Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam

Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014

Er zijn veel borden en spandoeken te zien met teksten als ‘Stop the war in Gaza’ en ‘Vrijheid voor Palestina’. In tegenstelling tot een vorige demonstratie, een week geleden in Den Haag, lopen er nu geen mensen rond met borden of vlaggen met nazisymbolen. De gemeente Amsterdam had van tevoren al laten weten zulke uitingen niet te zullen tolereren.

De deelnemers hielden een minuut stilte voor de doden in de Gazastrook en voor de slachtoffers van de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines.

Achtergrond: Hoe de dood van 3 Israëlische tieners de lont in het kruitvat was l Dossier Midden-Oostenconflict

Onrust Israel   ISRAËL   ISRAËL  MOVP  BENJAMIN NETANYAHU   ONRUST IN ISRAËL Israël-Gaza Israël-Gaza ANTISEMITISME GAZAPROTEST

zie ook: Demonstratie CIDI, CvI en CIJO 17.07.2014 op de Dam Amsterdam

zie ook: Demonstratie 12.07.2014 tegen Zionistenland Israel op het Spuiplein

zie ook: Nederlands Palestina Komitee DEMONSTRATIE 12.07.2014 TEGEN ZIONISTENLAND ISRAEL

Gaza-protest vrij rustig verlopen, drie arrestaties verricht

Elsevier 20.07.2014 Duizenden betogers zijn zondag naar Amsterdam gekomen voor het Gaza-protest. De demonstranten trokken vanaf het Museumplein door de binnenstad. Het protest verliep grotendeels rustig, maar er waren toch wat ongeregeldheden.

In tegenstelling tot de demonstratie in Den Haag waren hier geen hakenkruizen te zien. De politie had van te voren gewaarschuwd dat hakenkruizen niet getolereerd zouden worden.

Vlaggen

De demonstranten droegen Palestijnse en opvallend veel Turkse vlaggen. Ook waren er spandoeken met teksten als ‘Stop the war in Gaza’ en ‘Vrijheid voor Palestina’. De organisatie heeft van te voren opgeroepen om ‘als eenheid’ te demonstreren, ongeacht religie of afkomst.

zie ook

Gaza-demonstratie Amsterdam verloopt rustig – rellen in Parijs

NRC 20.07.2014 Zo’n tweeduizend mensen hebben in Amsterdam gedemonstreerd tegen de militaire operatie van Israël in de Gazastrook. De betoging verliep relatief rustig; de politie verrichtte drie aanhoudingen.

De betogers verzamelden zich om drie uur ’s middags op het Museumplein en maakten een rondje door het centrum. De deelnemers droegen spandoeken en vlaggen, maar er waren volgens de politie geen ontoelaatbare leuzen of symbolen te zien. Gaza-demonstraties in Parijs en Brussel liepen gisteravond ook al uit op rellen. LEES VERDER

Lees meer;

8:38 Israël breidt grondoffensief in Gazastrook verder uit›

19 JUL Gazabetogingen Brussel en Parijs eindigen met rellen›

13 JUL Duizenden mensen demonstreren in Parijs tegen Israël›

2012 Rakettenregen in Israël en Gaza gaat onverminderd door›

16 JUL Israël onderzoekt dood kinderen in Gaza, kondigt tijdelijk bestand aan›

Pro-Gaza-betoging in A’dam

NOS 20.07.2014 In Amsterdam doen 3000 mensen mee aan een demonstratie uit solidariteit met de Palestijnen in Gaza. De betogers eisen dat de Israëlische troepen onmiddellijk worden teruggetrokken.

Er is veel politie op de been. De demonstranten hebben Palestijnse en Turkse vlaggen bij zich. Op een paar vlaggen staat ook ‘OpRutte’, waaruit blijkt dat de betogers zich hebben gestoord aan de opmerking van de premier over het conflict in Gaza. Hij zei onder meer dat Hamas burgers als menselijk schild lijkt in te zetten. Ook in spreekkoren werd ‘OpRutte’ geroepen.

Betogingen uit de hand

Gisteren liepen soortgelijke demonstraties in Brussel en Parijs uit de hand.

TrefwoordenAmsterdamdemonstratieanti-Israël

Bekijk ook… 9 jan 2009 Anti-Israël-demonstratie in Utrecht

Duizenden bij demonstratie

Telegraaf 20.07.2014 Op het Museumplein in Amsterdam zijn zondagmiddag een paar duizend mensen samengekomen om mee te lopen in een demonstratieve optocht tegen het geweld van Israël in de Gazastrook. De betoging verloopt tot nu toe vredig.

Pro-Gaza-demonstratie trekt duizenden in Amsterdam

NU 20.07.2014 Op het Museumplein in Amsterdam zijn zondagmiddag een paar duizend mensen samengekomen om mee te lopen in een demonstratieve optocht tegen het geweld van Israël in de Gazastrook. Een groep van duizenden demonstranten die protesteren tegen het geweld van Israël is zondagmiddag rond kwart voor vijf vertrokken vanaf het Museumplein in Amsterdam voor een protestmars door de binnenstad.

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict

Lees meer over Midden-Oostenconflict

Verkeershinder in Amsterdam door pro-Gaza-betoging

NU 20.07.2014 De gemeente Amsterdam verwacht dat een pro-Gaza-demonstratie zondagmiddag voor verkeershinder gaat zorgen in de hoofdstad. Dat meldt de gemeente zondagochtend. De optocht begint en eindigt op het Museumplein en voert tussentijds door het centrum van de stad.

De betoging begint om 15.00 uur en duurt naar verwachting tot 18.00 uur. De gemeente stelt te proberen om de verkeershinder tot ‘een minimum te beperken’, maar tekent daarbij aan dat het onvermijdelijk is om een paar straten tijdelijk af te sluiten. Zowel het normale verkeer als het openbaar vervoer moet dan omrijden.

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict

Lees meer over Israël Midden-Oostenconflict

Pro-Gaza-demo in Amsterdam

Telegraaf 20.07.2014 In Amsterdam wordt zondagmiddag een demonstratieve optocht gehouden om te protesteren tegen het geweld van Israël in de Gazastrook. De demonstratie, onder het motto ‘Stop de genocide op de Palestijnen’, wordt georganiseerd door Youth for Palestine.

Gerelateerde artikelen;

20-07: ‘Hamas schendt bestand’

Zie ook:

Kleine groep demonstreert tegen Gaza-oorlog in Tel Aviv

NU 10.08.2014 Zeker 150 Israëliërs hebben zich zaterdag verzameld in Tel Aviv bij nieuwe demonstraties tegen de oorlog in de Gazastrook.

De demonstranten riepen om een “einde aan het bloedbad”, ondanks een demonstratieverbod van de politie vanwege de kans op raketaanvallen vanuit Gaza. Er is niemand opgepakt.

Zo’n twintig mensen hielden tegelijkertijd een tegendemonstratie. Volgens de politie waren er geen ongeregeldheden tussen de twee kampen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict Israël

juli 20, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] zie ook:  Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 3, 2014

 2. […] zie ook:  Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2014

 3. […] zie ook:  Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 4, 2014

 4. […] zie ook:  Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 4, 2014

 5. […] zie ook: Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam […]

  Pingback door Pro-Gaza Demonstratie 19.08.2014 Haags Ministerie van Defensie | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 18, 2014

 6. […] zie ook: Pro-Gaza-demonstratie 20.07.2014 Museumplein Amsterdam […]

  Pingback door Terugblik Pro-Gaza Demonstratie 19.08.2014 Haags Ministerie van Defensie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 19, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: