Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

En weer kijkt de hele wereld naar Rusland !!!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BB1fuEaI.img

Dood van Russische balling in Londen moest op zelfmoord lijken

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny  is niet het enige slachtoffer van vergiftiging met novitsjok !! Er zijn meerdere slachtoffers.

Het lichaam van de in 2018 in Londen vermoorde Russische balling Nikolai Gloesjkov is zo achtergelaten dat het op zelfmoord leek, schrijft BBC News. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw, bleek vrijdag tijdens een zitting over het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Gloesjkov.

Uit autopsie bleek toentertijd al dat Gloesjkov was gewurgd. De politie zegt nu dat de zakenman waarschijnlijk van achteren is aangevallen. Er zou geen sprake zijn geweest van een langdurige worsteling.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2304781a-99ba-11eb-ac7f-02c309bc01c1.jpg

Niemand aangehouden

De Britse politie heeft ondanks het horen van 1800 getuigen en het bekijken van 2200 uur aan camerabeelden nog niemand aangehouden. Ook is een motief nog niet vastgesteld.

“Dit is vanaf het begin een enorm complex en uitdagend onderzoek geweest”, zegt de politie tegen de BBC. “We hebben honderden verklaringen afgenomen en heel veel bewijsmateriaal verzameld, maar we hebben nog niemand gearresteerd.”

Poetin

Gloesjkov was in het verleden topman van de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot. De zakenman was bevriend met oligarch Boris Berezovski, een tegenstander van de Russische president Poetin. Rond 2000 kregen ze ruzie met Vladimir Poetin, waarna ze naar Groot-Brittannië vluchtten. Als ballingen bleven ze kritiek uiten op Poetin.

De afgelopen jaren waren meerdere Russische critici doelwit van aanslagen

Een andere vriend, oud-spion Alexander Litvinenko, overleed in 2006 na vergiftiging met de uiterst radioactieve isotoop polonium-210. Na Brits onderzoek bleek dat de Russische president Poetin daar waarschijnlijk opdracht voor had gegeven

Berezovski kwam in 2013 onder verdachte omstandigheden om het leven op zijn landgoed in de buurt van Londen. . Hij werd opgehangen teruggevonden in zijn badkamer, wat de indruk wekte dat het om zelfmoord ging. Gloesjkov heeft altijd gezegd dat zijn vriend is vermoord. De daadwerkelijke doodsoorzaak is nog altijd niet opgehelderd.

Gloesjkov werd op 12 maart 2018 door zijn dochter dood gevonden in zijn huis in Londen. Uit een eerste onderzoek bleek toen al dat hij gewurgd is. Volgens de experts is hij van achteren aangevallen en snel uitgeschakeld, schreven de Britse media.

Er waren geen tekenen van een langdurige worsteling. De politie heeft ondanks het horen van 1800 getuigen en het bekijken van 2200 uur aan camerabeelden tot nog toe geen arrestaties verricht in de moordzaak en ook een motief is nog niet vastgesteld.

Op de dag dat Gloesjkov dood werd gevonden, had hij in een rechtbank in Londen moeten verschijnen, omdat Aeroflot hem beschuldigde van fraude.

Ook in 2018 werden in Zuid-Engeland de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd met een zenuwgas. De twee werden bewusteloos aangetroffen in een park Salisbury.

De twee veertigers die in 2018 met vergiftigingsverschijnselen in een Engels ziekenhuis terecht zijn gekomen, hebben hetzelfde zenuwgas binnengekregen als, twee weker eerder, de Russische oud-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia.

Een van de twee Britten die in Amesbury in aanraking zijn gekomen met het zenuwgif novitsjok is overleden. Volgens de Britse politie is de 44-jarige Dawn Sturgess later overleden in een ziekenhuis. Haar partner van 45 ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Sturgess is een van de twee mensen die in aanraking waren gekomen met de resten van het zenuwgif, dat in maart dat jaar in het naburige Salisbury werd gebruikt voor een aanslag op de Russische oud-spion Skripal.

De twee werden bewusteloos gevonden in een huis in Amesbury, dertien kilometer ten noorden van Salisbury. Het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn geraakt met een weggegooid flesje met novitsjok.

De toenmalige Britse premier May zei destijds dat Skripal en zijn dochter Joelia zijn vergiftigd door twee leden van de Russische geheime dienst GROe.

De politie zag geen duidelijke aanwijzingen voor een verband tussen de dood van Gloesjkov en de aanslag op Skripal.

OPCW

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bevestigde ook dat het zenuwgif Novitsjok is gebruikt bij de vergiftiging van Aleksej Navalny.

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny had inderdaad zenuwgif in zijn bloed. Dat blijkt uit onderzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag.

Oppositieleider Aleksej Navalny was niet erg populair in Rusland !!

Navalny werd in augustus 2020 ziek tijdens een vlucht in Rusland. Hij mocht naar Duitsland om daar behandeld te worden. Westerse onderzoekers hadden al vastgesteld dat hij is vergiftigd met een novitsjok-zenuwgif. Een team van de OPCW heeft ook monsters genomen bij de politicus voor eigen onderzoek.

Lees ook;

Gezondheid Navalny ‘holt achteruit’: dubbele hernia en geen gevoel in zijn handen

Lees ook;

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

dossier OPCW NOS

dossier “Hackaanval OPCW” AD

Nog meer:

Lees: Russische president Poetin speelt agressief pokerspel: ‘Niemand weet welke kant dit opgaat’ MSN 22.04.2021

Lees: Russische president Poetin speelt agressief pokerspel: ‘Niemand weet welke kant dit opgaat’ RTL 22.04.2021

Lees: Diplomatieke rel Rusland-Tsjechië escaleert: opnieuw diplomaten uitgezet NOS 22.04.2021

Lees: Poetin zwijgt Navalny en Oekraïne dood in zijn jaarlijkse toespraak Telegraaf 21.04.2021

Lees: Poetin houdt zich in jaartoespraak op de vlakte over spanningen in Oekraïne AD 21.04.2021

Lees: Krim, Navalny en Tsjechië: Grote zorgen bij Europese lidstaten om conflicten Rusland AD 19.04.2021

Lees ook: Wie is Alexej Navalny en wie wil hem opruimen?

Navalny vergiftigd met novitsjok – NRC

Oppositieleider Navalny vergiftigd met novitsjok: vier vragen …

Dit doet novitsjok, het gif dat in Navalny’s lichaam werd … – Nos

OPCW: vergiftiging Navalny met novitsjok is gebruik van … – Nos

Poetins boodschap: kijk naar Navalny en je ziet wat er met je …

Duitsland: Aleksej Navalny vergiftigd met novitsjok …

Duitse regering: “Bewijs dat Navalny werd vergiftigd met …

Duitsland heeft bewijs dat Russische opposant Navalny …

Duitsland: ‘Navalny werd vergiftigd met novitsjok-zenuwgas …

Duitse artsen: Navalny vergiftigd met zenuwgif novitsjok – De …

Previous12345678910Next

Verder ook:

Zie: De hele wereld kijkt wederom weer naar de OPCW in Den Haag en Rusland deel 3

Zie ook: De hele wereld kijkt wederom weer naar de OPCW in Den Haag en Rusland deel 2

zie dan ook: De hele wereld kijkt wederom weer naar de OPCW in Den Haag en Rusland deel 1

zie verder ook: En weer kijkt de hele wereld naar de OPCW in Den Haag – de nasleep

en zie ook: En weer kijkt de hele wereld naar Rusland en de OPCW in Den Haag

zie dan ook nog:  En weer kijkt de hele wereld naar de OPCW in Den Haag

zie verder ook nog: De hele wereld kijkt naar de OPCW in Den Haag en Rusland

zie dan verder ook: De hele wereld kijkt naar OPCW in Den Haag

en zie ook: De hele wereld kijkt naar OPCW in Den Haag – deel 3

zie ook nog verder: De hele wereld kijkt naar OPCW in Den Haag – deel 2

en zie dan verder ook: De hele wereld kijkt naar OPCW in Den Haag – deel 1

Dood van Russische balling in Londen moest op zelfdoding lijken

NU 10.04.2021 Het lichaam van de in Londen vermoorde Russische balling Nikolai Glushkov is zo achtergelaten dat het leek alsof het om zelfdoding ging, schrijft BBC News. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw, bleek vrijdag tijdens een zitting over het gerechtelijk onderzoek naar Glushkovs overlijden in 2018.

Glushkovs was in het verleden topman van de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Hij was bovendien een vriend van zakenman Boris Berezovsky. Rond 2000 kregen ze ruzie met Vladimir Poetin, waarna ze naar Groot-Brittannië vluchtten. Daar bleven ze kritiek uiten op de huidige president van Rusland.

Berezovsky werd in maart 2013 dood gevonden op zijn landgoed in de buurt van Londen. Ook hij werd met een strop om zijn nek aangetroffen, maar de daadwerkelijke doodsoorzaak is nog altijd niet opgehelderd. Een andere vriend, oud-spion Alexander Litvinenko, overleed in 2006 na vergiftiging.

Glushkov werd op 12 maart 2018 door zijn dochter dood gevonden in zijn huis in Londen. Uit een eerste onderzoek bleek toen al dat hij gewurgd is. Volgens de experts is hij van achteren aangevallen en snel uitgeschakeld. Er waren geen tekenen van een langdurige worsteling. De politie heeft ondanks het horen van 1.800 getuigen en het bekijken van 2.200 uur aan camerabeelden tot nog toe geen arrestaties verricht in de moordzaak. Ook een motief is nog niet vastgesteld.

Op de dag dat Glushkov dood werd gevonden, had hij in een rechtbank in Londen moeten verschijnen, omdat Aeroflot hem beschuldigde van fraude. Een week eerder werden in Zuid-Engeland de Russische ex-dubbelspion Sergei Skripal en diens dochter vergiftigd met een zenuwgas.

Lees meer over: Rusland  Londen  Buitenland 

Britse politie: ‘Dood Russische balling Gloesjkov moest zelfmoord lijken’

NOS 10.04.2021 Het lichaam van de vermoorde Russische balling Nikolai Gloesjkov is zo achtergelaten dat het op zelfmoord leek. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse politie naar de dood van de zakenman in 2018.

De 68-jarige Rus werd twee jaar geleden dood gevonden in zijn huis in het zuidwesten van Londen. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw.

Uit autopsie bleek toentertijd al dat Gloesjkov was gewurgd. De politie zegt nu dat de zakenman waarschijnlijk van achteren is aangevallen. Er zou geen sprake zijn geweest van een langdurige worsteling.

Niemand aangehouden

De Britse politie heeft ondanks het horen van 1800 getuigen en het bekijken van 2200 uur aan camerabeelden nog niemand aangehouden. Ook is een motief nog niet vastgesteld.

“Dit is vanaf het begin een enorm complex en uitdagend onderzoek geweest”, zegt de politie tegen de BBC. “We hebben honderden verklaringen afgenomen en heel veel bewijsmateriaal verzameld, maar we hebben nog niemand gearresteerd.”

Boris Berezovski

Gloesjkov was ooit topmanager bij de Russische staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot, maar werd in 1999 veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor fraude en witwassen. In 2004 werd hij vrijgelaten. Gloesjkov kreeg in 2011 politiek asiel in Groot-Brittannië.

De zakenman was bevriend met oligarch Boris Berezovski, een tegenstander van de Russische president Poetin. Berezovski kwam in 2013 onder verdachte omstandigheden om het leven. Hij werd opgehangen teruggevonden in zijn badkamer, wat de indruk wekte dat het om zelfmoord ging. Gloesjkov heeft altijd gezegd dat zijn vriend is vermoord.

Poetin

De afgelopen jaren waren meerdere Russische critici doelwit van aanslagen. In 2006 overleed oud-spion Aleksander Litvinenko na vergiftiging met de uiterst radioactieve isotoop polonium-210. Na Brits onderzoek bleek dat de Russische president Poetin daar waarschijnlijk opdracht voor had gegeven

In 2018 werden in Zuid-Engeland de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd met zenuwgas. De twee werden bewusteloos aangetroffen in een park Salisbury. De toenmalige Britse premier May zei destijds dat Skripal en zijn dochter Joelia zijn vergiftigd door twee leden van de Russische geheime dienst GROe.

De politie zag geen duidelijke aanwijzingen voor een verband tussen de dood van Gloesjkov en de aanslag op Skripal.

BEKIJK OOK;

De Russische balling en zakenan Nikolai Gloesjkov, die in 2018 werd vermoord in Londen.

Dood van Russische balling in Londen moest op zelfmoord lijken

AD 10.04.2021 Het lichaam van de in 2018 in Londen vermoorde Russische balling Nikolai Gloesjkov is zo achtergelaten dat het op zelfmoord leek. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw, bleek vrijdag tijdens een zitting over het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Gloesjkov.

Gloesjkov was in het verleden topman van de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Hij was bovendien een vriend van zakenman Boris Berezovski. Rond 2000 kregen ze ruzie met Vladimir Poetin, waarna ze naar Groot-Brittannië vluchtten. Als ballingen bleven ze kritiek uiten op Poetin. Berezovski werd in maart 2013 dood gevonden op zijn landgoed in de buurt van Londen. De doodsoorzaak is nog altijd niet opgehelderd. Een andere vriend, oud-spion Alexander Litvinenko, overleed in 2006 na vergiftiging.

Lees ook;

Gezondheid Navalny ‘holt achteruit’: dubbele hernia en geen gevoel in zijn handen

Gloesjkov werd op 12 maart 2018 door zijn dochter dood gevonden in zijn huis in Londen. Uit een eerste onderzoek bleek toen al dat hij gewurgd is. Volgens de experts is hij van achteren aangevallen en snel uitgeschakeld, schrijven Britse media. Er waren geen tekenen van een langdurige worsteling. De politie heeft ondanks het horen van 1800 getuigen en het bekijken van 2200 uur aan camerabeelden tot nog toe geen arrestaties verricht in de moordzaak en ook een motief is nog niet vastgesteld.

Op de dag dat Gloesjkov dood werd gevonden, had hij in een rechtbank in Londen moeten verschijnen, omdat Aeroflot hem beschuldigde van fraude. Een week eerder werden in Zuid-Engeland de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd met een zenuwgas.

Dood van Russische balling in Londen moest op zelfdoding lijken

MSN 10.04.2021 Het lichaam van de in Londen vermoorde Russische balling Nikolai Glushkov is zo achtergelaten dat het leek alsof het om zelfdoding ging, schrijft BBC News. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw, bleek vrijdag tijdens een zitting over het gerechtelijk onderzoek naar Glushkovs overlijden in 2018.

Glushkovs was in het verleden topman van de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Hij was bovendien een vriend van zakenman Boris Berezovsky. Rond 2000 kregen ze ruzie met Vladimir Poetin, waarna ze naar Groot-Brittannië vluchtten. Daar bleven ze kritiek uiten op de huidige president van Rusland.

Berezovsky werd in maart 2013 dood gevonden op zijn landgoed in de buurt van Londen. Ook hij werd met een strop om zijn nek aangetroffen, maar de daadwerkelijke doodsoorzaak is nog altijd niet opgehelderd. Een andere vriend, oud-spion Alexander Litvinenko, overleed in 2006 na vergiftiging.

Glushkov werd op 12 maart 2018 door zijn dochter dood gevonden in zijn huis in Londen. Uit een eerste onderzoek bleek toen al dat hij gewurgd is. Volgens de experts is hij van achteren aangevallen en snel uitgeschakeld. Er waren geen tekenen van een langdurige worsteling. De politie heeft ondanks het horen van 1.800 getuigen en het bekijken van 2.200 uur aan camerabeelden tot nog toe geen arrestaties verricht in de moordzaak. Ook een motief is nog niet vastgesteld.

Op de dag dat Glushkov dood werd gevonden, had hij in een rechtbank in Londen moeten verschijnen, omdat Aeroflot hem beschuldigde van fraude. Een week eerder werden in Zuid-Engeland de Russische ex-dubbelspion Sergei Skripal en diens dochter vergiftigd met een zenuwgas.

Dood van Russische balling Nikolai Gloesjkov in Londen moest op zelfmoord lijken

Telegraaf 10.04.2021  Het lichaam van de in Londen vermoorde Russische balling Nikolai Gloesjkov is zo achtergelaten dat het op zelfmoord leek. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw, bleek vrijdag tijdens een zitting over het gerechtelijk onderzoek naar Gloesjkovs overlijden in 2018.

Gloesjkov was in het verleden topman van de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Hij was bovendien een vriend van zakenman Boris Berezovski. Rond 2000 kregen ze ruzie met Vladimir Poetin, waarna ze naar Groot-Brittannië vluchtten. Als ballingen bleven ze kritiek uiten op Poetin. Berezovski werd in maart 2013 dood gevonden op zijn landgoed in de buurt van Londen. De doodsoorzaak is nog altijd niet opgehelderd. Een andere vriend, oud-spion Alexander Litvinenko, overleed in 2006 na vergiftiging.

BEKIJK OOK:

Russische balling Nikolai Gloesjkov dood aangetroffen in Londen

Gloesjkov werd op 12 maart 2018 door zijn dochter dood gevonden in zijn huis in Londen. Uit een eerste onderzoek bleek toen al dat hij gewurgd is. Volgens de experts is hij van achteren aangevallen en snel uitgeschakeld, schrijven Britse media. Er waren geen tekenen van een langdurige worsteling. De politie heeft ondanks het horen van 1800 getuigen en het bekijken van 2200 uur aan camerabeelden tot nog toe geen arrestaties verricht in de moordzaak en ook een motief is nog niet vastgesteld.

Ⓒ ANP/HH

Op de dag dat Gloesjkov dood werd gevonden, had hij in een rechtbank in Londen moeten verschijnen, omdat Aeroflot hem beschuldigde van fraude. Een week eerder werden in Zuid-Engeland de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd met een zenuwgas.

BEKIJK OOK:

Dood Russische balling Gloesjkov behandeld als moord

BEKIJK MEER VAN; zelfmoord strafonderzoek mensen moord/doodslag Nikolai Gloesjkov Londen

april 10, 2021 - Posted by | Uncategorized

1 reactie

  1. […] Zie ook: En weer kijkt de hele wereld naar Rusland !!! […]

    Pingback door De hele wereld kijkt wederom weer naar de OPCW in Den Haag en Rusland – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | april 18, 2021


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: