Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax

De schande van de kopvoddentaks

Trouw 24.10.09 – Ahmed Marcouch – Het is inmiddels een maand geleden dat Geert Wilders met zijn voorstel kwam om op het dragen van een hoofddoek een belasting te heffen. Ik verwachtte dat daar een stroom van protest op zou komen. Maar het bleef akelig stil. 

 

 ‘Kopvod’ verklaard

NRC 22.09.09 –  door Frits Abrahams – Met de lancering van zijn vondst ‘kopvoddentaks’ in de Tweede Kamer lijkt Geert Wilders voor het eerst zijn politieke doel volledig te hebben gemist. Zijn collega’s, Pechtold weer voorop, namen hem trefzeker op de korrel, de opiniemakers, ook die van rechts, hadden er geen goed woord voor over en in de peiling van Maurice de Hond duikelde hij enkele zetels.

Wilders kreeg alleen steun van de arabist Hans Jansen, die in Trouw zei dat hij het „niet zo gek vond” en in de reacties „verstarring door angst voor de verkiezingen” zag. Verrassend was dat niet, want het is bekend dat tussen Wilders en Jansen groot wederzijds respect bestaat.

Lees verder »

Nieuwe belasting Parool 17.09.09  Theodor Holman

Balkenende wijst heffing op hoofddoekjes af

DEN HAAG AD 17.09.09 Het kabinet ziet helemaal niets in het voorstel van PVV-leider Geert Wilders om belasting te heffen op het dragen van een hoofddoekje.

‘Hoofddoektax is provocatie’  telegraaf 17.09.09 

Wilders wil belasting op hoofddoekjes  AD 16.09.09

Balkenende verwerpt ‘hoofddoekjestaks’  NRC 17.09.09 

 

Wilders wil ‘kopvodtaks’

Telegraaf 16.09.09  Geert Wilders heeft de invoering van een belasting op hoofddoekjes bepleit.

Wilders wil belasting op dragen hoofddoekjes  Volkskrant 16.09.09 

 

Wilders wil ‘kopvoddentax’

Trouw 16.09.09 PVV-leider Wilders wil een belasting invoeren op hoofddoekjes. Voor 1000 euro per jaar kunnen moslima’s een vergunning krijgen, zo luidt zijn voorstel. 

Wilders wil belasting heffen op dragen van hoofddoek

Elsevier  16.09.09  PVV-leider Geert Wilders wil een belasting heffen op het dragen van een hoofddoek. Hij zei dat woensdag tijden de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. …

Wilders wil belasting op hoofddoekjes 

 AD 16.09.09  Geert Wilders heeft woensdag de invoering van een ‘hoofddoekjesbelasting’ bepleit.

In het debat over de rijksbegroting voor 2010 stelde hij voor om zo’n belasting à 1000 euro per jaar in te voeren. Wie een hoofddoekje wil dragen, moet eerst een vergunning vragen, aldus Wilders.

september 18, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

13 reacties

 1. Persoonlijk acht ik een dergelijk voorstel net zo legitiem als de wens tot invoering van de Sharia in een overwegend westerse- / christelijke samenleving door bepaalde islamitische stromingen.

  Mocht de eventuele discriminatie op religieuze gronden uw drijfveer zijn tot het benoemen van deze tax als onzinnig, dat wijs ik u er graag op dat van deze tax er een islamitisch equivalent bestaat , de ” Jizya”. ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Jizya ) In welk geval dit voorstel van dhr. Wilders te beschouwen valt als de westerse interpretatie van Soera 9:29.

  Redactie: Gelukkig is hier de Staat en Kerk reeds gescheiden. Anders zouden we hier ook Staphorst taferelen krijgen en willen we dat ??? Ik dacht het van niet !!

  Reactie door bentookzat | september 19, 2009

 2. Inderdaad is hier de Staat en Kerk gelukkig reeds gescheiden. Anders zouden we hier ook Staphorst taferelen krijgen en willen we dat ??? Ik dacht het van niet !!

  Reactie door jan met de pet | september 19, 2009

 3. En wat is er in hemelsnaam mis met Staphorst?
  Leggen zij vanuit dat pittoreske dorp soms een dwang op Nederland om ook in klederdracht te lopen of anderszins verplicht te participeren in hun geloofsbeweging?
  Ik dacht het niet.

  Reactie door bentookzat | september 20, 2009

  • O.a. de ‘Corrigeerde tik’ is breed gedragen in de Gristelijke kring zo blijkt recentelijk. Moeten we dan de de zgn. Tik-Taks in gaan voeren hier in Nederland ???

   Reactie door jandewandelaar | september 20, 2009

 4. […] Al weer een tijdje terug hoorde we van de Kopvodden-Tax versus  Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax.  […]

  Pingback door Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 24, 2009

 5. […] de meest in het oog springende was toch wel Geert Wilders met zijn Kopvoddentaks – deel 1 en KopvoddenTaks – deel 2. Hoewel zijn Immigratiequotum ook best wel de nodige […]

  Pingback door Haagse geschiedenis, Quota’s en de nieuwe belastingen « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | oktober 30, 2009

 6. […] de meest in het oog springende was toch wel Geert Wilders met zijn Kopvoddentaks – deel 1 en KopvoddenTaks – deel 2. Hoewel zijn Immigratiequotum ook best wel de nodige […]

  Pingback door Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – PVV voorman opvolger PvdA-wethouder Marieke Bolle « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 30, 2009

 7. […] Kopvodden-Tax versus  Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax deel 1  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | december 17, 2009

 8. […] Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax […]

  Pingback door Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ??? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 25, 2010

 9. […] Kopvoddentaks – deel 1 […]

  Pingback door Jeanine Hennis-Plasschaert VVD – 2e kamerdebat Hoofddoekverbod Stadhuis « Debat in de Digitale Hofstad | maart 16, 2011

 10. […] Kopvoddentaks – deel 1 […]

  Pingback door Weer gedonder in de Amsterdamse gemeenteraad « Debat in de Digitale Hofstad | maart 18, 2011

 11. […] Kopvoddentaks – deel 1 […]

  Pingback door Het hoofddoekverbod ook in Den Haag ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 20, 2011

 12. […] Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax 0.000000 0.000000 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV feliciteert Volendam met hoofddoekverbod « Debat in de Digitale Hofstad | april 4, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: