Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Hero Brinkman OBP doet mee aan de 2e kamerverkiezingen – deel 2

Meedoen.

Brinkman meldt  al een groep goede mensen te hebben verzameld voor zijn partij OBP. Met die partij wil hij meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2015, zodat de partij in de Eerste Kamer kan komen, zei hij vrijdag in de Volkskrant. Ondertussen blijft hij wel bij de politie werken, waarnaartoe hij terugkeerde na zijn Kamerlidmaatschap bij de PVV. Vandaag in de Volkskrant: ‘Er is nog ruimte. Rutte zit op twintig geleende zetels.’

Democratisch

De oud-PVV’er blijft wel bij de Amsterdamse politiewerken tijdens de oprichting van zijn politieke beweging.

Brinkman, die veel kritiek had op zijn voormalige partij de PVV die volgens hem totaal niet democratisch wordt geleid door Geert Wilders, benadrukt dat het een democratische partij wordt. ‘Ik weet nog niet eens of ik zelf wel lijsttrekker wil worden’, aldus Brinkman.

Teleurgestelde kiezers

Brinkman denkt dat een ‘brede volkspartij‘ tot mislukken gedoemd is en wil daarom liever een specifieke doelgroep van ondernemers aanspreken. Hij hoopt vooral op stemmen van teleurgestelde PVV- en VVD-kiezers.

Brinkman is sinds maart 2011 lid van de Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland. Eerst voor de PVV, maar na zijn vertrek uit die partij in 2012 voor zijn eigen Onafhankelijke Burgerpartij.

Vorig jaar passeerde Hero Brinkman de hele PVV-fractie rechts met een hoofddoekjesverbod in bussen. Tamelijk rabiaat voor de man die uit de PVV stapte omdat hij het Polenmeldpunt denigrerend vindt. Bij een protestpartij horen én politiek correct zijn, dat gaat niet samen. Lees het  commentaar van Eric Vrijsen uit 2012 

Brinkman beloofde eerder al dat zijn nieuwe partij binnen twee jaar een democratische partij zou zijn, dus met leden én een jongerenafdeling. Hij wil zich vooral richten op jongeren en ouderen, omdat die twee groepen het volgens hem hard te verduren hebben gehad. Ook mikt Brinkman zich specifiek op zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) en het midden- en kleinbedrijf. ‘Dat is de motor van de economie’, aldus Brinkman. Volgens hem moeten de belastingen omlaag om die motor aan te jagen.

Brinkman zei dat hij wil opkomen voor de burger die moet inbreken in de ‘ongelooflijke bureaucratische en bestuurlijke kliek in Nederland’. Hij wil in Brussel financiële afspraken heronderhandelen. Dat zal scheve gezichten geven en pijn doen bij de ‘politieke elite’ in Nederland. ‘Maar wij staan daar niet voor, maar voor de burger.’

Weblog van Afshin Ellian: Brinkman moet het nu hebben van linkse media

website OBP

zie ook: Hero Brinkman OBP doet mee aan de 2e kamerverkiezingen – deel 1

Hero Brinkman gaat een one-issuepartij oprichten

Elsevier 18.10.2013 Politieman en oud-PVV’er Hero Brinkman gaat een nieuwe politieke partij oprichten. Met zijn partij wil hij zich richten op kleine ondernemers en zelfstandigen. Brinkman meldt ‘al een groep goede mensen’ te hebben verzameld voor zijn nog naamloze partij. Met de partij wil hij meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingenvan 2015, zodat de partij in de Eerste Kamer kan komen, zegt hij vrijdag in de Volkskrant.

Hero Brinkman komt met nieuwe politieke partij

VK 18.10.2013 Hero Brinkman begint een politieke one-issue-partij. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. Ondertussen blijft hij wel bij de politie werken, waarnaartoe hij terugkeerde na zijn Kamerlidmaatschap bij de PVV. Vandaag in de Volkskrant: ‘Er is nog ruimte. Rutte zit op twintig geleende zetels.’

Hero Brinkman wil terug in de politiek

Trouw 18.10.2013 Hero Brinkman wil weer de politiek in. Met zijn nieuwe nog naamloze partij wil hij zich vooral richten op kleine ondernemers en zelfstandigen, zegt hij in de Volkskrant. Hij vindt dat die groep door de VVD enorm in de steek is gelaten. Brinkman is nu weer politieman in Amsterdam nadat hij 6 jaar voor de PVV in de Tweede Kamer had gezeten.

Hero Brinkman wil terug in de politiek

NU 18.10.2013 Hero Brinkman wil weer de politiek in. Met zijn nieuwe nog naamloze partij wil hij zich vooral richten op kleine ondernemers en zelfstandigen.  Bekijk video -Dat zegt hij vrijdag in de Volkskrant.

Hij vindt dat die groep door de VVD enorm in de steek is gelaten. Brinkman is nu weer politieman in Amsterdam nadat hij zes jaar voor de PVV in de Tweede Kamer had gezeten.

Brinkman wil weer in de politiek

Telegraaf 18.10.2013 Hero Brinkman wil weer de politiek in. Met zijn nieuwe nog naamloze partij wil hij zich vooral richten op kleine ondernemers en zelfstandigen, zegt hij vrijdag in de Volkskrant. Hij vindt dat die groep door de VVD enorm in de steek is gelaten. Brinkman is nu weer politieman in Amsterdam nadat hij 6 jaar voor de PVV in de Tweede Kamer had gezeten.

‘Brinkman wil terug politiek in met nieuwe partij’›

NRC 18.10.2013 Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman wil terugkeren in de politiek. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. Brinkman blijft bij de politie werken, maar kan het “toch niet laten politiek actief te blijven”.

Lees meer

8:53 Gerommel in de PVV-top: Bontes stapt uit het fractiebestuur ›

2 SEP Hero Brinkman is terug bij de Amsterdamse politie ›

2012 ‘Wilders liet Catshuisoverleg klappen om Brinkman hak te zetten’ ›

2012 Ouderenbonden: 50Pluspartij ‘niet zinvol’ – ‘alsof ouderen alleen maar ruzie maken’ ›

2012 Brinkman en ‘Trots’ heten voortaan Democratisch Politiek Keerpunt ›

oktober 20, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] zie ook: Hero Brinkman OBP doet mee aan de 2e kamerverkiezingen – deel 2 […]

    Pingback door Hero Brinkman ex-PVV start nieuwe partij « Debat in de Digitale Hofstad | april 18, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.