Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse deel 8

Nyfer baseerde de berekening op een jaarlijkse netto-instroom van 25.000 immigranten en eenzelfde aantal nakomelingen.

Volgens de onderzoekers maken deze allochtonen meer gebruik van collectieve voorzieningen en betalen ze minder belastingen en premies dan de gemiddelde Nederlander.

Ook zitten ze vaker in de bijstand en hebben ze vaker een arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsuitkering. Ook zijn ze oververtegenwoordigd in de criminaliteit, wat tot extra kosten leidt.

Zie  het onderzoek (conclusies hier, pdf)  

Zie ook: De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse – deel 7

Zie ook:De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse deel 6

 

Het onderzoeksinstituut Nyfer berekende eerder dit jaar op verzoek van de PVV dat niet-westerse allochtonen Nederland 7,2 miljard euro per jaar kosten.

Volgens Engelen is het echter veel te vroeg voor zo’n berekening. „Doe het in 2020 nog eens, als de tweede generatie het topje van haar verdiencapaciteit heeft bereikt en de derde generatie zich warm loopt voor haar eigen arbeidscarrière. We moeten het leven van onze migranten wel heel zuur maken, wil het saldo dan niet positief zijn.”

Volgens Engelen is het Nederlandse debat over immigratie dan ook veel te negatief. Hij pleit voor „een andere waardering van migranten”. „Het probleem is niet dat er te veel migranten zijn; het probleem is dat we te weinig rendement uit onze migranten halen.”

Sterker nog, Nederland kan zich geen immigratiestop veroorloven, stelt Engelen. „Wie de demografische feiten kent, weet dat binnen vijftien jaar een mondiale wedren om Afrikaanse en Arabische geboorteoverschotten zal ontbranden. Nederland kan daarin niet achterblijven en zal er dus voor moeten zorgen aantrekkelijk te blijven, ook voor islamitische migranten.”

Dat zegt Ewald Engelen, bijzonder hoogleraar etnisch ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam, vrijdag in zijn oratie.  

‘Saldo van immigratie uiteindelijk positief’

Telegraaf 11.11.2010 Migranten leveren Nederland uiteindelijk meer op dan dat ze kosten. Nu is dat misschien nog niet zo, maar als de tweede en de derde generatie volledig deelnemen aan de samenleving wel. Dat zegt Ewald Engelen, bijzonder hoogleraar etnisch ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam, vrijdag in zijn oratie. 

Migrant levert geld op

De Pers 11.11.2010 Migranten leveren Nederland uiteindelijk meer op dan dat ze kosten. Nu is dat misschien nog niet zo, maar als de tweede en de derde generatie volledig deelnemen aan de samenleving wel. Dat zegt Ewald Engelen, bijzonder hoogleraar etnisch ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam, vrijdag in zijn oratie.  

Hoogleraar: Nederland heeft meer immigranten nodig 

AD 11.11.2010 Niet-westerse ondernemers zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Dat zegt hoogleraar Ewald Engelen in zijn oratie die hij vrijdag uitspreekt als hij de leerstoel Etnisch Ondernemerschap aanvaardt aan de Universiteit van Amsterdam.

‘Saldo van immigratie uiteindelijk positief’

NRC 11.11.2010 Migranten leveren Nederland uiteindelijk meer op dan dat ze kosten. Nu is dat misschien nog niet zo, maar als de tweede en de derde generatie volledig deelnemen aan de samenleving wel. Dat zegt Ewald Engelen, bijzonder hoogleraar etnisch ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam, morgen in zijn oratie.

Blog: 

Nederland wordt onherroepelijk islamitisch land

Muizenissigheden  

Migranten zouden in de toekomst de redding van Nederland wel eens kunnen zijn

Krapuul.nl

november 12, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Zie ook: De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse deel 8 […]

    Pingback door PvdA en D66 – Kosten-batenanalyse gedogen PVV « Debat in de Digitale Hofstad | december 15, 2010

  2. […] Wilders PVV had een tijdje terug nog de mond vol over de kosten/baten analyse. Later waren Alexander Pechtold D66 en Frans Timmermans PvdA aan de […]

    Pingback door Kosten-baten-analyse PVV provinciale Staten Noord Holland « Debat in de Digitale Hofstad | juni 25, 2012

  3. […] Zie ook: De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse deel 8 […]

    Pingback door Geert Wilders PVV versus de Zomerdip in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | juli 14, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.