Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2

Geert Wilders opgeroepen voor proces Vrijheid van Meningsuiting 

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? – deel 1

Proces 20.01.2010 – Vervolging van Geert Wilders en de PVV   

‘Ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging. De vrijheid van meningsuiting balanceert op de rand van de afgrond. Als een politicus geen kritiek meer mag geven op een ideologie, is het einde zoek, dan betekent dat het einde van onze vrijheid,’ laat Wilders weten.

Dat blijkt vrijdag uit de dagvaarding die Wilders heeft ontvangen voor het proces dat begint op 20 januari 2010. Wilders noemt die datum ‘een cruciale dag in de verdediging van onze vrijheid’. De leider van de PVV spreek van een ‘politieke proces’. ‘Ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging.

Lees hier de hele dagvaarding van 21 pagina’s (pdf).

Wilders wil Mohammed B. als getuige

Trouw 12.12.09 PVV-leider Geert Wilders roept de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., op als getuige in het komende strafproces tegen hem.

Wilders roept Mohammed Bouyeri als getuige op

Elsevier 12.12.09  Geert Wilders wil Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, oproepen als getuige als hij terecht moet staan wegens discriminatie…

Wilders roept Mohammed B. op telegraaf 12.12.09 

Wilders roept Mohammed B. op als getuige

12.12.09  (Novum) – Geert Wilders gaat Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, oproepen als getuige in het komende strafproces tegen hem. De PVV-leider bevestigt zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf.

Geert Wilders gedagvaard voor proces  NRC 05.12.09 

Geert Wilders ontvangt dagvaarding voor proces  

04.12.09 Elsevier PVV-leider Geert Wilders wordt vervolgd voor groepsbelediging van moslims, aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims vanwege hun godsdienst en aanzetten tot haat en discriminatie tegen niet-westerse allochtonen en/of Marokkanen vanwege hun ras.

Zie:

Rechter móet afbakenen wat Wilders straffeloos mag zeggen

Trouw 09.01.2010  Als haatgevoelens worden gepropageerd die aanzetten tot discriminatie, blijft er geen andere keus dan de gang naar de rechter.

Rechtszaak Wilders bepaalt grens uitingsvrijheid

Trouw 09.01.2010 Volgende week begint de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Hij is niet de eerste politicus die zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor wat hij heeft gezegd. Opmerkelijk aan de zaak is dat Openbaar Ministerie niets voelde voor strafvervolging. Het werd daartoe gedwongen door het gerechtshof in Amsterdam.

Breedveld over rechtszaak tegen Wilders

Video Trouw 07.01.2010  –  Willem Breedveld heeft drie tips voor iedereen die de voortgang van de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders volgt.

Overleeft artikel 1 van de Grondwet het jaar 2010?   

Trouw 06.01.2001 De vraag is alleen: hoe lang nog? Ik kom tot deze vraag, omdat niemand minder dan de historicus Frank Ankersmit de eerste zaterdag van het nieuwe jaar heeft aangegrepen om de strafzaak tegen Geert Wilders, later deze maand, in deze krant op voorhand (dus nog voor de rechter gesproken heeft) ’heel, héél erg dom te noemen’.

Heel, héél erg dom

Trouw 02.01.2010  Op 20 januari begint de strafzaak tegen Geert Wilders wegens het aanzetten tot haat en discriminatie en groepsbelediging van moslims. Frank Ankersmit boog zich over de motivatie van het Amsterdamse hof om tot vervolging over te gaan. Waarom bemoeit de rechtspraak zich met de politiek ? 

‘Uitspraak Wilders past niet in joods-christelijke traditie’

Elsevier 17.12.09  De Groningse hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis vindt dat PVV-leider Geert Wilders moslims discrimineert en oproept tot haat. Oldenhuis steunt de rechtszaak tegen de politicus. De uitspraken van de PVV’er passen volgens hem niet in de joods-christelijke traditie.  Dat zegt Oldenhuis op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

The Bouyeri Defense  12.12.09  

Greet roept Mohammed B. op  12.12.09 

Quote van de dag: inspiratiebron 12.12.09 

Zie ook:

………en ook:

De hoofdkenmerken van het fundamentalisme: je belegerd voelen door moderne ontwikkelingen en in reactie daarop je eigen identiteit bevestigen met een beroep op een geïdealiseerd (’geheiligd’) verleden, vinden we ook terug in het partijprogramma van de PVV.

Geert Wilders voelt zich bedreigd door de multiculturele samenleving. Gealarmeerd schrijft hij in het voorwoord van zijn politieke programma: ’Wijk na wijk, straat na straat, school na school wordt geïslamiseerd.’ Hij is erg overtuigd van zijn visie, met weinig bereidheid tot een echte dialoog. Hij idealiseert de Nederlandse Gouden Eeuw: ’Eeuwen wapperde onze vlag over alle zeeën en was de driekleur het symbool van vrijheid.

Maar dat is lang geleden.’ Wat de honderdduizenden geketende slaven die onder die driekleur over de zeeën werden gesleept van die vrijheid zullen hebben gedacht, blijft onvermeld. 

Hoe paradoxaal: Wilders is een fundamentalist

Trouw 03.08.2010 Het ziet ernaar uit dat voor het eerst in de geschiedenis in ons land een fundamentalistische partij grote invloed krijgt op het regeringsbeleid. Dat is niet meer alleen iets van verre, zongeblakerde landen vol baardmannen en boerka’s.

En verder;

Geert Wilders – Don Quichot in strijd tegen de Torentjes

Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 3

Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 2

Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 1

Geert Wilders, kritische Kunst of geblondeerde Kitsch ?

Geert Wilders PVV, Martelaar uit Venlo of Kamikaze-piloot

2e Kamer – PVV is Wild, Wilder en Ziedend over rapport BiZa radicalisering en polarisatie

Geert Wilders, Islam versus Biblebelt

Van Wilders, Hackers en Cybercrime

Geert Wilders zegt; ‘elite’ van Nederland heeft Theo van Gogh in hemd gezet

Najaardepressies, kinderliedjes, stemmingwisselingen en de PVV

Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax – deel 2

Kopvodden-Tax versus  Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax deel 1 

Back to the Future – Geert Wilders versus ‘The Return of the Holy War’

Geert Wilders PVV – FITNA en het Uur der waarheid

De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse – deel 2

De club van Geert Wilders en de kosten/baten analyse

Geert Wilders PVV – zorgen groei Moslimbevolking

december 12, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] punten op de Nederlandse politieke agenda, zoals de Commissie Davids , de rechtszitting van Geert Wilders  20 januari , de besluitvorming rond Splijtzwam Uruzgan en de uitslag van […]

  Pingback door Verkiezingen 2e Kamer 2011- Peilingen Maurice de Hond 10.01.2010 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 10, 2010

 2. […] Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2 […]

  Pingback door Uitstel proces Geert Wilders PVV ?? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 12, 2010

 3. […] Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 20, 2010

 4. […] Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 5. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 18, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: