Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Wouter Bos PvdA gaat er van tussen

Al eerder vertrok Agnes Kant. Later gevolgd door Camiel Eurlings.

Dan is het nu Wouter ‘Draaikont’ Bos die eieren kiest voor zijn geld De verklaring van Wouter Bos.

Wouter Bos vertrekt niet onmiddellijk uit de politiek. Hij schrijft mee aan het PvdA-verkiezingsprogramma en wil zorgen voor een goede kandidatenlijst, zei hij in het tv-programma NOVA.

Volgens psycholoog Vincent Duindam, van de UU zijn Bos en Eurlings niet de eerste politici die hun gezin boven de politiek stelden. „In het verleden waren er mannen die geen lijsttrekker wilden worden in verband met gezinsomstandigheden.” Hij noemt het besluit van de mannen een „goede en respectabele keuze”.

„Wat wel opvalt is dat de mannen die zich terugtrekken juist bij de partijen horen die dit keer verloren. Zou dat bij winst anders geweest zijn?”, vraagt hij zich af.

Bos: ‘Meer tijd besteden aan mijn kinderen’ Video De laatste wapenfeiten van Bos

Volgens Cisca Dresselhuys, oud-hoofdredactrice van het blad Opzij, is Bos’ keuze voor zijn gezin wel degelijk een uitvlucht. ,,Weer een man die dit als smoesje gebruikt,” zegt ze in het NOS Journaal. Voor Dresselhuys is het zo klaar als een klontje.

,,Ze staan er niet al te best voor. Er is veel kritiek. Cohen kan waarschijnlijk beter met Wilders uit de voeten. Alle dingen bij elkaar: zeg het ons eens eerlijk Wouter! Waarom is het?”

Achtergrond:

Wouter Bos: zorgstelsel is eerder stalinisme dan marktwerking

Elsevier 18.06.2014 Het is grappig dat de liberale minister van VolksgezondheidEdith Schippers (VVD) het ene kartelakkoord na het andere sluit. ‘Dit is eerder stalinisme dan marktwerking.’ Dat zegt voormalig minister van Financiën en huidig VUmc-bestuursvoorzitter Wouter Bos (PvdA) deze week in Elsevier.

Uitstekend duo

Bos is erg te spreken over minister Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA). ‘Een van de sterkste koppels sinds jaren. Een uitstekend duo.’ In het gesprek bevestigt Bos dat hij nee heeft gezegd tegen een baan als eurocommissaris in Brussel. ‘Men weet in Den Haag dat ik daarvoor niet in aanmerking kom. Ik ben hier heel gelukkig en ik heb drie schoolgaande kinderen’.

Wouter Bos: Ik was een twijfelaar

Telegraaf 23.04.2010  “Ik ben in mijn politieke carrière bijna publiekelijk een zoeker geweest. Een twijfelaar”, blikt Wouter Bos terug op zijn politieke carrière.

‘Ik was kwetsbaar, omdat ik van mening veranderde’

Elsevier 23.04.2010  Nu Wouter Bos zijn PvdA-partijleiderschap dit weekend officieel overdraagt aan Job Cohen, blikt de oud-vice-premier terug op zijn politieke loopbaan. ‘Ik ben…

Waarom moest Wouter Bos eigenlijk weg?  video

Elsevier 12.04.2010  Er zijn verschillende aanwijzingen dat de wisseling van de wacht binnen de PvdA van Wouter Bos naar Job Cohen met strijd gepaard is gegaan. Volgens Syp Wynia is het snijdende punt in de machtsstrijd immigratie, integratie en vooral islam geweest.

 

Reconstructie: Hoe Bos zijn vertrek regisseerde

Parool 13.03.2010 Wouter Bos wist al drie jaar dat hij geen premier meer wilde worden. Hij heeft zijn vertrek zorgvuldig geregisseerd….

Van gedraai naar duidelijkheid

Trouw 13.03.2010 Nadat hij het kabinet heeft opgeblazen en het land omwille van partijpolitiek verlamd en met een uiterst ingewikkelde formatie opgezadeld heeft, gaat Wouter Bos zich over zijn gezinnetje ontfermen.

Denk aan de terugblik van Marcel van Dam Bos is niet geloofwaardig om de PvdA-koers te kunnen verleggen’ en juist daarom is het einde oefening van ruim 15 jaar in de politiek.

…en  verder:

‘Zeg het ons eens eerlijk Wouter! Waarom?’

AD 12.03.2010 DEN HAAG – Politici haken wel vaker af om hun privéleven. Althans dat zeggen ze. Na minister Eurlings koos ook Wouter Bos vandaag voor huisje, boompje, beestje. Is het een trend? Is het de ultieme vorm van emancipatie? Of gewoon een goede …

Bos stapt op

|Ex-minister: gezin gaat voor
|Vriend en vijand verrast

Telegraaf 12.03.2010 VIDEO Wouter Bos stapt op als lijsttrekker van de PvdA. Hij wil de komende jaren meer tijd in zijn gezin steken en stapt daarom uit de politiek. Voor de PvdA komt de beslissing van Bos als donderslag bij heldere hemel.

Bos verlaat de politiek

Trouw 12.03.2010 Wouter Bos stapt uit de politiek en stelt zich niet kandidaat als lijsttrekker. De PvdA-leider vertrekt, net als Camiel Eurlings, om persoonlijke redenen. Job Cohen wordt zijn opvolger.

Overwegend waardering voor vertrekkende PvdA-leider NU 12.03.2010

Wouter Bos verlaat de politiek NU 12.03.2010

Huisje, boompje, beestje wint het

Telegraaf 12.03.2010  Een campaigner, mediageniek, slim en behendig in het debat. Alles wees op een lange, succesvolle carrière in de politiek voor Wouter Bos.

Zie ook: • Aboutaleb prijst Wouter Bos

Wouter Bos stopt en wil Cohen als opvolger

Parool 12.03.2010 AMSTERDAM – Wouter Bos trekt zich terug uit de politiek, zo maakte hij om 11 uur bekend. Hij ziet de Amsterdamse burgemeester Job Cohen als zijn ideale opvolger. Cohen geeft om 15 uur een persconferentie, waarin hij zeer waarschijnlijk bekend …

Lees ook: Wilders ziet Bos als rivaal (08-03-10)

Cohen als alternatief voor Wilders

Trouw 12.03.2010  Met Cohen wil de PvdA de strijd aangaan met de PVV. Voor Balkenende en het CDA is de kandidatuur van Cohen slecht nieuws.

Profiel Cohen: bruggenbouwer die emotie en ratio kan scheiden

Iedereen bij PvdA ‘geschokt ‘over vertrek Bos

 

‘Met Cohen kan PvdA Wilders verslaan’ Video

VK 12.03.2010 Met Job Cohen heeft de PvdA zo’n sterke lijsttrekker dat de PVV van Wilders niet de grootste partij zal worden bij de komende verkiezingen. Bovendien ligt ook samenwerking met het CDA weer open.

·         Lodewijk Asscher draagt voorlopig ambtsteken (video)

·         Begrip voor besluit Wouter Bos (video)

·         Cohen wil lijsttrekker PvdA zijn (video)

·         Video: verklaring Job Cohen (video)

·         Bos uit politiek voor gezin (video)

·         Video: persconferentie Bos (video)

Cohen treedt direct terug

Trouw 12.03.2010 Job Cohen treedt per direct terug als burgemeester van Amsterdam. „Vandaag stel ik mij met grote overtuiging kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.”

Cohen slecht nieuws voor links én voor CDA

‘Cohen is de verbinder die we nodig hebben’

Bos verlaat de politiek

Peilingen: Cohen favoriet als premier

VK 12.03.2010 Job Cohen is voor veruit de meeste Nederlanders favoriet voor het premierschap.

 

Cohen kandidaat-lijsttrekker PvdA

VK 12.03.2010 De Amsterdamse burgemeester Job Cohen stelt zich kandidaat als lijsttrekker van de PvdA.

 

Wouter Bos verlaat PvdA en politiek

 VK 12.03.2010 PvdA-leider Wouter Bos verlaat de politiek. Dat heeft hij vrijdagochtend tijdens een persconferentie in Den Haag bekend gemaakt. Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, is de beoogde opvolger van Bos.

 

Vertrek Cohen ‘aderlating voor Amsterdam’

VK 12.03.2010 Het vertrek van burgemeester Cohen uit Amsterdam brengt verschillende reacties teweeg onder bestuurders en politici…

·                                 Iedereen bij PvdA ‘geschokt ‘over vertrek Bos

·                                 Balkenende: vertrek Bos is een verlies

PvdA-leider Wouter Bos verlaat politiek

NRC 12.03.2010 PvdA-leider Wouter Bos verlaat de politiek om privéredenen. Hij wil meer tijd aan zijn gezin besteden.

Opvolger Job Cohen  !!!!!!!!!

 

Cohen wil lijsttrekker PvdA worden

NRC 12.03.2010 NIEUWS – Job Cohen stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA, als opvolger van Wouter Bos. Hij stopt per direct als burgemeester van Amsterdam.

Bij dit artikel;

Cohen ‘met grote overtuiging’ kandidaat-lijsttrekker PvdA

Elsevier 12.03.2010 Burgemeester van Amsterdam Job Cohen (PvdA) stelt zich ‘met grote overtuiging’ officieel kandidaat voor het …

Peilingen: Job Cohen grote favoriet voor premierschap

Elsevier 12.03.2010 Als Nederlanders zouden mogen kiezen uit Job Cohen (PvdA), Jan Peter Balkenende (CDA) of Geert Wilders (PVV), dan kiezen ze massaal voor…

Job Cohen stopt per direct als burgemeester

Parool 12.03.2010 AMSTERDAM – Job Cohen stelt zichzelf ‘met grote overtuiging’ kandidaat als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid. Cohen trekt zich daarom per direct terug als burgemeester van Amsterdam, zo maakte hij vrijdag om 15 uur bekend.

 

Lodewijk Asscher waarnemend burgemeester

Parool 12.03.2010 AMSTERDAM – Nu Job Cohen per direct stopt als burgemeester van Amsterdam, draagt Lodewijk Asscher voorlopig de ambtsketen. De PvdA-leider is locoburgemeester van de hoofdstad.
Asscher beseft dat het plotselinge vertrek van Cohen voor de stad een …

Reactie Geert wilders PVV:

Wilders: Cohen is ‘multiculti-knuffelaar’

Telegraaf 12.03.2010 PVV-leider Geert Wilders is verbaasd over het vertrek van Wouter Bos. „Hij gooit de handdoek wel erg snel in de ring”, stelde hij vrijdag. Als Job Cohen de PvdA gaat leiden, gaat die partij volgens Wilders terug in de tijd.

Bos neemt verwijt Wilders niet serieus NU 12.03.2010

 …..En hier weer verder:

Cohen nieuwe lijsttrekker

Telegraaf 12.03.2010 Job Cohen stopt per direct als burgemeester van Amsterdam.

Cohen: Met PVV ingewikkeld

Telegraaf 12.03.2010  Samenwerking met de PVV acht de nieuwe PvdA-kandidaat-lijsttrekker Job Cohen „buitengewoon ingewikkeld”. Tijdens een persconferentie in Amsterdam kwam Cohen met een wedervraag: „Willen zij wel met ons?“

Cohen concurrent voor links én CDA
‘Cohen bewaarde de vrede’
Waarnemend burgemeester A’dam
Wouter Bos stapt op
Bos uit politiek, hij wil Cohen als opvolger
Hamer steunt Cohen
Cohen geeft persconferentie
Ploumen: gemis, maar ook begrip
Wilders: Cohen ‘multicultiknuffelaar’
Steun voor Cohen binnen PvdA
Aboutaleb prijst Wouter Bos
Behendige Bos verkiest gezin
JOB COHEN PER DIRECT WEG
Cohen wil boel bij elkaar houden
‘Vertrek Cohen op verkeerd moment’
Wouter Bos laat Twitter knallen
Asscher draagt voorlopig ambtsketen
D66 A’dam: stilte voor Van Mierlo
Asscher: Vreemde dag

Cohen favoriet boven Balkenende en Wilders

NU 12.03.2010 52 procent van Nederlanders verkiest Job Cohen als premier

Job Cohen kandidaat-lijsttrekker PvdA  NU 12.03.2010

Cohen favoriet als premier

Telegraaf 12.03.2010 Job Cohen is voor 52 procent van de Nederlanders favoriet voor het premierschap.

BLOG:

Woord van de Dag

Interpellatie.nl

Wilders greift Bos-Nachfolger Cohen an

All About Geert Wilders

De Quall voorspelde in november 2009 komst Cohen naar Den Haag

Q’s kijk op het Nieuws

Bos stapt ook op.

Jobhopper

god hates gnoe

Job Cohen wordt als meest ideale premier gezien

Nieuw nieuws nieuws

Cohen favoriet boven Balkenende en Wilders

Cohen: Samen met PVV „buitengewoon ingewikkeld”.

Quasi Mundo

#Job_Cohen kandidaat-lijsttrekker PvdA.

http://boilingpoints.wordpress.com/feed/

Niederlande: Bos tritt zurück, Cohen folgt. Liberale legen in neue Umfrage zu

 Andreas Grieß // Blog

Job Cohen valt nu al tegen

Magazine President

Wouter Bos, Job Cohen en de PVDA. Een overzicht van vandaag

Camiel & Wouter

Wouter Bos volgt Camiel Eurlings en kiest voor zijn priveleven

Advertenties

maart 13, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties »

 1. […] kabinet viel en Wouter ‘Draaikont’ Bos nam de kuierlatten. Het ging al niet best met de PvdA. Dit bleek eveneens uit de uitslag van de […]

  Pingback door 2e kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De Wederopstanding van de PvdA ?? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 10, 2010 | Beantwoorden

 2. […] dat e.e.a. samenhangt met het vertrek van Woutertje ‘Draaikont’Bos, echter dit […]

  Pingback door Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 31, 2010 | Beantwoorden

 3. […] Zie ook: Wouter Bos PvdA gaat er van tussen […]

  Pingback door Wouter Bos PvdA laat nog even van zich horen ! « Debat in de Digitale Hofstad | november 6, 2010 | Beantwoorden

 4. […] Wouter Bos PvdA gaat er van tussen […]

  Pingback door Wouter Bos PvdA – Eventjes weer terug in de spotlights. « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 26, 2013 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: