Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Is Geert Wilders een reïncarnatie uit de 18e Eeuw

Op de vraag waarom Michiel de Ruyter zijn grote held is, zegt hij:

„Hij is een van de grootste helden uit onze geschiedenis. Strijdbaar. Voor niets en niemand bang. In zijn gevechten met buitenlandse legers en piraten toonde hij zijn strijdlust.”

Jan Peter Balkenende noemt hij een antiheld. “Hij is de gezapigheid zelve. Hij is het politieke correcte midden, het niets van het niets.”   

Kijk voor de foto en een making of van de shoot op de site van Veronica Magazine.

Geert Wilders als Michiel de Ruyter

Telegraaf 01.06.2010  VIDEO PVV-leider Geert Wilders heeft zich laten transformeren tot zeeheld Michiel de Ruyter voor een fotoshoot in Veronica Magazine.

Hij ziet zichzelf dus graag in de rol van Michiel de Ruyter. Is het een kwestie van Reïncarnatie ???

Wilders noemde Cohen ‘de politieke reïncarnatie van mevrouw Vogelaar’.

Harde confrontatie Wilders en Cohen – Trouw  

Is Geert Wilders een reïncarnatie uit de 18e Eeuw 

Is Wilders de reïncarnatie van Fortuyn? 

Is Wilders de reïncarnatie van Fortuyn? 

Geert Wilders en wij en Tom Poes en Het Monster Trotteldrom

Wat Fortuyn van Wilders zou hebben gevonden ?

Of is het Geert Wilders Back to the Future ??

Back to the Future – Geert Wilders versus ‘The Return of the Holy War

Back to the future?

Cabaretten.nl Cabaret en kies de cabaretier om wie lach je het …

Wilders staat aan de rand van de afgrond

VK 03.06.2010  Wie geeft hem een zetje, vraagt Max Pam.

Achtergrond;

De hoofdkenmerken van het fundamentalisme: je belegerd voelen door moderne ontwikkelingen en in reactie daarop je eigen identiteit bevestigen met een beroep op een geïdealiseerd (’geheiligd’) verleden, vinden we ook terug in het partijprogramma van de PVV.

Geert Wilders voelt zich bedreigd door de multiculturele samenleving. Gealarmeerd schrijft hij in het voorwoord van zijn politieke programma: ’Wijk na wijk, straat na straat, school na school wordt geïslamiseerd.’ Hij is erg overtuigd van zijn visie, met weinig bereidheid tot een echte dialoog. Hij idealiseert de Nederlandse Gouden Eeuw: ’Eeuwen wapperde onze vlag over alle zeeën en was de driekleur het symbool van vrijheid.

Maar dat is lang geleden.’ Wat de honderdduizenden geketende slaven die onder die driekleur over de zeeën werden gesleept van die vrijheid zullen hebben gedacht, blijft onvermeld.

Hoe paradoxaal: Wilders is een fundamentalist

Trouw 03.08.2010 Het ziet ernaar uit dat voor het eerst in de geschiedenis in ons land een fundamentalistische partij grote invloed krijgt op het regeringsbeleid. Dat is niet meer alleen iets van verre, zongeblakerde landen vol baardmannen en boerka’s.

Verder:

 
Piet Emmer (1944) was hoogleraar koloniale geschiedenis. Met Jos Gom- mans schreef hij ‘Rijk aan de rand van de wereld. De geschiedenis van Nederland overzee, 1600-1800’ (2012)

Hoe goud was die eeuw?

Trouw 17.03.2013 Nederland was in de zeventiende eeuw een toonbeeld van gelijkheid en vrijheid. Maar in de koloniën handhaafde het land ongelijkheid en gedroeg het zich hardvochtig.

Nederland was in de zeventiende eeuw een uitzonderlijk land in Europa. Het begon al met de staatsvorm, een republiek. Dat was vreemd. Een beetje land had in die tijd wel een adellijke familie, die van vader op zoon het staatshoofd leverde, een enkele dochter daargelaten. Alleen in de Italiaanse stadstaten zoals Venetië en Genua en in havensteden zoals Hamburg en Bremen bestond het bestuur uit gekozen burgers.

juni 1, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] Zie ook: Is Geert Wilders een reïncarnatie uit de 18e Eeuw […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Hoogmoed kwam voor de val. « Debat in de Digitale Hofstad | juni 19, 2010

 2. […] geheel toevallig denkt Geert Wilders dat hij een reïncarnatie is uit de 17e/18e […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – partijadviseur is homohater « Debat in de Digitale Hofstad | september 18, 2010

 3. […] Velen stellen daarom de vraag: Is Geert Wilders een reïncarnatie uit de 18e Eeuw ? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De ASO-container « Debat in de Digitale Hofstad | februari 13, 2011

 4. […] Er zijn zelf lieden die beweren dat Geert Wilders een gefrustreerde zoon is van een man van adel uit de 18e eeuw.  Hij is vanwege zijn wangedrag door toedoen van diezelfde vader naar de toekomst gereïncarneerd. […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 5. […] een gezellige Kruistocht om het Christendom te beschermen tegen de verderfelijke invloeden. Onze blonde Übermensch is al met de voorbereidingen bezig … en het Plebs lijkt te […]

  Pingback door De dreiging der Kruistochten in de 21e eeuw « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 6, 2011

 6. […] Er zijn zelf lieden die beweren dat Geert Wilders een gefrustreerde zoon is van een man van adel uit de 18e eeuw.  Hij is vanwege zijn wangedrag door toedoen van diezelfde vader naar de toekomst gereïncarneerd. […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: