Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – D-day in Europa – Een ‘patriottistische lente’

Geert Wilders PVV gaat Europa bevrijden ‘Europa van Naties en Vrijheid’

IMG_1182[1]

Vriendengroep PVV verder uitgebreid.

Ooit raakte hij bevriend met Le Pen. Hij ging zelfs een kopje thee met ze drinken. Er groeide iets moois uit. Ze hadden grootse plannen !!!

Dan is er nu uiteindelijk iets moois uit ontstaan…… de PVV van Geert Wilders en het Franse Front National van Marine Le Pen zijn er namelijk in geslaagd een rechtse Europese fractie te vormen. Ze zullen in het Europees Parlement een blok vormen met de Oostenrijkse FPÖ, de Italiaanse Lega Nord, het Belgische Vlaams Belang, het Poolse Nieuw Rechts en de afgescheiden UKIP-politica Janice Atkinson.

Velen dachten dat het onmogelijk was, maar het is wel mogelijk’, zei Geert Wilders dinsdag bij de presentatie van de nieuwe fractie ‘Europa van Naties en Vrijheid’ in het Europees Parlement. ‘Alle mensen in deze groep vertegenwoordigen de stem van verzet’, zei hij.

SAMENWERKING PVV EN FRONT NATIONAL

Vorig jaar juni liet Wilders zich formeel registreren voor een zetel in Brussel, maar later zag hij er toch vanaf. Oorzaak was de mislukte poging van de PVV om met de eurosceptische FN, die toen de grootste partij werd, een nieuwe anti-Europese fractie op te zetten. Hoewel ze steun kregen van onder andere het Vlaams Belang en FPÖ lukte het niet om 25 leden bijeen te krijgen. Zonder die fractie was Wilders’ invloed in Brussel beperkt en konden hij en FN-leider Le Pen fluiten naar miljoenen aan EU-subsidies

zie ook: EU verkiezingen 22 mei 2014

zie ook: Geert Wilders PVV de grote verliezer EP-2014   

zie ook: Geert Wilders PVV – Ook een Europees kopje thee ??

zie ook: Mark Verheijen VVD in strijd tegen de ‘Geharnaste eurofielen’

zie ook: Geert Wilders PVV – De liefde met Le Pen voorbij ?

zie ook: Geert Wilders PVV en Marine Le Pen Front National – wij zijn 2 vriendjes

zie ook: Geert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 2  (Front National en het Vlaams Belang)

en ookGeert Wilders PVV heeft een nieuwe strijdmakker – deel 1 (Le Pen  partij Front National)

zie ook: Geert Wilders PVV – Weg uit de eurozone en weg met de Euro

zie ook: Geert Wilders PVV – De Euro en de terugkeer van de Gulden ? deel 2

en ook: Het vertrouwen in de Euro

FRONT NATIONAL – dossier

o  Marine le Pen – VK

o  Marine le Pen – Trouw

Lees meer over Marine Le Pen Jean-Marie Le Pen – NU

JEAN MARINE LE PEN – dossier

Wilders: De bevrijding is vandaag begonnen – Video

De PVV is erin geslaagd een fractie te vormen in het Europees Parlement. De partij werkt samen met Front National en kwam nog twee partijen tekort. Een Engelse en twee Poolse leden maken nu de fractie compleet.

Wilders ziet ‘patriottistische lente’ gloren

Telegraaf 04.03.2016 PVV-leider Geert Wilders ziet wereldwijd steeds meer krachten die zich mobiliseren tegen de fundamentalistische islam. “ De patriottische lente begint overal, bij Donald Trump in de VS, in Frankrijk met Marine Le Pen, in Oostenrijk en in Nederland en Vlaanderen”, aldus Wilders vanavond tijdens een gastlezing in Brussel voor zusterpartij het Vlaams Belang.

Wilders ging ook in op de komende EU-top maandag met de Turken. Hij waarschuwde dat “de gevestigde regeringsleiders ons gaan uitverkopen aan de Turkse sultan en dictator Erdogan. De Turken zijn onbetrouwbaar en ze zullen asielzoekers naar Europa blijven sturen.” Wilders gaat er nog steeds van uit dat hij bovenaan in de peilingen staat en premier kan worden. “Dan sluiten we de grenzen en ik wil Vlaanderen daarin best meenemen.” Hij vond ook dat de leidster van het Franse Front National Marine Le Pen ‘meer ballen heeft dan de premiers van Nederland en België bij elkaar.’

’Minder Marokkanen’

Wilder schetste voor zijn Vlaamse toehoorders  zijn leven dat zich vooral afspeelt in een cocon van bewakers, maar volgens hem is dat het allemaal waard. Hij ging ook in op de rechtszaak die in Nederland loopt over ‘minder Marokkanen’. “Als ik het over minder Syriërs had gehad, was ik waarschijnlijk in aanmerking gekomen voor een Nobelprijs.”

Lees meer over; geert wilders pvv

Wilders ziet een wereldwijde ‘patriottistische lente’ gloren

AD 04.03.2016 Geert Wilders ziet de ‘wereldwijde krachtige beweging tegen islam” op steeds meer plekken groeien. ‘De patriottistische lente begint overal, in Amerika en Frankrijk, Oostenrijk en Italië, Nederland en Vlaanderen. De winter van onze ontevredenheid is bijna voorbij.”

© belga.

Dat zei de PVV-leider vrijdagavond in Brussel op een bijeenkomst van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement over de vrijheid van meningsuiting. ‘Overal klinkt de stem van het volk steeds luider: we willen geen islamtsunami. Wij zwijgen niet langer. Niemand kan ons stoppen. De geest is uit de fles en zal er nooit meer in komen.’

Wilders ging ook weer tekeer tegen de Europese Unie. Over de EU-top met Turkije van maandag in Brussel zei hij dat de regeringsleiders ‘ons gaan uitverkopen aan de Turkse sultan en dictator Erdogan’.

Politieke lafaards
,,Daarmee verkwanselen deze politieke lafaards onze nationale belangen. Turkije is een onbetrouwbaar land dat zich toch aan geen enkele afspraak houdt en miljoenen asielzoekers naar Europa blijft sturen”, zei de PVV-politicus, die op veel applaus kon rekenen.

Ook de rechtszaak over Wilders’ oproep of er minder Marokkanennaar Nederland moeten komen, kwam aan de orde. De politicus zei dat als hij dat over Syriërs had gezegd, hij de Nobelprijs zou krijgen. ‘Want alle regeringsleiders zetten daarop in.’ Hij voegde daaraan toe dat ‘rechtbanken geen ideeën kunnen tegenhouden’.


Wilders zei het fantastisch te vinden in Brussel te zijn, ‘de oude hoofdstad van de Nederlanden’. De PVV-leider werd aangekondigd als ‘de man die tot schrik van het Nederlandse bewind al maandenlang de peilingen aanvoert’.

GERELATEERD NIEUWS;

PVV boos over kritiek hoogleraar op Wilders

‘Wilders hielp Arib zelf in het zadel’

PVV naar recordhoogte in peiling: 41 zetels

MEER OVER; GEERT WILDERS PVV POLITIEK

Geen plek voor kritische fractie

Telegraaf 22.06.2015 De nieuwe eurokritische fractie in het Europees Parlement met onder meer de PVV en het Franse Front National krijgt geen plek voor de voorzitter aan de binnenring in de centrale zaal van het Europees Parlement (EP). Deze zit vol en de indeling staat al sinds de Europese verkiezingen van vorig jaar vast. Naar verluidt is er te weinig animo om dit aan te passen. Aan deze binnenring zitten de voorzitters en eventueel hun vervangers van alle fracties in het parlement.

Vlaams Belang-Europarlementariër Gerolf Annemans, die ook is aangesloten bij de fractie, twitterde maandag: „De eerste provocatie van Martin Schulz ligt al op tafel. Marine Le Pen krijgt in halfrond geen fractievoorzittersplek”. Een woordvoerster van het EU-parlement bevestigde dat er geen plek wordt vrijgemaakt aan de binnenring, maar stelt dat het een besluit is geweest van de fractievoorzitters gezamenlijk.

Het lukte de PVV en FN vorig week om genoeg parlementariërs uit genoeg Europese landen aan zich te binden om een fractie te kunnen vormen in het EP. De nieuwe fractie draagt de naam Europa van Naties en Vrijheid.

EU-kritische fractie met PVV krijgt geen voorzittersplek in Europees Parlement

NU 22.06.2015 De nieuwe eurokritische fractie in het Europees Parlement met onder meer de PVV en het Franse Front National krijgt geen plek voor de voorzitter aan de binnenring in de centrale zaal van het Europees Parlement (EP).

Deze zit vol en de indeling staat al sinds de Europese verkiezingen van vorig jaar vast. Naar verluidt is er te weinig animo om dit aan te passen. Aan deze binnenring zitten de voorzitters en eventueel hun vervangers van alle fracties in het parlement.

Vlaams Belang-Europarlementariër Gerolf Annemans, die ook is aangesloten bij de fractie, twittert maandag: ”De eerste provocatie van Martin Schulz ligt al op tafel. Marine Le Pen krijgt in halfrond geen fractievoorzittersplek”. Een woordvoerster van het EU-parlement bevestigde dat er geen plek wordt vrijgemaakt aan de binnenring, maar stelt dat het een besluit is geweest van de fractievoorzitters gezamenlijk.

Lees meer over: PVV Europarlement Front National

Gerelateerde artikelen;

Wilders noemt lancering Europese fractie ‘begin van bevrijding’  

PVV vormt groep in Europees Parlement 

Wilders vergelijkt start extreemrechtse fractie met D-day

Wilders vergelijkt start extreemrechtse fractie met D-day

juni 17, 2015 - Posted by | politiek, PVV | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] Geert Wilders PVV D-day in Europa […]

    Pingback door Geert Wilders PVV D-day in Europa – PolitiekKiosk | juni 17, 2015

  2. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – D-day in Europa – Een ‘patriottistische lente’ […]

    Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: