Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ?

Nadat,  door toedoen van de PvdA, het kabinet indertijd struikelde over het standpunt inzake Afganistan, is zelfs hun internationale populariteit alleen maar toegenomen.

Do I know You? Are you following me ??

Mogelijk dat e.e.a. samenhangt met het vertrek van Woutertje ‘Draaikont’ Bos. Overigens oud-minister van Buitenlandse Zaken (CDA) Ben Bot wil nieuwe missie Afghanistan. Hier zal Wouter Bos toch echt wel hoofdpijn van krijgen. Echter dit alles terzijde en weer over tot de orde van de dag.

Ze kennen bij de PvdA  andere tijden toen het nogal wat minder ging met de partij van Willem Drees. Men stelde zich toen zelfs de vraag: is de  PvdA op sterven na dood ??? Er werd nogal eens gesproken over de PvdA als zakkenvullers en graaiers !! Ook waren er nogal eens interne probleemjes en er heerste een ware Sorry-democratie. En ook kwam de vraag aan de orde: Wat heeft de PvdA geleerd sinds Melkert ?

Nadat het tij leek gekeerd sprak men zelfs over de Wederopstanding van de PvdA. Hoewel, het effect bleek slechts van zeer korte duur !!!  

Hadden we het dus al eerder over het Cohen-effect, dan  zouden we nu dus kunnen spreken van het  Taliban-effect. Met de PvdA in een nieuw kabinet wordt volgens zegsman Qari Yousef Ahmadi van de Taliban verwacht dat Nederland een ”nieuwe vriendelijke politiek” tegenover Afghanistan zal voeren. “Alle lof zij broeder Bos, meester der wijzen en broeder der heilige strijders. Moge de andere Europese leiders zijn pad volgen. Amen!’

Mogelijk had het PvdA-effect een plek kunnen krijgen in het nieuwe kabinet. Helaas heeft het voortschrijdend inzicht inmiddels geleidt tot een Minderheidskabinet waarin geen ruimte  is voor de PvdA. Dit zou wel eens een serieus probleemje kunnen worden vernamen we uit de media!!! 

Taliban: laat PvdA regeren

Telegraaf 29.07.2010 De Taliban hebben Nederland van harte gefeliciteerd met de terugtrekking van militairen uit Uruzgan. Ze hopen `dat de PvdA een hoofdrol zal gaan spelen in een nieuw kabinet`.

 

Taliban hopen op PvdA in nieuw kabinet

Trouw 29.07.2010 De Taliban ,,hopen dat de PvdA een hoofdrol zal spelen in een nieuw te vormen regering”. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban gezegd in een donderdag gepubliceerd interview …

Taliban VIERT FEEST. “Zeer goed besluit PvdA”

Geen stijl 29.07.30 Taliban VIERT FEEST. “Zeer goed besluit PvdA” Tring tring. Hallo? Ja hallo, met Qari Yousef Ahmadi van de Taliban. Is Aaf er ook? Aaf is weg? 

Volkskrant geeft de Taliban een interview

29.07.2010 Volkskrant geeft de Taliban een interview en anderen de ruimte om de PvdA de grond in te trappen – Vanochtend kwam de Volkskrant met het bericht Taliban feliciteren Nederland..

 

NOS Nieuws – Taliban hopen op PvdA in kabinet

29.07.2010 NOS De Taliban feliciteren Nederland met het vertrek uit Afghanistan. Een zegsman brengt in een telefonisch interview met de Volkskrant hartelijke gelukwensen over aan de burgers. 

Taliban prijzen PvdA om vertrek uit Uruzgan

Novum 29.07.2010 De Taliban prijzen de PvdA om het besluit uit de Afghaanse provincie Uruzgan te vertrekken. Nu hopen ze dat de PvdA een hoofdrol gaat spelen. 

De Taliban hoopt dat de PvdA in het kabinet komt

Elsevier 29.07.2010 De Taliban bedankt de PvdA voor het aanstaande vertrek van de Nederlandse militairen uit Uruzgan. De radicaal-islamitische terreurorganisatie zegt te hopen dat de PvdA opnieuw aan …

Taliban hopen op kabinet met PvdA

RTL 29.07.2010 De taliban in Afghanistan hopen dat de PvdA een hoofdrol krijgt in de nieuw te vormen Nederlandse regering. Dat zegt een woordvoerder in de Volkskrant.

Taliban hopen op PvdA in kabinet

Parool 29.07.2010 De Taliban ”hopen dat de PvdA een hoofdrol zal spelen in een nieuw te vormen regering”. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban gezegd.

 Taliban prijzen PvdA om vertrek uit Afganistan

AD 29.07.2010 De Taliban prijzen de PvdA om het besluit uit de Afghaanse provincie Uruzgan te vertrekken. Nu hopen de Taliban dat de PvdA een hoofdrol gaat spelen in een nieuw te vormen regering. Dat zou kunnen leiden tot een ‘nieuwe vriendelijke politiek’ tegenover Afghanistan.

Taliban hopen op PvdA in nieuw kabinet

Metro 29.07.2010 De Taliban hopen dat de PvdA een hoofdrol zal spelen in een nieuw te vormen regering.

Taliban wil PvdA in nieuw kabinet  
Nu 29.07.2010 De Taliban ”hopen dat de PvdA een hoofdrol zal spelen in een nieuw te vormen regering”.  

Taliban hopen op PvdA in nieuw kabinet

DePers 29.07.2010 De Taliban ,,hopen dat de PvdA een hoofdrol zal spelen in een nieuw te vormen regering”. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban gezegd in een donderdag gepubliceerd interview met de Volkskrant.

Zie ook:

Dreigbrief: Bin Laden komt eraan

AD 30.07.2010 EMMEN – Osama bin Laden valt Nederland binnen enkele dagen aan. Althans, dat beweert de schrijver van de dreigbrief die verstuurd werd naar verschillende (ex-)gemeenteraadsleden in Emmen. Ook de redacties van RTV Drenthe en RTV Gelderland …

‘Bin Laden komt eraan’

Telegraaf 30.07.2010 Osama bin Laden valt Nederland binnen enkele dagen aan. Althans, dat beweert de schrijver van de dreigbrief die verstuurd werd naar (ex-)gemeenteraadsleden in Emmen.

Dreigbrief: Bin Laden komt eraan

Trouw 30.07.2010 Osama bin Laden valt Nederland binnen enkele dagen aan. Althans, dat beweert de schrijver van de dreigbrief die verstuurd werd naar verschillende (ex-)gemeenteraadsleden in Emmen. Ook de redacties van RTV Drenthe en RTV Gelderland ontvingen de brief. De politie onderzoekt de zaak. Dat heeft de gemeente Emmen vrijdag gemeld.

Achtergrond;

Afghanistan Dossier VK

Oud-minister Bot pleit voor nieuwe Afghanistan-missie

Elsevier 31.07.2010 De Nederlandse missie in Uruzgan zit er op. Morgen trekken de Nederlandse troepen zich terug uit Afghanistan. Oud-minister Ben …

Zie ook:

Bot wil nieuwe missie Afghanistan

VK 31.07.2010  Een nieuw kabinet moet alsnog een nieuwe, kleinere opbouwmissie naar Afghanistan sturen. Dat zegt oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA) zaterdagavond in EenVandaag. Hij pleit voor blijvende betrokkenheid bij de NAVO om de klus te klaren waarvan hij in 2006 als minister zelf aan de wieg stond.

Bot wil nieuwe missie

Telegraaf 31.07.2010 Een nieuw kabinet moet alsnog besluiten om een nieuwe, kleinere opbouwmissie naar Afghanistan te sturen, zegt oud-minister Ben Bot. 

Angst voor chaos in Uruzgan

AD 31.07.2010 ROTTERDAM – De kans is groot dat binnen een paar maanden de relatief stabiele situatie in Uruzgan volledig escaleert. Daarvoor waarschuwt defensiedeskundige Rob de Wijk van het The Hague Centre for Strategic Studies in het AD.

Zie verder ook:

En ook:

Van der Laan neemt afstand van Cohen over religie

AD 20.09.2010 AMSTERDAM – Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) heeft afstand genomen van zijn voorganger Job Cohen op het punt van de scheiding tussen kerk en staat. Zaterdag sprak Van der Laan op een bijeenkomst van kerkgenootschappen en …

Van der Laan kraakt visie Cohen over kerk

Parool 20.09.2010 AMSTERDAM – Burgemeester Eberhard van der Laan neemt afstand van zijn voorganger en partijgenoot Job Cohen op het punt van de scheiding van kerk en staat.
Dat bleek zaterdag bij een bijeenkomst in de Thomaskerk in Zuid. Voor Van der Laan is de …

Van der Laan bekritiseert islambeleid voorganger Cohen

Elsevier 20.09.2010 De gemeente Amsterdam moet problemen die er met de islam zijn gewoon kunnen uitspreken, vindt burgemeester Eberhard van der Laan. ‘Zoals we ook bij andere geloven doen.’

De burgemeester is van mening dat er onder zijn voorganger Job Cohen te verhullend werd gedaan over problemen met religieuze genootschappen. Dat meldt de Amsterdamse krant Het Parool. Van der Laan hield zaterdag een spreekuur in de Amsterdamse Thomaskerk.

juli 31, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] In ieder geval kan de PvdA vanuit de oppositie rekenen op Gedoogsteun. […]

  Pingback door Waar blijft de PvdA toch? « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2010

 2. […] Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? […]

  Pingback door Peilingen 15.08.2010 Maurice de Hond – Cohen-effect lijkt voorbij « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 15, 2010

 3. […] Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? […]

  Pingback door De PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | september 10, 2010

 4. […] Zie ook: Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ?   […]

  Pingback door Het omgekeerde Taliban-effect versus Kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 19, 2010

 5. […] Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2013

 6. […] Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? […]

  Pingback door Wouter Bos PvdA – Eventjes weer terug in de spotlights « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 26, 2013

 7. […] Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? […]

  Pingback door The return van Ad Melkert PvdA !!! deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 22, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: