Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Verklaart de PVV de oorlog aan Iran ??

Bombardementen op Iran ??

Om de eigen vernietiging te voorkomen moeten westerse landen Iran aanvallen. Daarvoor pleit de PVV. PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven vreest dat Iran over niet al te lange tijd kernwapens bezit. Hij vindt dat de rest van de Tweede Kamer veel te luchtig doet over de ‘gevaren van de islam’. 

Sommige politici, onder wie D66-leider Alexander Pechtold, vatten die woorden op alsof de PVV wil dat Iran wordt gebombardeerd. PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven wees er echter op dat hij het woord bombarderen nooit heeft gebruikt en vindt dat zijn woorden verkeerd zijn begrepen.

PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortehoeven pleitte daarvoor, maar zei niet wat hij precies bedoelde. Kortenoeven benadrukte dat Iran zich niets aantrekt van de economische sancties en ook nog de verrijking van uranium intensiveert.

In het verkiezingsprogramma van de PVV wordt de burgemeester van Zaltbommel aangehaald die zegt: ’Hebben wij een dure luchtmacht nodig voor vage oorlogen in verre landen, of bevindt de vijand zich in eigen land?’

Sinds afgelopen dinsdag is dit niet langer een retorische vraag.

Op die dag riep PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven op tot een oorlog tegen Iran, omdat dat land op het punt staat kernwapens te produceren.

„Er zal niet zo snel ruzie ontstaan tussen de PVV en het kabinet, maar ze kunnen zich wel vergissen in de irritatie die het oproept om steeds in het buitenland te moeten uitleggen wat Nederland vindt.”

Van Bommel zag de dag voor dit gesprek nog een voorbeeld waar het mis kan lopen. PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven zei in een debat met zoveel woorden dat Nederland op een gegeven moment wellicht over moet gaan tot het bombarderen van Iran. Een probleem voor de coalitie, meent Van Bommel. „Je kunt niet de ene week zeggen dat je Iran wilt bombarderen en dat de andere week terugnemen.”

Toch heeft de oppositie nog de hoop dat er iets zal breken. Is het niet bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten – waarna zal blijken of het kabinet in de Eerste Kamer (al of niet met de SGP) een meerderheid haalt – dan is het wel omdat het binnen het CDA gaat schuren, de drie partners het niet eens worden over een onverwacht groot probleem (grotere eurocrisis) of omdat Mark Rutte continue moet uitleggen dat de uitspraken van Wilders niet de uitspraken van de coalitie zijn.

„Dat Wilders zich zo prominent op het internationale toneel begeeft maakt het voor de regering niet makkelijker”, denkt (en hoopt) SP-Kamerlid Harry van Bommel. „Wilders heeft gezegd dat er al een Palestijnse staat is, namelijk Jordanië. Dat is een rechtstreekse bedreiging aan dat land.” In Europa verwacht Van Bommel geen problemen. Dat contact is zo intens dat de lidstaten wel weten hoe het in Nederland zit. In de rest van de wereld is dat anders.

Israël: Iran kan nog geen kernbom maken

AD 29.12.2010  JERUZALEM – Door technische problemen heeft Iran nog minstens drie jaar nodig om een kernbom te ontwikkelen. Dat heeft de Israëlische minister van strategische zaken Moshe Yaalon vandaag gezegd.

(Nog) Niets aan de hand in de coalitie

Trouw 23.12.2010 De gammele basis waar het kabinet op gebouwd leek, bleek van gewapend beton. Hoe hard de oppositie ook trapte, scheurtjes heeft ze nog niet kunnen veroorzaken in het gepantserde vertrouwen tussen VVD, PVV en CDA.

Felle ruzie Wilders en Timmermans over islam

Elsevier 19.12.2010 PvdA-Kamerlid Frans Timmermans hekelt het Midden-Oosten-beleid en de opvattingen over de islam van Geert Wilders en zijn PVV. Wilders op zijn beurt haalt uit naar PvdA, vanwege ‘het verraad aan Nederland’ door de partij. Frans Timmermans uitte zijn kritiek op Wilders in een opiniestuk van de Volkskrant van afgelopen zaterdag.

Oorlogstaal PVV is aanslag op het wezen van ons land

VK 18.12.2010 Geert Wilders gooit de verworvenheden van de Verlichting te grabbel. En dat de VVD hieraan medeplichtig is, maakt het volgens hem ‘alleen maar erger’.

Nog nooit heeft Nederlandse zendingsdrift zo’n idiote vorm gekregen als de PVV er nu aan geeft. Als Wilders helemaal zijn zin krijgt, gaat Nederland Iran bombarderen. Gaan wij de Palestijnen ‘stimuleren te emigreren’ uit Gaza en de West Bank, hetgeen neerkomt op etnisch zuiveren. Gaan wij Jordanië omvormen tot een Palestijns thuisland, volgens het apartheidsmodel.

De PVV, de krijgsmacht en het gevaar Iran

Trouw 17.12.2010 In het verkiezingsprogramma van de PVV wordt de burgemeester van Zaltbommel aangehaald die zegt: ’Hebben wij een dure luchtmacht nodig voor vage oorlogen in verre landen, of bevindt de vijand zich in eigen land?’ Sinds afgelopen dinsdag is dit niet langer een retorische vraag.

Kamer lijkt even op Knesset  

Trouw 16.12.2010 Het internationale debat over Israël en de situatie in het Midden-Oosten wordt door toedoen van de PVV steeds nadrukkelijker het Nederlandse parlement binnen getrokken. 

Iran: Oproep tot oorlog van PVV is weerzinwekkend

Elsevier 16.12.2010 De Iraanse ambassade heeft woedend gereageerd op de opmerking van PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven, die heeft gezegd…

Zie ook:

Iran: PVV’ers zijn oorlogshitsers

AD 16.12.2010 DEN HAAG – De PVV van Geert Wilders maakt zich volgens Iran schuldig aan het ophitsen tot het voeren van een oorlog tegen Iran. De Iraanse ambassade heeft dat laten weten naar aanleiding van opmerkingen van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven, …

Iran: PVV heeft oorloghitsende standpunten›

NRC 16.12.2010 De PVV van Geert Wilders maakt zich volgens Iran schuldig aan het ophitsen tot het voeren van een oorlog tegen Iran. De Iraanse ambassade heeft dat laten weten naar aanleiding van opmerkingen van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven, die pleitte voor oorlogshandelingen tegen Iran om de vernietiging van het Westen te voorkomen. 

Iran: PVV’ers zijn oorlogshitsers

Telegraaf 16.12.2010 De PVV van Geert Wilders maakt zich volgens Iran schuldig aan het ophitsen tot het voeren van een oorlog tegen Iran. De Iraanse ambassade heeft dat laten weten naar aanleiding van opmerkingen van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven, die pleitte voor oorlogshandelingen tegen Iran om de vernietiging van het Westen te voorkomen.

‘PVV’ers zijn oorlogshitsers’  

Nu 16.12.2010 DEN HAAG – De PVV van Geert Wilders maakt zich volgens Iran schuldig aan het ophitsen tot het voeren van een oorlog tegen Iran. De Iraanse ambassade heeft dat laten weten naar aanleiding van opmerkingen van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven, die pleitte voor oorlogshandelingen tegen Iran om de vernietiging van het Westen te voorkomen.  

‘PVV’ers zijn oorlogshitsers’

De pers 16.12.2010 De PVV van Geert Wilders maakt zich volgens Iran schuldig aan het ophitsen tot het voeren van een oorlog tegen Iran. De Iraanse ambassade heeft dat laten weten naar aanleiding van opmerkingen van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven.  

Iran: standpunten PVV weerzinwekkend

Spits 16.12.2010 Iran is niet zo blij met de PVV van Geert. “De oorlogshitsende, weerzinwekkende en racistische standpunten van de Vrijheidspartij (PVV, red.) kunnen in toenemende mate de geloofwaardigheid van Nederland ondermijnen”, stelt de Iraanse ambassade.  

Iran: beleid PVV ‘weerzinwekkend en oorlogzuchtig’  

VK 16.12.2010 Binnenland AMSTERDAM – Iran heeft scherp gereageerd op de uitlatingen van PVV-Kamerlid Kortenoeven, die eerder deze week zei dat Westerse landen Iran …

o    Lees ook Kabinet tegenover PVV over M-Oosten – 16/12/10

o    Lees ook Rosenthal: bommen op Iran niet aan de orde – 15/12/10

Rosenthal: bommen op Iran niet aan de orde 

AD 15.12.2010  DEN HAAG – Bombardementen op Iran zijn voor de Nederlandse regering ,,niet aan de orde”. Met die stelling nam minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) in een debat in de Tweede Kamer afstand van uitlatingen van de PVV.

PVV: Westen moet oorlog beginnen tegen Iran

Elsevier 15.12.20210 Vanwege de vrees dat Iran ‘over niet al te lange tijd over kernwapens beschikt’, wil de PVV dat westerse landen het islamitische land aanvallen. Het gaat wat de partij van Geert Wilders betreft om een ‘preventieve oorlog’.

Rosenthal: Hard optreden tegen Iran, maar geen oorlog

Elsevier 15.12.2010 Nederland steunt sancties tegen Iran steunt en onderzoekt in hoeverre het islamitische regime weerhouden kan worden ‘van stappen in de verkeerde richting’. Maar een oorlog is ‘niet aan de orde’. Dat heeft minister Uri Rosenthal (VVD, Buitenlandse Zaken) woensdag gezegd in een reactie op uitlatingen van PVV’er Wim Kortenoeven.  

Zie ook:

PVV pleit voor preventieve oorlog tegen Iran

Parool 15.12.2010 Om de eigen ‘vernietiging’ te voorkomen moeten westerse landen Iran aanvallen. Dat heeft PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven gezegd in de Tweede Kamer. Hij vreest dat Iran over niet al te lange tijd kernwapens bezit.

PVV pleit voor oorlog

Telegraaf 15.12.2010 Om de eigen vernietiging te voorkomen moeten westerse landen Iran aanvallen. Daarvoor pleit de PVV. PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven vreest dat Iran over niet al te lange tijd kernwapens bezit. Hij vindt dat de rest van de Tweede Kamer veel te luchtig doet over de ‘gevaren van de islam’. 

Rosenthal: bommen op Iran niet aan de orde 

VK 15.12.2010 Bombardementen op Iran zijn voor de Nederlandse regering ‘niet aan de orde’. Met die stelling nam minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) woensdag in een debat in de Tweede Kamer afstand van uitlatingen van de PVV.

 

PVV wil dat het westen Iran aanvalt

VK 15.12.2010 De PVV heeft dinsdag het Kamerdebat over de begroting van Buitenlandse Zaken aangegrepen om te pleiten voor een westerse aanval op Iran, om ‘de eigen vernietiging te voorkomen.’

december 15, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] sold the 2003 invasion of that same country. Or how right-wing politicians in Israel, USA and the Netherlands have been trying to sell a war on Iran,using the WMD nukes […]

    Pingback door >De dag dat Gaddafi valt? | JOHNITO.NL | januari 28, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.