Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan

Meer Erdogan ??

Minder Erdogan ???   Hayir   !!!!!

Ook Nederland zegt NEE

Het kabinet wil niet dat Mevlut Cavusoglu namens de Turkse regering op 11 maart 2017 in Nederland campagne komt voeren. Duitsland is al hard gebotst met Turkije.

Minister-president Mark Rutte zegt dat Nederland niet zal meewerken aan een campagnebijeenkomst van de Turkse regering, die volgend weekeinde in Rotterdam gehouden zou worden. “We vinden dit ongewenst”, zegt Rutte. “De Nederlandse publieke ruimte is geen plek voor politieke campagnes van andere landen.”

Onze Grote Held toch ???

Onze Grote Held toch ???

Reactie Turkije

De Nederlandse aanhang van de Turkse president Erdogan reageert ‘geschokt’ op de mededeling van premier Mark Rutte dat Turkse politici niet welkom zijn op 11 maart 2017 in Rotterdam om campagne te voeren voor een Turks referendum.

Het kabinet heeft op papier de mogelijkheid om de Turkse minister van Buitenlandse Zaken tegen te houden die in Nederland campagne wil komen voeren. ‘Maar dat is een paardenmiddel. Zo’n beslissing kan leiden tot een diplomatieke Rel‘, aldus advocaat en bijzonder hoogleraar internationaal recht en politiek Geert-Jan Knoops.

Geert-Jan Knoops reageert op een uitspraak van Lodewijk Asscher op Radio 1 zaterdagmiddag. Volgens de vicepremier onderzoekt het kabinet of het juridisch mogelijk is te voorkomen dat minister Mevlut Cavusoglu komt spreken op een campagnebijeenkomst in Rotterdam.

De campagne voor het referendum wordt in Nederland al volop gevoerd, gisteravond met een besloten bijeenkomst in Deventer, vanavond in Amsterdam en volgende week in Rotterdam, vertelt Aslan. Op die laatste, nu omstreden, bijeenkomst worden circa 1000 Nederlandse Turken verwacht. In Duitsland zijn verschillende bijeenkomsten met Turkse politici verboden. Dat leidde tot dreigementen aan het adres van de betrokken gemeenten.

Verdeeldheid Turkse gemeenschap

Saniye Calkin, sympathisant van de Hizmet-beweging, aanhanger van het gedachtegoed van Fetullah Gülen, is juist blij met de afwerende houding van de Nederlandse regering. President Erdogan noemt Gülen en zijn aanhang vaak terroristen en denkt terrorisme beter te kunnen bestrijden als hij dit referendum wint, zegt zij. “Als Erdogan meer macht krijgt is het niet alleen voor ons, maar voor alle democratisch gezindten slecht nieuws.”

Spanningen

De spanningen en de verdeeldheid in de Turkse gemeenschap in Nederland zijn al heel erg groot, vervolgt zij. “De komst van dit soort politici uit Turkije die campagne voeren voor Erdogan zal de verdeeldheid nog meer doen toenemen. Dat moeten we hier niet willen. 15 maart 2017 is belangrijk voor onze Nederlandse democratie. Ik doe een beroep op iedereen om te stemmen voor de verkiezingen hier in plaats van voor referenda in Turkije.”

Turkse campagne reeds begonnen in Nederland

Het kabinet wil geen Turkse campagne in ons land – maar die campagne is al begonnen. De Turkse oud-minister Abdullatif Sener sprak zondag in Rotterdam over het Turkse referendum.

De Nederlandse regering wil geen Turkse campagne in Nederland. Toch bent u hier ?

,,Ik heb inderdaad begrepen dat jullie er anders tegenaan kijken. Maar ik vind het vreemd dat mensen mogelijk geweerd worden. Dat zou niet moeten gebeuren. Als de veiligheid niet in het geding is, dan moeten mensen hier gewoon hun verhaal kunnen doen. Of ze nu voor of tegen de nieuwe grondwet zijn.’’

,Dit is toch democratie?’’, aldus Abdullatif Sener (Turkse vice-premier van 2002 tot 2007)

Sener is in Nederland om te spreken over het Turkse referendum, dat op 16 april 2017 wordt gehouden, en waarvoor ook 250.000 Turkse Nederlanders kunnen stemmen. De peilingen voorspellen een nek-aan-nekrace, en dus telt elke stem. Ook voor Sener, die fel tegenstander is van de grondwetswijziging die president Erdogan voorstelt. En dus is hij deze zondagmiddag in Rotterdam, om in een hotel een toespraak te houden voor Turkse Nederlanders. ,,Deze grondwet is slecht voor Turkije. En daarom kom ik uitleggen waarom mensen tegen zouden moeten stemmen.’’

Abdullatif Sener

Abdullatif Sener

Bondgenoot

Sener was ooit een bondgenoot van Erdogan. Sterker nog: hij stond mede aan de basis van de AK-partij, de partij die Erdogan tot de dag van vandaag leidt. Maar de twee raakten verdeeld en Sener verliet de partij. Nu voert hij op persoonlijke titel campagne tegen de president. ,,Hij houdt van macht. Hij wil dat niemand hem meer ter verantwoording kan roepen. Maar zo werkt een democratie niet. Als dit doorgaat, wordt Erdogan in feite een staat op zichzelf. De staat Erdogan, ja.’’

Nihat Zeybekci

Nihat Zeybekci

Turkse minister Nihat Zeybekci
De Turkse minister van Economie Nihat Zeybekci was zondag op bezoek bij een concert in Leverkusen in Duitsland.

Zeybekci werd door honderden mensen in de zaal met applaus ontvangen. „De minister is maanden geleden al uitgenodigd, het heeft met het actuele debat niets te maken”, verklaarde een vertegenwoordiger van de organiserende culturele vereniging.

Zeybekci is van plan na het concert naar Keulen te gaan om ’s avonds laat in een hotel landgenoten toe te spreken. Dan zal het wel gaan over over het belang van het referendum tot grondwetswijziging om president Recep Tayyip Erdogan meer macht te geven. Daarvoor campagne te willen voeren in Duitsland heeft tot grote spanningen geleid tussen beide landen. Ook Nederland vindt het ongewenst dat de Turkse regeringspartij AKP stemadvies komt geven.

Rotterdam stopt de Turkse minister Mevlut Cavusoglu, maar Turken geven niet op

De Unie van Europees-Turkse Democraten (UETD), een club die nauwe banden heeft met Erdogans AK-partij, wil hoe dan ook dat de Turkse minister Mevlut Cavusoglu komt spreken in Rotterdam. Woensdag kondigde burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) aan dat de bijeenkomst zou worden afgelast.

De UETD zet alle zeilen bij om zaterdag toch een pro-Erdogan-bijeenkomst  te houden, meldt De Telegraaf op basis van twee hooggeplaatste anonieme bronnen binnen de Turkse gemeenschap.

Verzet van de Duitse regering

Achter de schermen wordt gezocht naar een andere locatie, nu een partycentrum in Hoogvliet zich terugtrok. ‘Nu het zo hoog is gespeeld door zowel Nederland als Turkije zou het gezichtsverlies voor de Turken te groot zijn als het niet doorgaat,’ zegt een Turks-Nederlandse bron tegen de krant. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zou laten zien dat hij zich niet laat stoppen door Europa.

Ondanks verzet plant Erdogan doodleuk zijn Europese verkiezingstournee >

Een andere bron zegt dat Nederland nauwelijks juridische instrumenten heeft om de pro-Erdogan-campagne tegen te houden en bijeenkomsten te verbieden. Het draait allemaal om Mevlut Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Hij reisde dinsdag – ondanks verzet van de Duitse regering – af naar Hamburg om Turken te proberen over te halen ‘ja’ te stemmen in het referendum over een grondwetswijziging in zijn land.

Referendum erg belangrijk voor Erdogan

Cavusoglu zou aanvankelijk spreken in het Plaza Event Center, maar die werd door de brandweer gesloten. Daarop week de minister uit naar het Turkse consulaat in Hamburg, alwaar hij zo’n tweehonderd Turken toesprak en uithaalde naar Duitsland en Europa.

Eerder sneerde Cavusoglu ook al naar Nederland, toen hem te verstaan was gegeven dat zijn bezoek ongewenst was: ‘Niemand kan mij tegenhouden! Ik zal mijn burgers toespreken. Nederland laat zich gijzelen door Geert Wilders.’ Het referendum is heel belangrijk voor Erdogan: een ‘ja’-stem maakt een grondwetswijziging mogelijk die zijn macht opnieuw flink vergroot.

Door de hervorming, die tot 2019 stapsgewijs zou worden ingevoerd, kan Erdogan per decreet gaan regeren, krijgt hij meer invloed op de rechterlijke macht en wordt de functie van premier afgeschaft.Het aantal termijnen voor de president blijft twee, maar de telling zou in 2019 opnieuw beginnen. Dat betekent dat Erdogan tot 2029 president kan blijven. Critici vrezen het begin van een echte dictatuur.

dossier “Rel met Turkije”  AD

Ging Nederland zijn boekje te buiten? Vier vragen over de diplomatieke ruzie met Turkije VK 13.03.2017

Lees de laatste ontwikkelingen in ons liveblog  NU

Live Turkije  VK

Turkijerel  Elsevier

Turkije Trouw

Dossier Turkije  Trouw

zie ook: Demonstratie 08.03.2017 Geert Wilders PVV Turkse ambassade Den Haag

zie ook: Terugblik Schurkenturken debat 2e kamer 13.09.2016

zie ook: Het gedonder met de Nederturken

zie ook: President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers en meer– deel 6

zie ook: President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers – deel 5

zie ook: President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers – deel 4

zie ook: President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers – deel 3

zie ook: President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers – deel 2

zie ook: President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers – deel 1

zie ook: Gedonder met President Tayyip Recep Erdogan Turkije

zie ook: Turkse president Recep Tayyip Erdogan zet het bouwproject door in Gezipark Istanbul

zie ook: Turks protest bij de 2e kamer 31.05.2014

zie ook: Turkse demonstratie tegen Erdogan op Haagse Malieveld

zie ook: Occupy 4 Taksim – demonstratie Beursplein Amsterdam 02.06.2013

zie ook: Gedonder met President Tayyip Recep Erdogan Turkije

zie ook: Het gedonder tussen Turkije en Nederland

zie ook: Geert Wilders PVV is het maatje geworden van de Turkse president Erdogan

Verder;

Er waren drie mannen in een cafe die gingen een bier wedstrijdje doen. Een Belg, een Nederlander en een Turk. De Belg dronk 2 liter bier en moest naar de WC.

De Nederlander dronk 5 liter en moest naar de WC en daarna kwam hij terug en vroeg aan de Turk, moet je nog niet naar de WC ??

Maar de Turk zei: nee, Turkie Turkie is niet dom Turkie heeft een luier om.

Rutte buigt zich over ‘totaal bizarre’ sancties van Erdogan  Elsevier 14.03.2017

Linkse Turk ziet opeens Rutte en Wilders staan VK 14.03.2017

Debat over Turkse consul Telegraaf 13.03.2017

Rotterdamse gemeenteraad debatteert over rellen  BB 13.03.2016

Bedrijfsleven vreest Turkse sancties niet VK 13.03.2017

Erdogan hoopt geschil met Nederland bij Europees hof te beslechten Elsevier 13.03.2017

Ging Nederland zijn boekje te buiten? Vier vragen over de diplomatieke ruzie met Turkije VK 13.03.2017

Liveblog spanning Nederland-Turkije: Turkije onderneemt stappen NU 13.03.2017

Turkse en Nederlandse vlag wapperen naast elkaar in Haagse Schilderswijk OmroepWest 13.03.2017

Haagse eensgezindheid over Turkije is alweer verdwenen  VK 13.03.2017

Turkije zet vergelding in gang Trouw 13.03.2017

Live – Nederlandse ambassadeur mag niet terugkeren naar Ankara VK 13.03.2017

Turkije weigert Nederlandse ambassadeur en staakt hoog politiek overleg NU 13.03.2017

‘Demonstratie geweld onvermijdelijk Telegraaf 13.03.2017

Live – Rutte noemt strafmaatregelen Turkije tegen Nederland ‘bizar’ VK 13.03.2017

Turkije onthult sancties tegen NL Telegraaf 13.03.2017

Aanbod van Kuzu valt verkeerd  Telegraaf 13.03.2017

Vicepremier: geen diplomaten in Turkije  AD 13.03.2017

‘Turkije aanvaardt uitnodiging’  Telegraaf 13.03.2017

Kritiek Turks ministerie  Telegraaf 13.03.2017

Mogherini waarschuwt Erdogan over referendum Telegraaf 13.03.2017

Erdogan verwijt Merkel steun aan terrorisme Telegraaf 13.03.2017

Turken naar hof, Koenders laconiek Telegraaf 13.03.2017

Turkije naar Europees Hof voor Rechten Mens om kwestie met Nederland NU 13.03.2017

Erdogan sleept NL voor Europees hof Telegraaf 13.03.2017

Erdogan hoopt geschil met Nederland bij Europees hof te beslechten  Elsevier 13.03.2017

RAADSLID ZWOLLE STAPT OP NA KRITIEK IN TURKIJEREL BB 13.03.2017

In opspraak geraakt Turks raadslid Zwolle stapt op  AD 13.03.2017

Overzicht: Nederland krijgt steun uit Europa, Turkije wil vervolging Nederlandse agenten Trouw 13.03.2017

’Journalist mishandeld’ Telegraaf 13.03.2017

’Noorse journalist voor Nederlander aangezien en mishandeld’ Telegraaf 13.03.2017

We hadden het zuiver moeten spelen Trouw 13.03.2017

Turkijerel geen effect op peiling Telegraaf 13.03.2017

Duitse hulp Turks referendum Telegraaf 13.03.2017

Mogherini waarschuwt Erdogan Telegraaf 13.03.2017

Website Rumag.nl gehackt Telegraaf 13.03.2017

Turkse hackers: wij leggen ruim 1.500 Nederlandse websites plat AD 13.03.2017

Turks ministerie kritisch over advies Zwitserse krant AD 13.03.2017

‘Dappere woorden van een ware heldin’ AD 13.03.2017

Waarom Fidan Ekiz zo boos is over de Turkijerel AD 13.03.2017

‘Europa is jaloers op Turkije als rijzende ster’ AD 13.03.2017

Klacht Turkse MKB’er tegen NL  Telegraaf 13.03.2017

Turkse winkelier klaagt Willem-Alexander aan AD 13.03.2017

Ayrault kraakt nazi-uitspraak  Telegraaf 13.03.2017

Debat over Turkse consul Telegraaf 13.03.2017

Brede ver­ont­waar­di­ging in Turkije over wegsturen ministers Trouw 13.03.2017

Turkse clubs: Kabinet was op ramkoers door verkiezingen AD 13.03.2017

Turkijerel geen effect op peiling Telegraaf 13.03.2017

Rutte blij met steun Merkel Telegraaf 13.03.2017

Asscher: ‘DENK voert politiek van intimidatie’ Elsevier 13.03.2017

De Turkse tiran heeft het Nederlandse volk weten te verenigen Elsevier 13.03.2017

“Turkije schiet in eigen voet met economische sancties” Telegraaf 13.03.2017

Vastned zegt Turkije vaarwel Telegraaf 13.03.2017

Turkse inflatie loopt verder op Telegraaf 13.03.2017

Turkije goed voor 1% onze export  Telegraaf 13.03.2017

Nederland kan niet zomaar af van associatieverdrag met Turkije  Elsevier 13.03.2017

Europese landen kiezen kant van Nederland in rel met Turkije VK 13.03.2017

Na Turkijerel roept EU Turkije op zich in te houden  Elsevier 13.03.2017

Amnesty: geen rechten geschonden  Telegraaf 13.03.2017

Erdogan roept op tot internationale sancties tegen ‘bananenrepubliek’ Nederland VK 13.03.2017

Turkije eist juridische stappen tegen Nederlandse politie NU 13.03.2017

Turkije dreigt Nederlandse politie met juridische stappen  Elsevier 13.03.2017

‘Optreden politie daadkrachtig’ Telegraaf 13.03.2017

Afstand van nazi-aantijgingen Telegraaf 13.03.2017

Aangifte om ’Turkse hack’ Telegraaf 13.03.2017

ME maakt einde aan protesten door Turkse Nederlanders in Amsterdam VK 13.03.2017

Politie beëindigt Turkse demonstratie in Amsterdam NU 13.03.2017

Nederlandse regering sluit excuses aan Turkije uit na weigeren ministers  NU 12.03.2017

Rutte verwacht geen gevolgen voor Turkije-deal na diplomatieke rel NU 12.03.2017

Erdogan eist excuses en dreigt met sancties: ‘U zult de prijs betalen’ VK 13.03.2017

Weinig belangstelling voor Turkije-demonstratie in Schilderswijk OmroepWest 13.03.2017

Groepjes Turken demonstreren op Hobbemaplein Den HaagFM 13.03.2017

liveblog: Turkije en Nederland eisen excuses van elkaar  NRC

Sancties treffen Turkije het hardst AD 13.03.2017

Nét voor 15 maart barst de bom AD 13.03.2017

Turkijerel laat lira en euro ongemoeid  Telegraaf 13.02.2017

‘Handjevol’ mensen annuleert reis Telegraaf 13.02.2017

Consulaten Turkije weer open Telegraaf 13.02.2017

Turkse organisatie reageert Telegraaf 13.02.2017

Aangifte om ’Turkse hack’ Telegraaf 13.02.2017

ME maakt einde aan protesten in Amsterdam AD 13.03.2017

Dertien arrestanten nog vast na demonstratie Telegraaf 13.02.2017

Turkse krant: ‘racistische honden’ Telegraaf 13.02.2017

Asscher maant Turken tot kalmte Telegraaf 13.02.2017

Turkije: stappen tegen politie NL Telegraaf 13.02.2017

Asscher boos op Nederturken Telegraaf 13.02.2017

Reisadvies Turkije aangepast Telegraaf 13.02.2017

‘Nazisme moet van tafel’ Telegraaf 13.02.2017

Wat gaat Ankara doen? Telegraaf 13.02.2017

Wilders haalt uit naar ‘haatmedia’ Telegraaf 13.02.2017

Rutte zit niet te wachten op nieuwe rellen, roept Turken op hoofd koel te houden  Elsevier 13.03.2017

ME maakt einde aan protesten door Turkse Nederlanders in Amsterdam  VK 13.03.2017

Erdogan eist excuses en dreigt met sancties: ‘U zult de prijs betalen’  VK 13.03.2017

ABOUTALEB VOL AAN DE BAK BIJ TURKIJEREL  BB 12.03.2017

Turkse president Erdogan roept op tot sancties tegen Nederland NU 12.03.2017

Opinie – Betsy Udink: ‘Erdogan wordt legitieme dictator na referendum’ VK 12.03.2017

Twitteraccount wijkagent misbruikt; ‘Erdogan is een debiel’  Den HaagFM 12.03.2017

Advocaat Knoops: uitzetten Turkse minister juridisch twijfelachtig  Trouw 12.03.2017

Urenlang protesteren in Rotterdam op bevel van Erdogan  Elsevier 12.03.2017

Politie grijpt in bij demonstratie in Amsterdam  Trouw 12.03.2017

‘Turkse vlag boven Nederlands consulaat Istanbul’

Aanbod Kuzu valt verkeerd Telegraaf 12.02.2017

Turks tumult ‘gamechanger’ Telegraaf 12.02.2017

Consulaat totaal overvallen Telegraaf 12.02.2017

Politie Amsterdam grijpt in bij betoging Telegraaf 12.02.2017

Nieuwe rellen blijven vooralsnog uit Telegraaf 12.02.2017

Buitenlandse media over Turkije Telegraaf 12.02.2017

EU belt Koenders en Çavusoglu Telegraaf 12.02.2017

‘DENK-druk’ op moskeeën Telegraaf 12.02.2017

Consulaat Istanbul blijft dicht Telegraaf 12.02.2017

Kuzu roept op tot de-escalatie Telegraaf 12.02.2017

Het broeit onder Nederturken Telegraaf 12.02.2017

Rutte: hoofd koel houden Telegraaf 12.02.2017

Oproep: bent u in Turkije? Telegraaf 12.02.2017

’Ik was bang voor oorlog’ Telegraaf 12.02.2017

Arrestanten Rotterdam weer vrij Telegraaf 12.02.2017

Turken moeten excuses aanbieden Telegraaf 12.02.2017

Erdogan: leg Nederland sancties op Telegraaf 12.02.2017

Frankrijk wil de-escalatie rel Telegraaf 12.02.2017

Denemarken: bezoek uitstellen Telegraaf 12.02.2017

Turkse première afgelast Telegraaf 12.02.2017

Erdogan: NL zal prijs betalen Telegraaf 12.02.2017

Erdogan wil meer dan excuses: ‘Nederland zal boeten’  Elsevier 12.03.2017

Zo reageert DENK op diplomatieke rel in Rotterdam  Elsevier 12.03.2017

Turkije eist excuses van Nederland, Rutte piekert er niet over ze te geven  VK 12.03.2017

Turkse vlag op Nederlands consulaat, Turkse minister: ‘Ik ben onmenselijk behandeld’  VK 12.03.2017

Rutte wil nu de-escaleren met Turkse regering, maar blijft vasthouden aan ‘Nederlandse trots’  VK 12.03.2017

Relatie met Turkije op het spel na crisisnacht in Rotterdam  Elsevier 12.03.2017

Rutte verwacht geen gevolgen voor Turkije-deal na diplomatieke rel  NU 12.03.2017

Opinie – Betsy Udink: ‘Erdogan wordt legitieme dictator na referendum’  VK 12.03.2017

Kamerlid Karabulut (SP): ‘Erdogan toont geen respect voor wensen Nederland’  VK 12.03.2017

Zweedse zaaleigenaar weigert Turkse referendumbijeenkomst  NU 12.03.2017

Zaal weigert Turkse partij  Telegraaf 12.03.2017

Turkse minister Kaya onderweg naar Turkije  Telegraaf 12.03.2017

‘Nazi-vergelijking absurd’  Telegraaf 12.03.2017

Turkije kondigt zware maatregelen tegen Nederland aan NU 12.03.2017

Turkse premier kondigt ‘sterke tegenmaatregelen’ aan, Turkse minister Kaya terug naar Ankara VK 12.03.2017

Twaalf aanhoudingen, zeven gewonden tijdens onrustige nacht bij Turks consulaat in Rotterdam

VK 12.03.2017

Enkele aanhoudingen verricht tijdens onrustige nacht bij Turks consulaat in Rotterdam  VK 12.03.2017

Arrestaties na rellen Rotterdam  Telegraaf 12.03.2017

‘Zware tegenmaatregelen’ Telegraaf 12.03.2017

Politici scharen zich vrijwel eensgezind achter kabinet in zaak-Turkije  VK 12.03.2017

‘Agressie onacceptabel’ Telegraaf 12.03.2017

Verklaring kabinet Telegraaf 12.03.2017

Burgemeester Aboutaleb: ‘We zijn schandalig misleid’  VK 12.03.2017

Aboutaleb boos over ‘nazi’ Telegraaf 12.03.2017

Kuzu:escalatie ongekend Telegraaf 12.03.2017

Minister land uitgeleid Telegraaf 12.03.2017

Protest Rotterdam escaleert Telegraaf 12.03.2017

Aboutaleb geeft toelichting op situatie…  Telegraaf 12.03.2017

Minister haalt hard uit  Telegraaf 12.03.2017

Noodbevel voor hele centrum  Telegraaf 12.03.2017

Turkse minister Cavusoglu arriveert in Metz  NU 12.03.2017

Cavusoglu arriveert in Metz Telegraaf 11.03.2017

‘Onderhandelingen EU en Turkije liggen stil’  NU 12.03.2017

Clingendael-expert: ‘Politieke schade van rel ligt vooral bij Nederland  VK 11.03.2017

Martin Sommer: Nederland laat zich intimideren door de Turken en hun ‘dubbele maat’ VK 11.03.2017

‘Ik wil hier met rust gelaten worden door de Turkse regering’  Trouw 11.03.2017

Hoe de relatie met Turkije de afgelopen jaren verslechterde  VK 11.03.2017

Rutte op ramkoers: buigen is even geen optie  VK 11.03.2017

Hulde! Eindelijk een regering die zich verzet tegen de Turkse tiran  Elsevier 11.03.2017

Rivalen prijzen Mark Rutte voor kordate actie in Turkije-kwestie  Elsevier 11.03.2017

Weer dreiging met maatregelen Telegraaf 11.03.2017

Ook protest in Amsterdam Telegraaf 11.03.2017

Politie en betogers botsen bij Turks consulaat Rotterdam NU 11.03.2017

Honderden demonstreren bij Turks consulaat in Rotterdam  NU 11.03.2017

Politie klaar om in te grijpen  Telegraaf 11.03.2017

Denk beraadt zich op reactie  Telegraaf 11.03.2017

Minister: ‘NL schendt wetten’  Telegraaf 11.03.2017

‘Ambassadeur nog niet terug’  Telegraaf 11.03.2017

Minister Kaya bij consulaat  Telegraaf 11.03.2017

Turkse minister aangekomen bij consulaat in Rotterdam  AD 11.03.2017

Minister tegengehouden Telegraaf 11.03.2017

Noodbevel bij consulaat Telegraaf 11.03.2017

Pesterij Turken verrast Asscher niet Telegraaf 11.03.2017

Veel politie, geen demonstraties  Telegraaf 11.03.2017

Rotterdam biedt Turkije-demonstranten drie locaties  NU 11.03.2017

Turkije op ramkoers: ‘Minister Familiezaken onderweg naar Nederland’ Elsevier 11.03.2017

Conflict tussen Nederland en Turkije escaleert volledig  Trouw 11.03.2017

Rutte: Nazi-opmerkingen Erdogan zeer ongepast  AD 11.03.2017

Erdogan trekt fel van leer tegen Nederland na intrekken vlucht  Elsevier 11.03.2017

Erdogan: Nederland is nazi-overblijfsel en fascist  AD 11.03.2017

Turkse media woedend op NL  Telegraaf 11.03.2017

‘EU is klaar met Turkije’ Telegraaf 11.03.2017

Nederland weigert Turks konvooi bij consulaat, noodverordening van kracht in Rotterdam Trouw 11.03.2017

Tweede Kamer eensgezind over weren Turkse minister NU 11.03.2017

Kabinet zet streep door vlucht Turkse minister Cavusoglu  Elsevier 11.03.2017

’Turkije stuurt bewust op botsing’ Telegraaf 11.03.2017

Toch minister met auto NL in Telegraaf 11.03.2017

’Turkijecrisis raakt ook vakanties’ Telegraaf 11.03.2017

Turkije gaat nog een stap verder in conflict met Nederland  Elsevier 11.03.2017

Incidenten tussen NL en Turkije Telegraaf 11.03.2017

R’dam biedt protest platforms Telegraaf 11.03.2017

Lof voor Rutte in zaak-Turkije Telegraaf 11.03.2017

Ben Bot: Nederland overdrijft Telegraaf 11.03.2017

‘We laten ons niet chanteren’ Telegraaf 11.03.2017

Wilders blij met weigering  Telegraaf 11.03.2017

Wilders in tegenaanval  Telegraaf 11.03.2017

Turkse minister mag niet landen op Rotterdam The Hague Airport OmroepWest 11.03.2017

Nederland trekt landingsrechten vlucht Turkse minister in NU 11.03.2017

Nederland weigert minister Telegraaf 11.03.2017

Turkse minister dreigt Nederland met sancties  Telegraaf 11.03.2017

Turkse minister dreigt Nederland met sancties bij weigering NU 11.03.2017

Rel Nederland-Turkije; Turkse minister Familiezaken op weg naar Nederland  VK 11.03.2017

‘Turkse minister van Familiezaken over land naar Rotterdam’ NU 11.03.2017

Strenge maatregelen bij bezoek Turkse minister in Rotterdam NU 10.03.2107
Turkse minister naar consul
  Telegraaf 10.03.2017

Denk-lid: Cavusoglu welkom  Telegraaf 10.03.2017

Turkse minister naar huis consul in Rotterdam  AD 10.03.2017

Duitsland mag campagne voerende buitenlandse politici weren   Elsevier 10.03.2017

Turkse wet verbiedt campagne in het buitenland  Elsevier 10.03.2017

Oostenrijk besluit Turkse politici ook te weren NU 10.03.2017

Turkse minister trotseert Nederland en wil dit weekend toch optreden in Randstad VK 10.03.2017

Oostenrijk besluit Turkse politici ook te weren NU 10.03.2017

Oostenrijk weert Turkse politici Telegraaf 10.03.2017

Rutte en Merkel bespreken campagnes  Telegraaf 10.03.2017

Duitsland mag campagne voerende buitenlandse politici weren Elsevier 10.03.2017

Cavusoglu: ‘Ik kom naar Rotterdam, ondanks alle obstakels’  Elsevier 10.03.2017

Cavusoglu komt naar Rotterdam Telegraaf 10.03.2017

Cavusoglu komt toch naar Nederland  AD 10.03.2017

‘Verbod buitenlandse politici kan Telegraaf 10.03.2017

Turkse wet verbiedt buitenlandse verkiezingscampagnes VK 10.03.2017

Turkse wet verbiedt campagne in het buitenland  Elsevier 10.03.2017

Kabinet zet volgens Rutte ‘zwaarste middel’ in tegen Turkse campagne in Nederland VK 10.03.2017

VN spreekt van ernstige mensenrechtenschendingen in Zuidoost-Turkije  NU 10.03.2017

VN: grove schendingen Turkije Telegraaf 10.03.2017

Bij een ‘ja’ wordt de macht van de Turkse president wel erg groot  Trouw 10.03.2017

Erdogan laat het beeld van Atatürk vervagen  Trouw 10.03.2017

Hoe een Hengelo’s zalencentrum het middelpunt van een Turkije-rel werd  AD 10.03.2017

Harde taal Rutte aan adres Turkije  Trouw 10.03.2017

Koenders geeft Turkse minister geen harde ‘nee’ voor bezoek aan Nederland  Elsevier 09.03.2017

Bedwing reflex om Turkse campagne te verbieden VK 08.10.2017

Cavusoglu boeien kan niet’  Telegraaf 09.03.2017

Duitsland krijgt lijst 30 Turkse optredens  Telegraaf 09.03.2017

Diplomatieke spanning met Turkije loopt rap op wegens bezoek ministers  VK 09.03.2017

Rutte geeft ‘allerzwaarste signaal’ af aan Turkije  Trouw 09.03.2017

Turkse minister op ‘privébezoek’ Telegraaf 09.03.2017

Geen steun spoeddebat Telegraaf 09.03.2017

Koenders geeft Turkse minister geen harde ‘nee’ voor bezoek aan Nederland  Elsevier 09.03.2017

Cavusoglu wel naar Zwitserland Telegraaf 09.03.2017

‘Geen import Turks conflict’ Telegraaf 09.03.2017

Cavusoglu: ‘Merkel dapper’  Telegraaf 09.03.2017

Hengelo weert Turkse minister Telegraaf 09.03.2017

 Turkse minister Familiezaken zegt vrijdag in Hengelo te willen spreken  NU 09.03.2017

Turkse minister naar Hengelo Telegraaf 09.03.2017

Wilders woedend over Turks verrassingsbezoek aan Hengelo  Elsevier 09.03.2017

Pechtold: als Turkse minister na 15 maart komt, is dat handreiking  Elsevier 09.03.2017

Rutte: komst Cavusoglu ongewenst Telegraaf 09.03.2017

Zij die in eigen land journalisten vastzetten, mogen hier geen geesten vergiftigen  Trouw 09.03.2017

Turkse minister Cavusoglu wil toch naar Nederland komen  NU 09.03.2017

Turkse minister naar NL Telegraaf 09.03.2017

Erdogan plant tournee Telegraaf 09.03.2017

Turkije zet gewoon door  Telegraaf 08.03.2017

Ondanks verzet plant Erdogan zijn Europese referendumtournee  Elsevier 08.03.2017

Overleg met Turkse minister  Telegraaf 08.03.2017

Rotterdam stopt Cavusoglu, maar Turken geven niet op  Elsevier 09.03.2017

Duitse regering wil betere relatie Ankara De Duitse regering poogt ”  NU 08.03.2017

Erdogan wil nu ook zelf op Europese ver­kie­zings­tour­nee  AD 08.03.2017

Erdogan plant tournee Telegraaf 08.03.2017

Overleg met Turkse minister Telegraaf 08.03.2017

Yildiz op campagne in Brussel  Telegraaf 08.03.2017

Bijeenkomst Turken afgelast Telegraaf 08.03.2017

Omstreden bijeenkomst met Turkse minister in Rotterdam afgelast NU 08.03.2017

Turkse minister komt niet, organisatie is ‘geschokt’  AD 08.03.2017

Cam­pag­ne­bij­een­komst Turkse minister in Rotterdam gaat niet door  Trouw 08.03.2017

 

Omstreden bezoek Turkse minister aan Rotterdam lijkt van de baan VK 08.03.2017

Turkse minister komt niet  AD 08.03.2017

Kletsnat voor selfie met Wilders  Telegraaf 08.03.2017

Wilders eist inreisverbod Turks kabinet tijdens slecht bezochte demonstratie  VK 08.03.2017

‘Ze doen alsof het hier Turkije is’  Trouw 08.03.2017

Wilders heeft eenvoudige boodschap voor Turkije in Den Haag  Elsevier 08.03.2017

Wilders protesteert tegen ‘dictator Erdogan’  AD 08.03.2017

Geert Wilders demonstreert bij Turkse ambassade in Den Haag  OmroepWest 08.03.2017

Geert Wilders demonstreert bij Turkse ambassade Den Haag NU 08.03.2017

Protest PVV bij Turkse ambassade  Telegraaf  08.03.2017

Turkse minister speecht  Telegraaf 07.03.2017

Erdogan wordt legitieme dictator van Turkije na referendum VK 07.03.2017

Erdogan moet als vulgaire hooligan buiten de EU gehouden worden  Trouw 07.03.2017

De Turken weren is wettelijk gezien nauwelijks mogelijk Trouw 07.03.2017

Europa ondersteunt volgens Turkse minister ‘terrorisme tegen Turkije’  NU 07.03.2017

Minister spreekt in Hamburg Telegraaf 07.03.2017

Turkse minister speecht Telegraaf 07.03.2017

Turkse minister doet nazi-uitspraak Erdogan dunnetjes over  Elsevier 07.03.2017

Turkse minister levert harde kritiek op Europa tijdens speech in Hamburg  AD 07.03.2017

Turkse minister wil hoe dan ook het woord  AD 07.03.2017

Turks ja en nee treffen elkaar in het café  Trouw 07.03.2017

Nederland en Turkije liggen op ramkoers  Trouw 07.03.2017

Turkse minister niet naar Hamburg  Telegraaf 06.03.2017

President Erdogan heeft stemmen uit de Turkse diaspora hard nodig  Trouw 06.03.2017

Nederland en Turkije liggen op ramkoers  Trouw 07.03.2017

Erdogan als dappere underdog Trouw 06.03.2017

Hoogleraar: Turken tarten westerse waarden met dit bezoek  Trouw 06.03.2017

Erdogan: ‘Voornemen Nederland om Turkse politici te weigeren niet uit vrije wil’  NU 06.03.2017

VN-tribunaal geeft Turkije aan bij Veiligheidsraad  NU 06.03.2017

Spanningen lopen op in Europa door Turkse campagne  Elsevier 06.03.2017

Turkse minister niet naar Hamburg Telegraaf 06.03.2017

Meer macht bij ‘ja’ Turken  Telegraaf 06.03.2017

Koenders: Turkse verbale agressie Telegraaf 06.03.2017

Kritiek Ankara op verzet Telegraaf 06.03.2017

Duitsland: Turkse na­zi­ver­ge­lij­kin­gen zijn absurd en onacceptabel  Trouw 06.03.2017

Bondskanselier Merkel veroordeelt nazi-vergelijkingen door Erdogan  NU 06.03.2017

Turkije haalt uit: ‘Nederland laat zich gijzelen door Wilders’  Elsevier 06.03.2017

 ‘Nederland gijzelaar Wilders’ Telegraaf 06.03.2017

Wilders gaat demonstreren bij Turkse ambassade  OmroepWest 06.03.2017

Geert Wilders gaat demonstreren bij Turkse ambassade Den HaagFM 06.03.2017

Wilders: protest om Turkije Telegraaf 06.03.2017

Wilders wil protesteren bij Turkse ambassade AD 06.03.2017

Erdogan haalt uit naar Nederland  Telegraaf 06.03.2017

‘Campagnes niet verboden’ Telegraaf 06.03.2017

‘Geen EU-verbod op campagnes van Turkse ministers’ NU 06.03.2017

‘Geen verbod op Turkse campagnes in Europese Unie’  AD 06.03.2017

Boosheid om nazivergelijking Telegraaf 06.03.2017

Duitsland: Nazi-vergelijking van Erdogan onacceptabel  AD 06.03.2017

Rel met Turkije ligt op de loer  Telegraaf 05.03.2017

Rel met Turkije ligt op de loer Telegraaf 05.03.2017

Turkse minister wil ‘plezier doen’ Telegraaf 05.03.2017

Turkse oud-minister voert al campagne in Rotterdam  AD 05.03.2017

‘Hele Turkse kabinet ongewenst’  Telegraaf 05.03.2017

Dijkhoff en Asscher hekelen Turkse referendumcampagne  NU 05.03.2017

‘Hele Turkse kabinet ongewenst’ Telegraaf 05.03.2017

Minister: risico op rel met Turkije Telegraaf 05.03.2017

We laten ons niet chanteren door Turkije’  Telegraaf 05.03.2017

Tweede Kamer steunt kabinet in tegenhouden Turkse minister  Trouw 05.03.2017

Erdogan: campagneverboden zijn nazi-praktijken  Telegraaf 05.02.2017

Nederlandse aanhang Erdogan: geen begrip voor afwijzen bezoek minister aan Nederland   Trouw 04.03.2017

Knoops: komst Turkse minister tegenhouden kan leiden tot diplomatieke rel  VK 04.03.2017

Knoops: weren Turkse minister wordt lastig  VK 04.03.2017

Het dringt eindelijk door hoe ridicuul die Turkse campagne is  Elsevier 04.03.2017

Kabinet ‘onderzoekt’ of deze Turkse minister kan worden gestopt  Elsevier 04.03.2017

Rutte: ‘Zeer ongemakkelijk gevoel als Turkse minister campagne komt voeren’   AD 04.03.2017

Rutte vindt uitspraken Turkse minister onacceptabel  Telegraaf 04.03.2017

Onderzoek naar verbod Turkse campagne in Nederland   AD 04.03.2017

Kabinet bestudeert weren Turkse campagne  Telegraaf 04.03.2017

‘Nederland kan campagne voerende Turkse politici niet tegenhouden’  NU 04.03.2017

‘NL kan ons niet tegenhouden’  Telegraaf 04.03.2017

Ook Nederland wil geen Turkse campagne Trouw 03.03.2017

Opgepakte journalist ’Duitse agent’  Telegraaf 03.03.2017

Turkse minister naar Rotterdam  Telegraaf 03.03.2017

Ministers in gesprek Telegraaf 03.03.2017

Toch praatje Turkse minister  Telegraaf 03.03.2017

Turkije: Duits spreekverbod voor ministers ‘fascistische praktijk’  AD 03.03.2017

Den Haag zit niet te wachten op komst Turkse minister zo vlak voor de verkiezingen  VK 03.03.2017

Ook Nederland wil geen Turkse campagne Trouw 03.03.2017

Kabinet vindt campagne Turkse minister in Rotterdam ‘ongewenst’ NU 03.03.2017

Kabinet wil geen pro-Erdogan-campagne: ‘Minister ongewenst’  Elsevier 03.03.2017

Buitenlandse Zaken: Turkse campagne in Nederland ongewenst  AD 03.03.2017

Turkse campagne: ‘Werken we niet aan mee’  AD 03.03.3027

Turkse ministers met ‘pro-Erdogan-campagne’ niet welkom in Duitse steden  VK 03.03.2017

Duitse stad ontvangt bommelding na schrappen optreden Turkse minister  AD 03.03.2017

Turkije roept Duitse ambassadeur op matje na weigeringen toespraken NU 02.03.2017

Ambassadeur op matje Turkije  Telegraaf 02.03.2017

In gesprek over Erdogan: is hij zowel briljant als onmogelijk?  Elsevier 02.03.2017

Turkse minister boos om schrappen optreden  Telegraaf 02.03.2017

Turkse ministers niet welkom Telegraaf 02.03.2017

Werkstraf voor Erdogan-fan Telegraaf 28.02.2017

Werkstraf voor Erdogan-aanhanger Delft na bedreiging hoogleraar  OmroepWest 28.02.2017

Journalisten demonstreren voor vrijlating Duits-Turkse collega NU 28.02.2017

Arrestatie Die Welt-journalist zet Turks-Duitse betrekkingen onder druk VK 28.02.2017

Mag Erdogan in Europa op pr-toer?  Trouw 28.02.2017

Duizenden tekenen ‘Turkse petitie’  Telegraaf 28.02.2017

Duizenden tekenen petitie Amnesty voor Turkse journalisten AD 28.02.2017

Merkel hekelt Turkse actie Telegraaf 27.02.2017

’Gülen vlucht naar Canada’  Telegraaf 27.02.2017

Oostenrijk wil niet dat Erdogan campagne komt voeren NU 27.02.2017

Oostenrijk weert Erdogan  Telegraaf 27.02.2017

Oostenrijk zegt heel duidelijk ‘nein’ tegen Erdogans campagne  Elsevier 27.02.2017

Erdogan voert campagne in Nederland voor machtsuitbreiding  Elsevier 27.02.2017

Erdogan, dictator of vader des vaderlands? Trouw 27.02.2017

Angst voor spanningen door Nederlandse campagne voor Erdogan  AD 27.02.2017

Uit angst voor Erdogan kloppen Turkse diplomaten aan bij Merkel  Elsevier 24.02.2017

Turken willen asiel in Duitsland Telegraaf 24.02.2017

Turkse diplomaten vragen steeds vaker asiel aan in Duitsland  AD 24.02.2017

Duitsland wil Erdogans campagne tegenhouden, maar hoe?  Elsevier 23.02.2017

Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil toespraak Erdogan tegenhouden  NU 23.02.2017

Deelstaat weert Erdogan Telegraaf 23.02.2017

Trump ontmoet Erdogan in mei Telegraaf 22.02.2017

Erdogan spreekt in Duitsland Telegraaf 22.02.2017

Turkse AK-partij komt zieltjes winnen in Nederland en Duitsland  Elsevier 22.02.2017

maart 5, 2017 - Posted by | 2e kamer, Erdogan, politiek, President Tayyip Recep Erdogan, Tayyip Recep Erdogan, turkije | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 reacties

  1. […] zie ook Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan […]

    Pingback door Demonstratie 08.03.2017 Geert Wilders PVV Turkse ambassade Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 8, 2017

  2. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2017

  3. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Turks referendum ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 26, 2017

  4. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Turks referendum ook in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad | maart 26, 2017

  5. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Demonstratie 02.04.2017 nee-stemmers Turks referendum op het Haagse Malieveld « Debat in de Digitale Hofstad | april 2, 2017

  6. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Demonstratie 02.04.2017 nee-stemmers Turks referendum op het Haagse Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 2, 2017

  7. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Nasleep Turks referendum in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | april 12, 2017

  8. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door Nasleep Turks referendum in Nederland en verder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 23, 2017

  9. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door De Lange arm van Erdogan in Rotterdam ?? « Debat in de Digitale Hofstad | december 18, 2017

  10. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door De Lange arm van Erdogan in Rotterdam en verder !! – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2018

  11. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door De Lange arm van Erdogan in Rotterdam en weer verder !! – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2018

  12. […] ook: Ook Nederland zegt NEE tegen Turks referendum Erdogan – deel […]

    Pingback door De Lange arm van Erdogan in Rotterdam en weer verder !! – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 22, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.