Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 15.08.2010 Maurice de Hond – Cohen-effect lijkt voorbij

Cohen-effect voorbij ?

 

Uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond blijkt zondag dat het CDA er een zetel bij krijgt. De partij komt hiermee op 19. Vorige week stond de rechtse coalitie nog op 75. De VVD van Mark Rutte staat net als vorige week op 26 zetels en de PVV staat nog steeds op 31.

Hoewel de echte zetelverdeling bijna omgedraaid is (VVD 31, PVV 24, CDA 21) komt een beoogde coalitie met deze drie partijen virtueel uit op 76 zetels.

Ook de PvdA krijgt er een zetel bij. SP en D66 verliezen beiden een zetel. GroenLinks staat nog steeds op 12 en de ChristenUnie op 5.

Donderdag nog bleek, uit de Politieke Barometer, van onderzoeksbureau Synovate,  dat zowel PVV als VVD 31 zetels zouden krijgen en het CDA 19, waardoor de drie partijen gezamenlijk op 81 zetels zouden komen.

De virtuele winst voor de partijen van in totaal vijf zetels ten opzichte van de verkiezingen. Maurice de Hond vindt dat onbegrijpelijk want hij ziet onder zijn deelnemers dat er weinig kiezers van links naar rechts overstappen.

Het Cohen-Effect lijkt voorbij want de vijf zetels die de PvdA sinds juni virtueel verloor, vloeien volgens De Hond vooral naar de SP, GroenLinks en D66.  Qua vertrouwen is PvdA-leider Job Cohen het meest gedaald op de ranglijst de afgelopen maanden. In maart haalde hij een 5,8 en nu staat hij op een 4,5.

Volgens De Hond zijn er sinds de verkiezingen op 9 juni weinig bewegingen tussen links en rechts. Wel ziet hij forse overgangen binnen links en rechts.

Weinig verschuivingen. Vertrouwen in Cohen fors gedaald.

VVD, CDA en PVV weer op 76 zetels

15.08.2010 VVD en CDA die afgelopen week onderhandelden over een coalitie met gedoogsteun van de PVV hebben gezamenlijk met de partij van Geert Wilders weer een meerderheid in de Tweede Kamer.

‘Vertrouwen in Wilders stijgt, in Cohen daalt’

Elsevier 15.08.2010 Het vertrouwen van VVD- en CDA-stemmers in PVV-leider Geert Wilders stijgt. Bij CDA-kiezers steeg zijn populariteit fors van 3,1 tijdens de verkiezingen in juni naar 5,2 nu. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. PvdA-leider Job Cohen is het meest gedaald de afgelopen maanden. In maart haalde hij 5,8 en nu staat hij op 4,5.

‘Wilders populairder bij CDA’

DePers 15.08.2010  PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2.

‘Wilders wint aan vertrouwen’

Spits 15.08.2010 PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. Toch geniet Wilders van alle fractieleiders met 3,8 het minst vertrouwen doordat hij laag scoort bij linkse kiezers. PvdA-leider Job Cohen is het meest gedaald de afgelopen maanden. In maart haalde hij 5,8 en nu staat hij op 4,5.

‘Wilders wint aan vertrouwen bij CDA-kiezers’

Metro 15.08.2010 DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. Toch geniet Wilders van de fractieleiders van de grotere partijen met een gemiddelde van 3,8 het minst vertrouwen doordat hij laag scoort bij linkse kiezers.Het meeste…

‘Wilders wint aan vertrouwen bij CDA-kiezers’

AD 15.08.2010  DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. Toch geniet Wilders van de fractieleiders van de …

‘Wilders wint aan vertrouwen bij CDA-kiezers’

Parool 15.08.2010  DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. Toch geniet Wilders van de fractieleiders van de …

‘Geert Wilders wint vertrouwen CDA’ers’ 

Telegraaf 15.08.2010 PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6.

‘Wilders wint aan vertrouwen bij CDA-kiezers’

NU 15.08.2010 PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2.

‘Wilders wint aan vertrouwen bij CDA-kiezers’

VK 15.08.2010 PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score…

·  Petitie vóór overleg CDA en PVV ook populair

Zie ook: 

Taliban-effect – Tij gekeerd voor de PvdA ?

Waar blijft de PvdA toch?

Het PvdA-effect en het nieuwe Kabinet

PvdA toch de grote winnaar ?

Is het Cohen-Effect aan het verdwijnen ???

2e Kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De PvdA en het Cohen-effect

PvdA doet Water bij de Wijn

Blog:

Hoe lang sukkelt de PvdA nog door met Cohen?

PLUSPOST

Het vertrouwen in Cohen daalt en daalt en daalt. Tijd voor een ander baantje?

Quasi Mundo

De Hond peilt weinig verandering en snapt peiling Synovate niet

Advertenties

augustus 15, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] This post was mentioned on Twitter by marc weerstra, PvdA Next. PvdA Next said: B: Peilingen 15.08.2010 Maurice de Hond – Cohen-effect lijkt voorbij …: Bij CDA-kiezers steeg zijn populari… http://bit.ly/anDr8Z #pvda […]

    Pingback door Tweets that mention Peilingen 15.08.2010 Maurice de Hond – Cohen-effect lijkt voorbij « Debat in de Digitale Hofstad -- Topsy.com | augustus 15, 2010

  2. […] PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 Het Cohen-effect heeft de PvdA (nog) niet mogen helpen een plekje in Kabinet Rutte I Wilders I te […]

    Pingback door De PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | september 10, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: