Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De SP in Rotterdam doet toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022

SP Rotterdam doet toch mee

De SP in Rotterdam gaat uiteindelijk toch meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022Vorige week besloten de leden van de Rotterdamse afdeling dat ze van deelname zouden afzien omdat de afdeling daar niet sterk genoeg voor zou zijn. Maar het landelijke partijbestuur heeft nu bepaald dat het toch kan.

Lijsttrekker wordt de vroegere fractievoorzitter, Theo Coskun.

Theo Coskun voert de lijst aan. Hij is één van de meest ervaren SP’ers van Rotterdam. Al decennialang is hij actief voor de SP. Bij acties tegen de sloop van betaalbare woningen en voor goed onderhoud van huurhuizen. En ook bij acties tegen de armoede in de stad en voor eerlijke beloningen voor iedereen.

Coskun heeft eerder al 12 jaar namens de SP in de gemeenteraad van Rotterdam gezeten en kent de politieke wereld dus als geen ander. Ook is hij 4 jaar wethouder in Charlois geweest en 4 jaar vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Noord.

Op nummer 2 van de kandidatenlijst staat Emin Basoglu. Basoglu is de afgelopen jaren dé spil geweest in de SP-fractie. Als fractiemedewerker heeft hij enorme kennis opgebouwd van vele politieke hoofdpijndossiers.

Daarnaast heeft hij zich als echte activist en actieleider ontwikkeld, vooral op het thema wonen. Basoglu speelt een grote rol bij onder andere acties tegen de sloop van de Pompenburgflat en de acties tegen achterstallig onderhoud met huurders van Frame Vastgoed.

Op nummer 3 staat Lieke Smits. Smits is al ruim 15 jaar actief voor de SP en heeft ervaring op allerlei verschillende plekken in de partij. Tijdens haar studietijd begon ze bij de SP in Delft, waar ze acties opzette met studenten tegen achterstallig onderhoud en te hoge huurprijzen. Daarna werd ze landelijk voorzitter van de jongerenorganisatie van de SP.

Ze werkte een aantal jaar in de Tweede Kamer, onder andere als medewerker van voormalig SP-leider Emile Roemer, en tot 2019 was ze landelijk secretaris van de SP. In die rol heeft zij een grote rol gespeeld bij het opzetten van de campagne voor het Nationaal ZorgFonds. Al deze ervaring is een welkome aanvulling in de top van deze kandidatenlijst.

Coskun zegt inmiddels veel leden te hebben gesproken die zich willen inzetten voor de afdeling. Volgens hem is de SP daarmee stabiel genoeg om zich in de strijd te werpen.

Het rommelt al lang binnen de SP in Rotterdam. De landelijke SP schorste het Rotterdamse bestuur omdat het geroyeerde SP’ers op de kandidatenlijst had gezet. Inmiddels hebben voormalige SP’ers een nieuwe partij opgericht. Die doet mee onder de naam Socialisten 010. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart.

Lees: De SP presenteert kandidatenlijst Rotterdam :: SP Rotterdam

Lees: Partijbestuur SP: in Rotterdam toch meedoen aan raadsverkiezingen NOS 18.012.2022

Meer: sp rood jongeren – Google zoeken

Meer: sp rood jongeren – Google zoeken

Lees: Jong in de SP – SP

Zie ook: Het gedonder bij de SP op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Zie ook: Gedonder bij de SP in Gouda

Zie ook: Gaat de SP-afdeling Rotterdam de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in als de “Socialisten 010” !!??

Zie ook: Gedonder bij de SP ook in Rotterdam

Zie ook: Gedonder bij de SP in Amsterdam

Zie ook: De breuk tussen de SP en de jongerenorganisatie Rood is definitief – de nasleep

Zie ook: De breuk tussen de SP en de jongerenorganisatie Rood is definitief

Zie ook: De heksenjacht bij de SP – deel 5 – de nasleep en verder – deel 2

Zie ook: De heksenjacht bij de SP – deel 4 – de nasleep en verder – deel 1

Zie ook: De heksenjacht bij de SP – deel 3 – de nasleep

Zie ook: De heksenjacht bij de SP – deel 2

Zie ook: De heksenjacht bij de SP – deel 1

januari 18, 2022 - Posted by | Uncategorized

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: