Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

En weer ging de “Lange arm” van Rusland aan de slag !!

Russische personeelsleden uit hoofdkwartier NAVO gezet: ’Voerden inlichtingenwerk uit’

Meerdere Russische personeelsleden zijn uit het hoofdkwartier van de NAVO gezet. Dat bevestigt secretaris-generaal Jens Stoltenberg tegen het Duitse Bild.

Reden voor de verwijdering van de werknemers is volgens Stoltenberg dat zij ander werk deden dan waarvoor ze in dienst zijn. „We realiseerden ons dat ze activiteiten uitvoerden die eigenlijk geen diplomatiek werk waren, maar inlichtingenwerk.”

Het is niet duidelijk wanneer de uitzettingen plaatsvonden. Ook is het aantal personeelsleden dat is verwijderd uit het hoofdkwartier in Brussel onbekend. Stoltenberg gaf daarnaast geen duidelijkheid over wat die inlichtingen van de Russen zouden zijn.

Buitenlandse inmenging

“We worden bedreigd door Rusland, dat bezig is met een hybride oorlog tegen Frankrijk. Het gaat om cyber-aanvallen en spionage, op de ouderwetse manier en per satelliet.

Er wordt door Moskou massaal nep-informatie en gemanipuleerd nieuws in Frankrijk verspreid. En dat alles samen bedreigt het functioneren van onze democratie”, zegt Constance Le Grip tegen de NOS. Zij is Kamerlid van de regeringspartij van president Macron.

Le Grip leidde vorig jaar een parlementaire onderzoekscommissie naar ‘buitenlandse inmenging’. Ze schreef mee aan een wetsvoorstel om de inmenging aan banden te leggen, dat vorige maand in de Franse Tweede Kamer werd aangenomen. Haar oordeel wordt inmiddels alom gedeeld.

“Rusland verspreidt fake news, manipuleert nieuws en voert cyberaanvallen uit in Europa. En dat gebeurt nu steeds vaker”zei president Macron in februari.

“Het Kremlin verspreidt leugens en manipuleert”, zei vorige maand een woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Chaos en verdeeldheid

“Rusland doet dat met een intensiteit die we nog niet eerder hebben gezien”, zei onderzoeker David Colon afgelopen maand tegen een onderzoekscommissie van de Senaat. “Er is een informatie-oorlog gaande.”

Frankrijk is een doelwit, omdat het Oekraïne steunt. “Moskou wil landen verzwakken die Oekraïne helpen. In die landen wil het chaos en verdeeldheid creëren. Daarom voert Rusland een informatie-oorlog”, zegt David Colon desgevraagd in een toelichting. Hij is als historicus verbonden aan de Sciences Po-universiteit en gespecialiseerd in politieke propaganda en massamanipulatie.

Nepnieuws

De afgelopen maanden meldden de Franse autoriteiten een hele serie incidenten. In januari verspreidde een site die wordt aangestuurd door de Russische inlichtingendienst het verhaal dat zo’n 100 Franse huurlingen in Oekraïne waren gedood. Daar waren geen bewijzen voor.

In februari verspreidden Russen een video van de Franse tv-zender France24 waarin de presentator zei dat Oekraïne een aanslag op Macron wilde plegen. Die video bleek een deep-fake vervalsing te zijn. France24 had dat nooit gemeld.

Rusland is al een beetje in oorlog met het Westen, aldus Franse generaal Thierry Burkhard !!!

Rond dezelfde tijd rolden de Fransen een Russisch netwerk op, Portal Kombat, dat via bijna 200 sociale media, internetsites en fora pro-Russische informatie in Frankrijk verspreidde.

Vorige maand waren Franse overheidsdiensten het doelwit van een DDoS-aanval, ‘zeer waarschijnlijk door Russische hackers’. Verscheidene Franse ministeries moesten hun websites sluiten.

Informatie-oorlog

Specialisten beschuldigden Moskou toen al van desinformatie. “Rusland is al een beetje in oorlog met het Westen. Het is een informatie-oorlog om onze samenlevingen te ontwrichten”, zei de Franse legerleider Thierry Burkhard in Le Monde.

“Russen hebben websites van grote Franse kranten nagemaakt, zoals die van Le Monde en Le Figaro”, zegt parlementariër Constance Le Grip. “Daarmee verspreiden ze fake news, nep-artikelen en leugens. Ze doen alsof die kranten die verhalen schrijven, om zo het Franse publiek te misleiden.”

Olympische Spelen

Dat beaamt historicus David Colon. “Moskou wil chaos en verdeeldheid veroorzaken in Frankrijk en andere Europese landen die Oekraïne steunen. Dat gebeurt nu, omdat er straks Europese verkiezingen zijn.” Moskou hoopt dat pro-Russische partijen daar gaan winnen. “Maar de angst is ook dat Rusland de Olympische Spelen deze zomer in Parijs wil verstoren. Dat kan met een soort hybride oorlogsvoering, zoals met cyberaanvallen.”

Frankrijk heeft een speciale overheidsdienst die zich bezighoudt met cyberaanvallen, de ANSSI. “Het aantal digitale bedreigingen neemt toe”, schreef directeur Vincent Strubel vorige maand in het jaarverslag over 2023. Zijn dienst bereidt zich specifiek voor op cyberaanvallen tijdens de Olympische Spelen.

Bedwantsen

Vorig jaar waren er ook al incidenten. In het najaar kwam Frankrijk, en met name Parijs, in het nieuws vanwege vermeend grote hoeveelheden bedwantsen in hotels. “Op sociale media is dat nieuws kunstmatig versterkt en verspreid, met sturing vanuit Rusland”, zei staatssecretaris van Europese Zaken Jean-Noël Barrot.

“Zoiets is echt bedoeld om het imago van Frankrijk in de wereld te beschadigen, mede met het oog op de Olympische Spelen”, zegt onderzoeker Colon.

Het is een aanval op ons democratisch systeem, aldus Parlementslid Constance Le Grip !!!

In Parijs werden davidsterren op muren gekalkt na het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas. Dat werd aangestuurd door de Russische geheime dienst FSB, meldden politiebronnen aan Franse media. De Franse Binnenlandse Veiligheidsdienst DGSI schreef dat zulke acties vaak vanuit Rusland geïnitieerd worden om Frankrijk te destabiliseren.

“In Frankrijk is verdeeldheid over de oorlog in het Midden-Oosten”, aldus David Colon. “Zo’n actie met die davidsterren is bedoeld om die verdeeldheid groter te maken, aan te scherpen.”

Politica Constance Le Grip: “Het is echt buitenlandse inmenging van Rusland. Het is een aanval op ons democratisch systeem, op onze normen en waarden, op onze rechtsstaat. Die hybride-oorlog wordt steeds intenser en steeds zorgwekkender.”

Kamerdebat zonder Baudet over Russische omkoping, ‘verdenking schadelijk’

De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk weten of en zo ja, welke Nederlandse politici zich hebben laten omkopen door Rusland. Dat bleek tijdens het Kamerdebat over de kwestie. Zolang dat onbekend is hangt de verdenking boven de politieke partijen en de Europese verkiezingen in juni. En dat is schadelijk, daar zijn de Kamerleden het over eens.

Maar een naam noemen of zelfs zeggen dat er geen naam bekend is kan niet zomaar, zei demissionair minister De Jonge. Het gaat om informatie van geheime diensten en die bepalen zelf wat zij bekendmaken.

Donderdag maakten de Tsjechische autoriteiten bekend een pro-Russische desinformatiecampagne te hebben blootgelegd, waarbij de nieuwssite Voice of Europe een sleutelrol heeft gespeeld. De inlichtingendienst AIVD was vooraf door de Tsjechische veiligheidsdienst geïnformeerd.

Tsjechië heeft geen namen van Nederlandse personen openbaar gemaakt en gaat dat “op dit moment” ook niet doen, vertelde De Jonge. En het kabinet en de AIVD willen ook niet zeggen welke informatie zij hebben ontvangen.

‘Commissie Stiekem’: strikt geheim

Een klein groepje Kamerleden wordt vertrouwelijk bijgepraat over bepaalde werkzaamheden van de AIVD. Dat zijn de (plaatsvervangend) fractieleiders van de vijf grootste partijen: PVV (Wilders), GL-PvdA (Timmermans), VVD (Hermans), NSC (Omtzigt) en D66 (Paternotte). Zij vormen de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD), vaak de Commissie Stiekem genoemd.

De informatie die zij krijgen, is in het belang van de veiligheid strikt geheim. Ze mogen die niet delen met hun fractiegenoten en niet gebruiken in een Kamerdebat. Om die reden wordt weleens geopperd om de commissie maar op te heffen. Wat heeft een politicus immers aan informatie die niet kan worden gebruikt? Maar het alternatief is dat niemand meer iets te horen krijgt over het geheime werk van de inlichtingendiensten.

Ook in dit geval is de commissie waarschijnlijk (deels) bijgepraat, maar de leden kunnen daar dus niets over zeggen.

Tot teleurstelling van verschillende fracties deed FvD-leider Thierry Baudet, bekend om zijn uitgesproken pro-Russische standpunten, niet mee aan het debat. Verschillende partijen hintten erop dat de verdenkingen nu juist over zijn partij gaan.

Baudet vindt dat “feitenvrij gepraat over roddels en insinuaties”. In een tweet voorafgaand aan het debat ontkende hij: “Er ís geen geld betaald aan ons, er ís geen “kompromat”, geen afpersing, geen cash, geen crypto, geen overboeking, er is ook geen enkele andere link van FVD met het Kremlin.”

Ook PVV-leider Geert Wilders weet dat hij door zijn voormalige warme banden met de regering-Poetin en het Russische parlement wordt genoemd, ondanks zijn verklaring dat dit ten onrechte is. Hij legt zich erbij neer dat er voorlopig niets openbaar wordt. “Wat we niet willen is de geheime diensten voor de voeten lopen als zij mogelijk een corrupt persoon willen aanpakken.”

Wilders herhaalde dat hij niet is omgekocht en juist helderheid wil !!!

Wilders: PVV heeft geen cent van Rusland gekregen

De Tsjechische krant Denik N heeft op basis van gesprekken met anonieme inlichtingenbronnen wel namen genoemd. Politici uit Duitsland, Frankrijk, Polen, België, Hongarije en Nederland zouden zijn benaderd, en sommigen van hen zouden ‘Russisch’ geld hebben ontvangen, onder meer voor hun campagnes voor de Europese verkiezingen van juni.

De Nederlandse politici die recentelijk nog met interviews op Voice of Europe verschenen zijn Thierry Baudet en de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen van Forum voor Democratie Vlaanderen, Marcel de Graaff.

Juist bij die Europese verkiezingen moet duidelijk zijn over welke politicus of politici het gaat, vindt NSC-leider Pieter Omtzigt. De Jonge is het daarmee eens, maar kan nu toch niets zeggen !!

Kamerleden en De Jonge voeren ongemakkelijk debat over Russische inmenging

Er werden verschillende voorstellen gedaan om de regels over de financiële giften aan politieke partijen strenger te maken. Maar vrijwel niemand denkt dat dat gaat helpen om dit soort omkoping aan het licht te brengen.

De Kamer rest weinig anders dan af te wachten wat de AIVD gaat doen of in het geheim al in gang heeft gezet. Als de veiligheidsdienst politici van strafbare feiten verdenkt, dan kan een strafrechtelijk onderzoek worden gestart via het Openbaar Ministerie.

Ook kan de Kamer een nieuwe commissie in het leven roepen die een aanklacht tegen een bepaalde politicus voorbereidt. Die commissie moet dan wel zelf bepaalde harde aanwijzingen of bewijzen hebben. Volt stelde voor om daar nu vast mee te beginnen, maar dat is andere partijen te snel, nu er geen specifieke verdenkingen zijn.

nog meer:

Zie ook: Thierry Baudet FvD, Geert Wilders PVV en Poetin “Wij zijn 3 vriendjes, jij, hij en ik” !!! – de nasleep

Zie ook: Thierry Baudet FvD, Geert Wilders PVV en Poetin “Wij zijn 3 vriendjes, jij, hij en ik” !!!

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland in Den Haag en verder !!! – deel 5

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland in Den Haag en verder !!! – deel 4

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland in Den Haag en verder !!! – deel 3

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland in Den Haag en verder !!! – deel 2

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland in Den Haag en verder !!! – deel 1

Zie ook: De lange arm van Rusland ook in Duitsland !!deel 2

Zie ook: De lange arm van Rusland ook in Duitslanddeel 1

Zie ook: De lange arm van Rusland ook in Verenigd Koninkrijk

Zie ook: De lange arm van Rusland ook in Polen

Zie ook: De lange arm van Rusland ook in Zweden

Zie ook: De lange arm van Rusland en China ook in Nederland en verder – de nasleep

Zie ook: De lange arm van China ook in Nederland

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland weer aan de slag ???

Zie ook: De “Lange arm” van Rusland aangepakt

Zie ook: En weer kijkt de hele wereld naar Rusland !!!

Zie ook: En weer kijkt de hele wereld naar het Rusland in Den Haag

Zie ook: De Lange arm van Eritrea – deel 4

Zie ook: De nog Langere arm van Erdogan vanuit Turkije – deel 23 – ongewenste inmenging en intimidatie vanuit Turkije

nog veel meer:

Lees: Russische terreurdreiging in Europa: “Heel wat mensen zullen sneuvelen” (msn.com) 13.05.2024

Lees: Premier: Georgië neemt betwiste wet dinsdag aan, ondanks protest | Buitenland | Telegraaf.nl 13.05.2024

Lees: Georgisch parlement weer stap dichter bij goedkeuring omstreden ‘Russische’ wet | Buitenland | NU.nl 13.05.2024

Lees: Georgië zet nieuwe stap naar goedkeuring omstreden wet | Buitenland | Telegraaf.nl 13.05.2024

lees: Premier: Georgië neemt betwiste wet dinsdag aan, ondanks protest (msn.com) 13.05.2024

Lees: Premier: Georgië neemt betwiste wet dinsdag aan, ondanks protest in Tbisili | Trouw 13.05.2024

Lees: Meerderheid in parlement Georgië voor ‘Russische’ wet tegen buitenlandse inmenging (nos.nl) 13.05.2024

Lees: Demonstranten blokkeren Georgisch parlementsgebouw wegens ‘Russische’ wet | Buitenland | NU.nl 13.05.2024

Lees: Beïnvloedt Rusland de Europese verkiezingen? – EW (ewmagazine.nl) 12.05.2024

Lees: Georgiërs blijven protesteren tegen ‘Russische schaduw’ die over land hangt (nos.nl) 12.05.2024

Lees: 50.000 Georgiërs protesteren tegen omstreden wet | Buitenland | Telegraaf.nl 11.05.2024

Lees: Amerikaanse verrader dacht dat hij met Russische spion praatte: meer dan 20 jaar cel! (msn.com) 09.05.2024

Lees: Tientallen Europese media tegen betaling als Kremlin-propaganda gebruikt (msn.com) 09.05.2024

Lees: Verenigd Koninkrijk zet Russische diplomaat uit | Buitenland | Telegraaf.nl 08.05.2024

Lees: Verenigd Koninkrijk zet Russische diplomaat uit (msn.com) 08.05.2024

Lees: Deze lobbyiste pleit voor aanpak van Russische trollenfabrieken (businessinsider.nl) 08.05.2024

Lees: Eindelijk bekend wie achter ransomwarebende LockBit zit: FBI looft 10 miljoen uit | Tech | NU.nl 08.05.2024

Lees: Leider van beruchte hackersgroep LockBit ‘ontmaskerd’, landen loven miljoenen uit voor aanhouding | de Volkskrant 07.05.2024

Lees: Beloning VS voor tip over Russische leider gijzelsoftwarebende | Buitenland | Telegraaf.nl 07.05.2024

Lees: Mogelijk afluisterapparatuur gevonden in vergaderzaal Poolse regering (nos.nl) 07.05.2024

Lees: Poetin lanceert sabotageacties in Europa (msn.com) 06.05.2024

Lees: FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage | Buitenland | Telegraaf.nl 05.05.2024

Lees: Inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage (welingelichtekringen.nl) 05.05.2024

Lees: ‘Zeker vijf spionageschepen in België gesignaleerd’, ook in Nederland vermoedens (nos.nl) 04.05.2024

Lees: Waarom Russische vissersschepen in de Eemshaven meer doen dan ons van lekkerbekjes voorzien | Buitenland | AD.nl 04.05.2024

Lees: Piloten krijgen vaker verstoord signaal boven Rusland en Midden-Oosten: het lijkt alsof ze ergens anders vliegen | Buitenland | AD.nl 04.05.2024

Lees: Kremlincritici: Rusland vermoordt, vergiftigt en intimideert vijanden in het buitenland | Buitenland | AD.nl 03.05.2024

Lees: Rusland zat achter hack bij Duitse regeringspartij SPD, zegt Berlijn | de Volkskrant 03.05.2024

Lees: Opnieuw confrontaties in Georgië om ‘Russische wet’, Europa reageert bezorgd | Buitenland | AD.nl 02.05.2024

Lees: Georgië stap dichter bij ‘Russische wet’, traangas en waterkanon ingezet (nos.nl) 02.05.2024

Lees: LIVE | EU legt netwerk bloot dat Russische propaganda witwast | Buitenland | Telegraaf.nl 02.05.2024

Lees: EU legt netwerk bloot dat Russische propaganda witwast (msn.com) 02.05.2024

Lees: Parlement Georgië stemt voor ‘Russische’ wet die EU-toetreding kan dwarsbomen | Buitenland | NU.nl 01.05.2024

Lees: Georgië weer een stap dichterbij omstreden ‘Russische wet’ (nos.nl) 01.05.2024

Lees: Politie in Georgië beëindigt met geweld protest tegen ‘Russische wet’ (nos.nl) 01.05.2024

Lees: Russische ‘GPS-jammers’ storen westerse vliegtuigen: ‘Doelbewuste actie is hybride aanval’ (msn.com) 01.05.2024

Lees: Russische ‘GPS-jammers’ storen westerse vliegtuigen: ‘Doelbewuste actie is hybride aanval’ (welingelichtekringen.nl) 01.05.2024

Lees: Estland beschuldigt Rusland van sabotage gps-systeem, Finnair houdt vliegtuigen aan de grond | de Volkskrant 30.04.2024

Lees: Russische ‘GPS-jammers’ houden vliegtuigen in Westen aan de grond | BNR Nieuwsradio 30.04.2024

Lees: Duitse kapitein was een Russische spion uit angst voor kernoorlog (msn.com) 30.04.2024

Lees: Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische gps-inmenging (msn.com) 29.04.2024

Lees: ’Mars voor Europa’ van oppositie Georgië trekt 20.000 deelnemers | Buitenland | Telegraaf.nl 28.04.2024

Lees: Vijf mannen in VK aangeklaagd voor misdrijven in opdracht van Rusland | Buitenland | NU.nl 26.04.2024

Lees: VK klaagt vijf mannen aan voor misdrijven in opdracht van Rusland (msn.com) 26.04.2024

Lees: ‘Zo probeert Russische staat ons te beïnvloeden’ | Video | Telegraaf.nl 25.04.2024

Lees: Wees niet naiëf, stelt Nederlandse spionnenbaas: ‘Let op je eigen veiligheid en die van je bedrijf’ | Binnenland | AD.nl 24.04.2024

Lees: AIVD ziet dreiging van (cyber)terreur door Rusland en China verder toenemen | Trouw 24.04.2024

Lees: Europees Parlement rond slotsessie vooral bezig met buitenlandse inmenging (nos.nl) 23.04.2024

Lees: BREAKING: Duitse politie arresteert twee mannen voor sabotageplannen namens Rusland (msn.com) 19.04.2024

Lees: Duitsland arresteert twee Russische spionnen (msn.com) 19.04.2024

Lees: Oppositieleider Duitsland onder vuur: ‘Zouden samenwerken met de Russen’ | Video | Telegraaf.nl 19.04.2024

Lees: Meer Russische cyberaanvallen op Nederland: ‘Moeten alle zeilen bijzetten’ | Tech | NU.nl 18.04.2024

Lees: Veel alarmbellen over Rusland, Iran en China in jaarverslag MIVD (nos.nl) 18.04.2024

Lees: Duitse politie pakt Russische spionnen op voor plannen sabotageacties (nos.nl) 18.04.2024

Lees: Duitsland arresteert twee mannen op verdenking van spionage voor Rusland | Buitenland | NU.nl 18.04.2024

Lees: Kamervoorzitter Bosma wil dat Europees Parlement scherp is op Russische inmenging (nos.nl) 18.04.2024

Lees: Kamer wil dat Europa scherp is op Russische inmenging bij verkiezingen (msn.com) 18.04.2024

Lees: MIVD: weer Russisch spionageschip op Nederlands deel Noordzee aangetroffen | RTL Nieuws | RTL.nl 18.04.2024

Lees: Opnieuw duizenden betogers tegen ‘Russische wet’ in Georgië (nos.nl) 18.04.2024

Lees: Protesten in Georgië: moet het land naar Europa of toch naar Rusland toe bewegen? | RTL Nieuws | RTL.nl 18.04.2024

Lees: Protesten in Georgië: moet het land naar Europa of toch naar Rusland toe bewegen? (msn.com) 18.04.2024

Lees: EU waarschuwt Georgië vanwege ‘Russische wet’: ‘Gaat in tegen kernwaarden’ | Buitenland | NU.nl 17.04.2024

Lees: Wederom Russische propaganda op BabyTV, Ziggo zet kinderzender voorlopig op zwart | Show | AD.nl 17.04.2024

Lees: Ziggo zet kinderzender BabyTV op zwart na Russische propaganda | Binnenland | Telegraaf.nl 17.04.2024

Lees: Waarom Rusland de EU bestookt met nepnieuws over bedwantsen (businessinsider.nl) 15.04.2024

Lees: Waarom Rusland Europa bestookt met nepnieuws over bedwantsen, volgens Europarlementariër en cyberanalist Bart Groothuis (VVD) (msn.com) 15.04.2024

Lees: Omvang van Oostenrijks spionageschandaal wordt steeds duidelijker (nos.nl) 13.04.2024

Lees: Belgische justitie start onderzoek naar Russische beïnvloeding van EU-parlement | Politiek | NU.nl 12.04.2024

Lees: Europarlementariërs vrezen desinformatiecrisis in opmaat naar verkiezingen (nos.nl) 12.04.2024

Lees: Justitieel onderzoek naar Russische inmenging in Brussel: ’Kremlin benaderde Europarlementariërs’ | Buitenland | Telegraaf.nl 12.04.2024

Lees: Kabinet vraagt Raad van State advies over toezicht op individuele Kamerleden (nos.nl) 09.04.2024

Lees: Geen betalingen uit Rusland in jaarcijfers FVD, maar kunnen alsnog banden zijn | Politiek | NU.nl 09.04.2024

Lees: Geen Russische giften ontdekt in jaarverslag FvD, maar ‘wie geld aanneemt van Russen, zet dat niet netjes in een Excelsheet’ | Trouw 09.04.2024

Lees: ‘Geen aanwijzing Russische betalingen aan Forum in 2016’ (businessinsider.nl) 09.04.2024

Lees: Geen aanwijzingen voor Russische betalingen aan Forum voor Democratie in 2016, volgens onderzoek (msn.com) 09.04.2024

Lees: ‘Veelbesproken jaarcijfers Forum bevatten geen Russische betalingen’ (nos.nl) 09.04.2024

Lees: AfD blijft in opspraak geraakt Bondsdaglid voorlopig steunen (nos.nl) 08.04.2024

Lees: Rusland voert aanvallen op Frankrijk met nepnieuws op (nos.nl) 06.04.2024

Lees: Russische personeelsleden uit hoofdkwartier NAVO gezet: ’Voerden inlichtingenwerk uit’ | Buitenland | Telegraaf.nl 06.04.2024

Lees: LIVE | Russische personeelsleden uit hoofdkwartier NAVO gezet: ’Voerden inlichtingenwerk uit’ | Buitenland | Telegraaf.nl 06.04.2024

Lees: Peuters zien ineens Russische beelden op BabyTV: ‘Zet iedereen op scherp’ | Tech | NU.nl 06.04.2024

Lees: Russische propaganda te zien op kinderzender in Nederland na verstoring door hackers (nos.nl) 06.04.2024

Lees: Peuters krijgen door hack Russisch propagandafilmpje voorgeschoteld op BabyTV | Binnenland | AD.nl 06.04.2024

Lees: Peuters bestookt met Russische propaganda op tv-zender BabyTV | Binnenland | Telegraaf.nl 06.04.2024

Lees: LIVE | Russische personeelsleden uit hoofdkwartier NAVO gezet: ’Voerden inlichtingenwerk uit’ | Buitenland | Telegraaf.nl 05.04.2024

Lees: Voice of Europe: propagandakanaal voor rechts Europa | Trouw 04.04.2024

Lees: Duitse AfD-politicus Petr Bystron ontving mogelijk geld voor verspreiden pro-Russische propaganda | de Volkskrant 03.04.2024

Lees: Duits bondsdaglid AfD kreeg mogelijk Russisch geld (nos.nl) 03.04.2024

Lees: Kamerdebat zonder Baudet over Russische omkoping, ‘verdenking schadelijk’ (nos.nl) 02.04.2024

Lees: Na debat over Russische inmenging lijkt één ding zeker: namen blijven verborgen | Politiek | NU.nl 02.04.2024

Lees: Staat er iemand in de Tweede Kamer op de loonlijst van Poetin? De Tweede Kamer weet het nog altijd niet | Politiek | AD.nl 02.04.2024

Lees: Minister en Kamer worstelen met ongemak rond kennis van geheime diensten | RTL Nieuws 02.04.2024

Lees: Kamerdebat zonder Baudet over Russische omkoping, ‘verdenking schadelijk’ (nos.nl) 02.04.2024

Lees: Kamer na debat niks wijzer over mogelijke Russische beïnvloeding (msn.com) 02.04.2024

Lees: Kamer komt niet verd 02.04.2024er in ‘ongemakkelijk’ debat over mogelijke omkoping door Russen | Politiek | NU.nl 02.04.2024

Lees: Wilders wil alsnog opheldering over vermeende Russische omkoping (msn.com) 02.04.2024

Lees: ’Tot het uiterste gaan voor duidelijkheid over Russische betalingen aan politici’ | Binnenland | Telegraaf.nl 02.04.2024

Lees: Wilders wil ‘iets van helderheid’ over zaak rond Russische inmenging (nos.nl) 02.04.2024

Lees: Wilders wil opheldering over vermeende Russische omkoping (msn.com) 02.04.2024

Lees: Wilders wil opheldering over vermeende Russische omkoping | RTL Nieuws 02.04.2024

Lees: Omtzigt teleurgesteld: ‘We weten verrekte weinig’ | Video | Telegraaf.nl 02.04.2024

Lees: Kamerdebat zonder Baudet over Russische omkoping, ‘verdenking schadelijk’ (nos.nl) 02.04.2024

Lees: Kamer moet debat over Russisch geld voeren zonder Baudet: ‘Feitenvrij gepraat over roddels en insinuaties’ | de Volkskrant 02.04.2024

Lees: Baudet zegt dat FVD niet aanwezig is bij Kamerdebat over inmenging Rusland | Politiek | NU.nl 02.04.2024

Lees: Forum niet bij debat over Russische inmenging | Trouw 02.04.2024

Lees: Baudet niet bij debat over Russische beïnvloeding van Europese politici (msn.com) 02.04.2024

Lees: Baudet niet bij debat over Russische beïnvloeding van Europese politici | RTL Nieuws 02.04.2024

Lees: Forum niet bij debat over Russische inmenging | Trouw 02.04.2024

Lees: Baudet: debat over Russische invloeden is ‘parlement onwaardig’ (msn.com) 02.04.2024

Lees: Marcel de Graaff is bij de ‘Voice of Europe’ de held van de week | Trouw 02.04.2024

Lees: In het nieuws omdat… hij pro-Russische Europese politici zou hebben betaald | Trouw 01.04.2024

Lees: Kabinet noemt geen namen in zaak rond Russische desinformatie (nos.nl) 01.04.2024

Lees: Kabinet wil geen namen noemen over Russische beïnvloeding | Trouw 01.04.2024

Lees: Kabinet wil geen namen politici noemen in affaire rond vermeende Russische omkoping: ‘Kan werk AIVD schaden’ | Politiek | AD.nl 01.04.2024

Lees: Rookgordijn rond Russisch geld blijft: ’Geheimhouding en bronbescherming’ | Binnenland | Telegraaf.nl 01.04.2024

Lees: Kabinet kreeg geen informatie van Tsjechen over omkoping politici (welingelichtekringen.nl) 01.04.2024

Lees: Kabinet heeft geen informatie uit Tsjechië over omgekochte politici (businessinsider.nl) 01.04.2024

Lees: Kabinet noemt geen namen van politici die mogelijk geld kregen van Rusland | RTL Nieuws 01.04.2024

Lees: Kabinet noemt geen namen van politici die mogelijk geld kregen van Rusland (msn.com) 01.04.2024

Lees: Kabinet kreeg geen informatie van Tsjechen over omkoping politici (msn.com) 01.04.2024

Lees: Kabinet kreeg geen informatie van Tsjechen dat Rusland politici zou betalen | Politiek | NU.nl 01.04.2024

Lees: Poetin wil jou beïnvloeden: dit is waarom en wat je ertegen kan doen | Binnenland | NU.nl 30.03.2024

Lees: Net nu Wilders zijn Ruslandkoers verlegt, ontploft er een affaire die zijn achilleshiel raakt | Deze verhalen mag je niet missen | AD.nl 29.03.2024

Lees: De Jonge onderzoekt impact desinformatie op Nederlandse democratie en publieke debat | Politiek | AD.nl 28.03.2024

Lees: Baudet ontkent, maar na onthulling over Russische beïnvloeding kijkt iedereen weer naar hem | Politiek | AD.nl 28.03.2024

Lees: Politiek geschokt door claim over Russisch geld naar Nederland, minister De Jonge: ‘Niet naïef zijn’ | Politiek | AD.nl 28.03.2024

Lees: Nederlandse politici volgens Tsjechië betaald door Rusland, Kamer wil debat | Politiek | NU.nl 28.03.2024

Lees: Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’ | Binnenland | AD.nl 28.03.2024

Lees: Russische connecties rond Baudet: geen geheim meer, toch een zorg (nos.nl) 24.02.2023

april 7, 2024 - Posted by | Uncategorized

1 reactie

  1. […] Zie ook: En weer ging de “Lange arm” van Rusland aan de slag !! […]

    Pingback door Partijverbod via de `Wet op de Politieke Partijen´ WPP – voor advies naar de Raad van State !! « Debat in de Digitale Hofstad | april 12, 2024


Sorry, the comment form is closed at this time.