Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – SvZ 13.05.2024 – start Russische lenteoffensief?

Zijn de gevechten bij Charkiv het begin van het Russische lenteoffensief?

De Russen lijken in een weekend vechten in de regio-Charkiv verschillende dorpen te hebben veroverd, kilometers terreinwinst te hebben geboekt en gaten in de Oekraïense verdediging te hebben geschoten. Het is lang geleden dat Rusland in een paar dagen zo’n grote winst boekte.

Vrijdag verschenen de eerste berichten dat Rusland een nieuw grondoffensief in de regio Charkiv was begonnen. Het is voor het eerst sinds het najaar van 2022 dat Russische troepen voor een offensief de grens met Oekraïne overstaken.

Het Oekraïense leger zei voorbereid te zijn op een aanval maar lijkt vooralsnog moeite te hebben met verdedigen. Is dit het begin van het verwachte Russische lenteoffensief of test Rusland de Oekraïense verdediging?

Provincie Charkiv

In de buurt van Charkiv boeken de Russen in twee richtingen terreinwinst. Volgens de Amerikaanse denktank The Institute for the Study of War proberen ze het grensstadje Vovtsjansk te omcirkelen. Daarbij hebben ze volgens video’s op Telegram de buitenwijken van de stad bereikt.

In de richting van de stad Charkiv hebben de Russen verschillende dorpen veroverd. Uit verschillende berichten op Telegram blijkt dat ze het dorpje Hlyboke hebben ingenomen, zo’n 5 kilometer van de grens en zo’n 25 kilometer van Charkiv.

Het is lang geleden dat Rusland in een paar dagen tijd zo’n groot gebied veroverde:

  • NOS
  • NOS

Vanuit het noorden zijn de Russen op twee plekken de provincie Charkiv ingetrokken

Het belangrijkste doel van de Russen lijkt het grensstadje Vovtsjansk

In hoeverre de Oekraïners de aanval weten af te slaan, is onduidelijk. De legerleiding spreekt op sociale media van een complexe situatie rond Charkiv. “De vijand boekt tactische successen. Reserves zijn ingezet om de situatie te stabiliseren.”

President Zelensky spreekt in zijn dagelijkse videoboodschap van “hevige gevechten” in het oosten en noordoosten van Oekraïne. Oekraïense militairen proberen volgens hem een Russisch grondoffensief tegen te houden maar zijn flink in de minderheid.

  • EPA
  • EPA
  • EPA

Inwoners van Vovtsjansk worden geëvacueerd naar veilig gebied

Een Oekraïense commandant is kritisch. Op Facebook schrijft hij dat de Oekraïense verdediging niet op orde is. “De eerste lijn van verdedigingslinie en mijnenvelden bestond gewoon niet”, zegt Denys Jaroslavsky. “De vijand is de grens overgestoken zonder tegenstand. Dat had niet gemogen.”

Ook zware gevechten in regio Donetsk

Ook langs andere delen van het front hebben de Russen dit weekend de aanvallen opgevoerd. Volgens Oleksandr Syrsky, opperbevelhebber van het Oekraïense leger, wordt vooral zwaar gevochten op verschillende plaatsen in de regio Donetsk, maar weet Oekraïne de Russen daar vooralsnog tegen te houden.

Het is al langer de wens van Rusland om de hele regio te veroveren. Ondanks zware gevechten is het front de afgelopen weken nauwelijks veranderd.

Vergeleken met vorige week hebben de Russen rond Tsjasiv Jar en Avdiivka nauwelijks terrein veroverd:

  • NOS De Russische weten rondom Avdiivka nauwelijks terrein te winnen
  • NOS In de richting van Tsjasiv Jar is de Russische terreinwinst de afgelopen week minimaal

Rusland ziet kans nu Oekraïne kwetsbaar is. Vanuit de Verenigde Staten zijn nieuwe wapens en munitie onderweg, maar die hebben grote delen van het front nog niet bereikt. Ook is Oekraïne hard op zoek naar nieuwe rekruten, daarbij worden mogelijk ook gevangenen ingezet.

Lenteoffensief?

Al langer wordt gewaarschuwd voor een Russisch lenteoffensief, maar zover is het nog niet, zeggen analisten.

“We kijken mogelijk naar de inleidende fase”, zegt oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif. “Rusland dwingt het Oekraïense leger om een keuze te maken waar ze hun versterkingen naartoe sturen. Als het echte offensief begint, wil Rusland zoveel mogelijk Oekraïense reserves hebben vastgezet.”

Andere militair deskundigen sluiten zich hierbij aan. “Een grondoffensief begint niet per definitie met een grote knal. Het is geen D-Day”, zegt defensiespecialist Peter Wijninga van HCSS. “In een eerste fase wordt afgetast. Waar zitten de zwakke plekken? Als zich vervolgens een kans voordoet, zouden de Russen kunnen proberen daar door de Oekraïense linies te breken.”

Maar ook dan is het de vraag wat Rusland kan bereiken, zegt Frans Osinga, bijzonder hoogleraar oorlogsstudies aan de Universiteit van Leiden. “Vergeleken met het begin van de oorlog zijn de Russische troepen minder goed getraind. Rusland lijkt de afgelopen tijd niet meer in staat te zijn om grootschalige aanvallen op te zetten waarin meerdere brigades goed samenwerken.”

Moeilijke maanden

Oekraïne waarschuwde de bevolking eerder al dat mei en juni moeilijk worden. Tot de Amerikaanse wapens het front bereiken, heeft Rusland immers veel meer wapens en mankracht.

Het is afwachten wat het grote doel van Rusland zal worden. Veel analisten denken dat dit niet de stad Charkiv is. De tweede stad van Oekraïne is goed verdedigd en de Russen hebben niet voldoende capaciteit om de stad in te nemen.

meer:

Zie ook: De hele wereld kijkt wederom weer naar de OPCW in Den Haag en naar Rusland – deel 12 – Aleksej Navalny R.I.P. 1976-2024

Zie ook: Aleksej Navalnyweg bij Russische ambassade in Den Haag !?

En nog verder een greep uit de andere bijzondere producties van de afgelopen tijd.

Meer: Twee jaar oorlog | AD.nl

Lees: Twee jaar oorlog in Oekraïne | Trouw 24.02.2024

meer:

Meer: Zoekresultaten voor: Odessa | Trouw

Meer: Live updates: Russia’s war in Ukraine (cnn.com)

Lees: Rusland-Oekraïne: tijdlijn van de aanloop naar de oorlog (msn.com) 07.12.2023

Meer: Russia-Ukraine war | Today’s latest from Al Jazeera

Meer: Opstand Wagner | NOS

Meer: Russia-Ukraine war: List of key events, day 437 | Russia-Ukraine war News | Al Jazeera

Meer: Pentagon-lek | De Volkskrant

Meer: A year of war in Ukraine | ANP Foto

Meer: russisch roulette – Search (bing.com)

Meer: russisch roulette – Google Zoeken

Meer: russisch blufpoker – Search (bing.com)

Meer: russisch bluf poker – Google Zoeken

Meer: bluf poker – Google Zoeken

Meer: blufpoker – Search (bing.com)

Meer: SPEECH POETIN | AD.nl

Meer: rusland oekraine oorlog – Search (bing.com)

Meer: oekraine oorlog – YouTube

Meer: rusland oekraïne – Search (bing.com)

Meer: Oorlog Rusland-Oekraïne | VRT NWS: nieuws

Meer: rusland oekraïne conflict – Search (bing.com)

Meer: Russische inval in Oekraïne | Rijksoverheid.nl

Meer: Rusland en Oekraïne | Rijksoverheid.nl

Meer: Oorlog in Oekraïne | Rijksoverheid.nl

Meer: Oekraïne – Business AM

Meer: Oorlog Oekraïne – EWmagazine.nl

MeerOorlog Oekraïne | RTL Nieuws

Meer: Oorlog in Oekraïne | RTL Nieuws

Meer: Oorlog in Oekraïne (volkskrant.nl)

Meer: Oorlog Oekraïne | AD.nl

Meer: Crisis in Oost-Oekraïne | NOS

Meer: oorlog in Oekraïne Telegraaf

Meer: Spanningen in Oekraïne | NU

Meer: Oorlog Oekraïne NU

nog meer:

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – 21 maart 2014/21 maart 2024 – 10 jaar de Krim !!!!

zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! Invasie Oekraïne door Rusland – Terugblik 24.02.2022 – 24.02.2024

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – tussenstand 02.02.2024 – Tussenuitspraak ICJ genocidezaak Rusland/Oekraïne !!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – tussenstand 20.12.2023 !!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – tussenstand 20.08.2023 – inzet Nederlandse F-16

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – tussenstand 23.07.2023 – herijking tegenoffensief !

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Wanneer start het Oekraïense lenteoffensief ? – tussenstand 17.06.2023

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Wanneer start het Oekraïense lenteoffensief ?

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – De“Russian-Leak´´ !!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Russisch Nucleair Blufpoker, of Russische roulette ???

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Zal Bakhmut de komende dagen vallen?

Zie ook: Solidariteits- en herdenkingstocht 24.02.2022 – 24.02.2023 – oorlog Rusland in Oekraïne

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! 24.02.2022 – 24.02.2023 – voorbij de vooravond van één jaar oorlog !!!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! Is het Russisch offensief om Donbas-regio in Oekraïne inmiddels al begonnen??

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – De druk vanuit het Westen neemt toe !!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Een nieuw Russisch offensief of het einde van Vladimir Poetin ?

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – rechtvaardiging voor de invasie van Oekraïne ???

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – deel 3- De definitieve aftocht van Vladimir Poetin ???

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Gelekt Russisch plan

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – De definitieve aftocht van Vladimir Poetin ??? -deel 2

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – komt Vladimir Poetin met een Patstelling???

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – De aftocht van Vladimir Poetin ??? – deel 1

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Aflossing van de wacht middels een staatsgreep ???

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Referendum Oost-Oekraïne luidt nieuwe fase in de oorlog in !!!! – de nog verdere nasleep

Zie ook: Gewapende conflicten tussen voormalige Sovjetlanden Armenië en Azerbeidzja laaien op: ‘Hangt samen met Oekraïne’

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Referendum Oost-Oekraïne luidt nieuwe fase in de oorlog in !!!! – de nasleep

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – Referendum Oost-Oekraïne luidt nieuwe fase in de oorlog in !!!!

Zie ookOp weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – het keerpunt in de oorlog?

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !! – de nasleep

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – versus Pravitel Vladimir Poetin als reincarnatie van Tsaar Peter de Grote !!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – 03.06.2022 – Russische invasie Oekraïne alweer 100 dagen bezig

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog – de spanningen lopen nog veel verder op !!

Zie ook: Op weg naar de escalatie van de Koude Oorlog lopen de spanningen nog verder op !!

Zie ook: Op weg naar een nieuwe Koude Oorlog lopen de spanningen nog verder op !!!

Zie ook: De spanningen op weg naar een nieuwe Koude Oorlog lopen nog verder op !!!

Zie ook: De spanningen op weg naar een nieuwe Koude Oorlog lopen weer op !!!

Zie ook: Op weg naar een nieuwe Koude Oorlog ???

Nog veel meer:

Lees: Onrust in Europa: Rusland morrelt aan grenzen in Baltische Zee (msn.com) 22.05.2024

Lees: Rusland wil grenzen in Baltische Zee verleggen (msn.com) 22.05.2024

Lees: Rusland zou grenzen Oostzee willen aanpassen, maar document snel offline gehaald (nos.nl) 22.05.2024

Lees: LIVE | Russisch ministerie verwijdert plannen over grenzen Baltische Zee | Buitenland | Telegraaf.nl 22.05.2024

Lees: Russisch ministerie verwijdert plannen over grenzen Baltische Zee (msn.com)  22.05.2024

Lees: Rusland doet oefening met kernwapens na ‘gevaarlijke retoriek’ van het Westen: is dit reden tot zorg? | Buitenland | AD.nl 22.05.2024

Lees: Met grote oefening laat de Navo Poetin weten: ‘Begin niet aan een oorlog, dat ga je niet winnen’ | Oorlog Oekraïne | AD.nl 22.05.2024

Lees: VS denken dat Rusland antisatellietwapen ruimte heeft ingestuurd | Trouw 22.05.2024

Lees: Live Oekraïne: Verenigd Koninkrijk beschuldigt China van wapensteun aan Rusland | de Volkskrant 22.05.2024

Lees: Oekraïne laat eerste gevangenen vrij om te gaan vechten aan het front | Buitenland | NU.nl 22.05.2024

Lees: Live oorlog in Oekraïne: Eerste Oekraïense gevangenen naar het front | Trouw 22.05.2024

Lees: Rusland begint met kernwapenoefeningen (msn.com) 22.05.2024

Lees: Fatale fout: Russen laten tankluik open en vijand stormt naar binnen (msn.com) 22.05.2024

Lees: Poetin aan het eind van zijn Latijn? (msn.com) 21.05.2024

Lees: Vijf jaar Zelensky: van acteur tot populaire oorlogspresident | RTL Nieuws | RTL.nl 21.05.2024

Lees: Rusland arresteert topcommandant die Poetins leger bekritiseerde (msn.com) 21.05.2024

Lees: Dit zijn de wapens die Biden na maanden wachten naar Oekraïne stuurt (msn.com) 21.05.2024

Lees: Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens dicht bij Oekraïne (msn.com) 21.05.2024

Lees: Overzicht | Rusland oefent gebruik van kernwapens, Kyiv claimt vernietiging schip | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 21.05.2024

Lees: LIVE | Rusland claimt oefening met tactische kernwapens dicht bij Oekraïne | Buitenland | Telegraaf.nl 21.05.2024

Lees: Meer dan 3000 Oekraïense gevangenen melden zich aan bij het leger (msn.com) 21.05.2024

Lees: Slowaken verzetten zich tegen de pro-Russische houding van hun regering (msn.com) 21.05.2024

Lees: Hij vraagt NAVO om in te grijpen: “Schiet Russische doelwitten neer, bescherm onze burgers” (msn.com) 21.05.2024

Lees: Zelensky: hulp uit het Westen bij versterken luchtafweer is traag (msn.com) 21.05.2024

Lees: Zelensky: hulp uit het Westen bij versterken luchtafweer is traag (welingelichtekringen.nl) 21.05.2024

Lees: Dit Russische wapen zorgt voor complete verwoesting in Oekraïne (msn.com) 21.05.2024

Lees: Russische Su-57: hoe Stealth-jets zich verhouden tot Oekraïnes inkomende F-16’s (msn.com) 21.05.2024

Lees: Ook dieren herkennen geweld: adelaars mijden delen Oekraïne sinds oorlog | RTL Nieuws | RTL.nl 21.05.2024

Lees: Russische roebel stijgt naar hoogste niveau in vier maanden | Economie | NU.nl 21.05.2024

Lees: Rusland krijgt groot probleem met import, verwachten economen (businessinsider.nl) 21.05.2024

Lees: Europa stemt ermee in om miljarden aan bevroren tegoeden van Rusland te geven aan Oekraïne (msn.com) 21.05.2024

Kees: ‘Gesprekken over EU-lidmaatschap Oekraïne beginnen volgende maand’ (nos.nl) 21.05.2024

Lees: Oekraïne schiet vierde Russische straaljager in twee weken neer (msn.com) 20.05.2024

Lees: Oekraïens resort in puin na dodelijke Russische aanval | NU.nl 20.05.2024

Lees: Wel wapens voor Oekraïne, maar geen vrijbrief | Trouw 20.05.2024

Lees: Live oorlog in Oekraïne: Nederland levert Oekraïne pantserwagens met wapensysteem | Trouw 20.05.2024

Lees: De ex-lijfwacht die Poetin van een grizzly redde – en hem mogelijk opvolgt (welingelichtekringen.nl) 20.05.2024

Lees: Zelensky’s termijn loopt af, maar de president blijft noodgedwongen aan (nos.nl) 20.05.2024

Lees: Xi haalt Poetins plan voor pijpleiding onderuit (msn.com) 20.05.2024

Lees: LIVE | Rusland bestookt Oekraïne met drones | Buitenland | Telegraaf.nl 19.05.2024

Lees: Oekraïne en Rusland melden droneaanvallen over en weer (nos.nl) 19.05.2024

Lees: Defensie-expert Ko Colijn over Poetins gerammel met kernwapens | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 19.05.2024

Lees: LIVE | Oekraïne: Russisch aanvalsvliegtuig neergeschoten boven Donetsk | Buitenland | Telegraaf.nl 18.05.2024

Lees: Video: Oekraïense strijdkrachten vernietigen twee Russische tanks in de regio Koersk (msn.com) 18.05.2024

Lees: Zelensky voorziet nieuwe aanvallen Rusland: ‘Problemen met troepen en moreel’ | Buitenland | NU.nl 18.05.2024

Lees: Volodymyr Zelensky waarschuwt voor frontlinie (msn.com)

Lees: Omstreden Oekraïense wet om meer mannen op te roepen voor leger in werking | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 18.05.2024

Lees: Mobilisatiewet in werking: Oekraïne heeft dringend veel en jonge militairen nodig | RTL Nieuws | RTL.nl 18.05.2024

Lees: Mobilisatiewet in werking: Oekraïne heeft dringend veel en jonge militairen nodig (msn.com) 18.05.2024

Lees: Rusland denkt aan realiseren bufferzone tegen NAVO in Polen (msn.com) 18.05.2024

Lees: Rusland legt beslag op 240 miljoen euro aan bezitting van Deutsche Bank (businessinsider.nl) 18.05.2024

Lees: Superjacht van Russische oligarch toch niet in Nederland geveild | Binnenland | AD.nl 18.05.2024

Lees: Poetin: Russisch leger is uit op bufferzone bij Charkiv (nos.nl) 17.05.2024

Lees: Live Oekraïne: Dode bij Oekraïense droneaanval op Russische grensregio, aldus gouverneur | de Volkskrant 17.05.2024

Lees: NAVO-generaal: Rusland heeft niet genoeg troepen voor doorbraak (welingelichtekringen.nl) 17.05.2024

Lees: NAVO: ‘Russen hebben niet de aantallen voor een strategische doorbraak’ (msn.com) 17.05.2024

Lees: LIVE | NAVO-generaal: Rusland heeft niet genoeg troepen voor doorbraak | Buitenland | Telegraaf.nl 17.05.2024

Lees: Video: Drone-aanval Treft Olie Raffinaderij in Rusland (msn.com) 17.05.2024

Lees: LIVE | Poetin ontkent de Oekraïense stad Charkov te willen innemen: ’Voorlopig niet het plan’ | Buitenland | Telegraaf.nl 17.05.2024

Lees: Rusland meldt verovering twaalf nederzettingen in Charkiv (msn.com) 17.05.2024

Lees: Poetins nachtmerrie: Amerikaanse wapens die alles kunnen veranderen (msn.com) 17.05.2024

Lees: Satellietbeelden Krim tonen gevolgen van massale ATACMS-aanval op Russisch vliegveld (msn.com) 17.05.2024

Lees: Video: Satellietbeelden van de Aanvallen op het Vliegveld van Belbek Zijn Verschijnen (msn.com) 17.05.2024

Lees: Rusland en China willen allebei niet dat de oorlog in Oekraïne stopt (businessinsider.nl) 17.05.2024

Lees: Poetin trekt legitimiteit Zelensky in twijfel voor sluiten deal (msn.com) 17.05.2024

Lees: Met groene stroom wil Oekraïne energienet beschermen tegen Rusland | RTL Nieuws | RTL.nl 17.05.2024

Lees: Zelensky reist af naar aangevallen grensregio Kharkiv: ‘Situatie onder controle’ | Buitenland | NU.nl 16.05.2024

Lees: Russisch offensief rond Charkiv laat meedogenloos de zwakte van Oekraïense verdediging zien | Buitenland | AD.nl 16.05.2024

Lees: LIVE | Oekraïense leger dringt Russische troepen ’gedeeltelijk’ terug | Buitenland | Telegraaf.nl 15.05.2024

Lees: Gewonden bij aanval flatgebouw Kharkiv en VS stuurt meer hulp | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 15.05.2024

Lees: “Verklaringen van Europa leiden tot directe gewapende confrontatie” (msn.com) 15.05.2024

Lees: Moskou lanceert Bulava, de krachtige raket die de oorlog kan beslissen (msn.com) 15.05.2024

Lees: Oekraïense president Zelensky annuleert bezoek aan Spanje en Portugal (nos.nl) 15.05.2024

Lees: Amerika belooft Oekraïne zo snel mogelijk meer Patriotsystemen (msn.com) 15.05.2024

Lees: Amerika belooft Oekraïne zo snel mogelijk meer Patriotsystemen | RTL Nieuws | RTL.nl 15.05.2024

Lees: Militaire steun VS laat Oekraïne overleven in plaats van terugvechten | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 15.05.2024

Lees: VS beloven Oekraïne 2 miljard dollar aan militaire financiering (msn.com) 15.05.2024

Lees: Poetin prijst ‘oprechte wens’ China voor vrede in Oekraïne (welingelichtekringen.nl) 15.05.2024

Lees: “Poetin is wanhopig” (msn.com) 14.05.2024

Lees: Kan Oekraïne het tij keren in de oorlog? ‘Westerse wapens moeten boost geven’ | RTL Nieuws | RTL.nl 14.05.2024

Lees: Stroom op rantsoen in Oekraïne door Russische aanvallen op energienetwerk (nos.nl) 14.05.2024

Lees: In Oekraïne gaat stroom op rantsoen door Russische aanvallen (msn.com) 14.05.2024

Lees: Flatgebouw Charkiv getroffen door aanval, veel gewonden (msn.com) 14.05.2024

Lees: ‘Opvallend hoe makkelijk Russen door Oekraïense linies kunnen stoten’ (welingelichtekringen.nl) 14.05.2024

Lees: ‘Opvallend hoe makkelijk Russen door Oekraïense linies kunnen stoten’ (msn.com) 14.05.2024

Lees: Russen bezig met opmars in regio Charkiv: verschillende dorpen ingenomen | RTL.nl 14.05.2024

Lees: De gevechten aan het Oekraïense front zijn heviger en bitterder dan ooit (msn.com) 14.05.2024

Lees: Rusland heeft in 2024 per ongeluk al 39 bommen laten vallen op eigen grensgebied (msn.com) 14.05.2024

Lees: Nieuwe hulp VS voor Oekraïne onderweg, gaat volgens minister verschil maken | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 14.05.2024

Lees: Blinken zegt tegen Zelensky dat nieuwe hulp onderweg is (msn.com) 14.05.2024

Lees: Zweden bereidt zich voor op ergste scenario (msn.com) 14.05.2024

Lees: Opnieuw hooggeplaatste Russische generaal opgepakt ’als verdachte van strafbaar feit’ | Buitenland | Telegraaf.nl 14.05.2024

Lees: Opvallende personeelswisseling van Poetin is signaal aan Oekraïne (nos.nl) 14.05.2024

Lees: Zijn de gevechten bij Charkiv het begin van het Russische lenteoffensief? (nos.nl) 13.05.2024

Lees: Grootschalige aanvallen gemeld op doelen Charkiv (msn.com) 13.05.2024

Lees: ‘Dit is nog niet het grote offensief van Poetin’ | Video | Telegraaf.nl 13.05.2024

Lees: Oekraïne vervangt commandant verantwoordelijk voor front Charkiv (msn.com) 13.05.2024

Lees: Live oorlog in Oekraïne: Russische aanvallen Charkiv houden aan, Oekraïne houdt voorlopig stand | Trouw 13.05.2024

Lees: Rusland maakt enorme inhaalslag nu de grote aanval op Oekraïne doorgaat (msn.com) 13.05.2024

Lees: LIVE | ’Russische aanslagen in Kiev verijdeld: explosieven verstopt in blikken thee’ | Buitenland | Telegraaf.nl 13.05.2024

Lees: Speciale operatie van Kiev op Russisch grondgebied (msn.com) 13.05.2024

Lees: Video: FPV-drone vernietigt Russisch gepantserd voertuig VPK-Ural in de regio Belgorod (msn.com) 13.05.2024

Lees: Rusland meldt grote Oekraïense drone- en raketaanval (msn.com) 13.05.2024

Lees: Rusland meldt grote Oekraïense drone- en raketaanval (welingelichtekringen.nl) 13.05.2024

Lees: Dodental ingestorte flat in Russische stad Belgorod opgelopen tot 13 (nos.nl) 13.05.2024

Lees: Rusland: 15 doden in Belgorod na neerschieten Oekraïense raket (msn.com) 13.05.2024

Lees: Poetin doet verrassende ministerswissel in cruciale fase van oorlog | Oorlog in Oekraïne | NU.nl 13.05.2024

Lees: Vervanging legerleider: krijgt Prigozhin na zijn dood toch zijn zin? | NU.nl 13.05.2024

Lees: Poetins nieuwe minister van Defensie is econoom die moet zorgen dat er genoeg geld is voor de oorlog | Buitenland | AD.nl 13.05.2024

Lees: Aankomend defensieminister Rusland wil betere zorg voor soldaten (msn.com) 13.05.2024

Lees: Wie is Andrei Belousov, de nieuwe Russische legerleider? (msn.com) 13.05.2024

Lees: Verrassing in het Kremlin: Poetin organiseert hele stoelendans (msn.com) 13.05.2024

Lees: Russische terreurdreiging in Europa: “Heel wat mensen zullen sneuvelen” (msn.com) 13.05.2024

Lees: Grote NAVO-oefening in Roemenië met Nederlandse parachutisten | Binnenland | Telegraaf.nl 13.05.2024

Lees: Grote NAVO-oefening in Roemenië met Nederlandse parachutisten (msn.com) 13.05.2024

mei 13, 2024 - Posted by | navalny, Oekraïne, onderhandelingen, opcw, Poetin, Rusland, Uncategorized | ,

Nog geen reacties.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.