Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 10.01.2016 Maurice de Hond – PVV “all time High” met 41 zetels

Peil 10.01.2016

PVV 41 zetels

De PVV komt vandaag uit op 41 zetels: een ‘all time high’. De PVV is hierdoor de vierde partij ooit die boven de 40 zetels is gekomen !!! 

Tijdens de verkiezingen in 2012 kwam de VVD op 41 zetels uit.

De 41 zetels voor de PVV zijn er momenteel slechts vijf minder dan de 46 zetels van de VVD, het CDA en de PvdA samen.

De VVD en CDA dalen nu elk met een zetel, naar resp. 18 en 19 zetels.
De PvdA gaat van 38 naar 9 zetels. De SP  en D66 blijven vergeleken met vorige week gelijk, respectievelijk 15 en 16 zetels.

Opvallend is weer de enorme winst van GroenLinks. De keuze voor Jesse Klaver doet de partij stijgen van 4 nu in de Tweede Kamer naar 15 zetels. Vorige week stond de partij ook op dit aantal.

Bijna de helft van de kiezers denkt dat de vluchtelingencrisis een doorslaggevende rol zal spelen bij hun partijkeuze tijdens de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Zie; PVV naar 41, slechts 5 minder dan VVD+CDA+PvdAMaurice de Hond

Kortom

Geert Wilders zou ,,niets liever” doen dan premier worden als zijn partij de PVV de grootste wordt. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. ,,Als de PVV de grootste wordt, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus Wilders al eerder tegen EenVandaag.

Zijn achterban is daar groot voorstander van. Mensen die VVD, SP en CDA stemmen, reageren verdeeld. Kiezers van PvdA, D66 en GroenLinks zijn tegen deelname van de PVV, ook al wordt die partij de grootste. Alleen PVV-kiezers zien Wilders als geschikte premier.

zie ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel 2

zie ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel 1

zie ook: Kabinet VVD-PvdA op weg naar 2016 ???

zie ook: Rel bij de PvdA over strafbaar stellen illegalen – nog meer gedonder deel 8

zie ook: Terugblik – debat 22.04.2015 Vluchtelingencrisis

Lees meer over: Vluchtelingen – NU Vluchtelingen – Trouw  VLUCHTELINGENDRAMA – VK

‘Keulen’ levert Geert Wilders monsterscore op: 41 zetels

VK 10.01.2016 De ophef over de massa-aanranding in Keulen, levert de PVV nieuwe winst op in de peilingen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de partij van Geert Wilders op 41 zetels. Dit is een monsterscore voor de PVV. Dat blijkt uit de wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond. ‘Nederlanders willen hun eigen land terug’, tweette Wilders zondag enthousiast in een reactie.

De vluchtelingencrisis domineert sinds augustus de electorale ontwikkelingen. Vanaf dat moment is de PVV duidelijk gaan stijgen, met gemiddeld bijna één zetel per week.
De massale aanrandingen tijdens oudejaarsnacht in Keulen leveren de partij deze week zelfs meer zetels op, namelijk twee. De 41 zetels zijn slechts vijf minder dan VVD, PvdA en CDA bij elkaar hebben.

 Geert Wilders 

@geertwilderspvv

Historische peiling: PVV op 41 zetels! Nederlanders willen hun eigen land terug. #PVVopEEN #ExitRutte

9:45 AM – 10 Jan 2016

Het aantal aangiften in Keulen is zaterdag gestegen naar 379. In veertig procent van de gevallen gaat het om aangifte wegens seksueel geweld. Volgens de politie zijn de verdachten voor een groot deel asielzoekers en illegalen.
Als het onderwerp ‘vluchtelingen’ bij de volgende verkiezingen nog steeds hoog op de agenda staat, aldus De Hond, dan zullen velen van de huidige kiezers van de PVV inderdaad op deze partij gaan stemmen.
Uit de peiling blijkt dat bijna een kwart van de kiezers denkt dat de vluchtelingencrisis zelfs een ‘doorslaggevende’ rol zal spelen bij hun partijkeuze tijdens de volgende verkiezingen.

  Maurice de Hond @mauricedehond

PVV op 41 zetels, slechts 5 minder dan VVD+CDA+PvdA. Plus uitslagen van herhalingsonderzoek over vluchtelingencrisis http://bit.ly/1SH2ak8 

10:55 AM – 10 Jan 2016

GroenLinks en meer

Deze recordscore voor de PVV is een evenaring van de hoogste score ooit van de VVD, tijdens de verkiezingen van 2012.
De PVV is nu de vierde partij die in Nederland bij peilingen of verkiezingen over de grens van 40 zetels is gegaan, na de PvdA, het CDA en de VVD. De VVD en CDA dalen nu elk met een zetel, naar resp. 18 en 19 zetels.
De PvdA gaat van 38 naar 9 zetels. De SP  en D66 blijven vergeleken met vorige week gelijk, respectievelijk 15 en 16 zetels.

Opvallend is weer de enorme winst van GroenLinks. De keuze voor Jesse Klaver doet de partij stijgen van 4 nu in de Tweede Kamer naar 15 zetels. Vorige week stond de partij ook op dit aantal.

PVV

‘Keulen’ levert Geert Wilders monsterscore op: 41 zetels

PVV’er Marjolein Faber niet vervolgd wegens haatzaaien

Le Pen geeft stemfraude door PVV’er De Graaff toe

Werkgeverstopman bezorgd om imago Nederland wegens populariteit PVV

Moslimleiders willen Wilders weren uit Australië

BEKIJK HELE LIJST

Recordaantal van 41 zetels voor PVV

Wilders ‘winnaar’ na Keulen

Telegraaf 10.01.2016 De massale aanrandingen tijdens oudejaarsnacht in Keulen lijken de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders geen windeieren te hebben gelegd. De partij zou, als er nu verkiezingen zouden zijn, kunnen rekenen op twee extra zetels. De PVV komt daarmee uit op 41 zetels: een ‘all time high’. Dat blijkt uit onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond.

De PVV is de vierde partij ooit die boven de 40 zetels is gekomen. Tijdens de verkiezingen in 2012 kwam de VVD op 41 zetels uit. De 41 zetels voor de PVV zijn er momenteel slechts vijf minder dan de 46 zetels van de VVD, het CDA en de PvdA samen.

De vluchtelingencrisis domineert sinds augustus de electorale ontwikkelingen in ons land. Bijna de helft van de kiezers denkt dat de vluchtelingencrisis een doorslaggevende rol zal spelen bij hun partijkeuze tijdens de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

zie ook:

De vluchtelingenstroom stoppen? Zet de mitrailleur erop

Vluchtelingen in Nederland: ‘straf daders Keulen met ijzeren hand’

Achttien asielzoekers onder verdachten misstanden Keulen

januari 10, 2016 - Posted by | 2e kamer, geert wilders, illegalen, maurice de hond, maurice de hond, moslim, peiling, politiek, PVV, Rutte 2, terreurdreiging, terrorisme, vluchtelingen | , , , , ,

1 reactie

  1. […] Peiling 2e kamer 10.01.2016 Maurice de Hond – PVV “all time High” met 41 zetels […]

    Pingback door Peiling 2e kamer 10.01.2016 Maurice de Hond – PVV “all time High” met 41 zetels – PolitiekKiosk | januari 10, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.