Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Werd het Paarse Kabinet tegengehouden door meneer Pechtold ?

“In het Carré-debat is paars feitelijk onmogelijk gemaakt. Pechtold zei toen: ik maak van de hypotheekrente-aftrek een breekpunt. Totaal ongevraagd. Ik dacht, dat is niet handig want daarmee limiteer je de opties. Het is niet mijn schuld wat daar ineens gebeurde”, zegt MarkRutte.

Pechtold zegt verbaasd te zijn over de uitlatingen van Rutte. “Het is aantoonbaar onjuist dat de woningmarkt bij de onderhandelingen over paars het breekpunt is geweest”, zegt Pechtold. Hij wijst erop dat er wel degelijk over de woningmarkt is onderhandeld. De gesprekken over paars mislukten volgens Pechtold doordat Rutte en Cohen het niet eens konden worden over de bezuinigingen.

‘Rutte loog over vastlopen formatie Paars Plus’

VVD-leider zou onderhandelingen zelf ondermijnd hebben

NU 23.07.2011 AMSTERDAM – Een van de redenen die premier en VVD-leider Mark Rutte opgaf voor het vastlopen van de formatie van Paars Plus klopt niet. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van interne stukken en gesprekken met betrokkenen die anoniem willen blijven.

Rutte beweerde dat met de PvdA niet te praten viel over een hervorming van het ontslagrecht en de WW, maar volgens NRC werd wel degelijk gewerkt aan voorstellen hierover.

Formatie Paars Plus liep niet vast op ontslagrecht en WW

NR 23.07.2011 Een van de redenen die premier en VVD-leider Mark Rutte opgaf voor het vastlopen van de formatie van Paars Plus, blijkt niet te kloppen.

De PvdA was wel degelijk bereid te praten over een hervorming van ontslagrecht en de WW. Rutte zei na het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, eind juli 2010, dat de PvdA daartoe niet bereid was.

Uit gesprekken met betrokkenen en interne stukken blijkt nu dat er gesproken werd over aanpassing van het ontslagrecht en de duur van de WW-uitkering, zo schrijft NRC Handelsblad vandaag.

Rutte: Pechtold hield Paars-plus tegen

AD 30.11.2010 ROTTERDAM – In een terugblik op de formatie stelt premier Mark Rutte dat D66-voorman Alexander Pechtold de komst van een paars kabinet heeft tegengehouden. Dat terwijl algemeen werd aangenomen dat Job Cohen daarvan een fervent tegenstander was.

‘Pechtold blies Paars Plus op’

PowNed 30.11.2010 verslaggever Jos Heymans.

Pechtold maakte tijdens het lijsttrekkersdebat op 26 mei een breekpunt van de hypotheekrenteaftrek. Rutte zegt daarover in Over Rechts: “Ik vond: dat is niet handig, want daarmee limiteer je de opties. Dan behoort paars niet meer tot de mogelijkheden.”

Rutte en Pechtold ruziën over paars

30.11.2010 Niet PvdA-voorman Job Cohen, maar D66-leider Alexander Pechtold heeft een paarse coalitie onmogelijk gemaakt. Door tijdens de verkiezingscampagne de hypotheekrenteaftrek tot breekpunt uit te roepen, maakte Pechtold samenwerking met de VVD onmogelijk. Dat zegt premier Mark Rutte.

Rutte: ‘Pechtold blokkeerde paars’

VK 30.11.2010 Niet PvdA-leider Job Cohen maar Alexander Pechtold van D66 heeft de komst van een paars kabinet verijdeld. Althans, volgens premier Mark Rutte in een terugblik op de formatie.

Dat blijkt uit een  interview  in het  boek Over Rechts van RTL-verslaggever Jos Heymans, dat vandaag in Den Haag wordt gepresenteerd.  

‘Pechtold hield Paars-plus tegen’

Telegraaf 30.11.2010 In een terugblik op de formatie stelt premier Mark Rutte dat D66-voorman Alexander Pechtold de komst van een paars kabinet heeft tegengehouden.

Gerelateerde artikelen:

04-09: Kiezer wil Paars-plus coalitie

07-09: Pechtold wil duidelijkheid van Rutte

06-09: Cohen wil helpen met concept

03-09: Nieuw kabinet lijkt ver weg

november 30, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] we deze keer dus een Paars kabinet ? Het vertrouwen in Kabinet Rutte 1 was al wisselvallig en uit onvrede ontstaan er ook weer […]

    Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: