Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen Maurice de Hond 18.07.2010 – PVV op 35 zetels VVD zakt naar 23

PVV hoogste score met 35 zetels. 

De ontwikkelingen van de afgelopen weken zet zich ook deze week voort.

De VVD zakt weg ten gunste van de PVV. Van de VVD-kiezers van 9 juni geeft nu nog maar 65% aan VVD te stemmen. Ruim een kwart geeft aan nu PVV te stemmen. Daardoor staat de PVV nu op 35 zetels en dat is de hoogste score die wij ooit voor de PVV hebben gemeten.

Mogelijke heeft de stijging, bij voornamelijk de mannelijke stemmer, te maken met de wijze van PR bedrijven door de PVV. 

Het vorige zetelrecord van de PVV ligt in april 2009, toen stond de partij op 33 zetels in de peiling.  

Het verschil met de VVD is nu uitgegroeid tot 12 zetels. De VVD zakt in de peiling naar 23 zetels. De partij van Mark Rutte haalde bij de verkiezingen 31 zetels.

Naast de 22% van de Nederlanders die aangeeft nu PVV te kiezen is er nog 11% van de Nederlanders die de PVV een kans geeft op een stem. Daarmee is de PVV met een derde van de Nederlanders de partij met op dit moment het grootste potentiele electoraat. De VVD, die op de verkiezingsdag qua potentieel dicht bij de 40% stond, staat nu rond 30%. De PvdA op 28%.

Aan de linkerkant van het politieke spectrum zien we dat de PvdA iets aan het herstellen is. SP en D66 dalen iets. De Partij voor de Dieren gaat weer van 1 naar 2 zetels (maar dat komt omdat die partij steeds rond de 1.2% schommelt, hetgeen de grens is tussen 1en 2 zetels. 

Per saldo staat Paars Plus nu op73 zetels. Alleen VVD+PVV+CDA blijft als enige van de combinaties met 3 partijen op een kleine meerderheid staan (76 zetels). 

18-07-2010: PVV met 35 op all time high. VVD en Rutte terug bij situatie in maart. (laatste peiling) – Maurice de Hond

Fotomodel doet voorlichting PVV

Telegraaf 18.07.2010 Niks geen saaie voorlichtingstypes voor de PVV. De partij van Geert Wilders heeft tegenwoordig een fotomodel annex danseres ingezet.

 

PVV historisch hoog in peiling

AD 19.07.2010  DEN HAAG – De PVV is in de peiling van Maurice de Hond gestegen naar een recordaantal zetels. Als er nu verkiezingen waren, zou de partij van Geert Wilders uitkomen op 35 zetels. Dat zijn er 11 meer dan de PVV er op 9 juni verwierf bij de …

PVV historisch hoog in peiling

Telegraaf 18.07.2010  DEN HAAG –  De PVV is in de peiling van Maurice de Hond gestegen naar een recordaantal zetels. Als er nu verkiezingen waren, zou de partij van Geert Wilders uitkomen op 35 zetels. Dat zijn er 11 meer dan de PVV er op 9 juni verwierf bij de parlementsverkiezingen. In april vorig jaar stond de PVV bij De Hond al eens op 33 zetels.

PVV historisch hoog in peiling

Parool 18.07.2010 DEN HAAG – De PVV is in de peiling van Maurice de Hond gestegen naar een recordaantal zetels. Als er nu verkiezingen waren, zou de partij van Geert Wilders uitkomen op 35 zetels.

Peiling: PVV groter dan ooit met 35 zetels

Trouw 18.07.2010 De PVV blijft profiteren van de onrust binnnen de VVD over een mogelijk Paars-plus-kabinet. Bij peilingen komt de partij van Geert Wilders nu uit op 35 zetels, elf meer dan bij de verkiezingen van begin juni. De VVD daalt acht zetels naar 23.

Peiling: record voor PVV, VVD verliest flink

Elsevier 18.07.2010 Een maand na de verkiezingen is de PVV van Geert Wilders enorm gegroeid in de peilingen. De partij staat nu op 35 zetels, 11 meer dan de behaalde 24 bij de verkiezingen op 9 juni. Het vorige zetelrecord van de PVV ligt in april 2009, toen stond de partij op 33 zetels in de peiling.

Zie ook:

PVV grootste ooit in peiling, VVD daalt verder

18.07.2010  (Novum) – De PVV is zondag met 35 zetels het grootste ooit in de peiling van Maurice de Hond. De VVD staat nu nog maar op 23 zetels, terwijl de partij bij de verkiezingen van 9 juni nog 31 zetels kreeg. De formatiebesprekingen duren al weken, terwijl VVD-leider Mark Rutte had gehoopt op 1 juli al een nieuwe regering te hebben.

Ongeveer een derde van de kiezers zegt de PVV een kans te willen geven of op de partij te stemmen. In de peiling van vorige week stond de partij nog op 34 zetels. Aan de linkerkant van het politieke spectrum stijgt de PvdA tot 27 zetels, terwijl de sociaaldemocraten vorige week nog op 26 stonden.  

Blogs:

PVV historisch hoog. Recordaantal zetels

Quasi Mundo

Geerts GWIFA is een coalitie van ariërs en boekverbranders

Krapuul.nl  

PVV piekt te laat vogens De Hond

Nieuw nieuws nieuws

PVV allerhoogste stand in peiling van De Hond ooit

juli 18, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

2 reacties

  1. Ik vind dat de kabinetsformatie geen rekening houdt met de verkiezingsuitslag,
    namelijk VVD, PvdA en PVV. Deze drie partijen samen vormen de meerderheid in de Tweede Kamer, zijn democratisch gekozen door de burgers en er wordt daar totaal geen rekening mee gehouden.Deze drie partijen zouden moeten onderhandelen en gaan regeren. Ik begrijp dat de PVV heel gevoelig ligt, ik heb overigens op de VVD gestemd, maar VVD en de linkse partijen liggen mijlen van elkaar af en de burgers hebben de partijen die nu door de informateurs aan de
    tafels zijn gezet helemaal niet gekozen. Wie gaat uiteindelijk het kabinet samen
    stellen, dit is toch niet democratisch. Als de door de burgers gekozen combinatie niet zou kunnen regeren dan zou men kunnen overwegen om een andere combinatie te formeren of de nieuwe verkiezingen te doen. Het zou nu betekenen dat de PVV de grootste partij zou worden.
    De formatie die nu aan het onderhandelen is werd niet door de burgers
    aan het werk gezet ,zoals duidelijk uit de verkiezingsuitslag blijkt.

    Reactie door D.Sledziewski | juli 19, 2010

    • Zoals ook bleek met de gemeenteraadsverkiezingen wil men de PVV buiten de deur houden. Zoiets noemen ze ‘ Cordon Sanitaire’. Mede hierdoor is de PVV nog meer gestegen in de peilingen en wel naar 35 zetels. Mocht het nieuwe kabinet alsnog weer vroegtijdig vallen dan zal dat zeker effect hebben op de nieuwe verkiezingsuitslag.

      De webredactie

      Reactie door jandewandelaar | juli 19, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.