Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ???

Het Cohen-effect lijkt op de langere termijn niet echt te helpen.

Zal Cohen echt de nieuwe Premier ? worden ??? Het is bijna 9 juni 2010 en ook deze keer gaan er koppen rollen !!!!   

Zie ook: Pechtold en Halsema: Cohen-effect verdwenen

Zie ook: 2e kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De Wederopstanding van de PvdA ??

‘Vertrouwen in Wilders stijgt, in Cohen daalt’

Elsevier 15.08.2010 Het vertrouwen van VVD- en CDA-stemmers in PVV-leider Geert Wilders stijgt. Bij CDA-kiezers steeg zijn populariteit fors van 3,1 tijdens de verkiezingen in juni naar 5,2 nu. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. PvdA-leider Job Cohen is het meest gedaald de afgelopen maanden. In maart haalde hij 5,8 en nu staat hij op 4,5. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Is Cohen te laat op dreef gekomen?

Trouw 07.06.2010  Tot 9 juni hebben ze de tijd om hun partijen aan te prijzen. Oude rotten strijden naast nieuwelingen om de gunst van de kiezer. Trouw portretteert de lijsttrekkers van 2010 en hun partijen. Vandaag: Job Cohen (PvdA).

‘Cohen lijsttrekker door PVV’

Telegraaf 04.06.2010 PvdA-leider Job Cohen stelt dat hij lijsttrekker is geworden vanwege de opkomst van de PVV.

Cohen: ‘Ik werd lijsttrekker om PVV’

VK 04.06.2010 Job Cohen verwisselde zijn burgemeesterschap van Amsterdam voor de landelijke politiek vanwege de opkomst van de PVV. ‘Niet alleen om de PVV tegen te houden, maar om erover heen te gaan in de richting van een fatsoenlijke samenleving waarin iedereen meetelt.’

·     Wilders: PvdA brengt mij in gevaar

·     Wilders wil met VVD en CDA regeren

·     ‘Cohen’ voornaamste reden stem op PvdA

Dat zegt Job Cohen in De Tafel van Babel, een programma van de multiculturele omroep MTNL dat vrijdag tot en met dinsdag in enkele grote steden wordt uitgezonden. ‘Ik heb tenslotte wel wat opgegeven, want burgemeester van Amsterdam is een van de mooiste banen die er is’, aldus de PvdA-voorman.

 ‘Allochtone stem kan doorslag geven’

Telegraaf 30.05.2010  De stem van allochtone Nederlanders kan bij de Tweede Kamerverkiezingen wel eens doorslaggevend zijn voor de PvdA. Dat zeggen twee wetenschappers.  

Is dat onze Job?

Parool 29.05.2010 ‘De politiek is een onzuiver bedrijf, dat zie je in verkiezingstijd in verhevigde mate. Daar is Job Cohen niet tegen opgewassen,” zegt een PvdA-veteraan. ”In dat theaterstuk komt hij, als nette vent met goede ideeën, niet tot z’n recht

Cohen: PvdA hield altijd al rekening met verlies

Elsevier 27.05.2010 De achterstand van de PvdA in de peilingen komt lijsttrekker Job Cohen niet als een verrassing. De nieuwbakken PvdA-leider heeft er van begin af aan rekening mee gehouden dat zijn partij niet de grootste zou worden.

Dat zei Cohen donderdag in het tv-programma Paul Rosenmöller en de Lijsttrekkers.

Cohen: goed dat ideologische veren terug zijn

Parool 27.05.2010 HILVERSUM – PvdA-lijsttrekker Job Cohen vindt het goed dat zijn voorganger Wouter Bos de PvdA zijn ideologische veren heeft teruggeven, nadat oud-partijleider Wim Kok die in 1995 had afgeschud. ”Ik ben blij met wat Wouter Bos heeft gezegd en …

Na debat neemt binnen de PvdA de onrust toe

Trouw 26.05.2010 Toen Job Cohen zich opwierp als kandidaat-lijsttrekker, schoot de PvdA als een raket omhoog in de peilingen. Zie je wel, dachten ze bij de PvdA: na een periode van harde polarisatie snakt Nederland naar een vader des vaderlands, een samenbinder. Cohen gaat die verkiezingen op z’n sloffen winnen.  

Cohen probeert campagne uit slop te trekken

Parool 26.05.2010 PvdA-lijsttrekker Job Cohen heeft vanmorgen geprobeerd de PvdA-campagne uit het slop te trekken door eerder gemaakte fouten toe te geven. ”Ik ga buitengewoon duidelijk campagne voeren.”

Cohen betuigt spijt over veranderingen

VK 26.05.2010 De manier waarop de PvdA is omgegaan met de doorrekening van het eigen verkiezingsprogramma door het Centraal Planbureau (CPB), is ‘niet goed’ gegaan. 

Pechtold en Halsema: Cohen-effect verdwenen

Elsevier 25.05.2010 PvdA-leider Job Cohen krijgt na het verloren debat van het weekend nu ook stevige kritiek van D66 en GroenLinks. De PvdA is volgens GroenLinks-leider Femke Halsema een twijfelende partij die niet goed weet welke koers zij moet hanteren. Volgens D66’er Alexander Pechtold is Cohen meer burgemeester dan politiek leider.

Zie ook2e Kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De PvdA en het Cohen-effect

‘Debat moest voor Cohen makkie zijn’

Trouw 25.05.2010 Job Cohen had het ‘ premiersdebat’ van afgelopen zondag met gemak moeten winnen. Dat hij tweede werd, geeft aan hoe slecht de PvdA-leider het debat voerde, zegt politicoloog Andre Krouwel.

‘Cohen worstelt met overstap’

AD 25.05.2010 ROTTERDAM – D66-leider Alexander Pechtold vindt dat PvdA-leider Job Cohen nog te veel burgemeester is. ,,Ik zie de worsteling van Cohen. Het is een omschakeling van jewelste”, zegt Pechtold in een interview met De Telegraaf.

Femke Halsema haalt uit naar Job Cohen

AD 25.05.2010  AMSTERDAM – Groenlinks-lijsttrekker Femke Halsema haalt vandaag hard uit naar PvdA-leider Job Cohen in een interview met de Pers. “Je ziet dat de PvdA een aarzelende, twijfelende partij is die niet goed kan bepalen welke koers zij wil hanteren.”

Gezwabber Cohen slecht voor PvdA

VK 25.05.2010 Job Cohen gaf Jan Peter Balkenende tijdens het lijsttrekkersdebat op Radio 1 afgelopen vrijdag een cadeau waarop de CDA’er niet had gerekend. Bij de PvdA betaalt iemand straks 600 euro in het ziekenhuis, luidde de beschuldiging. Niet waar, reageerde Cohen. Die plannen heeft de PvdA bij nader inzien gewijzigd. 

Het gaat goed met Cohen, tot de camera komt

VK 25.05.2010 De Partij van de Arbeid gooit het roer om. Lijsttrekker Job Cohen zal vanaf vandaag in verkiezingsdebatten meer zijn eigen verhaal vertellen, in plaats van de vooraf ingestudeerde oneliners. ‘Het is zoeken welke debatstijl hem het beste past’, verklaart een betrokken PvdA’er.

·   Cohen sticht verwarring over AOW  

‘Job Cohen worstelt met verleden’
Telegraaf 25.05.2010   PvdA-leider Cohen is nog te veel burgemeester, waardoor hij als politiek leider van de sociaal-democraten niet uit de verf komt. Dat betoogt D66-leider Pechtold, zelf oud-burgemeester, vandaag in een interview met De Telegraaf. „Ik zie de worsteling van Cohen. Het is een omschakeling van jewelste”, aldus Pechtold.

Blog: 

Wat wordt het op 9 juni? De voorlopige tussenstand op 25 mei: rechts wint steeds meer

mei 26, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ??? […]

  Pingback door Het PvdA-effect en het nieuwe Kabinet « Debat in de Digitale Hofstad | juli 21, 2010

 2. […] het tij leek gekeerd sprak men zelfs over de Wederopstanding van de PvdA. Hoewel, het effect bleek slechts van zeer korte duur !!! […]

  Pingback door Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 31, 2010

 3. […] uiteraard de nieuwe regering voortijdig uit elkaar valt en het   Cohen-Effect weer aanslaat. Volgens de kansberekening van politieke deskundigen zullen mogelijk reeds in 2011 de […]

  Pingback door Waar blijft de PvdA toch? « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2010

 4. […] Het Cohen-Effect lijkt voorbij want de vijf zetels die de PvdA sinds juni virtueel verloor, vloeien volgens De Hond vooral naar de SP, GroenLinks en D66.  Qua vertrouwen is PvdA-leider Job Cohen het meest gedaald op de ranglijst de afgelopen maanden. In maart haalde hij een 5,8 en nu staat hij op een 4,5. […]

  Pingback door Peilingen 15.08.2010 Maurice de Hond – Cohen-effect lijkt voorbij « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 15, 2010

 5. […] Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ??? […]

  Pingback door De PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | september 10, 2010

 6. […] Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ??? […]

  Pingback door Job Cohen PvdA gaat Kabinet Rutte 1 ontmaskeren « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 31, 2011

 7. […] Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ??? […]

  Pingback door PvdA – de zoektocht naar de nieuwe partijleider « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 8. […] Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ??? […]

  Pingback door PvdA in een Najaarsdip ??? « Debat in de Digitale Hofstad | september 1, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: