Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

2e kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De Wederopstanding van de PvdA ??

De verkiezingsstrijd is losgebarsten.

Het kabinet viel en Wouter ‘Draaikont’ Bos nam de kuierlatten. Het ging al niet best met de PvdA. Dit bleek eveneens uit de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Hier verloor de PvdA flink wat stemmers. Dit blijkt verder ook uit het verlies van flink wat Raadszetels en Wethoudersfuncties. 

Vandaar dat de PvdA begon aan een grootse reddingsoperatie. Het lanceren van het nieuwe boegbeeld zou leiden tot het Cohen-Effect

Het begon zelfs al te lijken op de Nederlandse variant van “Obama-Yes, we can”. Want wie wordt de Nieuwe Premier ? Maar we hebben (helaas ??) nog geen direct door het volk gekozen Premier van Nederland.  

Vanaf het aantreden van het Job Cohen als nieuw PvdA-boegbeeld zien we dat de PvdA begonnen is aan een wederopstanding.   

Op weg naar 9 juni komen de 2e kamerverkiezingen echter steeds dichterbij  en nu blijkt dat de druk op de PvdA weer aardig toeneemt. Er wordt inmiddels al gesproken van een Paars kabinet.

Er zal nog een ware strijd ontbranden tussen PvdA en VVD.  Hierin zal de VVD en het CDA zegevieren en mag de PvdA mogelijk meedoen als en kleine minderheidspartij.  Want Mark Rutte (VVD) ziet het niet zitten met PvdA, aldus onze politicologen en prognotiseurs.  

Volgens De Hond is het vertrouwen in PvdA-leider Job Cohen sinds zijn aantreden aan het dalen. Het stond op 5.9 en staat nu op 5.3. VVD-leider Mark Rutte is naar 5.2 gestegen en premier Jan Peter Balkenende is naar 4.4 gestegen.

Uit eerdere peilingen blijkt overigens ook nog dat veel kiezers ‘zwevend’ zijn hierdoor kunnen er nog flinke verschuivingen optreden. Die het minst gunstig voor de partij van Wilders zouden kunnen uitpakken met mogelijk voordeel voor de VVD. De VVD is inmiddels alweer gestegen en staat naast de PvdA. En ook gaat de wens uit naar een Coalitie met minimaal VVD erin.  

Maurice de Hond let ondertussen zeer kritisch op de Campagnestijl van Job Cohen. Want Cohen wilde bij Pauw & Witteman niet de verschillen uitvergroten, maar juist de verschillen overbruggen. Wat vindt Nederland van deze debatstijl ? 

En, hoe kan het ook anders, ook Geert Wilders van de PVV richt zijn pijlen op de “toekomstige” premier Job Cohen van de PvdA.

In een filmpje is Job Cohen onder meer te zien hoe hij geeuwt, terwijl hij zijn schoenen uitdoet voordat hij een moskee binnengaat en hij thee drinkt. “Thee drinken, dat is het laatste dat we nu nodig hebben”, zegt Wilders na het laatste beeld, terwijl hij voor een moskee in aanbouw staat.  

Zullen kreten zoals de ‘Welvaartstaat op de Schop ?’ de PvdA redden van een Ondergang ?  

Weet je het nog niet?  Pak dan de Stemwijzer erbij en maak je keus.

En zal de dan politiek na 9 juni echt veranderen ?  

Job Cohen hard aangepakt in campagnespotje PVV

Elsevier 10.05.2010 De PvdA en Job Cohen krijgen het zwaar te verduren in een nieuw televisiespotje van de PVV. In het filmpje opent de partij van Geert Wilders frontaal de aanval op de socialisten. De PVV-spot staat op de website van de partij en wordt dinsdagavond voor het eerst uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen, schrijft de gratis krant Metro.

Wilders haalt ‘op zijn Amerikaans’ uit naar PvdA 

AD 10.05.2010 Geert Wilders haalt flink uit naar de PvdA. De PVV-leider stelt dat Job Cohen Nederland in de afgrond duwt. De partij opent dan ook in spotjes frontaal de aanval.  

PVV richt pijlen op Cohen in campagnefilmpje

10.05.2010 (Novum) – In een campagnefilmpje opent de PVV frontaal de aanval op PvdA-leider Job Cohen. PVV-leider Geert Wilders noemt hem in het filmpje ‘honderd procent pro-islam’.

Wilders in de aanval

Telegraaf 10.05.2010 AMSTERDAM –  Geert Wilders haalt flink uit naar de PvdA. De PVV-leider stelt dat leider Job Cohen Nederland in de afgrond duwt. De partij opent dan ook in spotjes frontaal de aanval.  

BLOG

Wilders zet aanval in tegen Cohen met theedrinkspotjes (video)

Nieuw nieuws nieuws

Zoek de verschillen….twee videos

Het staat geschreven 

Wilders speelt de thee-drink kaart

Krapuul.nl

mei 10, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] 2e kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De Wederopstanding van de PvdA ?? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!! « Debat in de Digitale Hofstad | mei 11, 2010

 2. […]  dit de PvdA echter uit de Grote Dip redden ??? We moeten echt gaan Bezuinigingen !!  Wie het weet mag het […]

  Pingback door PvdA doet water bij de Wijn « Debat in de Digitale Hofstad | mei 18, 2010

 3. […] Zie ook: 2e kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De Wederopstanding van de PvdA ?? […]

  Pingback door Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ??? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 27, 2010

 4. […] het tij leek gekeerd sprak men zelfs over de Wederopstanding van de PvdA. Hoewel, het effect bleek slechts van zeer korte duur !!! […]

  Pingback door Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 31, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: