Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – De ASO-container

Een inmiddels klassiek idee van de VVD wordt door de PVV weer uit de kast gehaald.

Al in 2005 wilde een Kamermeerderheid van PvdA-CDA-VVD aso’s in containerwoningen en ook zelfs de SP in 2008.

Bewoners, ook wel genaamd Tokkies en Flodders, die bekend staan als nogal volks, ongewassen en zeer ongemanierd. En veelal werkschuw en van een biertje zeker niet vies. De bakermat dus van menig Hooligan en Populist zoals nu bij de PVV.

Al in vroegere tijden werden deze ASO’s opgeslagen in aparte woongemeenschappen zoals in Den Haag het Zomerhof. In deze heropvoedingskampen ook wel genoemd Woonscholen, werden bewoners dan weer klaargestoomd voor de maatschappij. Zie ook: voorbeeld

STELLING: Tuigdorp lekke proefballon.

Ook werden dergelijke types in de vorige eeuw nogal eens opgeslagen in de Roomse internaten genoemd de‘Tehuizen voor moeilijk opvoedbare kinderen’.

Wilders vindt dat deze vaak veelplegers verplicht uit wijken moeten worden gehaald en naar een tuigdorp moeten worden gestuurd. “Daar worden ze in wooncontainers geplaatst. Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie maar bij elkaar.”

Wilders heeft een plekje op het oog in een wooncontainer ver van de bebouwde kom voor veelplegers die in twee jaar tijd minstens drie keer in de fout gaan. Als het om minderjarigen gaat, moet de familie mee. Wilders is niet bang dat de ‘tuigdorpen’ in zedenloze oorden veranderen. ‘Natuurlijk moeten we daar ook de orde handhaven,’ zegt Wilders. ‘Maar in elk geval zijn ze uit de buurt waar ze rotzooi hebben getrapt en hebben andere mensen daar geen last meer van. We kiezen voor de slachtoffers en niet voor de daders.’

Wilders voorziet dat de tuigdorpen een verzameling wooncontainers worden, zonder sociale voorzieningen. ‘Het wordt totaal sober, maar geen gevangenis. Iedereen mag erin en eruit.’ De PVV heeft geen specifieke locaties op het oog. Dat laat de partij aan de provincies over. ‘Als het maar ver van de bebouwde wereld is,’ aldus Wilders.

Het idee van de PVV is gebaseerd op een project in Denemarken waar probleemgevallen worden gehuisvest aan de randen van steden. In Nederland werd daar al mee geëxperimenteerd. In Amsterdam, Kampen, Maastricht, Arnhem en Tilburg  werden 27 containerwoningen voor aso’s neergezet, maar de projecten liepen vast door problemen met onder meer de bestemmingsplannen.

In Veenhuizen werden sinds 1818 arme stedelingen ‘heropgevoed’ met militaire tucht en noeste landarbeid.

Liet Wilders zich inspireren door Van Kooten en De Bie of door Het Pauperparadijs? –NRC 10.02.2011

Zet al het schorriemorrie maar bij elkaar”, zegt Wilders vanmorgen in De Telegraaf. Het ‘tuigdorp’ als concept is niet bepaald nieuw. Het doet bijvoorbeeld denken aan een plan dat de typetjes Jacobse en Van Es (wikipedia) al in 1980 voorstelden in het verkiezingsprogramma van hun ‘Tegenpartij’. En het doet ook denken aan het negentiende-eeuwse pauperparadijs, aan de vergetelheid ontrukt door Suzanna Jansen, over negentiende-eeuwse tuigdorpen. (lees de recensie uit 2008).

Het plan van Jacobse en Van Es is expliciet racistisch, voor hen stonden Turken gelijk aan tuig: daarin verschilt het van Wilders’ idee. F. Jacobse (Van Kooten) verwoordt het zo:

Een oud geborduurd spreekwoord, dames en heren, zegt: ‘Het buitenland ligt naast de deur.’ Volgens mij wordt daar niet mee bedoeld dat jij als je je huis uit komt struikelt over een Turkse junk met een spuit nog in zijn arm.

Zie ook:  De zoektocht naar plekken voor ASO-containers in Den Haag

 ook: PvdA Amsterdam steelt Tuigdorpen van de PVV

en: De Haagse Autochtonen-ASO-Tokkies-in-container-taal van de VVD

Velen stellen daarom de vraag: Is Geert Wilders een reïncarnatie uit de 18e Eeuw ?

Filmpje over ‘tuigdorp’ hit op internet  Video

Telegraaf 11.02.2011 Niet iedereen heeft er problemen mee om in een zogenaamd ‘tuigdorp’ te wonen. Een video waarin Pownews-verslaggever Rutger Castricum samen met een bewoonster ‘reclame maakt’ voor hun ‘geweldige BelVilla’ is een hit op internet. 

Vara-ledenweblog veroorzaakt Nederlandse cartoonrel en eerder al kwam de VARA  in opspraak.

Overigens; Wilders en cartoons
Toen lijsttrekkers in De Telegraaf twee pagina’s mochten vullen, wilde Geert Wilders twee cartoons van Gregorius Nekschot plaatsen. Omdat De Telegraaf die cartoons grievend vond, weigerde de krant. ‘Censuur!’ twitterde de PVV-leider vervolgens verontwaardigd.

‘Een cartoonist mag maken wat hij wil, hoe walgelijk ook,’ stelde Wilders maandag. ‘Dat de VARA zegt ons niet in een nazihoek te willen drukken omdat het een mening van de cartoonist is, is onzin en maakt niet uit. Als je buurman je uitnodigt naar hem toe te komen en je weet dat er in zijn woonkamer een schilderij hangt waarop je met een nazi wordt vergeleken, dan ga je ook niet. Geen VARA-debat woensdag dus.’

Wilders plaatste in februari 2006 de omstreden Deense spotprenten van de profeet Mohammed op zijn website. Dat leverde hem toen veertig doodsbedreigingen op. Moslims riepen Wilders op om de cartoons van zijn website te halen. Dat weigerde hij.

Gewraakte Wilders-cartoon leidt tot creatief tegengeluid

 

‘Als ik had geweten wat voor reacties het teweegbracht, had ik deze tekening waarschijnlijk eerder gemaakt’, stelt Soeterbroek. De ophef heeft hem persoonlijk geraakt: zijn mailadres liep vol met woedende reacties. Hij zag zich daarom genoodzaakt zijn website offline te zetten. ‘Ik krijg heel veel vuilnis over me heen. Het is, om met Wilders te spreken, een tsunami van ellende.’

Cartoonist Joop.nl doelwit ‘tsunami van ellende’

VK 15.02.2011 Geen briljante tekening’, oordeelt cartoonist Adriaan Soeterbroek over zijn eigen werk. Vrijdag maakte hij een afbeelding voor opiniesite www.Joop.nl  …

PVV boycot VARA – Video

Oproep: Maak een smakeloze Geert-cartoon! En hou uw straat Geertvrij!

De Pers 14.02.2011 Geen zin in Geert de komende weken? Er is een bijzonder eenvoudige manier om te voorkomen dat hij in de buurt komt. Maak een leuke cartoon.

Natuurlijk is Geert Wilders een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Alles moet gezegd kunnen worden, en alles getekend. Geen taboes, geen censuur. Maar als Geert iets ziet wat hem niet bevalt, heeft hij een wel heel eenvoudige manier om de bijbehorende discussie uit de weg te gaan. Geert komt gewoon niet. En ook niet in de buurt.

Toegegeven, de cartoon op Joop.nl is smakeloos.

Verder:

De Leeuw bedreigd om VARA-cartoon

Telegraaf 25.02.2011 Paul de Leeuw is een van de personeelsleden van de VARA die bedreigd wordt vanwege de kritische PVV-cartoon op VARA-weblog Joop.nl. De zanger/presentator stak donderdagavond in de Madiwodovrijdagshow zijn afkeer over einddredacteur Francisco van Jole, die de cartoon inmiddels van Joop.nl heeft laten verwijderen, niet onder stoelen of banken.

VARA-site verwijdert omstreden Wilders-cartoon

Elsevier 24.02.2011 VARA-weblog joop.nl verwijdert de veelbesproken cartoon waarin de ‘tuigdorpen’ die de PVV wil oprichten, worden vergeleken met vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog. Medewerkers van de VARA zijn ‘ernstig bedreigd’ na het plaatsen van de afbeelding.  Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

Bedreigingen
Het VARA-bestuur zegt dat de beslissing niet makkelijk was om te nemen. ‘Als journalistieke organisatie tillen we zwaar aan de vrijheid van meningsuiting. Bedreigingen mogen geen invloed hebben op het beleid en de journalistieke afwegingen.’

 

Joop.nl verwijdert kritische cartoon over PVV

Trouw 24.02.2011 HILVERSUM – De omstreden cartoon die het plan van de PVV om tuigdorpen in het leven te roepen bekritiseerde, is donderdag van de opinie- en debatsite van de VARA Joop.nl verwijderd. Volgens de omroep is de cartoon van Adriaan Soeterbroek weggehaald, omdat enkele medewerkers van de VARA ernstig zijn bedreigd. De VARA heeft aangifte gedaan bij de politie.

VARA zwicht voor ernstige bedreigingen

Omstreden cartoon toch verwijderd van de website 

 

AD 24.02.2011 HILVERSUM – De omstreden cartoon, die het plan van de PVV om tuigdorpen in het leven te roepen bekritiseerde, is vandaag van de opinie- en debatsite van de VARA Joop.nl verwijderd. De omroep maakte bekend dat de cartoon van Adriaan Soeterbroek .–

Lees ook: PVV niet bij debat lijsttrekkers VARA vanwege cartoon 

Vara krabbelt terug met spotprent Wilders

Trouw 24.02.2011 Nieuws De Vara-site Joop.nl heeft een door Geert Wilders gehekelde spotprent over ‘tuigdorpen’ na ernstige bedreigingen toch verwijderd. 

Joop.nl verwijdert cartoon PVV, medewerkers bedreigd

VK 24.02.2011 HILVERSUM – De omstreden cartoon, die het plan van de PVV om tuigdorpen in het leven te roepen bekritiseerde, is donderdag van de opinie- en …

Joop.nl verwijdert kritische cartoon over PVV

Parool 24.02.2011 HILVERSUM – De omstreden cartoon die het plan van de PVV om tuigdorpen in het leven te roepen bekritiseerde, is donderdag van de opinie- en debatsite van de VARA Joop.nl verwijderd. De Volgens de omroep maakte bekend dat is de cartoon van …

VARA verwijdert Wilders-cartoon om ‘ernstige bedreigingen’

NRC 24.11.2011 Op 11 februari publiceerde Joop, de opinieblog van de VARA, een cartoon van Adriaan Soeterbroek over het tuigdorpenplan van de PVV. Op de cartoon is te zien dat Wilders het ‘tuig’ naar de douche leidt, waarmee een vergelijking wordt gemaakt met gevangenen in concentratiekampen die tijdens de oorlog in de ‘douche’ werden vergast. Wilders reageerde woedend – ‘zieke geesten‘ – en kondigde aan VARA-boycot aan. De cartoon bleef aanvankelijk staan, maar vandaag, dertien dagen later, heeft de VARA de tekening verwijderd vanwege ‘ernstige bedreigingen’. In een verklaring op Joop zegt het VARA-bestuur:

Joop.nl verwijdert cartoon over PVV

Telegraaf 24.02.2011 De omstreden cartoon die het plan van de PVV om tuigdorpen in het leven te roepen bekritiseerde, is donderdag van de opinie- en debatsite van de VARA Joop.nl verwijderd. Volgens de omroep is de cartoon van Adriaan Soeterbroek weggehaald, omdat enkele medewerkers van de VARA ernstig zijn bedreigd. De VARA heeft aangifte gedaan bij de politie. 

PVV-cartoon verwijderd van VARA-site  

NU 24.02.2011 De veelbesproken cartoon van de VARA waarin de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken, is van de website Joop.nl gehaald na ‘ernstige bedreigingen’. Dat laat de omroep donderdag weten

ZIE OOK: Wilders boos over cartoon op VARA-site

www.Joop.nl haalt Wilders-cartoon van site

Spits 24.02.2011 De VARA heeft besloten om de omstreden Wilders-cartoon van Adriaan Soeterbroek van debat-en opiniesite Joop.nl te verwijderen. De omroep zegt dat te doen omdat enkele medewerkers ernstig zijn bedreigd. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. LEES VERDER… 

Joop.nl verwijdert kritische cartoon over PVV

Metro 24.02.2011 HILVERSUM (ANP) – De omstreden cartoon die het plan van de PVV om tuigdorpen in het leven te roepen bekritiseerde, is… 

Cartoon verwijderd na bedreiging

De pers 24.02.2011 De VARA heeft de veelbesproken cartoon over de PVV omtrent tuigdorpen van de website Joop.nl gehaald. De directie heeft dit besloten nadat er ernstige bedreigingen zijn geuit aan medewerkers van de VARA, meldt de omroep donderdag.

VARA verwijdert PVV-cartoon na bedreigingen

24.02.2011 De VARA heeft de omstreden cartoon waarin de door de PVV voorgestelde tuigdorpen op de korrel worden genomen van de website joop.nl verwijderd. Daartoe is besloten na ernstige bedreigingen die medewerkers van de omroep binnenkregen. Dat meldt de VARA donderdag.

De spotprent van Adriaan Soeterbroek waarin een verband wordt gelegd tussen tuigdorpen en concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog stond sinds 11 februari online.

‘Tuigdorpen bijna tokkiehokkies genoemd’

Spits 22.02.2011 Ten gunste van de term ‘tuigdorpen’ werd onder andere de mogelijkheid om de containerparken ‘tokkiehokkies’ te noemen afgeschoten. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. LEES VERDER…

Witteman: cartoon stompzinnig  Video

Telegraaf 22.02.2011 Paul Witteman valt zijn collega’s van de VARA-site Joop.nl af. Hij noemt de cartoon waardoor Geert Wilders vorige week afhaakte bij het door Jeroen Pauw en Witteman gepresenteerde lijsttrekkersdebat ,,een stompzinnig tekening”.

‘PVV-boycot lijsttrekkersdebat onterecht’

NU 14.02.2011 – De PVV moet woensdag gewoon meedoen aan het VARA-lijsttrekkersdebat bij Pauw en Witteman. Dat vindt een meerderheid van de NU-lezers, zo blijkt uit een peiling op NU.nl/politiek. Op de stelling hebben 4600 mensen hun stem uitgebracht. 65 procent vindt de boycot van Wilders onterecht. De PVV-leider reageerde afgelopen weekend woest op een cartoon op VARA-site joop.nl. Op de cartoon van tekenaar Adriaan Soeterbroek worden de door Wilders voorgestelde ‘tuigdorpen’ vergeleken met de vernietigingskampen van de nazi’s.

PVV boycot Vara om spotprent

Trouw 14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in het Vara-televisieprogramma Pauw & Witteman. Aanleiding is een spotprent op de Vara-site Joop.nl waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. De spotprent van Adriaan Soeterbroek beeldt Geert Wilders uit die als een Kapo mensen die voorzien zijn van een etiket de weg wijst naar de douche.

PVV niet naar lijsttrekkersdebat VARA vanwege cartoon

Elsevier 14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in het VARA-televisieprogramma Pauw & Witteman. Aanleiding is een cartoon op de VARA-site Joop.nl waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. Het gaat om het idee van de partij om zogenoemde tuigdorpen voor aso’s te bouwen.

PVV niet bij debat lijsttrekkers VARA vanwege cartoon

AD 14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in het VARA-televisieprogramma Pauw & Witteman. Aanleiding is een cartoon op de VARA-site Joop.nl waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken.

PVV-leider Geert Wilders dreigde afgelopen weekeinde al het debat te boycotten als de cartoon niet zou worden verwijderd. Dat is niet gebeurd. Volgens Wilders staat de vrijheid van meningsuiting niet ter discussie. 

PVV mijdt VARA-debat

Telegraaf 14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in het VARA-televisieprogramma Pauw & Witteman. Aanleiding is een cartoon op de VARA-site Joop.nl waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. 

Wilders niet naar lijsttrekkersdebat

Spits 14.02.2011 Het lijsttrekkersdebat in het VARA-televisieprogramma Pauw & Witteman moet het woensdag zonder Geert Wilders doen. De PVV-leider is boos over een cartoon op de VARA-site Joop.nl. LEES VERDER…

PVV mijdt lijsttrekkersdebat

De Pers 14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in het VARA-televisieprogramma Pauw & Witteman. Aanleiding is een cartoon op de VARA-site Joop.nl waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken.

PVV mijdt lijsttrekkersdebat VARA

NU 14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in het VARA-televisieprogramma Pauw & Witteman. Aanleiding is een cartoon op de VARA-site Joop.nl waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken.  

PVV boycot lijsttrekkersdebat VARA

14.02.2011 De PVV doet woensdag niet mee aan het lijsttrekkersdebat in de VARA-talkshow Pauw & Witteman. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders laten weten aan het ANP.

Wilders is boos over een cartoon op de VARA-site Joop.nl, waarin een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. Wilders heeft de VARA verzocht de cartoon te verwijderen, maar dat is niet gebeurd.

“Ook PVV’ers moet je namelijk in bedwang houden”

www.bruggenbouwers.com 14.02.2011 Het was één van mijn studenten die mij in een essay nader deed nadenken over het Tuigdorpenidee van Wilders en de PVV.

VARA: Wij duwen de PVV zeker niet in een nazihoek

AD 12.02.2011 HILVERSUM – Francisco van Jole, eindredacteur en oprichter van Joop.nl noemt de uitlatingen van de PVV-leider in een reactie ‘chantage’. Het dreigement dat hij niet naar het debat komt bij Pauw & Witteman als de cartoon niet wordt …

VARA: Wij duwen PVV niet in nazihoek

Spits 12.02.2011 De VARA sluit zich aan bij bij Francisco van Jole, eindredacteur en oprichter van Joop.nl. Dat heeft een woordvoerder van de omroepvereniging zojuist laten weten. “Over goede smaak valt te twisten”, aldus de zegsman. “Ook in het geval van een cartoon. Wij duwen de PVV zeker niet in een nazihoek, zoals Wilders beweert.”  LEES VERDER…

Wilders: zieke geesten bij VARA

Spits 12.02.2011 PVV-leider Geert Wilders is boos op de VARA, die op zijn website Joop.nl een cartoon heeft geplaatst waarop een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. “Een walgelijke cartoon”, laat Wilders weten. “Hij moet acuut van die website af, anders gaan we aanstaande woensdag niet naar het lijsttrekkersdebat in het VARA-programma Pauw & Witteman.”

In die talkshow staat ook PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Machiel de Graaf, geboekt. Wilders spreekt van “zieke geesten” bij de VARA.   LEES VERDER…

Wilders: Cartoon moet van VARA-site anders geen debat

Elsevier 12.02.2011 PVV-leider Geert Wilders wil dat de Vara een cartoon over hem van een website van de omroep haalt. Als de Vara dat niet doet dan neemt de PVV woensdag niet deel aan een lijsttrekkersdebat dat wordt georganiseerd door Vara-programma Pauw en Witteman, laat Wilders weten.

De PVV-leider is boos op de VARA, die op zijn website Joop.nl een cartoon heeft geplaatst waarop een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. Het gaat om het idee van de partij om zogenoemde tuigdorpen voor aso’s te bouwen

Zie: Geert Wilders verbolgen over cartoon op VARA-website

Vanwege deze VARA-cartoon is Wilders woedend

NRC 12.02.2011 Wilders is woedend over een cartoon die gisteren op de VARA-site Joop.nl verscheen. PVV-politici zullen in geen enkel VARA-programma meer verschijnen als Joop.nl de cartoon van tekenaar Adriaan Soeterbroek niet van zijn site haalt, dreigt Wilders. De gewraakte cartoon is… Lees verder›

Wilders boos over cartoon op VARA-site

Metro 12.02.2011 DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders is boos op de VARA, die op zijn website Joop.nl een cartoon heeft geplaatst…

Wilders boos over cartoon op VARA-site

Parool 12.02.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is boos op de VARA, die op zijn website Joop.nl een cartoon heeft geplaatst waarop een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken. Het gaat om het idee van de partij om zogenoemde tuigdorpen voor …

Wilders boos over cartoon

De Pers 12.02.2011 PVV-leider Geert Wilders is boos op de VARA, die op zijn website Joop.nl een cartoon heeft geplaatst waarop een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken.

PVV-leider dreigt met afwezigheid lijsttrekkersdebat

Wilders boos over cartoon op VARA-site

NU 12.02.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is boos op de VARA, die op zijn website Joop.nl een cartoon heeft geplaatst waarop een plan van de PVV wordt vergeleken met nazipraktijken.

‘Uitlatingen Wilders chantage’

12.02.2011 Oprichter Joop.nl niet van plan de cartoon van de site te halen. Oprichter van Joop.nl, Francisco van Jole, noemt de uitlatingen van Geert Wilders chantage. De PVV-leider zei eerder dat hij niet naar het debat komt bij Pauw & Witteman als de cartoon niet verwijderd wordt van eerder genoemde website. Op de spotprent in kwestie worden vijf allochtonen getoond die in een gevangenkamp in de rij staan. Ze hebben een letter T van tuig op hun kleding. Wilders wijst in legeruniform de weg naar de douche.

‘Tuigdorpen Wilders kansloos’

BB 11.02.2011 Het plan van PVV-leider Geert Wilders om asociale veelplegers (‘tuig’) naar Deens model in speciale ‘skaeve huse’ bij elkaar te zetten, valt in slechte aarde bij de Nederlandse organisatie Eropaf!, die op diverse plaatsen heeft geëxperimenteerd met dergelijke woningen voor overlastgevers. ‘Het is het zoveelste schot voor de boeg.’

Wilders boos om cartoon

Telegraaf 11.02.2011 Wilders reageert woedend tegenover elsevier.nl en noemt het een „walgelijke en ziekelijke vertoning”. De cartoon toont vijf allochtonen die in een gevangenenkamp in de rij staan, met op hun kleding de letter T van tuig. In uniform wijst Wilders hun de weg naar de douche.

„Een walgelijke cartoon”, laat Wilders zaterdag weten. 

Geert Wilders verbolgen over cartoon op VARA-website

Elsevier 11.02.2011 VARA-weblog joop.nl heeft vrijdag een cartoon geplaatst waarin de ‘tuigdorpen’ die PVV-leider Geert Wilders wil opzetten, worden vergeleken met vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog. Wilders reageert verbolgen. De cartoon is gemaakt door tekenaar Adriaan Soeterbroek.

Op de afbeelding is een vijftal mensen van allochtone afkomst te zien, dat in een gevangenenkamp in de rij staat. Op hun kleding dragen ze de ‘T’ van ‘tuig’.

Zie ook:

Cartoon wekt woede Wilders

AD 11.02.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is boos op de VARA-weblog Joop.nl. Daarop is een cartoon geplaatst waarin de zogenoemde tuigdorpen die Wilders wil opzetten, worden vergeleken met vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog.

Wilders woest op VARA om spotprent

11.02.2011 PVV-leider Geert Wilders dreigt de VARA te boycotten om een cartoon die de omroep op zijn website Joop.nl heeft gezet. Op de spotprent wordt het plan van de PVV voor ‘tuigdorpen’ vergeleken met concentratiekampen.

Rutte: Gevangenissen zijn tuigdorpen

AD 11.02.2011 Minister-president Mark Rutte loopt niet warm voor het idee van PVV-leider Geert Wilders om overlastplegers bij elkaar te zetten in aso-dorpen. ,,Die tuigdorpen zijn er al. Dat zijn gevangenissen”, reageerde Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad. ,,Hij wordt op zijn wenken bediend.”  

Premier Rutte: Gevangenissen zijn onze tuigdorpen

Elsevier 11.02.2011 Minister-president Mark Rutte (VVD) voelt weinig voor het idee van PVV-leider Geert Wilders om overlastplegers bij elkaar te zetten in wooncontainers ver buiten de bebouwde kom. ‘Die tuigdorpen zijn er al. Dat zijn gevangenissen,’ zei Mark Rutte vrijdag. ‘Hij wordt op zijn wenken bediend.’

Rudimentair
De PVV wil mensen die in twee jaar tijd drie keer de fout in zijn gegaan, isoleren in speciale dorpen.

Iedereen mag erin en eruit.’ Lees verder: PVV wil asocialen isoleren in speciale dorpen

Rutte ziet niets in Wilders zijn ‘tuigdorpen’

VK 11.02.2011 Minister-president Mark Rutte loopt niet warm voor het idee van PVV-leider Geert Wilders om overlastplegers bij elkaar te zetten in aso-dorpen. ‘Die tuigdorpen zijn er al. Dat zijn gevangenissen’, reageerde Rutte vandaag na afloop van de ministerraad. ‘Hij wordt op zijn wenken bediend.’ 

Rutte: gevangenissen zijn tuigdorpen

Parool 11.02.2011 Voor een plekje in een wooncontainer ver van de bebouwde kom heeft Wilders veelplegers op het oog die in twee jaar tijd minstens drie keer in de fout gaan. Als het om minderjarigen gaat, moet de familie mee. Rutte noemde dit voorstel ”zo rudimentair dat je het niet kunt overnemen. Het is een ruw plan, dat nog niet is uitgewerkt”.  

Rutte: tuigdorpen zijn er al

Telegraaf 11.02.2011 Minister-president Mark Rutte loopt niet warm voor het idee van PVV-leider Geert Wilders om overlastplegers bij elkaar te zetten in aso-dorpen. „Die tuigdorpen zijn er al. Dat zijn gevangenissen”, reageerde Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad. „Hij wordt op zijn wenken bediend.”

Rutte: gevangenissen zijn tuigdorpen

Metro 11.02.2011  DEN HAAG (ANP) – Minister-president Mark Rutte loopt niet warm voor het idee van PVV-leider Geert Wilders om…  

Tuig niet wegmoffelen

De Pers 11.02.2011 Het is een slecht plan om schorem weg te moffelen in speciale tuigdorpen. Zo denkt 58.4 procent van de stemmers op een poll op DePers.nl er over.  Overlastgevende veelplegers moeten vertrekken naar ‘tuigdorpen’ buiten de bebouwde kom, vindt Geert Wilders. Hij wil dat in elke provincie zo’n dorp wordt opgericht.  

‘Tuigdorpen bestaan al’  

NU 11.02.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders wordt op zijn wenken bediend. De door hem gewenste ‘tuigdorpen’ zijn er namelijk al.  

Nieuw is het idee van Wilders’ tuigdorpen niet

VK 10.02.2011 AMSTERDAM – De PVV heeft weer eens van zich doen spreken met een op het oog vergaand plan. Wilders wil veelplegers – en hun familie, als de …  

PVV: veelplegers moeten in afwachting van strafzaak naar ‘tuigdorp’

NRC 10.02.2011 Veelplegers moeten zo veel mogelijk worden geïsoleerd van de samenleving in op te richten ‘tuigdorpen’, bestaande uit wooncontainers. Dat wil de PVV bij het kabinet voorstellen. In elke provincie zou zo’n tuigdorp moeten worden opgericht.

“Veelplegers moeten verplicht uit de wijken worden gehaald en naar zo’n tuigdorp gestuurd”, zegt Wilders vandaag in De Telegraaf. “Daar worden ze in wooncontainers geplaatst. Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie bij elkaar.”

Wilders: Zet al het schorriemorrie maar bij elkaar

AD 10.02.2011 AMSTERDAM – De PVV wil overlastgevende veelplegers verbannen naar speciale tuigdorpen. Aso’s die in twee jaar tijd minstens drie keer over de schreef gaan, moeten in afwachting van een strafzaak naar een speciaal dorp met wooncontainers worden …

Aso’s verbannen naar speciale ‘tuigdorpen’

Lees ook: ‘Asowoningen’ slaan aan in Amsterdam 

Lees ook: Gemeente Nijmegen wil containerwoningen 

Lees ook: Rechter stopt bouw aso-woningen 

PVV wil asocialen isoleren in speciale dorpen

Elsevier 10.02.2011 De PVV wil dat asociale overlastgevers worden geïsoleerd in speciale dorpen. In elke provincie moet volgens de partij…

Zie ook:

Asociale huurders ondergebracht in containers

Wilders wil veelplegers in ‘tuigdorp’

VK 10.02.2011 DEN HAAG – In elke provincie moet een ‘tuigdorp’ komen voor overlastplegers die herhaaldelijk in de fout gaan. PVV-leider Geert Wilders stelt …

Niet elke kaalkop verdient tweede kans – 19/11/10

Van ‘rotjongens’ tot ‘tijdbommetjes op scooters’ – 09/11/10

PVV’er Bosma: wij zijn niet de cultuurbarbaren – 13/12/10

PVV wil spoeddebat over ‘straatterreur’ Gouda – 05/11/10

Wilders wil veelplegers in ‘tuigdorp’

Parool 10.02.2011 Wilders heeft een plekje in een wooncontainer ver van de bebouwde kom voor veelplegers op het oog die in twee jaar tijd minstens drie keer in de fout gaan. Als het om minderjarigen gaat, moet de familie mee. Wilders doet zijn uitspraken in De Telegraaf.

PVV: tuig bij elkaar zetten

Telegraaf 10.02.2011   Asociale veelplegers moeten worden geïsoleerd in speciale tuigdorpen met wooncontainers, ver buiten de bewoonde wereld.  Daarvoor pleit gedoogpartner PVV bij het kabinet.PVV-leider Geert Wilders wil dat in elke provincie zo’n tuigdorp wordt opgericht. „Veelplegers moeten verplicht uit de wijken worden gehaald en naar zo’n tuigdorp gestuurd”, aldus Wilders.

PVV wil tuigdorpen voor aso’s

Spits 10.02.2011 Mensen die zich stelselmatig misdragen, moeten verbannen worden naar een wooncontainer ver buiten de bewoonde wereld. Dat wil de PVV. De partij is de overlast in onder andere Gouda meer dan zat. LEES VERDER…

Wilders wil veelplegers in ‘tuigdorp’

Metro 10.02.2011 DEN HAAG (ANP) – In elke provincie moet een ’tuigdorp’ komen voor overlastplegers die herhaaldelijk in de fout gaan….

‘Provincies geven ‘tuigdorpen’ naam’

De pers 10.02.2011 De PVV wil in iedere provincie ‘tuigdorpen’ voor veelplegers. De Provincie mag de naam van het dorp bepalen.

Wilders wil veelplegers verbannen naar ‘tuigdorpen’

NU 10.02.2011 In elke provincie moet een ’tuigdorp’ komen voor overlastplegers die herhaaldelijk in de fout gaan. PVV-leider Geert Wilders stelt donderdag dat hij hardnekkige overlast zoals in Gouda op die manier wil aanpakken.  

Wilders wil veelplegers verbannen naar ‘tuigdorpen’

10.02.2011 Overlastgevende veelplegers moeten worden verbannen naar ‘tuigdorpen’. Daarvoor pleit PVV-leider Geert Wilders. Hij wil dat er in elke provincie zo’n dorp wordt opgericht, schrijft De Telegraaf.

Wilders vindt dat veelplegers verplicht uit wijken moeten worden gehaald en naar een tuigdorp moeten worden gestuurd. “Daar worden ze in wooncontainers geplaatst. Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie maar bij elkaar.”

Zie ook:

februari 11, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] nu die meneer Wilders de laatste tijd de mond zo vol heeft over het Tuigdorp  en de VVD al eerder met Wooncontainers kwam aanzetten, rijst nu ook de vraag: Worden Vinexwijken […]

  Pingback door Opkomst Gettowijken op Vinexlocaties | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 23, 2011

 2. […] door de Tuigdorpen van de PVV en het feit dat veel nieuwbouwwijken dreigen te verloederen door het straattuig is er […]

  Pingback door ToNL Gouda – Tuigboten « Debat in de Digitale Hofstad | februari 26, 2011

 3. […] Geert Wilders PVV – De ASO-container  Vinex Ypenburg […]

  Pingback door PVV Den Haag en de Rotterdamwet | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 27, 2011

 4. […] jaar de VARA onder druk van PVV-leider Geert Wilders een cartoon (waarin een vergelijking tussen tuigdorpen en de Tweede Wereldoorlog (scroll naar beneden) werd gemaakt) van website Joop.nl verwijderde, wilde die site graag dat de […]

  Pingback door Vrijdenkersprobleem is opgelost | Krapuul.nl | augustus 26, 2011

 5. […] inmiddels klassiek idee van de VVD werd door de PVV middels De ASO-container weer uit de kast […]

  Pingback door PvdA Amsterdam steelt tuigdorpen « Debat in de Digitale Hofstad | september 13, 2011

 6. […] Geert Wilders PVV – De ASO-container  […]

  Pingback door De zoektocht naar plekken voor ASO-containers in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | oktober 20, 2011

 7. […] zijn hier meer nieuwsberichten te vinden die betrekking hebben op deze […]

  Pingback door ‘Fascists fear Cartoons’ | Krapuul | januari 17, 2016

 8. […] zijn hier meer nieuwsberichten te vinden die betrekking hebben op deze ‘cartoonrel’. Zal deze dame […]

  Pingback door ‘Fascists fear Cartoons’ | Krapuul | januari 17, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: