Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV is geen vriendje van de VS

Dat blijkt documenten die gelekt zijn door klokkenluidersite WikiLeaks.

De documenten zijn in het bezit van de Britse krant The Guardian. Ook zeggen de diplomaten dat Wilders een doorn in het oog van het vorige kabinet was. Amerikaanse diplomaten informeerden de Amerikaanse president Barack Obama in 2009 over de PVV als de snelstgroeiende partij van Nederland. Wilders zou ‘angst en haat jegens immigranten aanwakkeren’.

De volledige passage van WikiLeaks over Wilders:

Thorn
The Wilders Factor: Golden-pompadoured, maverick parliamentarian Geert Wilders, anti-Islam, nationalist Freedom Party remains a thorn in the coalition’s side, capitalizing on the social stresses resulting from the failure to fully integrate almost a million Dutch Muslims, mostly of Moroccan or Turkish descent.

WikiLeaks: Wilders is geen vriend van VS

Trouw 15.12.2010 Geert Wilders is volgens Amerikaanse diplomaten ,,geen vriend van de VS” en ,,een doorn in het oog van de Nederlandse coalitie”. Dat meldde de Britse krant The Guardian op basis van ongedateerde WikiLeaks-documenten.

‘Wilders is geen vriend van VS’

De Pers 15.12.2010 Geert Wilders is volgens Amerikaanse diplomaten ,,geen vriend van de VS” en ,,een doorn in het oog van de Nederlandse coalitie”. Dat meldde de Britse krant The Guardian op basis van ongedateerde WikiLeaks-documenten.

WikiLeaks: Geert Wilders geen vriend Verenigde Staten

Elsevier 15.12.2010 PVV-leider Geert Wilders is volgens Amerikaanse diplomaten ‘geen vriend van de Verenigde Staten’ vanwege zijn afkeer van een Nederlandse militaire missie in Afghanistan. Oud-premier Jan Peter Balkenende (CDA) zou zich handig manoeuvreren om zo zijn doelen te bereiken.

WikiLeaks: Wilders is geen vriend van VS

AD 15.12.2010 DEN HAAG – Geert Wilders is volgens Amerikaanse diplomaten ”geen vriend van de VS” en ”een doorn in het oog van de Nederlandse coalitie”. Dat meldde de Britse krant The Guardian op basis van ongedateerde WikiLeaks-documenten.

WikiLeaks: Wilders is geen vriend van VS

Parool 15.12.2010 Geert Wilders is volgens Amerikaanse diplomaten ”geen vriend van de VS” en ”een doorn in het oog van de Nederlandse coalitie”. Dat meldde de Britse krant The Guardian op basis van ongedateerde WikiLeaks-documenten.

‘Wilders is geen vriend van de VS’

Spits 15.12.2010 Geert Wilders blijkt ook in het buitenland niet overal even geliefd. Volgens Amerikaanse diplomaten is Wilders namelijk “geen vriend van de VS” en “een doorn in het oog van de Nederlandse coalitie”. Zo staat in ongedateerde WikiLeaks-documenten. LEES VERDER…

‘Wilders is geen vriend van VS’

Telegraaf 15.12.2010 Geert Wilders is volgens Amerikaanse diplomaten „geen vriend van de VS” en „een doorn in het oog van de Nederlandse coalitie”. Dat meldde de Britse krant The Guardian op basis van ongedateerde WikiLeaks-documenten.

december 15, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.