Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes

Wij zijn 2 vriendjes.

PVV-leider Geert Wilders ontving gisterenmiddag Marine Le Pen, leider van de Franse nationalistische partij Front National. De twee politici hebben veel gemeen: hun strijd voor behoud van nationale identiteit en tegen Europese eenwording.

De PVV-leider kondigde aan dat hij met Marine Le Pen zal gaan samenwerken om zo ‘de soevereiniteit weer terug naar de natiestaten te halen’. Ze zien het als een belangrijke mijlpaal voor Europa, zo zeiden ze tijdens een persconferentie in een zwaar beveiligde Nieuwspoort. “Het is een ‘historische dag’, omdat vandaag wat mij betreft de bevrijding begint. Van de elite in Europa en van het monster van Brussel”, aldus reageerde de PVV-leider. De twee hebben ook grote meningsverschillen. Echter die zetten ze even opzij in het kader van de Europese verkiezingen.

Heeft Wilders het toch weer voor elkaar: weer een onderwerp dat door hem op de agenda is gezet dat nu dan eindelijk door andere partijen overgenomen wordt !!!

Nederland uit Europa.

Een meerderheid van de PVV-stemmers (72 procent) wil dat Geert Wilders in Europa intensiever gaat samenwerken met het extreemrechtse Front National van Marine Le Pen. De PVV-stemmers vinden dat de anti-Europapartijen ook in Brussel de krachten moeten bundelen. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 2.700 PVV-stemmers.

Om tegen de EU te stemmen ben je in NL helaas toegewezen op de flanken. De andere zijn hun gezond verstand over deze kwestie verloren meent Geert. Eerder liet Wilders al uitzoeken wat het Nederland zou kosten om terug te keren naar de gulden (het rapport).

De PVV gaat nu een onderzoek doen naar het uittreden uit de EU. Wilders heeft inmiddels via informele contacten laten uitzoeken of hij zijn anti-EU-onderzoek kon financieren met fractiesubsidie. De Tweede Kamer bleek bereid het onderzoek te financieren, mits de PVV het onderzoek niet als campagnemateriaal gebruikt.

Het bureau dat het onderzoek in opdracht van PVV-leider Geert Wilders uitvoert, Capital Economics, heeft van te voren in een e-mail al aangegeven ‘vrijwel overtuigd’ te zijn dat de uitkomst van het onderzoek wordt ‘dat uittreding voordelig voor Nederland zal zijn’.

Volgens de correspondentie is Capital Economics, dat vorig jaar een prestigieuze prijs ontving voor onderzoek naar uittreding uit de euro, eind dit jaar met de studie klaar. Het bureau en de PVV willen niet reageren. Dat schrijft NRC Handelsblad dinsdagmiddag.

Er zijn echter al wel reeds enige geluiden !!!!

zie ook:Demonstratie 13.11.2013 tegen Marine Le Pen Front National

zie ook: Mark Verheijen VVD in strijd tegen de ‘Geharnaste eurofielen’

Zie ook: Geert Wilders PVV – Ook een Kopje thee ??

Zie ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 2 (Front National en het Vlaams Belang)

en ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front National)

zie verder ook: Het vertrouwen in de Euro

zie ook: Geert Wilders PVV – De Euro en de terugkeer van de Gulden ? deel 2

en ook: Geert Wilders PVV – De Euro en de terugkeer van de Gulden ? deel 1

Zie ook: Geert Wilders PVV – De Gulden middenweg versus Ping-Ping foetsie

zie ook: Marine Le Pen, van het Front National op bezoek bij Wilders

MEER OVER: ‘Europa is vooral in dialoog met zichzelf’

Wilders heeft congres Front National aan zijn voeten

NRC 29.11.2014 PVV-leider Geert Wilders kreeg vanmiddag een staande ovatie op het congres van het Front National in Lyon. Met een toespraak in het Frans onderstreepte hij de goede betrekkingen tussen beide anti-Europese partijen. Hij noemde Marine Le Pen “de volgende president van Frankrijk”.

“Volgens de peilingen is mijn partij de grootste van Nederland, net zoals het FN de grootste partij van Frankrijk is”, zei hij onder daverend applaus. “Dames en heren, de toekomst behoort ons toe. De toekomst behoort aan de patriotten van Europa. Want het volk heeft genoeg van de multiculturele elites die onze identiteit en tradities vernietigen.” LEES VERDER

Lees meer;

10:49 Wilders gastspreker op congres Front National ›

24 NOV Moskou leent aan Le Pen in hoop EU te verzwakken

2013 Steunt het Kremlin de eurosceptische beweging van Wilders en co nu ook al? ›

25 MEI Teruglezen liveblog: winst voor eurosceptici – CDA pakt 5 zetels, D66 en PVV 4 ›

28 AUG De lijntjes van Poetin naar 

Wilders spreekt op congres Front National

NOS 29.11.2014 PVV-leider Wilders heeft vandaag in Lyon het partijcongres van het Front National toegesproken. De partij van Marine Le Pen is daar het hele weekend bijeen. Vandaag kregen verschillende geestverwanten van het rechts-populistische Front National, onder wie dus Wilders, de gelegenheid om het congres toe te spreken. Wilders en Le Pen werkten intensief samen rond de Europese verkiezingen afgelopen voorjaar.

Wilders hield zijn toespraak in het Frans. Hij bracht een aantal bekende PVV-thema’s naar voren: “De volken van Europa hebben genoeg van het verraad van de multiculturele elites, die onze identiteit en onze tradities vernietigen”, aldus Wilders. “Wij willen niet dat een vreemde en barbaarse cultuur ons onze vrijheden ontneemt. Wij zijn tegen massale immigratie.  En wat de islam betreft zeggen we: te veel is te veel!”

Jean-Marie Le Pen

Morgen spreekt partijleider Marine Le Pen het congres toe. Ook haar vader Jean-Marie Le Pen, de oprichter van de partij, zal spreken.

Jean-Marie Le Pen is meerdere malen veroordeeld vanwege antisemitische en xenofobe uitspraken. Nog in juni van dit jaar noemde Wilders uitspraken van Le Pen “walgelijk”. Marine Le Pen heeft steeds afstand genomen van de uitspraken van haar vader, maar hij vervult nog steeds een belangrijke rol in de partij. Op het congres spreekt hij als president d’honneur.

Wilders gastspreker op congres Front National›

NRC 29.11.2014  PVV-leider Geert Wilders is vanmiddag gastspreker op het congres van het Front National in Lyon. Dat bevestigt Louis Aliot, een van de vicevoorzitters van de Franse partij en de partner van partijleider Marine Le Pen, aan NRC Handelsblad.

Hoewel Wilders en Le Pen rond de Europese verkiezingen van dit voorjaar intensief samenwerkten, leken de relaties tussen de twee eurosceptische partijen bekoeld sinds de crash van de MH17 in Oost-Oekraïne. Het Front National is sterk pro-Russisch en stuurde eerder deze maand nog waarnemers naar de door de separatisten georganiseerde verkiezingen daar.

‘Gebrek aan openheid over de EU roept populisme op’

Trouw 29.11.2013 Door niet open te zijn over hun ideeën over het karakter en de omvang van de Europese Unie, roepen partijen als VVD, PvdA en CDA het populisme op dat ze beweren te bestrijden. Dat zegt Paul Scheffer, schrijver en hoogleraar Europese Studies, in een interview met deze krant. “De nationalisten stappen in dit vacuüm.”

Verwant nieuws

Scepsis over Europa, maar er is hoop

Trouw 17.11.2013 Volgend jaar mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats.  De grote vraag die dan beantwoord zal worden, is of de instituties van de Unie nog voldoende vertrouwen genieten bij jong en oud. Vooralsnog overheerst de scepsis bij de burger. Maar er is hoop.

Verder:

Dit zijn de 8 politici waar je in het komende woelige politieke jaar op moet letten›

NRC  28.12.2013 Het woonakkoord, het sociaal akkoord, het herfstakkoord, het pensioenakkoord. Het was het jaar van de akkoorden en de miljardenbezuinigingen. Volgend jaar wordt het jaar van herstel én van de gemeenteraadsverkiezingen (19 maart) en de Europese verkiezingen (22 mei). Doorgaans het startsein voor verhardende politieke verhoudingen.

Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een interessant en politiek woelig jaar. Hieronder de acht politici die je komend jaar (extra goed) in de gaten moet houden: Geert Wilders, Emile Roemer, Jetta Klijnsma, Jeanine Hennis-Plasschaert, Ronald Plasterk, Esther de Lange, Frans Timmermans en Mark Rutte. Wat staat hen te wachten en voor welke politiek gevoelige dossiers zijn ze verantwoordelijk? We bespreken het met René Moerland, de chef van onze politieke redactie. .LEES VERDER›

Boete voor Le Pen

Telegraaf 19.12.2013 Oprichter van het Franse Front National (FN) Jean-Marie Le Pen heeft weer een veroordeling wegens discriminatie aan zijn broek gekregen. De extreem rechtse politicus, die voor het FN in het Europees Parlement zit, moet 5000 euro betalen omdat hij de Roma „op racistische wijze heeft beledigd”, bepaalde een rechtbank in Parijs donderdag.

Boete voor Le Pen om beledigen Roma

Trouw 19.12.2013 Oprichter van het Franse Front National (FN) Jean-Marie Le Pen heeft weer een veroordeling wegens discriminatie aan zijn broek gekregen.

De extreem rechtse politicus, die voor het FN in het Europees Parlement zit, moet 5000 euro betalen omdat hij de Roma ”op racistische wijze heeft beledigd”, bepaalde een rechtbank in Parijs donderdag.

De 85-jarige Le Pen had met een woordspeling gesuggereerd dat zigeuners van nature dieven zijn. Zo vatte althans de aanklager zijn woorden op.

PVV

In de PVV van Geert Wilders heeft ze een bondgenoot gevonden. De twee partijen kondigden eerder dit jaar aan dat ze in Europees verband gaan samenwerken om ,,de natiestaat te redden”.

Le Pen krijgt boete om racistische Roma-opmerking

Elsevier 19.12.2013 Jean-Marie Le Pen, oprichter van de Franse partij Front National, is veroordeeld tot een boete van 5.000 euro. Hij zou een racistische opmerking hebben gemaakt over de Roma.

De 85-jarige erevoorzitter van Front National zei op een partijbijeenkomst dat Roma ‘van nature stelen als raven’. De rechtbank in Parijs oordeelde donderdag dat Le Pen de Roma op ‘racistische wijze’ heeft beledigd.

Volgens de voorzitter van de Franse anti-racismebeweging zette Le Pen de Roma neer als inferieur ras en maakt hij zich schuldig aan haatzaaiing, schrijft de Franse krant Le Monde.

Volgens de advocaat van Le Pen was de opmerking ‘humoristisch’ bedoeld en ging het om een woordenspel.

Justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 10.000 euro, gezien het juridische verleden van Le Pen. Ook zei hij tijdens de presentatie van een nieuwe kandidaat voor de gemeenteraad in Nice dat de aanwezigheid van de Roma hem ‘jeuk bezorgt en voor stank zorgt’.

zie ook;

Steunt het Kremlin de eurosceptische beweging van Wilders en co nu ook al?

NRC 17.12.2013 De alliantie van eurosceptische partijen die de euro en de EU willen ontmantelen, begint inmiddels aardig vorm te krijgen. Afgelopen weekend sprak PVV-leider Geert Wilders in Turijn op het congres van de rechtse, separatistische (en natuurlijk eurosceptische) Noord-Italiaanse partij Lega Nord.

Behalve Wilders hielden ook Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Front National-politicus Ludovic De Danne en FPÖ-voorman Heinz-Christian Strache redevoeringen in Turijn. De partijen willen samen optrekken bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Daarna willen ze een fractie vormen in het Europees Parlement – gesymboliseerd door de gezamenlijke handdruk op de foto in Turijn.

DE MAN MET DE RODE DAS?

Wie ís eigenlijk die man met de rode das? Rondvraag leert dat het de Russische politicus Viktor Zubarev is, parlementariër voor de partij Verenigd Rusland van president Vladimir Poetin. Een opmerkelijke partner voor Wilders en de zijnen. Steunt het Kremlin de pan-Europese eurosceptische beweging nu ook al? Volgens Italiaanse media sprak Zubarev ook op het congres. Hij had het over “waarden”: “het gezin, de natie, de terugkeer naar het geloof”. “We kunnen op veel punten samenwerken met de Lega, van immigratie tot begrotingspolitiek”.

Ook de Russische anti-abortusactivist Aleksej Komov was in Turijn aanwezig. Hier een interview met Komov op de site van Lega Nord.

LEGA NORD NIET EERSTE EUROSCEPTISCHE PARTNER RUSLAND

Lega Nord is niet de enige die eurosceptische banden onderhoudt met Rusland. Front-National-leider Marine Le Pen werd afgelopen zomer in Moskou ontvangen door naaste medewerkers van Poetin. Ook de FPÖ heeft goede banden in Moskou. Strache ging er in 2011 op bezoek. En vorig jaar feliciteerde Strache Poetin met diens herverkiezing.

Mocht de nieuwe eurosceptische fractie – met daarin waarschijnlijk de PVV – er echt komen, dan krijgt het Kremlin er in Brussel en Straatsburg een vriend bij.  LEES VERDER

‘PVV’ers hebben moeite met samenwerking met Le Pen’

Kortenoeven vreest dat extreemrechts door samenwerking wordt gelegitimeerd

NU 07.12.2013 Een aantal PVV’ers heeft moeite met de samenwerking die partijleider Geert Wilders is aangegaan met anti-Europese partijen als het Franse Front National. Dat zeggen ze zaterdagavond anoniem inNieuwsuur. Oud-PVV’er Wim Kortenoeven riep ze in het programma op de samenwerking tegen te houden.  Dat meldt Nieuwsuur

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Geert Wilders PVV

Dit onderwerp is onderdeel van…Uitzending: zaterdag 7 december 2013

LINKS;

Verhofstadt krijgt concurrentie van eurocommissaris Rehn

Elsevier 30.11.2013  De eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn plaatst zich nadrukkelijk in de schijnwerpers als boegbeeld van de Europese liberale partij ALDE. Rehn is ‘bereid een gooi te doen naar de topkandidatuur volgende lente’, wanneer de Europese verkiezingen plaatshebben. Dat zegt een woordvoerder van de 51-jarige Fin op een bijeenkomst van de Europese liberale partij in Londen zaterdag.

Olli Rehn is sinds 2004 lid van de Europese Commissie. Eerst was hij eurocommissaris voor Uitbreiding, sinds begin 2010 voor Economische en Monetaire Zaken. In die hoedanigheid leest hij EU-lidstaten de les wanneer zij hun begroting niet op orde hebben. Verhofstadt, de huidige fractievoorzitter van  ALDE, die vrijdag op dezelfde bijeenkomst weer eens flink uithaalde naar ‘eurosceptici, nationalisten en populisten‘, zal naar verwachting volgende week zijn kandidatuur voor het voorzitterschap bekendmaken.

Carla Joosten: ‘Eindelijk een goed idee: minister Timmermans wil minder eurocommissarissen

Elsevier 29.11.2013 Guy Verhofstadt, de huidige fractievoorzitter van de Europese liberale partij ALDE, waartoe ook de VVD behoort, vindt dat liberalen het enige alternatief zijn tegen ‘euroscepticisme, nationalisme en populisme’. ‘Door de crisis worden de burgers verleid door simplistische en populistische oplossingen die links en rechts aanreiken,’ sprak de liberale europarlementariër vermanend richting de conservatieven en de socialisten in het Europees Parlement, op een bijeenkomst van de Europese liberale partij in Londen vrijdag.

Zo pleit VVD’er en mede-europarlementariër Hans van Baalen, in tegenstelling tot Verhofstadt voor een Europese Unie ‘zonder onzin‘.  Begin november was er enige ophef over een uitspraak van VVD-Kamerlid Mark Verheijen. Hij zei toen dat eurofielen als Guy Verhofstadt een groter gevaar vormen voor de Europese eenheid dan rechtspopulisten en eurosceptici als de Franse Marine Le Pen. Verheijen bood al snel zijn excuses aan voor deze uitspraak, maar wilde wel kwijt ‘dat voortdurend praten over meer Europa, over een federaal Europa waarbij lidstaten hun identiteit verliezen, slecht is voor het draagvlak voor Europa’. Omdat meer Europa ‘niet iets is wat mensen willen’, keren zij zich af van de Europese Unie. Ook prominent VVD’er en voormalig EU-commissaris Frits Bolkestein geldt als een opponent van de ideeën van Guy Verhofstadt. In 2011 zei hij bijvoorbeeld dat hij de kritiek van Guy Verhofstadt op eurosceptici ‘onwaarachtig en goedkoop‘ vindt. ‘Zulke bevliegingen kunnen wij missen als kiespijn,’ sprak Bolkestein.

Afshin Ellian: ‘Guy Verhofstadt is gevaarlijker voor Europa dan Marine Le Pen

zie ook;

‘De samenwerking tussen Wilders en Le Pen is goed voor de EU’

VK 25.11.2013 Vervang ‘Brussel’ door ‘Washington’ en het is alsof je Ted Cruz uit Texas hoort in plaats van Wilders, schrijft Raymond Mens. ‘In de beeldvorming van Wilders en Le Pen is Brussel net zo bemoeizuchtig en ondemocratisch als Washington. Daarom bundelen ze hun krachten in het Europees parlement.’ Als communicatieadviseur kijk ik meer naar beeldvorming dan naar inhoud. Sterker nog, het eerste is vaak belangrijker dan het laatste. Neem het overkoepelende kritiekpunt van eurosceptici: de EU is hard op weg een soort Verenigde Staten van Europa te worden. In de beeldvorming zijn we dat allang. Dit verklaart dan ook de samenwerking tussen Geert Wilders en Marine le Pen.

Politici, toon leiderschap en praat ons niet naar de mond

Trouw 22.11.2013 Met de samenwerking tussen PVV en het Front National is de bevrijding van Europa begonnen. Wat betekent dat? Bevrijding van de gemeenschappelijke markt? Van een stabiliteitspact om begrotingstekorten binnen de perken te houden? Van een bankenunie die de stabiliteit van de financiële sector moet verbeteren? Van een Europees Parlement dat we zelf gekozen hebben? Van de euro? Maar hoe dan? Of van een oncontroleerbare Brusselse moloch die ons leven bepaalt, handenvol geld kost, en spilzieke zuiderlingen en eurofiele noordelingen bevoordeelt. Van dat laatste geloof ik. Het probleem is echter dat die laatste bevrijdingsgedachte niet meer dan populistische kretologie is.

‘Acht redenen waarom samenwerking Wilders en Le Pen tot niets zal leiden’

VK 20.11.2013 De PVV en haar bondgenoten zullen in het Europees Parlement geen deuk in een pakje boter slaan, schrijft Chris Aalberts. Als er al een fractie komt, zal die ‘klein en machteloos zijn, niet in staat iets te bereiken en haar achterban ook maar het kleinste succesje te melden hebben’.

VK 18.11.2013 Het geflirt van Wilders met Marine Le Pen doet denken aan de Republikeinen in de Verenigde Staten die vreeën met religieuze fundamentalisten en militaristische Libertariërs. ‘Een Roviaanse tactiek die tijdens de jaren van Bush junior misschien succesvol bleek, maar die nu verantwoordelijk wordt gehouden voor het morele bankroet van de gehele partij.’

‘Het Europa van Wilders en Le Pen wordt niets’

VK 17.11.2013 De prille liefde tussen Geert en Marine lijkt bovendien al weer wat bekoeld. ‘Dat is nu eenmaal het probleem met fanatieke nationalisten’, schrijft Thomas von der Dunk. ‘Hun haat tegen Europa mag ze omwille van het behoud van de nationale eigenheid soms in Brussel bij elkaar brengen, ze krijgen direct ruzie over de vraag wat er aan die nationale eigenheid gemeenschappelijk-Europees is.’ Joost Niemöller, is enorm onder de indruk van Marine Le Pen – ‘een charmante, doodgewone en ontroerende vrouw. Als ik haar hoor spreken, krijg ik tranen in mijn ogen. Zij is voor mij de stem van de hoop’. Dat de ‘dappere Geert Wilders’ met deze vrouw van ‘presidentiële statuur’ in Brussel wil samenwerken, juicht hij dan ook zeer toe. Opmerkingen over de bagatellisering van de Holocaust door haar vader vindt hij ‘gezeur’.

Bas Heijne: Monster

NRC 17.11.2013 Taal voor gelovigen: tijdens de persconferentie die Marine Le Pen en Geert Wilders gaven om hun samenwerking in Europees verband aan te kondigen, sprak de laatste van een „historische dag”. Een nieuwe dagenraad naakte: „De bevrijding van de elite van Europa begint vandaag. De bevrijding van het monster uit Europa.” Le Pen zag de samenwerking als een nieuw verbond van „patriotten”.

Onbegrip om koers Wilders

Telegraaf 16.11.2013  PVV-leider Wilders maakt een draai van 180 graden in zijn samenwerking met andere anti-Europese partijen. Dat zegt het gewezen PVV-Kamerlid Bontes, die weinig snapt van Wilders’ afwezigheid bij het overleg in Wenen van de rechts-populistische partijen die gezamenlijk de macht van Brussel willen breken. Welke motieven er schuilgaan achter de absentie van de PVV, staan vandaag in De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen

15-11: Asscher kritisch over front

15-11: Groot front extreemrechts

14-11: Wilders duldt Le Pen senior

14-11: Oud-PVV’er naar Bontes

29-10: Andere plek voor Bontes

29-10: ‘PVV-stemmers verdeeld’

29-10: Bontes uit PVV gezet

‘De suggestie dat het Front National extremer zou zijn dan de PVV is onzin’

VK 15.11.2013 De manier waarop de Dominicaanse nationalisten over Haïtianen spreken,  lijkt op de manier waarop Wilders en Marine Le Pen over moslims spreken. Net als de Dominicanen willen Wilders en Le Pen de mogelijkheden voor immigranten – en voor moslims in het bijzonder – om de Nederlandse of Franse nationaliteit te verwerven, beperken. De suggestie dat het Front National extremer zou zijn dan de PVV is onzin. Het Front National heeft bij mijn weten nooit de Koran willen verbieden.

Wilders ontkent deelname geheim Weens verbond tegen EU

Elsevier 15.11.2013 Geert Wilders noch vertegenwoordigers van de PVV zijn vrijdag in Wenen om daar een geheim akkoord met vijf andere EU-kritische partijen te ondertekenen. De PVV is niet van plan toe te treden tot een pan-Europese partij. Dat laat Geert Wilders weten aan elsevier.nl.

De partij reageert op de woorden van de Vlaamse Europarlementariër Filip Claeys van Vlaams Belang die vrijdag een geheime ontmoeting in Wenen bevestigde tussen zijn partij, de PVV en vier andere Europese partijen. De ontmoeting zou volgens de Franse krant Líberation het startsein zijn voor een grote anti-EU-campagne van zes Europese partijen.

Maar de PVV ontkent deelname aan welke ontmoeting in Wenen dan ook. ‘De bijeenkomst in Wenen is een bijeenkomst van de European Alliance for Freedom. Dit is een pan-Europese partij.

Woensdag maakten Wilders en Marine Le Pen van Front National bekend op Europees niveau te gaan samenwerken. Maar wie hun andere bondgenoten worden, is dus nog onbekend. Het Vlaams Belang zou staan te popelen, maar partijen als de Ware Finnen, Alternative für Deutschland en de Deense Volkspartij hebben hun ernstige twijfels bij een samenwerking met Wilders. De Zweden-Democraten zien Wilders wel zitten, maar weigeren een verbond met Front National vanwege het antisemitische karakter van die partij. Het Britse UKIP van Nigel Farage zei eerder al een samenwerking met Wilders uit te sluiten. Daarmee lijkt ook het Italiaanse LegaNord, dat samen met UKIP in het Europe of Freedom en Democracy (EFD) zit niet geïnteresseerd te zijn.

zie ook;

Groot front extreemrechts

Telegraaf 15.11.2013 Anti-EU-partijen uit verschillende landen zijn in Wenen achter gesloten deuren bezig een gezamenlijke tekst op te stellen om een gezamenlijk front te vormen in Europa. Dat meldden Vlaamse en Oostenrijkse media vrijdag.

De media noemen onder meer het Belgische Vlaams Belang, het Franse Front National, het Italiaanse Lega Nord en de Oostenrijkse FP . Het is voor hen het startschot voor de Europese verkiezingen in 2014.

‘Anti-EU-partijen smeden alliantie in Wenen’

Trouw 15.11.2013 Anti-EU-partijen uit verschillende landen zijn in Wenen achter gesloten deuren bezig een gezamenlijke tekst op te stellen om een gezamenlijk front te vormen in Europa. Dat meldden Vlaamse en Oostenrijkse media vrijdag.

De media noemen onder meer het Belgische Vlaams Belang, het Franse Front National, het Italiaanse Lega Nord en de Oostenrijkse FPÖ. Het is voor hen het startschot voor de Europese verkiezingen in 2014.

‘Anti-EU-partijen smeden alliantie in Wenen’

NU 15.11.2013 Eurosceptische partijen uit verscheidene landen zijn in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen achter gesloten deuren bezig een gezamenlijke tekst op te stellen.  Ze willen daarmee een gezamenlijk front vormen in Europa. Dat meldden Vlaamse en Oostenrijkse media vrijdag.

Asscher noemt coalitie PVV met Le Pen ‘verbazend’ en ‘veelzeggend’

Trouw 15.11.2013 Vicepremier Lodewijk Asscher vindt het ‘hoogst verbazend’ en ‘heel veelzeggend’ dat PVV-leider Geert Wilders samenwerkt met het Front National van Marine Le Pen. Dat is volgens hem een extreme partij met een antisemitisch verleden. Asscher zei dat vrijdag voor de wekelijkse ministerraad.

Asscher kritisch over coalitie PVV met Le Pen

Vicepremier noemt samenwerking ‘hoogst verbazend’

NU 15.11.2013 Vicepremier Lodewijk Asscher vindt het ”hoogst verbazend” en ”heel veelzeggend” dat PVV-leider Geert Wilders samenwerkt met het Front National van Marine Le Pen.   Bekijk video – Dat is volgens hem een extreme partij met een antisemitisch verleden. Asscher zei dat vrijdag voor de wekelijkse ministerraad. ”Ik vind het op zijn minst hoogst verbazend dat iemand die fel reageert als hij het verwijt krijgt extreemrechts of xenofobies te zijn, nu samenwerking zoekt met zo’n partij”, aldus Asscher.

Asscher verbaasd over ‘extreem-rechtse’ samenwerking PVV

Elsevier 15.11.2013  Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) begrijpt niets van de keuze van PVV-leider Geert Wilders om te gaan samenwerken met een partij als Front National. Volgens Wilders heeft de partij van Marine Le Pen een antisemitisch verleden en neemt daar niet ruimhartig afstand van. Voor het begin van de ministerraad zei Asscher tegen de camera’s van de NOS dat Wilders altijd ‘als door een adder gebeten reageert als hij het verwijt krijgt extreem-rechts of xenofoob te zijn’. ‘Dat hij nu de samenwerking opzoekt met zo’n partij is hoogst verbazend,’ zegt Asscher.  Bovendien zei Asscher dat de partij onlangs nog een zwarte minister voor aap uitmaakte.

‘Vader Le Pen is een vrouwenmeppende, antisemitische racist’

VK 15.11.2013 Je moet niet raar opkijken dat de PVV kritiek krijgt op de samenwerking met een Europese delegatie waarin iemand zit die verkondigt dat de gaskamers een voetnoot in de geschiedenis zijn, schrijft Bas Paternotte in reactie op Joost Niemöller.

Lees ook ‘Als ik Marine Le Pen hoor spreken, krijg ik tranen in mijn ogen’ – 14/11/13

Lees ook Voorwaardelijke celstraf geëist tegen vader Le Pen – 15/11/13

Voorwaardelijke celstraf geëist tegen vader Le Pen

Trouw 15.11.2013 Tegen Jean-Marie Le Pen, de oprichter van het extreem-rechtse Front National in Frankrijk, is 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 10.000 euro boete geëist, omdat hij de Roma zou hebben beledigd. Dat melden Franse media. Le Pen is als partijleider inmiddels opgevolgd door zijn dochter Marine, maar hij is nog altijd erevoorzitter van het Front National en zit namens de partij in het Europese parlement.

Voorwaardelijk cel Le Pen

Telegraaf 15.11.2013 Tegen Jean-Marie Le Pen, de oprichter van het extreem rechtse Front National in Frankrijk, is 2 maanden voorwaardelijke celstraf en 10.000 euro boete geëist, omdat hij de Roma zou hebben beledigd. Dat hebben Franse media gemeld. Le Pen is als partijleider inmiddels opgevolgd door zijn dochter Marine, maar hij is nog altijd erevoorzitter van het Front National.

Straf geëist tegen Jean-Marie Le Pen voor Roma-opmerking

Elsevier 15.11.2013 Het Franse Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen Jean-Marie Le Pen, oprichter van de rechtse partij Front National die wordt geleid door zijn dochter Marine Le Pen. De officier van justitie riep de rechtbank op rekening te houden met het juridische verleden van Le Pen. Hij werd eerder veroordeeld voor antisemitisme en zijn opmerking dat de nazi’s in het bezette Frankrijk ‘niet bijzonder onmenselijk’ hebben opgetreden.

Op een partijbijeenkomst heeft Le Pen gezegd dat Roma ‘van nature stelen als raven‘.  Marine Le Pen was deze week in Nederland op bezoek bij PVV-leider Geert Wilders. De twee partijen willen gaan samenwerking, tot grote verbazing van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). ‘Het is zijn keuze en zijn vrijheid, maar ik vind het veelzeggend en ik heb er niks mee.’

zie ook

Lees ook;

Raad van Europa woest over negatieve berichtgeving Roma

Voorwaardelijke celstraf geëist tegen Le Pen na belediging Roma›

NRC 15.11.2013 Tegen Jean-Marie Le Pen, oprichter van het Front National en vader van de huidige partijleider Marine Le Pen, is twee maanden voorwaardelijke cel en een boete van 10.000 euro geëist, vanwege belediging van de Roma. Ook donderdag liet Le Pen van zich horen en nam hij weer Roma op de korrel. Bij de presentatie van een nieuwe kandidaat voor de gemeenteraad in Nice verklaarde hij dat de aanwezigheid van Roma in de stad hem ‘jeuk bezorgt en voor stank zorgt’.

Lees meer;

13 NOV Wilders en Le Pen sluiten Europees verbond – ‘historische dag’ ›

12 NOV PVV laat voor 2,7 ton anti-EU-onderzoek doen met subsidie van Tweede Kamer ›

10 NOV Verheijen (VVD) na eurofielen-uitspraak: slechte woordkeuze ›

30 OKT Wilders en Le Pen: tegengestelde wegen ›

‘Als ik Marine Le Pen hoor spreken, krijg ik tranen in mijn ogen’

VK 14.11.2013 Is het huwelijk tussen Geert Wilders en Marine Le Pen goed of slecht nieuws voor eurosceptici in Nederland? Joost Niemöller loopt over van enthousiasme. Bas Paternotte wijst op de negatieve rol van vader Le Pen. De samenwerking tussen Marine Le Pen en Geert Wilders vindt plaats op een doorbraakmoment. In Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië zijn referenda over de Europese Unie politiek haalbaar geworden. Het euroscepticisme maakt hernieuwde soevereiniteitsbeleving mogelijk. Marine Le Pen is de sublieme woordvoerder van dit elan. Een charmante, doodgewone en ontroerende vrouw. Ik zal het maar zeggen zoals het is: als ik haar hoor spreken, krijg ik tranen in mijn ogen. Zij is voor mij de stem van de hoop.

Rechtse partijen Denemarken en Zweden ruziën om Le Pen

Trouw 14.11.2013 De Franse nationalistische partij Front National van Marine Le Pen drijft een wig tussen de Deense Volkspartij (DF) en de Zweden-Democraten (SD), twee rechtse Scandinavische nationalistische partijen. De Denen dreigen de samenwerking met de Zweden op te zeggen omdat de SD overweegt toe te treden tot de anti-Europese alliantie van Le Pen en Geert Wilders van de PVV.

Ruzie om Le Pen

Telegraaf 14.11.2013  De Franse nationalistische partij Front National van Marine Le Pen drijft een wig tussen de Deense Volkspartij (DF) en de Zweden-Democraten (SD), twee rechtse Scandinavische nationalistische partijen. De Denen dreigen de samenwerking met de Zweden op te zeggen omdat de SD overweegt toe te treden tot de anti-Europese alliantie van Le Pen en Geert Wilders van de PVV.

Wilders duldt Le Pen senior

Telegraaf 14.11.2013  PVV-leider Wilders accepteert dat oud-leider Jean-Marie Le Pen van het Front National voor die partij in het Europarlement blijft als zijn partij met de Fransen gaat samenwerken. Le Pen senior is omstreden vanwege antisemitische uitspraken. Zo was de Holocaust volgens hem slechts een detail in de geschiedenis…

Marine Le Pen splijtzwam tussen Zweden en Denen

Elsevier 14.11.2013 De Franse partij Front National van Marine Le Pen drijft een wig tussen de Deense Volkspartij (DF) en de Zweden-Democraten (SD), twee nationalistische partijen die met elkaar samenwerken.

Dat vindt de Deense Volkspartij, die dreigt de samenwerking met de Zweden op te zeggen, omdat zij overwegen om toe te treden tot het anti-Europese verbond van Le Pen en PVV-leider Geert Wilders. Dat verbond werd door de twee politici woensdag, bijhet bezoek van Le Pen aan de PVV-voorman in Den Haag, ‘historisch’ genoemd.

Debat over toekomst Europa is een debat van doven

Trouw 13.11.2013 inds het referendum over de Europese grondwet in 2005 is de discussie over de Europese samenwerking in intensiteit niet meer afgenomen. De eurocrisis, Griekenland, Cyprus, Italië, Spanje, en bij al die gevallen ook steeds een bankencrisis, zorgden voor steeds nieuwe brandstof voor de discussie. Acht jaren van permanente discussie, en wat leverden die jaren op? Veel onvrede, dat zeker. En minder enthousiasme voor Europa

Drie schurende meningsverschillen tussen Wilders en Le Pen

VK 13.11.2013 PVV-leider Geert Wilders ontvangt vanmiddag Marine Le Pen, leider van de Franse nationalistische partij Front National. De twee politici hebben veel gemeen: hun strijd voor behoud van nationale identiteit en tegen Europese eenwording. Maar de twee hebben ook grote meningsverschillen. Die zetten ze even opzij in het kader van de Europese verkiezingen. Maar ze schuren wel.

PVV’ers zien Le Pen wel zitten

Telegraaf 13.11.2013 Van de PVV-stemmers vindt driekwart (72 procent) het een goede zaak dat Geert Wilders in Europa meer wil samenwerken met het Front National van Marine Le Pen.

PVV’ers zien samenwerking met Le Pen wel zitten

VK 13.11.2013 Van de PVV-stemmers vindt driekwart (72 procent) het een goede zaak dat Geert Wilders in Europa meer wil samenwerken met het Front National van Marine Le Pen. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag heeft gedaan onder 2700 mensen die bij de laatste verkiezingen op de PVV hebben gestemd. Le Pen is vandaag bij Wilders op bezoek.

Lees ook ‘Wilders en Le Pen zijn er nog lang niet’ – 12/11/13

Lees ook Wilders: onderzoek naar uit EU stappen – 12/11/13

PVV-stemmers zien samenwerking met Marine Le Pen wel zitten

Elsevier 13.11.2013 Een meerderheid van de PVV-stemmers (72 procent) wil dat de PVV in Europa intensiever gaat samenwerken met het extreemrechtse Front National van Marine Le Pen. De PVV-stemmers vinden dat de anti-Europapartijen ook in Brussel de krachten moeten bundelen.

Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 2.700 PVV-stemmers.

Front Wilders en Le Pen

Telegraaf 13.11.2013 PVV-voorman Wilders wil samen met Marine Le Pen van het Front National een nieuwe Europese groep in het Europees parlement gaan vormen. De twee hebben vandaag afspraken gemaakt in Den Haag om samen een vuist te maken tegen Brussel.

Wilders en Le Pen samen in Europa: ‘historisch keerpunt’

VK 13.11.2013 De nieuwe alliantie van eurokritische partijen zal een tegenwicht vormen tegen het elitaire machtsblok van de Europese Unie en haar burgers de vrijheid teruggeven. Dat zeiden Marine Le Pen en Geert Wilders vandaag tijdens een persconferentie waarin ze hun samenwerking in het Europees Parlement aankondigden. ‘We willen niet door een stel technocraten in Brussel geregeerd worden.’

Lees ook Drie schurende meningsverschillen tussen Wilders en Le Pen – 13/11/13

Samenwerking Wilders en Le Pen is ‘historische dag’

Trouw 13.11.2013 Het begin van de samenwerking tussen de PVV en de Franse partij Front National zorgt woensdag voor een ‘historische dag’. Dat zeiden PVV-leider Geert Wilders en zijn Franse collega Marine Le Pen op een persconferentie. Daar waren ook veel buitenlandse journalisten.

Samenwerking Wilders en Le Pen is ‘historische dag’

AD 13.11.2013 Het begin van de samenwerking tussen de PVV en de Franse partij Front National zorgt woensdag voor een ‘historische dag’. Dat zeiden PVV-leider Geert Wilders en zijn Franse collega Marine Le Pen op een persconferentie. Daar waren ook veel buitenlandse journalisten.

Lees ook

 

Wilders en Le Pen gaan ‘historische’ samenwerking aan

Elsevier  13.11.2013 PVV-leider Geert Wilders en Marine Le Pen van het Franse Front National gaan samenwerken om soevereiniteit van Brussel terug naar de lidstaten te halen. Beide politiek leiders spreken van een ‘historische samenwerking’.

‘Dit is een historische dag, vandaag begint de vrijheid.’ Met die woorden begon Wilders woensdag de persconferentie in Den Haag.

De PVV-leider kondigde aan dat hij met Marine Le Pen zal gaan samenwerken om zo ‘de soevereiniteit weer terug naar de natiestaten te halen’. Wilders zei zich bewust te zijn van de verschillen, maar ondanks dat graag samen te willen werken. Uit een peiling bleek eerder op woensdag dat het grootste deel van de PVV-kiezers die samenwerking ziet zitten.

Wilders en Le Pen kondigen samenwerking aan

NU 13.11.2013 PVV-leider Geert Wilders gaat samenwerken met de Franse partij Front National van Marine Le Pen. Wilders sprak van een “historische dag”. “Vandaag begint de bevrijding van de elite uit Europa, bevrijding van het monster uit Brussel”, aldus de PVV-leider.

Gerelateerde artikelen:

Lees meer over Geert WildersMarine Le Pen

Wilders en Le Pen sluiten Europees verbond – ‘historische dag’›

NRC 13.11.2013  Geert Wilders en Marine le Pen gaan in aanloop naar de komende Europese verkiezingen samenwerken. Ze zien het als een belangrijke mijlpaal voor Europa, zo zeiden ze tijdens een persconferentie in een zwaar beveiligde Nieuwspoort. “Het is een historische dag, omdat vandaag wat mij betreft de bevrijding begint. Van de elite in Europa en van het monster van Brussel”, reageerde de PVV-leider.

De Franse politica kondigde het “historische” verbond aan.  Lees verder›

Geslaagd media-optreden voor Wilders en Le Pen

Trouw 13.11.2013 De intocht van Marine le Pen, werd het op Twitter al genoemd. Tientallen camera’s legden vast hoe Geert Wilders zijn Franse gast rondleidde door de Tweede Kamer en hoe zij gezamenlijk een persconferentie gaven. Voor beide politiek leiders was het een geslaagd media-evenement waar weinig nieuws was te halen.

Extreem-rechtse Franse politica bezoekt Wilders in Den Haag

RTVWEST 13.11.2013 DEN HAAG – Marine le Pen, de voorzitter van de Franse extreem-rechtse partij Front National, komt woensdag naar Den Haag. De omstreden politica gaat op bezoek bij Geert Wilders van de PVV. Lees verder

Extreem-rechtse Franse politica in Den Haag

Den HaagFM 13.11.2013 Marine Le Pen, de voorzitter van de Franse extreem-rechtse partij Front National, komt woensdag naar Den Haag. De omstreden politica gaat op bezoek Geert Wilders van de PVV.…lees meer

Uittreding EU kan ramp worden

Telegraaf 13.11.2013  Een Nederlandse exit uit de Europese Unie kan rampzalige gevolgen hebben voor de economie van ons land. Een nieuwe kredietcrisis dan wel kredietimplosie behoort tot de reële mogelijkheden. De private sector zou in dat geval door de overheid overeind gehouden moeten worden. Dat concludeert het Britse bureau Capital Economics, dat in opdracht van de PVV onderzoek deed naar een Nederlandse uittreding.

Wilders: onderzoek naar uit EU stappen

Trouw 12.11.2013 PVV-leider Geert Wilders laat onderzoeken hoeveel het kost om uit de Europese Unie te stappen. Hij zei dat dinsdag naar aanleiding van berichten in NRC Handelsblad. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een Brits onderzoeksbureau.

Wilders zei ook dat hij mogelijk lijstduwer wordt voor de PVV bij de Europese verkiezingen. Hij zal in elk geval geen lijsttrekker worden, omdat hij nog lang geen plannen heeft om uit de Nederlandse politiek te stappen.

‘PVV betaalt EU-onderzoek van 270 duizend euro uit subsidie’

Trouw 12.11.2013 De PVV heeft voor een bedrag van 270 duizend euro onderzoek laten doen naar de voordelen voor Nederland van het uittreden uit de Europese Unie. De partij betaalde de rekening van het Britse onderzoeksbureau uit de fractiesubsidie bedoeld ter ondersteuning van de Tweede Kamerfractie. Dat schrijft NRC-Handelsblad.

Wilders onderzoekt exit EU

Telegraaf 12.11.2013 PVV-leider Geert Wilders laat onderzoeken hoeveel het kost om uit de Europese Unie te stappen. Hij zei dat dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een „volstrekt onafhankelijk” Brits onderzoeksbureau. De PVV liet anderhalf jaar geleden door een ander Brits bureau onderzoeken wat het kost om de euro in te wisselen voor de gulden.

PVV bekostigt anti-EU-onderzoek met subsidie van Tweede Kamer

Elsevier 12.11.2013 De PVV heeft een Brits bureau de opdracht gegeven een nieuwe studie te doen naar wat het Nederland kost of oplevert om uit de Europese Unie te stappen. De studie wordt betaald met 2,7 ton aan fractiesubsidie van de Tweede Kamer. Het bureau dat het onderzoek in opdracht van PVV-leider Geert Wilders uitvoert, Capital Economics, heeft van te voren in een e-mail al aangegeven ‘vrijwel overtuigd’ te zijn dat de uitkomst van het onderzoek wordt ‘dat uittreding voordelig voor Nederland zal zijn’. Dat schrijft NRC Handelsblad dinsdagmiddag.

PVV laat voor 2,7 ton anti-EU-onderzoek doen met subsidie Kamer›

NRC 12.11.2013 PVV-leider Geert Wilders blijkt deze zomer een gerenommeerd Brits bureau opdracht te hebben gegeven voor een nieuwe studie naar de kosten van een Nederlandse uittreding uit de EU. Vorig jaar liet Wilders al soortgelijk onderzoek verrichten naar de terugkeer van de gulden.

Uit vertrouwelijke correspondentie van de partij met het bureau, Capital Economics, blijkt dat het bureau voorafgaande aan de studie al aangaf “vrijwel overtuigd” te zijn dat de studie “zal laten zien dat uittreding [uit de EU] voordelig voor Nederland zal zijn”, aldus een e-mail die het bureau 13 mei aan Wilders stuurde. Na onderhandelingen over de prijs gaf Wilders 5 juni het groene licht voor de studie.  . Lees verder›

‘De romance tussen Wilders en Le Pen is een zegen voor Europa’

Trouw 12.11.2013 Zoals Fortuyn politiek vervreemde burgers weer wist te betrekken bij de politiek, kan de flirt tussen Wilders en Le Pen Europa weer op de kaart zetten, schrijft Tim Immerzeel.

Den Haag wordt steeds meer het decor voor romances tussen anti-Europese politici. De katheder waarvan Cameron zijn lijst van Europese terugtrekkingen verkondigde is nog maar net weggehaald of Marine Le Pen mag in de Tweede Kamer aanschuiven. Eerder sprak zij bij Nieuwsuur al over de gedeelde idealen van haar Front National en de PVV. Samen willen ze Europa van binnenuit veranderen en meer aandacht krijgen voor immigratiebeperking en nationale soevereiniteit.

Lees ook ‘Zowel eurofielen als rechts-populisten vormen een gevaar voor Europa’ – 12/11/13

Lees ook ‘De gang van zaken rond Le Pen doet het ergste vrezen’ – 11/11/13

‘Wilders en Le Pen zijn er nog lang niet’

VK 12.11.2013 PVV-leider Geert Wilders en Marine le Pen van het Franse Front National (FN) willen samenwerken op Europees niveau, maar een invloedrijk ultrarechts blok in het Europese Parlement ligt nog lang niet in het verschiet. Hoewel deze nationalistische en anti-Europese partijen waarschijnlijk zullen groeien bij de komende Europese verkiezingen in mei 2014, blijven ze verhoudingsgewijs klein in politiek Europa. Tot veel beleidswijzigingen zal het dan ook niet leiden.

Wilders en Le Pen zijn er nog niet

Telegraaf 12.11.2013 PVV-leider Geert Wilders en Marine le Pen van het Franse Front National (FN) willen samenwerken op Europees niveau, maar een invloedrijk ultrarechts blok in het Europese Parlement ligt nog lang niet in het verschiet. Hoewel deze nationalistische en anti-Europese partijen waarschijnlijk zullen groeien bij de komende Europese verkiezingen in mei 2014, blijven ze verhoudingsgewijs klein in politiek Europa. Tot veel beleidswijzigingen zal het dan ook niet leiden.

Marine le Pen: een doos van Pandora

Trouw 12.11.2013 Het bezoek van Front National voorvrouw Marine le Pen aan Geert Wilders in Den Haag zal de PVV geen schade doen. Integendeel, het is een win-winsituatie voor de PVV en het Front National.

Het bezoek past geheel en al in de door PVV-Kamerlid en partijideoloog Martin Bosma in zijn boek  De schijn-élite van de valse munters (2010) uitgezette ideologie, in het bijzonder in het citaat dat hij erin heeft opgenomen van zijn partijleider Wilders: “Dit is precies waarvoor we hier zitten. Al houden we één zetel over, dit is nu eenmaal onze taak.”‘ Het bijna fatalistische dat uit dit citaat spreekt is de drijfveer van de PVV en verklaart de voor de buitenwacht vaak zo bizarre bokkensprongen.

Lees ook: Rechts Europa verbroedert – 10/11/13

‘De gang van zaken rond Le Pen doet het ergste vrezen’

VK 11.11.2013 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg zal de komende week Marine Le Pen, de leider van het Franse Front National, bij haar bezoek aan Den Haag niet begroeten. Formeel blijft de handdruk achterwege omdat Le Pen een gast is van PVV-leider Geert Wilders en niet van de Tweede Kamer, schrijft oud-NOS-correspondent Paul Sneijder. ‘Dat zal allemaal wel waar zijn, maar van politieke moed getuigt het niet.’

Lees ook VVD: ‘Eurofielen’ groter gevaar dan Le Pen – 09/11/13

Lees ook Waarom wil Wilders met Le Pen samenwerken? – 09/11/13

Rechts Europa verbroedert

Trouw 10.11.2013 Hoe diep gaat de vriendschap tussen Geert Wilders en het Franse ultrarechtse Front National? Woensdag moet dat duidelijk worden als Marine Le Pen een bezoek brengt aan het Binnenhof. Met de Europese verkiezingen in aantocht is de PVV naarstig op zoek naar nieuwe vrienden in Europa.

november 14, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Demonstratie 13.11.2013 tegen Marine Le Pen Front National | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | november 14, 2013

 2. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Mark Verheijen VVD in strijd tegen de ‘Geharnaste eurofielen’ « Debat in de Digitale Hofstad | november 18, 2013

 3. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Ook een Kopje thee ?? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 4, 2014

 4. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Weg uit de eurozone en weg met de Euro « Debat in de Digitale Hofstad | februari 6, 2014

 5. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Wouter Bos PvdA – Referendum te houden over de euro en Europa « Debat in de Digitale Hofstad | maart 10, 2014

 6. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door PvdA in de aanval op de PVV – de aanloop naar 22.05.2014 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 11, 2014

 7. […] raakte hij bevriend met Le Pen. Hij ging zelfs een kopje thee met ze drinken. Er groeide iets moois uit. Ze hadden […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De liefde voorbij ? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2014

 8. […] raakte hij bevriend met Le Pen. Hij ging zelfs een kopje thee met ze drinken. Er groeide iets moois uit. Ze hadden […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De liefde met Le Pen voorbij ? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2014

 9. […] raakte hij bevriend met Le Pen. Hij ging zelfs een kopje thee met ze drinken. Er groeide iets moois uit. Ze […]

  Pingback door Geert Wilders PVV D-day in Europa « Debat in de Digitale Hofstad | juni 17, 2015

 10. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2018

 11. […] Zie: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes […]

  Pingback door Het vertrouwen in de Euro – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: