Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ???

Premier Geert.

Is het echt een beetje te vroeg gejuicht om nu al coalities te vormen ??  

PVV-leider Geert Wilders denkt na de komende verkiezingen in ieder geval geen problemen te hebben met het formeren van kabinet Wilders 1. Andere partijen die nu kritisch tegenover hem staan zullen wel inbinden, denkt hij.’Partijen als het CDA verkopen hun moeder nog voor de macht,’ zegt Wilders zaterdag in het AD.

IMG_2383[1]

Hebben we reeds in het vooruitzicht de val van Rutte 2 ?

Geert Wilders geeft de schuld van de onrust in het asieldebat aan de regering en het parlement. ‘Ze staan mijlenver van de burger af.’ Hij pleit ervoor de grenzen te sluiten en die te bewaken met leger en marechaussee.

IMG_2385[1]

Juridisch zouden er volgens de PVV’er geen obstakels zijn. ‘Gewoon doen, gewoon grenzen dicht. Je hoeft hen volgens de verdragen helemaal niet als vluchteling te behandelen, het zijn migranten.’ Hij vindt dat migranten in veilige landen waar ze eerder aankomen, zoals Duitsland of België, hun verzoek moeten indienen. Met dit standpunt zou hij nog verder omhoog schieten in de peilingen.

Premier Wilders

Geert Wilders zou ,,niets liever” doen dan premier worden als zijn partij de PVV de grootste wordt. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. ,,Als de PVV de grootste wordt, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus Wilders tegen EenVandaag.

Zijn achterban is daar groot voorstander van. Mensen die VVD, SP en CDA stemmen, reageren verdeeld. Kiezers van PvdA, D66 en GroenLinks zijn tegen deelname van de PVV, ook al wordt die partij de grootste. Alleen PVV-kiezers zien Wilders als geschikte premier.

In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder verder

zie ook: Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels

zie ook: Peiling 2e kamer 04.10.2015 -11.10.2015 Maurice de Hond – PVV 33, 35 en 38 zetels

zie ook: Peiling 2e kamer 11.01.2015 Maurice de Hond – PVV 31 zetels

zie ook: Peiling 2e kamer 21.12.2014 Maurice de Hond – PVV groter dan VVD en PvdA

De ongrijpbare invloed van Geert Wilders

Trouw 02.11.2015 Geert Wilders’ PVV stijgt in de peilingen naar recordhoogten. Aan de macht zal Wilders niet snel komen, maar intussen sijpelen zijn ideeën wel door naar de gevestigde politiek.

De VVD zet alle zeilen bij om te laten zien: kijk, wij staan er ook heel stevig in.

Geert Wilders heeft zijn woordenboek afgestoft en zijn favoriete hoofdstuk herontdekt. Na de afgelopen jaren de zijpaden Europa en gezondheidszorg te hebben bewandeld, kan de PVV-leider zich door de groeiende groep asielzoekers in Europa weer volop richten op zijn kernpunt: immigratie.

Tijdens recente debatten kwam de ‘islamitische asielinvasie’ voorbij, sprak hij van ‘Allahu akbar schreeuwend tuig’, ‘testosteronbommen’ en ‘culturele zelfmoord’, en riep hij burgers op in ‘verzet’ te komen tegen de komst van asielzoekerscentra. Andere politici verwerpen Wilders’ woorden, maar gezien zijn koppositie in de peilingen vallen ze in vruchtbare aarde. Het roept de vraag op hoe invloedrijk Wilders is.

“Zijn invloed op het debat is vrij groot”, zegt Matthijs Rooduijn. De politicoloog uit Amsterdam onderzoekt de invloed van populisme op politieke partijen, media en publiek. Hij ziet hoe Wilders garen spint bij de problemen bij de opvang en huisvesting van vreemdelingen. Het is net een dominospel: door de problemen is er meer aandacht voor immigratie, bij immigratie denken mensen al snel aan Geert Wilders, dus is er in het debat meer aandacht voor zijn standpunten, waardoor de PVV in de peilingen omhoogschiet. “Dat zie je nu heel duidelijk gebeuren.”

Verwant nieuws;

De democratie moet terug naar de stad

Trouw 01.11.2015 De partij met de grootste ‘ijzeren voorraad’ aan kiezers is al enige jaren met afstand de PVV. Volgens het doorlopende onderzoek van Ipsos is het aantal mensen met een exclusieve voorkeur voor deze partij op dit moment goed voor achttien Kamerzetels. Dat is net zoveel als de drie traditionele volkspartijen VVD, PvdA en CDA met hun vaste aanhang samen halen.

De groeiende afstand tussen de minderheid die Wilders vertegenwoordigt en de rest is een riskante en misschien wel brisante…

De gegevens illustreren de afgenomen bindingskracht van deze partijen, die in de vorige eeuw onze parlementaire democratie droegen. Zij laten ook zien dat de excentrische positie die de PVV in het politieke debat inneemt, electoraal wordt ondersteund. De partij bindt ruim één miljoen kiezers die geen stem op een andere partij overwegen. Zij stemmen PVV of niet.

Dit aantal is de afgelopen jaren fors toegenomen. Twee jaar terug kwam de ijzeren voorraad van de PVV nog overeen met twaalf zetels. De steun voor de excentrische politiek van de partij groeit dus ook op een structureel niveau en stimuleert Wilders klaarblijkelijk in zijn ramkoers tegen de rest.

‘Laffe neppolitici’
Deze koers nam deze week een cynische vorm aan. Ook Wilders ondertekende de open brief waarin de fractieleiders in de Tweede Kamer eendrachtig opriepen het vluchtelingendebat met woorden te voeren en ‘dreigementen en beledigingen niet te verwarren met argumenten’. Maar de inkt was nog niet droog of hij schoffeerde zijn collega’s met de aansporing aan Nederland ‘verder in verzet te komen tegen al die bange en laffe neppolitici van VVD tot GroenLinks en SP, die de grenzen niet durven te sluiten’.

Verwant nieuws;

Voor Wilders’ keurtroepen staat democratie gelijk aan je zin krijgen

VK 01.11.2015 Er is voorlopig meer reden om de testosteronbommen onder Wilders’ eigen aanhang te vrezen, dan de korte lontjes die zich mogelijk onder de vluchtelingen zouden kunnen bevinden, schrijft Thomas von der Dunk.

De vage angsten die door extreemrechts worden uitgebuit – wellustige moslims als massaverkrachters en importeurs van enge ziektes – lijken direct aan de antisemitische clichés uit de jaren dertig ontleend

Brandweermannen bij een van de auto’s van Harold Halewijn, de fractieleider van GroenLinks van de gemeente Wormerland. © ANP

Sinds ‘Steenbergen’ weten we definitief hoe de Wildersjeugd de oproep ‘tot vreedzaam verzet’ tegen de komst van oorlogsvluchtelingen interpreteert: met het intimideren en bedreigen van andersdenkenden. ‘Democratie’ betekent voor de grootste schreeuwers onder Wilders’ keurtroepen dat zij gewoon hun zin moeten krijgen, en ‘luisteren naar de burger’ dat zij zelf naar niemand hoeven te luisteren en dat ook anderen onmogelijk maken.

Volgens deze democratieopvatting is het tuig van de straat dat rechtens regeert. Constant Kusters, voorman van de neofascistische Nederlandse Volksunie, verklaarde 24 oktober in de NRC dat ook vanzelfsprekend te vinden. En Wilders zelf oordeelde nog na ‘Steenbergen’ dat het met het verzet best lekker liep. Na ‘Wormer’ ondertekende hij wel een oproep van alle fractievoorzitters tegen de verharding van het asieldebat, maar nog een paar uur later ging hij gewoon weer op oude voet met zijn nepverzet door.

Sinds de mislukte bestorming in Woerden en de aanslag in Wormer is duidelijk dat er in elk geval voorlopig meer reden is om de testosteronbommen onder Wilders’ eigen aanhang te vrezen, dan de korte lontjes die zich mogelijk onder de vluchtelingen zouden kunnen bevinden.

Dat zouden ook al die Wilders-Versteher en andere bange oude mannen binnen het Nederlandse commentatorendom eens onder ogen moeten durven zien die zich nu opnieuw weer uitputten in begrip.

En inderdaad, Martin Sommer, om eens op de bekende uitspraak van Christus in de Hof van Gethsemané te variëren (een kernwijsheid uit de veelgeprezen cultuur van het Avondland die nu door berooide Syriërs bedreigd zou worden): wie door haat regeert, zal door haat omkomen. Dat roep je dan gewoon zelf over je af. Het is vast erg politiek incorrect, maar mijn medelijden is beperkt.

Wilders niet bezorgd om coalitievorming 

NU 31.10.2015 PVV-leider Geert Wilders denkt na de komende verkiezingen geen problemen te hebben met het formeren van het kabinet Wilders 1.

”Ik maak me daar nul-komma-nul zorgen over. Hoe groter we worden, hoe moeilijker het wordt ons te passeren”, zegt hij in een zaterdag in het ADgepubliceerd interview.

Andere partijen die nu kritisch zijn ten opzichte van de PVV zullen wel inbinden, denkt Wilders. ”Partijen als het CDA verkopen hun moeder nog voor de macht”, aldus de PVV-leider.

De opstelling van VVD-voorman Halbe Zijlstra, die niet wil nadenken over samenwerking zolang Wilders zijn ‘minder minder’-uitspraak over Marokkanen niet intrekt, baren Wilders eveneens geen zorgen. Hij trekt de gewraakte woorden naar eigen zeggen niet in.

Onrust

De huidige onrust in het asieldebat in Nederland wijt Wilders aan de regering en het parlement. ”Ik wil ze geen bedreiging en geweld in de schoenen schuiven, maar de onrust is ontstaan doordat ze mijlenver van de burger afstaan.”

Lees meer overGeert Wilders PVV

Gerelateerde artikelen;

‘Uitspraken Wilders over rechtspraak onwaardig en gevaarlijk’ 

Geert Wilders matigt toon asieldebat niet na bedreigingen 

Wilders niet bezorgd om coalitievorming

Telegraaf 31.10.2015  PVV-leider Geert Wilders denkt na de komende verkiezingen geen problemen te hebben met het formeren van het kabinet Wilders 1. “Ik maak me daar nul-komma-nul zorgen over. Hoe groter we worden, hoe moeilijker het wordt ons te passeren”, zegt hij in een zaterdag in het AD gepubliceerd interview.

Andere partijen die nu kritisch zijn ten opzichte van de PVV zullen wel inbinden, denkt Wilders. “Partijen als het CDA verkopen hun moeder nog voor de macht”, aldus de PVV-leider. De opstelling van VVD-voorman Halbe Zijlstra, die niet wil nadenken over samenwerking zolang Wilders zijn ‘minder minder’-uitspraak over Marokkanen niet intrekt, baren Wilders eveneens geen zorgen. Hij trekt de gewraakte woorden naar eigen zeggen niet in.

De huidige onrust in het asieldebat in Nederland wijt Wilders aan de regering en het parlement. “Ik wil ze geen bedreiging en geweld in de schoenen schuiven, maar de onrust is ontstaan doordat ze mijlenver van de burger afstaan.”

Gerelateerde artikelen;

29-10: ‘Wilders krijgt eerlijk proces’

29-10: Het gesprek van de dag

29-10: ’Wilders wacht oneerlijk proces’

28-10: Wilders naar Rotterdam voor flyeractie

Wilders: coalitie vormen is voor PVV geen probleem

Elsevier 31.10.2015 PVV-leider Geert Wilders denkt na de komende verkiezingen geen problemen te hebben met het formeren van kabinet Wilders 1. Andere partijen die nu kritisch tegenover hem staan zullen wel inbinden, denkt hij. ‘Partijen als het CDA verkopen hun moeder nog voor de macht,’ zegt Wilders zaterdag in het AD.

Leger

De opstelling van VVD-leider Halbe Zijlstra, die niet wil nadenken over samenwerking met de PVV zolang Wilders zijn ‘minder minder’-uitspraak over Marokkanen niet intrekt, doet Wilders ook niets. Hij trekt de woorden naar eigen zeggen niet in.

Hij geeft de schuld van de onrust in het asieldebat aan de regering en het parlement. ‘Ze staan mijlenver van de burger af.’ Hij pleit ervoor de grenzen te sluiten en die te bewaken met leger en marechaussee. Met dit standpunt zou hij verder omhoog schieten in de peilingen.

Juridisch zouden er volgens de PVV’er geen obstakels zijn. ‘Gewoon doen, gewoon grenzen dicht. Je hoeft hen volgens de verdragen helemaal niet als vluchteling te behandelen, het zijn migranten.’ Hij vindt dat migranten in veilige landen waar ze eerder aankomen, zoals Duitsland of België, hun verzoek moeten indienen.

Lees ook; Wilders: ze willen me koste wat kost veroordelen

Tags; geert wilders migratie migratiecrisis asielzoekers vluchtelingen

zie ook;

31-10-2015 Vanaf nu mogen ‘maar’ 50 migranten per uur naar Beieren

31-10-2015 Migranten krijgen korting op bootreis bij gevaarlijk weer

30-10-2015 Andere gesprekstechniek moet illegaal het land uit krijgen

‘Laat leger en marechaussee de grenzen bewaken’

Wilders heeft snelle oplossing vluchtelingenprobleem

AD 31.10.2015 Volgens PVV-leider Geert Wilders is het goed mogelijk de grenzen te sluiten om zo vluchtelingen te weren. Met dit pleidooi schiet hij in de peilingen omhoog. ,,Al zijn het honderden grensovergangen, je kunt die bemannen. Met het leger, met marechaussees,” zegt Wilders in een interview met het AD. ,,Ik wil geen muur om Nederland, maar we zullen wel serieus moeten patrouilleren.”

Gewoon doen. Gewoon grenzen dicht. Je hoeft hen helemaal niet als vluchteling te behandelen.

Het kost geld, beseft Wilders, maar niets doen is duurder, meent hij. ,,Want dat betekent namelijk dat honderdduizenden mensen ieder jaar zullen blijven komen. Die alleen al in het eerste jaar 36.000 euro per persoon kosten.”

,,En ik verzeker u dat als je de grenzen sluit voor asielzoekers, dus niet voor iedereen, dat ze dan naar andere landen zullen gaan. Dat is juist goed voor onze economie, de werkloosheid, onze identiteit. Het is precies contrair aan wat Angela Merkel doet. Zeg je: ‘Wir schaffen das’, kom maar. Dan komt iedereen. Als je zegt: ‘Je bent niet welkom, je komt er niet in, dan heeft dat een enorm effect. Een enorm effect.”

Juridisch zijn er volgens hem geen obstakels. ,,Gewoon doen. Gewoon grenzen dicht. Je hoeft hen volgens de verdragen helemaal niet als vluchteling te behandelen, het zijn migranten. Bijna niemand komt via Schiphol. Als ze in Duitsland of België aan de grens staan, zijn ze al in een veilig land. Daar zullen ze hun verzoek moeten indienen.”

Het maakt Wilders niet uit dat hij onder vuur ligt met zijn mening. ,,Wat u er ook van vindt, ik héb tenminste een oplossing, andere politici niet.” Lees het uitgebreide interview met Geert Wilders in de digitale krant of op Blendle

Wilders wil premier worden

Telegraaf 27.10.2015 Geert Wilders zou ,,niets liever” doen dan premier worden als zijn partij de PVV de grootste zou zijn. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, krijgt de PVV 36 zetels en is daarmee groter dan de regeringspartijen VVD en PvdA samen. Dat blijkt uit een peiling van televisieprogramma EenVandaag. Vorige maand stond de PVV in de peiling nog op 34 zetels. In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder.

Gerelateerde artikelen;

27-10: PVV in peiling op 36 zetels

oktober 31, 2015 - Posted by | 2e kamer, geert wilders, peiling, politiek, Rutte 2, vluchtelingen | , , , , , , , , , , , , ,

9 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? […]

  Pingback door Peiling 2e kamer 08.11.2015 Maurice de Hond – PVV 38 zetels « Debat in de Digitale Hofstad | november 8, 2015

 2. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | december 1, 2015

 3. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Peiling 2e kamer 10.01.2016 Maurice de Hond – PVV “all time High” met 41 zetels « Debat in de Digitale Hofstad | januari 10, 2016

 4. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Komt de kogel van Links ?? « Debat in de Digitale Hofstad | februari 10, 2016

 5. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door 22.02.2016 – 10 jaar Geert Wilders PVV « Debat in de Digitale Hofstad | februari 20, 2016

 6. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Kabinet VVD-PvdA op weg naar 2016 ??? « Debat in de Digitale Hofstad | maart 23, 2016

 7. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Op weg naar de 2e kamerverkiezingen in 2017 – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 29, 2016

 8. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Op weg naar de 2e kamerverkiezingen in 2017 – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | december 26, 2016

 9. […] ook: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 5, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: