Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Het omgekeerde Taliban-effect versus Kabinet Rutte 1

Al eerder was het PvdA door de Taliban omhoog geprezen toen het kabinet indertijd struikelde over het standpunt inzake Afganistan. Zelfs hun internationale populariteit  nam alleen maar toe. 

Deze keer lijkt de Taliban zich te gaan richten op het nieuwe kabinet VVD-CDA met de PVV als Gedoger. Echter door toedoen van Geert Wilders PVV lijken de bedoelingen van de Taliban nu toch wel wat anders te zijn.

De Taliban waarschuwen het nieuwe Nederlandse kabinet dat uitvoering van het ‘anti-islambeleid’ van Geert Wilders kan resulteren in een aanslag op eigen bodem. De Taliban beschouwen deze ‘fascist’ en ‘anti-islampoliticus’ als ‘onderdeel van de Nederlandse regering’.

Zie ook: Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ?  

Wilders is volgens Mujahed een ‘fascist’ en een ‘anti-islampoliticus’, die ‘onderdeel’ is van de Nederlandse regering.  

Mujahed weet zeker dat als Nederland zijn vermeende anti-islambeleid doorzet, het land doelwit zal worden van aanslagen van jihadisten. 

‘Jullie eigen moslims zullen Nederland aanvallen en andere internationale jihadgroepen zullen klaarstaan om te helpen.’

Als dank dat de PvdA eind februari het kabinet liet vallen waardoor de Nederlandse missie in Afghanistan werd beëindigd, wil de Taliban-woordvoerder niet te hard van stapel lopen: ‘We zijn erg voorzichtig met onze relatie met Nederland. Het is immers het eerste land dat besloot de bezetting van ons land te beëindigen’.

In een telefonisch interview met de krant waarschuwt hij de politiek voor het goedkeuren van ‘meer anti-islamitische wetgeving of nadelige wetten voor moslims’.

Lees het commentaar van Elseviers Arendo Joustra 

Taliban dreigen Nederland met aanslag vanwege PVV

Elsevier 18.10.2010 Ophef in het buitenland over gedoogsteun van de PVV, waar linkse partijen voor zeiden te vrezen, is volledig uitgebleven. Wel wil Taliban-woordvoerder Zabuallah Majahed, op verzoek van de Volkskrant, van leer trekken tegen het nieuwe Nederlandse kabinet.

Zie ook:

‘Taliban dreigen met aanslag in Nederland’

AD 18.10.2010 AMSTERDAM – De Taliban dreigen met een aanslag in Nederland als het ‘anti-islambeleid’ van Geert Wilders wordt uitgevoerd. Dat heeft de Volkskrant gemeld na een telefonisch interview met Zabiullah Mujahed, de officiële Talibanwoordvoerder …

Taliban waarschuwen kabinet-Rutte

VK 18.10.1010 Afghaanse Taliban waarschuwen het nieuwe Nederlandse kabinet dat uitvoering van het ‘anti-islambeleid’ van Geert Wilders kan resulteren in een aanslag op eigen bodem. De Taliban beschouwen deze ‘fascist’ en ‘anti-islampoliticus’ als ‘onderdeel van de Nederlandse regering’. Dit zegt Zabiullah Mujahed, de officiële Talibanwoordvoerder voor Oost- en Noord-Afghanistan in een telefonisch interview met de Volkskrant

oktober 19, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: