gematigdere koers vaart dan haar vader. “Haar koers wordt zelfs door rabbijnen gesteund.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Geert Wilders PVV

‘Met Wilders op campagne’

Telegraaf 14.09.2013  De Franse ultranationalistische politica Marine Le Pen wil samen met PVV-leider Geert Wilders campagne gaan voeren voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. De leidster van het Front National oppert het gezamenlijk optrekken in een interview met NRC Handelsblad van zaterdag.

Marine Le Pen wil Wilders helpen bij campagne Europese verkiezingen›

NRC 14.09.2013 De voormalige Franse presidentskandidaat Marine Le Pen biedt aan om PVV-voorman Geert Wilders te helpen bij de Nederlandse campagnes voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat aanbod doet ze vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

Lees meer;

28 JUN Ophef in PVV – raadslid ‘kotst’ op ‘gek’ Filip DeWinter ›

2012 Spoedoverleg over crisis UMP – partij van Sarkozy is ernstig verdeeld ›

2012 Marine Le Pen is geen fan van Madonna ›

2012 Tweede ronde Franse parlementsverkiezingen: het wordt links, maar hoe links? ›

2012 Eerste verkiezingsronde resulteert in meerderheid Hollande ›

Wilders wil extreem-rechtste coalitie in Europa

NU 27.04.2013 Geert Wilders wil in het Europees parlement de krachten bundelen met partijen als het Front National en het Vlaams Belang, die vaak als extreem-rechts worden bestempeld. De PVV-leider gaat de komende maanden gesprekken voeren met circa tien anti-europartijen. Dat zegt Wilders in een interview met het AD.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Geert Wilders Marine le Pen

Wilders wil Europees blok met Front National en Vlaams Belang

Trouw 27.04.2013 PVV-leider Wilders wil in het Europees parlement de krachten bundelen met het Franse Front National en het Vlaams Belang. Wilders gaat de komende maanden gesprekken voeren met die en andere anti-europartijen, zegt Wilders in het AD.

Wilders wil front met Le Pen

Telegraaf 27.04.2013 Geert Wilders wil in het Europees Parlement de krachten bundelen met partijen als Front National en Vlaams Belang, die vaak als extreem-rechts worden bestempeld. Komende maandag gaat de PVV-leider gesprekken voeren met circa tien anti-europapartijen. Dat zegt Wilders in een interview met het AD.

Wilders vormt front met Le Pen

AD 27.04.2013 Geert Wilders wil in het Europees parlement de krachten bundelen met partijen als het Front National en het Vlaams Belang, die vaak als extreem-rechts worden bestempeld. De PVV-leider gaat de komende maanden gesprekken voeren met circa tien anti-europartijen. Dat zegt Wilders in een interview met het AD.

Lees ook

Wilders wil samenwerken met Marine Le Pen

Trouw 22.04.2013 PVV-leider Geert Wilders wil bekijken of hij kan samenwerken met Marine Le Pen, voorzitster van de Franse partij Front National. Wilders lunchte maandag met Le Pen in Parijs. ‘Indrukwekkende vrouw. Heb haar uitgenodigd naar NL te komen’, twitterde hij daarna.

Wilders wil samenwerken met Marine Le Pen

NU 22.04.2013 PVV-leider Geert Wilders wil bekijken of hij kan samenwerken met Marine Le Pen, voorzitster van de Franse partij Front National. Wilders lunchte maandag met Le Pen in Parijs. ”Indrukwekkende vrouw. Heb haar uitgenodigd naar NL te komen”, twitterde hij daarna.

Wilders wil samenwerken Le Pen

Telegraaf 22.04.2013 PVV-leider Geert Wilders wil bekijken of hij kan samenwerken met Marine Le Pen, voorzitster van de Franse partij Front National. Wilders lunchte maandag met Le Pen in Parijs. „Indrukwekkende vrouw. Heb haar uitgenodigd naar NL te komen”, twitterde hij daarna.

LEES OOK

april 22, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

13 reacties

 1. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 21, 2013

 2. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Mark Verheijen VVD in strijd tegen de ‘Geharnaste eurofielen’ « Debat in de Digitale Hofstad | november 10, 2013

 3. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes « Debat in de Digitale Hofstad | november 14, 2013

 4. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Demonstratie 13.11.2013 tegen Marine Le Pen Front National | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | november 14, 2013

 5. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Ook een Kopje thee ?? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 4, 2014

 6. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Weg uit de eurozone en weg met de Euro « Debat in de Digitale Hofstad | februari 6, 2014

 7. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel […]

  Pingback door Wouter Bos PvdA – Referendum te houden over de euro en Europa « Debat in de Digitale Hofstad | maart 10, 2014

 8. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door PvdA in de aanval op de PVV – de aanloop naar 22.05.2014 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 11, 2014

 9. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De liefde voorbij ? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2014

 10. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De liefde met Le Pen voorbij ? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2014

 11. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Geert Wilders PVV D-day in Europa « Debat in de Digitale Hofstad | juni 17, 2015

 12. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2018

 13. […] ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front […]

  Pingback door Het vertrouwen in de Euro – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: