Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11

Weer gedonder bij de PVV.

Ook PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes  vertrekt bij het fractiebestuur van de PVV van Geert Wilders. Dat doet hij uit onvrede over de besluitvorming binnen de partij. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag

Samen met Geert Wilders, Fleur Agema en Martin Bosma maakte Bontes deel uit van het fractiebestuur. Bontes zal wel lid blijven bij de PVV-fractie in de Kamer.

Er is de afgelopen jaren  regelmatig gedonder bij de PVV van Geert Wilders. Louis Bontes is niet de eerste afzwaaier. Er was eerder veel te doen om PVV-Kamerleden. De in opspraak geraakte Kamerleden mochten niet terugkeren in de fractie. Wilders heeft gezegd dat hij zijn Kamerleden beter zou screenen.

zie: Geert Wilders PVV versus partijdemocratisering

en zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 10

Louis Bontes profileert zich met ‘gezond rechts geluid’

VK 06.01.2014 ‘Een site waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt.’ Met deze kwinkslag lanceerde Tweede Kamerlid en ex-PVV’er Louis Bontes vanmorgen zijn nieuwe website. Op de site vat Bontes zijn politieke prioriteiten samen.

Dat werpt de vraag op: hoe gaat Bontes zich van de PVV onderscheiden. 

‘Betrokken, onafhankelijk, lagere belastingen, kleinere overheid, gezonde overheidsfinanciën.’ Met die opsomming opent de nieuwe website van Bontes, waarmee hij zijn eenmansfractie op de kaart moet gaan zetten. Op een van de foto’s poseert hij met een ander voormalig PVV-Kamerlid, Johan Driessen, oud-speechschrijver van Geert Wilders. 

 

Onbegrip om koers Wilders

Telegraaf 16.11.2013  PVV-leider Wilders maakt een draai van 180 graden in zijn samenwerking met andere anti-Europese partijen. Dat zegt het gewezen PVV-Kamerlid Bontes, die weinig snapt van Wilders’ afwezigheid bij het overleg in Wenen van de rechts-populistische partijen die gezamenlijk de macht van Brussel willen breken. Welke motieven er schuilgaan achter de absentie van de PVV, staan vandaag in De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen

15-11: Asscher kritisch over front

15-11: Groot front extreemrechts

14-11: Wilders duldt Le Pen senior

14-11: Oud-PVV’er naar Bontes

29-10: Andere plek voor Bontes

29-10: ‘PVV-stemmers verdeeld’

29-10: Bontes uit PVV gezet

‘PVV verandert in sekte’

Trouw 16.11.2013 De PVV is een partij die ‘uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont’ en die van amateurisme aan elkaar hangt. Dat zegt oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen in een interview in NRC Handelsblad.

Driessen stond vorig jaar nog op de lijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar wordt nu medewerker van Louis Bontes, die na kritiek uit de PVV werd gezet. Bontes vormt nu zijn eigen fractie in de Kamer.

‘PVV verandert in sekte’

Volgens oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen zit het niet goed in de partij

NU 16.11.2013 De PVV is een partij die “uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont” en die van amateurisme aan elkaar hangt.  Dat zegt oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen zaterdag in een interview in NRC Handelsblad.

Voormalig vertrouweling Wilders: PVV verandert in sekte

Elsevier 16.11.2013 Oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen heeft hard uitgehaald naar zijn voormalige patroon en partijleider Geert Wilders. Volgens Driessen verandert de partij in een sekte. In NRC Handelsblad zegt Driessen zaterdag dat de PVV zich heeft ontwikkeld tot een partij die ‘uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont’. Nu keert hij de partij en zijn voormalige patroon de rug toe om in dienst te treden van het Kamerlid Louis Bontes die eerder werd verstoten vanwege onenigheid over het gebruik van de partijkas.

zie ook;

Oud-medewerker Wilders: PVV verandert in een sekte›

NRC 16.11.2013 De PVV van Geert Wilders heeft zich ontwikkeld tot een partij die “uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont”. Dit zegt de oud-persoonlijk medewerker van Wilders, Johan Driessen, vandaag in een gesprek metNRC Handelsblad. Driessen doet daarin een boekje open over de binnenwereld van Wilders..  Deze week werd bekend dat Driessen in dienst treedt van het Kamerlid Louis Bontes, de onlangs verstotenoud-penningmeester van de fractie.Lees verder›

LEES MEER;

29 OKT  Bontes uit PVV-fractie gezet. Lees hier het NRC-interview met hem ›

29 OKT Louis Bontes uit PVV-fractie gezet – ‘vertrek nadelig bij grote debatten’ ›

28 OKT PVV besteedt 80.000 euro subsidie in strijd met de regels ›

23 OKT PVV’er Bontes: partij is los zand – geen discussie over koers mogelijk ›

19 OKT Gerommel in de PVV-top: Bontes stapt uit het fractiebestuur ›

PVV’er vlucht na bedreigingen

Telegraaf 15.11.2013 Bedreigingen maakten oud-beleidsmedewerker Tomas Kok (22) van de PVV-Statenfractie zo bang, dat hij gevlucht is uit Utrecht. Een groep mannen zou zich vorig jaar juni gewapend met messen bij het huis van de oud-Utrechter hebben verzameld. Een huisgenoot hoorde mannen uit de groep zeggen dat ze ’die PVV’er in stukjes wilden hakken’, stelt hij.

Oud-PVV’er naar Bontes

Telegraaf 14.11.2013 Oud-Kamerlid en voormalig speechschrijver van PVV-leider Wilders Johan Driessen stapt over naar de eenmansfractie-Bontes. Die zegt dat Driessens overstap bewijst dat hij niet alleen staat in zijn kritiek op de manier waarop Wilders de partij leidt.

Gerelateerde artikelen;

29-10: Andere plek voor Bontes

29-10: ‘PVV-stemmers verdeeld’

29-10: Bontes niet eerste afzwaaier

29-10: ANP Profiel: Louis Bontes

29-10: Bontes uit PVV gezet

‘De ik-Geert-Wilders-sekte is niet te democratiseren

VK 04.11.2013 Wie heeft nu nóg niet door dat het bij de PVV maar draait om één persoon, vraagt Thomas von der Dunk zich af. ‘Hoeveel onnozelaars lopen er nog rond die denken dat van de PVV een democratische partij te maken valt?’

Had u de afgelopen weken ook niet een déjà vu-gevoel, toen Louis Bontes als volgende PVV-Kamerlid de dictatoriale praktijken van Wilders aan de kaak stelde, en vervolgens prompt – want zo zijn dictators – aan de kant werd gezet? Zijn verhaal lijkt zeer op dat van degenen die hem voorgingen, zoals die andere politieman, Hero Brinkman. Waar was Bontes toen?

Voor een partij die volgens velen precies vanwege de afwezigheid van partijleden, afgezien van lid Wilders, weinig kans tot overleven of slagen had, houdt de PVV lang stand.

Een partij met leden werkt nog altijd het beste

Trouw 03.11.2013 Wat is de functie van leden binnen een partij? Voor zowel PVV als PvdA is het zoeken naar een antwoord op deze vraag, betoogt hoogleraar Joop van Holsteyn.

Vraag: wat hebben PvdA en PVV gemeen? Weinig, zullen velen menen. En dat antwoord kan moeilijk fout worden gerekend, want de partijen kennen aanzienlijke verschillen. Toch is ook een ander antwoord correct, al is het maar even en op een enkel punt. PvdA en PVV onderstreepten namelijk, onafhankelijk van elkaar en op uiteenlopende wijze, het belang van de partij als ledenorganisatie.

Bontes: vertrek was geen unaniem fractiebesluit PVV

VK 30.10.2013 De PVV-fractie was dinsdag niet unaniem in het besluit Louis Bontes weg te sturen. Eén PVV’er onthield zich van stemming, zo vertelt Bontes woensdag in de Volkskrant. Harm Beertema volgt Bontes op als penningmeester van de PVV-fractie.

Lees ook De PVV blijft de partij Ik Geert Wilders – 29/10/13

Lees ook PVV zet Kamerlid Louis Bontes uit fractie – 29/10/13

Louis Bontes: eens een lakei, altijd een lakei

Trouw 31.10.2013 Louis Bontes heeft in ieder geval een markante kop. Zijn gezicht lijkt uit een Rotterdams vastgoedrotsblok gebeeldhouwd. Een brokkelige steen die je vroeger uit de LPF-groeven aan de Maasoevers kon winnen. Voor de rest is er aan het parcours van de ex-politieman uit Rotjeknor weinig markants.

Brinkman: Bontes wilde opvolger Geert Wilders worden

Elsevier 30.10.2013 Louis Bontes was van plan om Geert Wilders op te volgen als fractievoorzitter van de PVV in de Tweede Kamer. Wilders zou op zijn beurt zijn zinnen op het Europees Parlement hebben gezet. Dat zei oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkmandinsdagavond bij RTL Late Night. De voormalige PVV’er denkt niet dat de actie van Bontes ‘gecoördineerd’ was maar dat het hem ‘is overkomen’.

Vertrouwelingen

Volgens Brinkman was Bontes een goede partijleider voor de PVV geweest omdat hij ‘zaken goed uit kan zetten’. Hij ziet hem eerder de PVV leiden dan bijvoorbeeld vertrouwelingen Fleur Agema en Martin Bosma.

Brinkman zei wel verbaasd te zijn door het vertrek van Bontes omdat ook hij zeer dichtbij Wilders leek te staan.

Vertrouwensbreuk

Bontes werd deze week uit de fractie gezet na kritiek op de partijleiding. Hierdoor is de PVV niet langer de grootste oppositiepartij en mag de partij niet meer als eerste spreken tijdens debatten.

Eric Vrijsen: Jammer Bontes, maar PVV is nu eenmaal afhankelijk van de populariteit van Wilders

‘Het mag niet zo zijn dat één man zoveel macht heeft als Geert Wilders’

VK 29.10.2013 Het mag niet zo zijn dat in een land één man bepaalt of er een andere regering gaat komen, schrijft oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman over het tumult in zijn oude partij.

Ik heb mij bewust afzijdig gehouden van de strubbelingen in mijn oude partij, de PVV. Anders dan de huidige klokkenluider wilde ik ook inhoudelijk graag de discussie over enkele onderwerpen openen. De macht van de partijleider in die partij is echter onbegrensd en we weten hoe dat is afgelopen. Overigens heb ik de heer Bontes nooit aan mijn zijde gevonden in mijn strijd voor democratie, verdieping en transparantie.

ANP Profiel: Louis BontesVideo

Telegraaf 29.10.2013 Hij was lid van de Tweede Kamer voor de PVV sinds 17 juni 2010; voor de laatste verkiezingen stond hij op de vijfde plaats van de kandidatenlijst

Bontes niet eerste afzwaaier

Telegraaf 29.10.2013  Louis Bontes is niet de eerste die met geduvel tussentijds opstapt bij de PVV. Kort voor de verkiezingen van september vorig jaar stapten de Kamerleden Marcial Hernandez, Wim Kortenoeven en Jhim van Bemmel uit onvrede uit de PVV-fractie. Eerder dat jaar was Hero Brinkman ook al uit de fractie gestapt omdat hij meer democratie in de partij wilde. Bij de Tweede Kamerverkiezingen verloor de PVV negen zetels.

 ‘PVV-stemmers verdeeld’

Telegraaf 29.10.2013  Bijna de helft van de PVV-achterban (48 procent) vindt het wegsturen van Louis Bontes een te zwaar middel. Een derde (34 procent) vindt het terecht dat Bontes is verwijderd. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1500 PVV-stemmers.

\PVV-fractie keert zich unaniem tegen Bontes

Trouw 29.10.2013 Geert Wilders heeft Louis Bontes uit de PVV-fractie gezet. Bontes had eerder openlijk flinke kritiek op de partijcultuur waar weinig ruimte is voor tegenspraak. Ondanks zijn bezwaren, hoopte Bontes in de fractie te kunnen blijven, maar de hele fractie besloot anders.

PVV zet Kamerlid Louis Bontes uit fractie

Trouw 29.10.2013 L Louis Bontes is uit de Tweede Kamerfractie van de PVV gezet. Dat maakte PVV-leider Geert Wilders dinsdagmorgen bekend. Bontes verklaarde eerder op de dag nog te hopen in de fractie te kunnen blijven.

Geert Wilders noemt de beslissing Bontes uit de fractie te zetten ‘een triest moment’. ‘Kritiek is prima, dat kan bij PVV iedere dag. Maar via de pers ruzie zoeken en met messen gooien, kunnen we niet waarderen,’ zei Wilders na de fractievergadering tegenover BNR Nieuwsradio.

Bontes uit PVV gezet

Telegraaf 29.10.2013  Louis Bontes is uit de PVV-fractie gezet. Dat heeft partijleider Geert Wilders dinsdag bekendgemaakt. ,,Bontes heeft fractiegenoten beledigd door te zeggen dat ze lakeien zijn en dat ik een dictator ben. Hij heeft de PVV zwaar beschadigd”, zo zei Wilders over het gedwongen vertrek van zijn partijgenoot. Volgens hem heeft de hele fractie besloten dat Bontes weg moest. ,,Kritiek is goed. Moet je kunnen uiten. Maar dat moet je doen op het geschikte moment in de fractievergadering en niet in 95 verschillende media. We hebben geen zin om ruzie te maken”, aldus Wilders. Met zijn acties heeft Bontes ,,zichzelf eigenlijk uit de partij gezet”.

PVV zet Bontes uit Tweede Kamerfractie

‘Hij heeft mijn vertrouwen geschaad’

NU 29.10.2013 Kamerlid Louis Bontes is dinsdag uit de Tweede Kamerfractie van de PVV gezet.  Dat heeft partijleider Geert Wilders bekendgemaakt.

Bontes verliet ruim een week geleden het fractiebestuur. Hij wil meer democratie in de partij. Ook uitte hij kritiek op het financiële beheer. Bontes noemde de leden van de PVV-fractie “halve lakeien” en bestelmpelde Wilders als “halve dictator”.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Louis Bontes

Bontes uit PVV-fractie gezet. Lees hier het NRC-interview met hem›

NRC 29.10.2013 In een interview met NRC vertelde Bontes vorige week wat er mis is bij de PVV.Lees verder›

Louis Bontes uit PVV-fractie gezet – ‘vertrek nadelig bij grote debatten’›

NRC 29.10.2013 PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes is uit de PVV-fractie gezet. Dat heeft partijleider Geert Wilders zojuist gezegd. Met het vertrek van Bontes is de PVV niet meer de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer, dat is nu de SP. Bontes gaat door als een eenmansfractie.

Louis Bontes uit PVV-fractie gezet na kritiek op Geert Wilders

Elsevier 29.10.2013 Het zat er al aan te komen, maar het is nu officieel. Het kritische Kamerlid Louis Bontes is uit de Tweede Kamerfractie van de PVV gezet. Volgens PVV-leider Geert Wilders is er een ‘vertrouwensbreuk’ ontstaan.

Bontes verzoekt collega’s ‘niet de boodschapper dood te schieten’

Trouw 29.10.2013 PVV-Kamerlid Louis Bontes, die vorige week forse kritiek uitte op zijn partijleider Geert Wilders, doet een oproep aan zijn collega’s om in de fractie te mogen blijven. Volgens de oud-politiecommandant lost hem eruit zetten niets op. ‘Het probleem blijft dan bestaan. Het is niet nodig om de boodschapper dood te schieten’, zegt hij dinsdag in De Telegraaf.

Bontes smeekt collega’s om in PVV-fractie te mogen blijven

Elsevier 29.10.2013 Het zat er al aan te komen, maar het is nu officieel. Het kritische Kamerlid Louis Bontes is uit de Tweede Kamerfractie van de PVV gezet. Bontes maakte eerder bekend dat als hij uit de fractie zou worden gezet, hij zou doorgaan als eenmansfractie. Volgens PVV-leider Geert Wilders is er een ‘vertrouwensbreuk’ ontstaan.

‘Kansen voor Bontes (PVV) zijn nihil’

Trouw 29.10.2013 De PVV-fractie komt vandaag voor het eerst bijeen na de kritiek van Kamerlid Louis Bontes. Is hij daarna nog lid van de ploeg van Geert Wilders?

PVV weerspreekt foute besteding subsidie

NU 28.10.2013 De PVV weerspreekt berichten dat de partij de afgelopen jaren zo’n tachtigduizend euro aan fractievergoeding onrechtmatig heeft besteed. Dat laat de partij maandagavond weten in een verklaring.

NRC Handelsblad meldde maandag dat de accountant van de Tweede Kamer heeft vastgesteld dat de PVV de afgelopen jaren ruim tachtigduizend euro aan fractiesubsidie in strijd met de regels heeft uitgegeven.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over PVV

PVV besteedt 80.000 euro subsidie in strijd met de regels

NRC 28.10.2013 De PVV heeft de afgelopen jaren ruim 80.000 euro fractiesubsidie gebruikt voor partijacties die volgens de accountantsregels niet voor subsidie in aanmerking komen. Dit is bevestigd aan NRC Handelsblad door diverse betrokkenen.

Vorige week beaamde de dissidente PVV’er Louis Bontes al dat hij het penningmeesterschap van de PVV-fractie had neergelegd omdat de PVV protesten tegen het kabinet – ‘De Verzetstour’ – ten onrechte betaalde uit subsidies bedoeld voor de ondersteuning van de Kamerfractie.  Lees verder

Wat de PVV met uw belastinggeld bekostigt, blijft geheim

VK 28.10.2013 De Tweede Kamer eist van alles en iedereen openheid over de besteding van belastinggeld, maar niemand mag weten hoe de Kamer zijn eigen miljoenen besteedt. Het PVV-Kamerlid Louis Bontes zegt dat tienduizenden euro’s, bedoeld voor zijn fractie, naar campagneactiviteiten zijn gegaan. Of de PVV sjoemelt met de miljoenen die de fractie elk jaar krijgt en of andere partijen dat ook doen – dat is vertrouwelijke informatie.

‘PVV gaf 80.000 euro fractiesubsidie uit aan partijactiviteiten’

Trouw 28.10.2013 De PVV heeft de afgelopen jaren ruim 80.000 euro subsidie bedoeld voor de Tweede Kamerfractie uitgegeven aan partijactiviteiten. Dat bericht NRC Handelsblad. Het geld dat de Tweede Kamerfractie jaarlijks krijgt van het Rijk is bedoeld ter ondersteuning van de fractie, niet de partij. PVV-Kamerlid Louis Bontes bracht de zaak onder de aandacht nadat bekend werd dat hij zijn functie als penningmeester van de PVV had neergelegd. Hij bevestigde in de media dat hij geen verantwoordelijkheid wilde dragen voor uitgaven waar hij geen zicht op had.

‘PVV gaf tachtigduizend euro aan subsidie verkeerd uit’

NU 28.10.2013 De PVV heeft de afgelopen jaren ruim tachtigduizend euro aan fractiesubsidie in strijd met de regels uitgegeven.

Dat heeft Deloitte, de accountant van de Tweede Kamer, vastgesteld, zo meldt NRC Handelsblad maandag op basis van anonieme bronnen. Vorige week meldde PVV-Kamerlid Louis Bontes al dat protestbijeenkomsten tegen het kabinet ten onrechte waren betaald uit de subsidie aan de fractie. Bontes stapte om deze reden op als penningmeester. Het ging om een bedrag van 14.294 euro.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over PVV

PVV-Kamerlid Louis Bontes gaat desnoods alleen door

AD 24.10.2013 De opstandige PVV-parlementariër Louis Bontes geeft zijn Kamerzetel niet op als Geert Wilders hem uit de fractie zet. ‘Ik ben er absoluut niet op uit om als Groep Bontes verder te gaan en dat zou ronduit een rampscenario zijn, maar ik doe het wél als het moet,’ zegt de PVV’er. ‘Want mijn vertrek is niet nodig. Geert moet niet met mijn zetel gaan spelen.’

Bontes: ‘Het zou een horrorscenario zijn als ik uit de PVV word gezet’

VK 23.10.2013 Louis Bontes wil absoluut niet uit de PVV-fractie stappen. In het tv-programma Pauw en Witteman noemt de PVV’er dit een ‘horrorscenario’. ‘Ik wil PVV’er blijven’, zegt hij. Wel wil hij dat er dingen veranderen in de partij. ‘Op deze manier is de situatie niet houdbaar.’

Bontes vindt PVV-fractie ‘geen prettige omgeving’

NU 23.10.2013 De Tweede Kamerfractie van de PVV ”is geen prettige omgeving”.

Dat zegt het PVV-Kamerlid Louis Bontes in een vraaggesprek met NRC Handelsblad woensdag. Volgens hem is in de partij van Geert Wilders geen discussie mogelijk.

Bontes: PVV-fractie geen prettige omgeving

Telegraaf  23.10.2013 De Tweede Kamerfractie van de PVV „is geen prettige omgeving”. Dat zegt het PVV-Kamerlid Louis Bontes in een vraaggesprek met NRC Handelsblad woensdag. Volgens hem is in de partij van Geert Wilders geen discussie mogelijk.

‘Omgeving PVV onprettig’

Telegraaf 23.10.2013 PVV-Kamerlid Louis Bontes uit scherpe kritiek op de sfeer binnen zijn partij. Volgens hem durft niemand met Geert Wilders in discussie te gaan en hangt de partij als los zand aan elkaar. ,,Het is geen prettige omgeving.”

Gerelateerde artikelen;

22-10: ‘Maak van PVV een ledenpartij’

19-10: ‘Bontes uit fractiebestuur PVV’

Bontes vindt PVV-fractie ‘geen prettige omgeving’

NU 23.10.2013 De Tweede Kamerfractie van de PVV ”is geen prettige omgeving”. Dat zegt het PVV-Kamerlid Louis Bontes in een vraaggesprek met NRC Handelsblad woensdag. 

PVV’er Bontes: ‘Wilders’ leiderschap is principieel onjuist’

Trouw 23.10.2013 “Het is geen prettige omgeving”, zegt PVV-Kamerlid Louis Bonte over zijn partij. Onder het leiderschap van Geert Wilders is geen ruimte voor discussie over de koers van de PVV, laat Bontes weten in een interviewmet NRC Handelsblad. Het is volgens de politicus “principieel onjuist dat één man de totale macht heeft”.

PVV’er Bontes: ‘Uiteindelijk beslist Geert over álles’

Trouw 23.10.2013 Opnieuw doet PVV’er Louis Bontes een boekje open over de fractiediscipline binnen zijn partij. In een interview met NRC Handelsbladzegt Bontes dat een discussie over de koers binnen de PVV niet mogelijk is. Kamerleden durven zich niet uit te spreken omdat ze afhankelijk zijn van partijleider Geert Wilders.

PVV’er Bontes: nauwelijks discussie mogelijk, Wilders beslist

Elsevier 23.10.2013 PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes gaat verder met zijn kritiek op partijleider Geert Wilders. Volgens Bontes is binnen de PVV geen discussie mogelijk over de koers van de partij en Kamerleden durven niet te zeggen wat ze denken. Dat zegt Bontes woensdag in een interview met NRC Handelsblad. ‘Het is geen prettige omgeving,’ zegt het Kamerlid dat vijfde stond op de kandidatenlijst van de PVV. Bontes gaf eerder al aan dat hij vindt dat de PVVtransparanter en democratischer moet worden. Bontes is niet de eerste PVV’er die kritisch is over de partij. Oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman vond ook dat de partij democratischer moest. In maart vorig jaar besloot hij uit de PVV-fractie te stappen.

Afshin Ellian: In spel om de macht staat PVV aan de zijlijn

PVV’er Bontes: partij is los zand – geen discussie over koers mogelijk›

NRC 23.10.2013 Binnen de PVV is geen discussie mogelijk over de koers van de partij. Kamerleden durven niet te zeggen wat ze denken, zegt PVV-Kamerlid Louis Bontes vandaag in een interview met NRC. Lees verder›

Menno ten Brink: ‘Ik griezel van partijen met één man die 100 procent de leiding heeft’

VK 22.10.2013 Opnieuw rebellie binnen de PVV, moeten we wel of niet naar Mali en is Nederland inderdaad racistisch? Menno ten Brink, rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam, bespreekt het nieuws van de dag. Er is opnieuw rebellie binnen de PVV. Na Hero Brinkman wil PVV-Kamerlid Louis Bontes dat de partij transparanter wordt. Hij komt met een plan om de PVV tot een ‘volwassen, transparante partij’ om te vormen. Want er is nogal wat onduidelijkheid over de verantwoording van recente uitgaven.

‘Maak van PVV een ledenpartij’

Telegraaf 22.10.2013 De PVV moet een gewone ledenpartij worden. Bij een partij die zo groot lijkt te worden, past het niet dat maar één man de touwtjes in handen heeft.

Dat vindt PVV-Kamerlid Louis Bontes, die vorige week uit het fractiebestuur van de partij stapte. Hij mocht als penningmeester niet de partijkas inzien waar de giften binnenkwamen die fractievoorzitter Wilders overal binnensleepte.

Wacht PVV’er Louis Bontes hetzelfde lot als Hero Brinkman?

VK 22.10.2013 PVV-Kamerlid Louis Bontes komt met een plan om de PVV tot een ‘volwassen, transparante partij’ om te vormen. Hij is niet de eerste die binnen de PVV in opstand komt. Aan het eind wint echter altijd PVV-leider Wilders.

Bontes komt met plan om PVV ‘transparant’ te maken

VK 21.10.2013 De PVV moet een volwassen partij worden waar besluiten ‘transparant’ worden genomen. Dan gaat het om de partijfinanciën, maar ook om strategische beslissingen zoals deelname aan verkiezingen. Zo doet de PVV in maart, net als vier jaar geleden, in slechts twee gemeenten, Almere en Den Haag, mee aan de verkiezingen.

PVV-Kamerlid Louis Bontes: partij moet transparanter worden

Elsevier 21.10.2013 PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes vindt dat zijn partij transparanter en democratischer moet worden. Hij kondigt binnenkort plannen aan, om dat te bewerkstelligen. ‘We zijn virtueel, in de peilingen de grootste partij van ons land. Dan moet je niet alles bij een man, Geert Wilders, houden,’ zegt Bontes maandag in de Volkskrant. Bontes stapte vorige week uit het fractiebestuur van de PVV in de Tweede Kamer. Naast Wilders zitten ookFleur Agema en Martin Bosma in dit bestuur. Hij vindt het niet goed dat de PVV maar in twee gemeenten meedoet aan de verkiezingen.

Louis Bontes stapt uit fractiebestuur PVV

Trouw 19.10.2013 Kamerlid Louis Bontes is afgelopen dinsdag per direct uit het fractiebestuur van de PVV gestapt. Ook stopt Bontes als penningmeester van de stichting ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV, meldt NRC Handelsblad vandaag.

PVV’er Bontes vertrekt bij fractiebestuur

‘De partij moet volwassen worden’

NU 19.10.2013 Het PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes vertrekt bij het fractiebestuur van zijn partij. Dat doet hij uit onvrede over de besluitvorming binnen de partij. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag

Samen met Geert Wilders, Fleur Agema en Martin Bosma maakte Bontes deel uit van het fractiebestuur. Bontes zal wel lid blijven bij de PVV-fractie in de Kamer.

‘Bontes uit fractiebestuur PVV’

Telegraaf 19.10.2013 PVV-Kamerlid Louis Bontes is uit het fractiebestuur van de PVV gestapt. Ook heeft hij zijn functie als penningmeester van de Stichting ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV neergelegd.

Gerommel in de PVV-top: Bontes stapt uit het fractiebestuur›

NRC 19.10.2013 Het rommelt in de top van de PVV. Afgelopen dinsdag maakte Kamerlid Louis Bontes tijdens de fractievergadering bekend per direct uit het fractiebestuur te stappen, schrijft NRC vandaag. Lees verder›

en ook:

‘PVV’ers zijn langer werkloos’

NU 20.10.2013 PVV-politici maken langer gebruik van de wachtgeldregeling, omdat ze moeilijker aan een baan kunnen komen. Dat zegt oud-minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) in het tv-programma WNL op zondag.

“Ze laten een specifiek geluid horen en blijven daar langer in hangen, daarom is werk vinden voor een PVV’er lastiger.”

oktober 20, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12 « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2013

 2. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2014

 3. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Is ex-PVVer Daniel van der Stoep echt een Seksbeest ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2015

 4. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Gedonder met Michael Heemels van de PVV Limburg deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 26, 2016

 5. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 16 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 14, 2017

 6. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 18 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2017

 7. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018

 8. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11 […]

  Pingback door Gedonder met Henk van Deún PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: