Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 128 – Voortgang 30.12.2021- verdeling ministerposten

Kabinet-Rutte IV bijna rond

Er komen steeds meer namen naar buiten van de leden van het nieuwe kabinet. Officieel wordt de lijst met 29 nieuwe bewindslieden zondag 02.01.2022 bekend, maar bronnen in Den Haag bevestigen al een aantal namen. Dat gebeurde nadat vanmorgen bekend was geworden welke ministeries de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie hebben gekregen.

Een opvallende nieuwkomer is wetenschapper Robbert Dijkgraaf, die voor D66 minister wordt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dijkgraaf heeft theoretische natuurkunde gestudeerd, is president van de KNAW geweest en zet zich in voor het toegankelijk maken van de wetenschap, onder meer in tv-programma’s. Hij is directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton in de VS.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is AVvXsEiX6BJyZW_YDPTwkY8BCwQwiKgDbwJEjVQHhDRkVuJbiKOscDzPWpcQhIxwJwiOYSDHNJgzfz0w_tmssRX8wD0RgakcUHrznQT2GpbXP378IvfxtX8niY8KkDTXm5nkECnQGD_BbMBmeCjcSE1qGs8UK8ttkTVip9nbhu5JJ46oEqXdiikY4w=s320

Verder staan vooral namen van VVD’ers en de ChristenUnie vast. VVD-Kamerlid Mark Harbers wordt de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat. Ook zeker is nieuwkomer en VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal, die minister voor Natuur & Stikstof wordt. Dilan Yeşilgöz gaat naar Justitie en Veiligheid, zij was staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Meer VVD-vrouwen dan -mannen

Voor primair en voortgezet Onderwijs wordt Dennis Wiersma minister. Hij is nu demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en was daarvoor Kamerlid. Het Eerste Kamerlid Micky Adriaansens wordt minister van Economische Zaken en Klimaat. Ze is afkomstig van adviesbureau TwynstraGudde, waar ze directeur is.

Een andere nieuwkomer is zorgbestuurder Conny Helder, die minister wordt voor Langdurige Zorg en Sport. Europarlementariër Liesje Schreinemacher wordt minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Verslaggever Xander van der Wulp:

“In het kabinet-Rutte IV komt een aantal bekende gezichten terug, zoals premier Rutte, maar ook de ministers Hoekstra, Kaag, Schouten, Ollongren en De Jonge. Maar het wordt wel een echt nieuw team. De VVD bijvoorbeeld heeft gekozen voor veel mensen zonder ervaring in een kabinet. En dat is anders dan in vorige kabinetten-Rutte. Ze hebben wel politieke ervaring op andere plekken opgedaan.

D66 levert wel een opvallende buitenstaander. Wetenschapper Robbert Dijkgraaf, bekend van zijn optreden bij programma’s als De Wereld Draait Door, wordt minister van Onderwijs.

Opvallend verder is dat van de VVD-ministers twee derde vrouw is.”

VVD-Kamerlid Aukje de Vries wordt staatssecretaris Toeslagen en Douane. Eric van der Burg, oud-wethouder uit Amsterdam, krijgt de functie staatssecretaris Asiel en Migratie en volgt Ankie Broekers-Knol op. En de Brabantse gedeputeerde Christophe van der Maat komt als staatssecretaris op Defensie.

Vanuit de VVD komen er meer vrouwen dan mannen in het kabinet. Er komen vijf vrouwelijke en drie mannelijke ministers en een vrouwelijke en twee mannelijke staatssecretarissen.

Jongste bewindspersoon

De ChristenUnie heeft de namen in een persbericht naar buiten gebracht. Gedeputeerde uit Groningen Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij houdt zich al bezig met landbouw en visserij en zal de veestapel moeten verkleinen. De jongste bewindspersoon is Maarten van Ooijen, die staatssecretaris Jeugd en Preventie wordt. Hij is 31 jaar en nu wethouder in Utrecht.

En zoals verwacht wordt Carola Schouten, die de afgelopen jaren minister van Landbouw was, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Dit zijn de nieuwe gezichten in het kabinet die een ministerpost gaan vervullen:

VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal, nieuwe minister van Natuur en Stikstof (VVD) ANP
Eerste Kamerlid Micky Adriaansens, nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat (VVD) ANP
Zorgbestuurder Conny Helder, nieuwe minister van Langdurige Zorg en Sport (VVD) ANP
Europarlementariër Liesje Schreinemacher, nieuwe minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (VVD) ANP
Gedeputeerde uit Groningen Henk Staghouwer, nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie) ANP
Wetenschapper Robbert Dijkgraaf, nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (D66) ANP

Maar over een aantal belangrijke posten bij vooral het CDA en D66 is nog geen zekerheid te geven. De huidige minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge (CDA), wordt door bronnen genoemd als de nieuwe minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Het is een nieuwe functie in het kabinet en diegene moet de woningnood gaan aanpakken. “Het is 90 procent zeker. Maar een verschuiving naar het ministerie van Sociale Zaken zou ook nog kunnen”, zo wordt gezegd.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is AVvXsEjtW5RtC83bfh1bwGR_klzpEbazw4vcbtSD2ORNfzU9Zxxw1g8q1FOgj18i6VKH4af6txW_XHmVVRQxQLgIGMK4SFO-BAqJk15sCBFtwMj4NKS2bGkO30V731tdP4gRH7C8qq2V3c_EiLKvyAxrmRhDcXOPLj3LfuFaC_uXBsiPnfV6X0uaIw=s320

Nieuw departement

Meerdere bronnen denken dat de kans groot is dat CDA-leider Hoekstra minister van Buitenlandse Zaken wordt. Verder zou D66-leider Kaag minister van Financiën worden en deze plek overnemen van Hoekstra. Kamerlid Rob Jetten gaat mogelijk naar Klimaat en Energie en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren wordt waarschijnlijk minister van Defensie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is AVvXsEijSLp0WLWK02hGCKjaHP4dJiflXP0Ba9zn9CiDffP-Cy-lDOgeSfNBxJBeKFNtdso8m-IiILObWDZurHPTCBxN1p_cVegzvZfJKCG-P4H61TZh4BfrXYLVa9_CEigapsfUuKRWR0AetJjvcKwMMcdtVGO0Aww_vfy6EmdUbmcp5R9tfSe05g=s320

Hans Vijlbrief (D66), nu staatssecretaris Financiën, wordt staatssecretaris van Mijnbouw en gaat de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen doen.

Ernst Kuipers (D66), de bestuursvoorzitter van het Rotterdamse Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zou minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden. Maar dat is nog niet zeker.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is AVvXsEgMPdA7VXEpqpUPgIkRoO55NFMoPkldw56tClBlL7xac50VN4SVW0OpYz8bVl8EMnoh8rbbrItmW3tX12i6M8JUSBeT3EA2TmxKJRPCYvPFTyeI3uPoqKDhN55RgfXGNnI_yavM32DAJd7DzFPuh0UqpURdsMhyxNpg0ulNj2NOk3j33gKQqw=s320

10 januari op bordes

Uit het team van het kabinet-Rutte III keren meerdere mensen niet terug. Demissionair minister Grapperhaus maakte vanmorgen bekend dat hij ermee stopt. Staatssecretaris Knops, die wel heeft gezegd dat hij energie heeft om door te gaan, keert ook niet terug.

Eerder was al bekend dat Sander Dekker (VVD), Ingrid van Engelshoven (D66), Paul Blokhuis (ChristenUnie) en Arie Slob (ChristenUnie) niet doorgaan. Ook Wouter Koolmees (D66) en Stef Blok (VVD) hadden hun vertrek al aangekondigd.

Nadat het kabinet demissionair werd, vertrokken Stientje van Veldhoven (D66) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD) al naar een nieuwe baan. Vanmorgen werd bekend hoe de ministersposten over de vier partijen die het kabinet zullen vormen zijn verdeeld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is AVvXsEi6sfuawNAFkmuzYzBMvRRvM2ptMQQt5eqyhr8L0r4ZGMRAMFgxoQqEt4TTBXjH9i1_M1I4mmau9lolxlbd4nm6ZarImgTAMC8o-wD5d2Yk8-rywYwY3n9fmMkh1OB4rGjof-nHCmpfy-s_xCSUGk-bjv7SL8qFVYf1_FM7vs4nO24sKkOlFQ=s320

Formateur Rutte begint maandag met de gesprekken met de kandidaat-bewindslieden. De verwachting is dat hij er vier dagen over doet. 10 januari moet het nieuwe kabinet op het bordes bij de koning staan.

NOS
NOS
NOS
NOS

Lees: Voor het eerst een minister van Justitie die geen rechtenstudie heeft gedaan: ‘Lijkt me niet handig’ AD 01.01.2022

Lees: Robbert Dijkgraaf: ‘We zitten nu in een soort wildwestfase, waarin mensen eerst schieten en dan pas praten’ AD 01.01.2022

Lees: Reacties op Rutte IV: ‘Ik wacht nu al op de voorspelbare val van dit kabinet’ AD 31.12.2021

Lees: Defensiebonden niet enthousiast over Ollongren: ‘Ze zal ons moeten overtuigen’ AD 31.12.2021

Lees: Hoe Mark Rutte de strijd op het Binnenhof tóch overleefde RTL 31.12.2021

Lees: Nieuwe ministers zonder kennis en ervaring over onderwerp: hoe kan dat? MSN 31.12.2021

Lees: Nieuwe ministers zonder kennis en ervaring over onderwerp: hoe kan dat? RTL 31.12.2021

Lees: Ministers in Rutte IV: Kaag op Financiën, VVD krijgt Justitie (businessinsider.nl) 31.12.2021

Lees: D66-leider Kaag zeker naar Financiën, ‘rol daar is cruciaal’ NOS 31.12.2021

Lees: Kaag kiest voor ‘cruciale’ ministerspost Financiën AD 31.12.2021

Lees: D66-leider Sigrid Kaag bevestigt dat zij minister van Financiën wordt Telegraaf 31.12.2021

Lees: Kaag bevestigt: ik word minister van Financiën en vicepremier MSN 31.12.2021

Lees: Kaag bevestigt: ik word minister van Financiën en vicepremier RTL 31.12.2021

Lees: Kaag wordt eerste vrouwelijke minister van Financiën NU 31.12.2021

Lees: Dit zijn de beoogde bewindslieden van het kabinet-Rutte IV RTL 31.12.2021

Lees: Dit zijn de beoogde bewindslieden van het kabinet-Rutte IV MSN 31.12.2021

Lees: Deze bewindspersonen komen zeker in het kabinet-Rutte IV NOS 31.12.2021

Lees: Kabinet-Rutte IV bijna rond: ‘Bekende gezichten in echt nieuw team’ NOS 30.12.2021

Lees: Wilders hekelt afkomst nieuwe justitieminister MSN 30.12.2021

Lees: VVD’er Yesilgöz wordt minister van Justitie en Veiligheid MSN 30.12.2021

Lees: Ernst Kuipers beoogd opvolger Hugo de Jonge als coronaminister RTL 30.12.2021

Lees: Ernst Kuipers beoogd opvolger Hugo de Jonge als coronaminister MSN 30.12.2021

Lees: Schouten (ChristenUnie) ook vicepremier in Rutte IV, nieuwkomer op Landbouw NU 30.12.2021

Lees: Twee nieuwe bewindspersonen voor CU, Schouten krijgt pensioendossier  MSN 30.12.2021

Lees: Twee nieuwe bewindspersonen voor CU, Schouten krijgt pensioendossier Telegraaf 30.12.2021

Lees: Hugo de Jonge wordt minister voor Wonen, Rob Jetten naar Klimaat MSN 30.12.2021

Lees: Hugo de Jonge wordt minister voor Wonen, Rob Jetten naar Klimaat RTL 30.12.2021

Lees: VVD’ers Wiersma, Van der Wal en Adriaansens ministers in Rutte IV MSN 30.12.2021

Lees: VVD’ers Wiersma, Van der Wal en Adriaansens ministers in Rutte IV RTL 30.12.2021

Lees: Sigrid Kaag beoogd minister van Financiën MSN 30.12.2021

Lees: Sigrid Kaag beoogd minister van Financiën RTL 30.12.2021

Lees: Grapperhaus keert niet terug in nieuwe kabinet Telegraaf 30.12.2021

Lees: CDA-minister Grapperhaus keert niet terug in nieuwe kabinet MSN 30.12.2021

Lees: De Jonge en Hoekstra moeten wijken voor D66-minister in nieuwe kabinet Telegraaf 30.12.2021

Lees: Hoekstra en De Jonge niet terug op hun oude post in nieuw kabinet MSN 30.12.2021

Lees: Rutte IV: VVD- en CU-bewindspersonen bekend, D66’er Jetten eerste Klimaatminister AD 30.12.2021

Lees: VVD’ers en CU’ers in Rutte IV bekend, D66’er Jetten eerste Klimaatminister AD 30.12.2021

Lees: VVD’ers en CU’ers in Rutte IV bekend: Staghouwer (CU) naar Landbouw, VVD’er Harbers minister van Infrastructuur  AD 30.12.2021

Lees: Dit zijn de nieuwe VVD-gezichten in kabinet-Rutte IV Telegraaf 30.12.2011

Lees: Nieuwe gezichten in Rutte IV: Ernst Kuipers wordt ‘coronaminister’ en topwetenschapper Dijkgraaf naar Onderwijs AD 30.12.2021

Lees: Rutte IV: D66 haalt zware posten binnen, CDA lijkt macht en invloed in te leveren NRC 30.12.2021

Lees: Nieuw kabinet 10 januari op bordes: Hoekstra en De Jonge niet terug op zelfde post NOS 30.12.2021

Lees: Ministerposten verdeeld, nieuw kabinet gaat op 10 januari van start MSN 30.12.2021

Lees: Nieuw kabinet 10 januari op bordes: zo zijn de ministersposten verdeeld RTL 30.12.2021

Lees: Hoe Rutte tóch weer premier werd: geduld, een vleugje pr en boterhammen met kaas AD 30.12.2021

actuele campagneverhalen. Lees hier alle artikelen  

Meer: kabinetsformatie 2021 

Lees:  Brief formateur Rutte aan voorzitter Tweede Kamer 30.12.2021

Lees: Invulling posten VVD/D66/CDA/ChristenUnie 30.12.2021

Lees: Brief formateur Rutte aan Centraal Planbureau (CPB) 21.12.2021

Lees: Letterlijke tekst persconferentie formateur Rutte op 17 december 2021

Lees: Inleidende verklaring persconferentie formateur Rutte 17 december 2021

Lees: Invulling posten 17.12.2021

Zie : coalitieakkoord.pdf 15.12.2021

Zie: Brief aan de Voorzitter van de Tweede Kamer 13.12.2021

Zie: Brief informateurs over brief van Kamerlid Klaver 09.12.2021

Zie: Brief informateurs over de voortgang werkzaamheden 06.12.2021

Zie: Brief informateurs over de voortgang werkzaamheden 25.11.2021

Zie: Brief informateurs over berichtgeving stukken kabinetsformatie 17.11.2021

Zie: Brief informateurs Remkes en Koolmees aan voorzitter Tweede Kamer 11.11.2021

Zie: Letterlijke tekst persconferentie informateurs Remkes en Koolmees over stand van zaken van kabinetsformatie 18.10.2021

Zie: Inleidende verklaring persconferentie informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees 06.10.2021

Zie: Aanbiedingsbrief eindverslag informateur Remkes 30.09.2021

Zie: Eindverslag informateur Remkes 30.09.2021

Zie: Letterlijke tekst persconferentie informateur Remkes bij aanbieding eindverslag 30.09.2021

Lees: Eindverslag informateur Hamer 02.09.2021

Meer: Dossier Kabinetsformatie | AD.nl

Meer: Formatie  RTL

Meer: Formatie 2021 NU

Meer: Formatie artikelen Elsevier

Meer: Dossier Onder Politici | AD.nl

Meer: Op weg naar een nieuw kabinet | NOS

Zie ook: Grote onrust op Links op weg naar Rutte 4 !! – de nasleep

Zie ook: Grote onrust op Links op weg naar Rutte 4 !!

zie verder: Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021

Lees: Nieuw kabinet lijkt verder weg dan ooit, hoe nu verder? NU 01.09.2021

Lees: Wat wil jij weten over de formatie? NU 01.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 127 – Tussenstand 29.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 126 – Tussenstand 23.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 125 – 17.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 124 – debat 2e kamer over het Regeerakkoord 16.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 123 – presentatie Regeerakkoord 15.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 122 – fractieoverleg nieuw coalitieakkoord 14.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 121 – Eindstand onderhandelingen 13.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 120 – Tussenstand onderhandelingen 10.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 119 – Voortgang onderhandelingen 09.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 118 – Tussenstand onderhandelingen 06.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 117 – Voortgang onderhandelingen 05.12.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 116 – Voortgang onderhandelingen 27.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 115 – Voortgang onderhandelingen 25.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 114 – Tussenstand onderhandelingen 23.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 113 – Tussenstand onderhandelingen 22.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 112 – Tussenstand onderhandelingen 19.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 111 – Tussenstand onderhandelingen 18.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 110 – 2e lek onderhandelingen 17.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 109 – Tussenstand onderhandelingen 15.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 108 – Tussenstand onderhandelingen 12.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 107 – Tussenstand onderhandelingen 11.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 106 – Tussenstand onderhandelingen 10.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 105 – Tussenstand onderhandelingen 07.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 104 – onderhandelingsronde 04.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 103 – onderhandelingsronde 03.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 102 – onderhandelingsronde 02.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 101 – Tussenstand onderhandelingen 01.11.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 100 – Tussenstand onderhandelingen 28.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 99 – Tussenstand onderhandelingen 27.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 98 – onderhandelingsronde 25.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 97 – onderhandelingsronde 18.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 96 – onderhandelingsronde 16.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 95 – onderhandelingsronde 11.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 94 – bezinning onderhandelingen 09.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 93 – onderhandelingsronde 07.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 92 – aftrap 2e ronde -onderhandelingen 06.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 91 – debat 05.10.2021 2e ronde – Johan Remkes en Wouter Koolmees als nieuwe informateurs om Rutte IV te vormen

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 90 – lek vanuit de formatiestukken

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 89 – bezinning onderhandelingen 02.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 88 – bezinning onderhandelingen 01.10.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsronde 30.09.2021 – verslag Remkes

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 86 – onderhandelingsronde 29.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 85 – tussenstand onderhandelingen 28.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 84 – onderhandelingsronde 27.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 – deel 83 – voortgang onderhandelingen 26.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 82 – tussenstand onderhandelingsronde 24.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 en de Begroting 2022 – deel 81 – tussenstand onderhandelingen 22.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 en de Begroting 2022 – deel 80 – tussenstand onderhandelingen 21.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 en de Begroting 2022 – deel 79 – tussenstand onderhandelingen 20.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 78 – dag 2 tussenstand onderhandelingsronde 19.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 77 – dag 1 tussenstand onderhandelingsronde 18.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 76 – tussenstand onderhandelingen 16.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 75 – onderhandelingsronde 15.09.2021

Zie ookOp weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 74 – tussenstand onderhandelingsronde 13.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 73 – bezinning onderhandelingen 12.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 72 – bezinning onderhandelingen 11.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 71 – bezinning onderhandelingen 10.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 70 – onderhandelingen 09.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 69 – 2e kamer onderhandelingen 08.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 68 – 2e kamer debat onderhandelingen 07.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 67 – bezinning onderhandelingen 06.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 66 – bezinning onderhandelingen 05.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderhandelingen 04.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 64 – tussenstand onderhandelingen 03.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 63 – verslag tussenstand onderhandelingen 02.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 62 – tussenstand onderhandelingsronde 01.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsronde 31.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 60 – onderhandelingsronde 30.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 59 – tussenstand onderhandelingsronde 29.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 58 – tussenstand onderhandelingsronde 28.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 57 – tussenstand onderhandelingsronde 27.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 56 – tussenstand onderhandelingsronde 26.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 55 – onderhandelingsronde 25.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 54 – onderhandelingsronde 24.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 53 – onderhandelingsronde 23.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 52 – tussenstand onderhandelingsronde 22.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 51 – onderhandelingsronde op 20.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 50 – tussenstand onderhandelingsronde 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 49 – onderhandelingsronde verder op 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 48 – onderhandelingsronde verder op 18.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 47 – onderhandelingsronde verder op 17.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 46 – onderhandelingsronde verder op 16.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 45 – tussenstand onderhandelingsronde 10.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 44 – tussenstand onderhandelingsronde 15.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 43 – tussenstand onderhandelingsronde 09.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 42 – tussenstand onderhandelingsronde vanaf 29.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 41 – 2e kamer debat 23.06.2021 eindverslag verkenningsronde

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 40 – eindverslag verkenningsronde 22.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 39 – verkenningsronde 21.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 38 – tussenstand verkenningsronde 20.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 37 – verkenningsronde 18.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 36 – tussenstand verkenningsronde 17.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 35 – tussenstand verkenningsronde 16.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 34 – verkenningsronde 15.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 33 – verkenningsronde 14.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 32 – verkenningsronde 11.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 31 – verkenningsronde 10.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 30 – verkenningsronde 09.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 29 – verkenningsronde 08.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 28 – verkenningsronde 07.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 27 – verkenningsronde 04.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 26 – verkenningsronde 03.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 25 – verkenningsronde 02.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 24 – verkenningsronde 01.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 23 – verkenningsronde 31.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 22 – tussenstand verkenningsronde 28.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 21 – verkenningsronde 27.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 20 – verkenningsronde 26.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 19 – de verkenningsronde gaat een nieuwe fase in !!!

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 18 – tussenstand verkenningsronde 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 17 – verkenningsronde Jongeren en Kunst/Cultuursector 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 16 – verkenningsronde grote partijen 18.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 15 – verkenningsronde kleine partijen 17.05.2021

Zie ookOp weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 14 – start verkenningsronde met Informateur Mariëtte Hamer vanaf 17.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 13 – Debat 12.05.2021 en benoeming nieuwe Informateur Mariëtte Hamer

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 12 – vanaf 10.05.2021 weer op weg

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 11 – op weg naar de inhoudelijke formatie

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 10 – verkenningsronde vertraagd

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 9 – verkenningsronde vanaf 25.04.2021 weer verder

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 8 – verkenningsronde 20.04.2021 en 21.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 7 – volgende verkenningsronde vanaf 19.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 6 – volgende verkenningsronde vanaf 13.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 5 – nieuwe start verkenningsronde vanaf 08.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 4 – voortgangsoverleg 06.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 3 – Debat 31.03.2021– 01.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 2

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 1

Zie ook: Aftrap Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021 – op weg naar de uitslag

Zie verder: De val van Rutte III vanwege het gedonder met de belastingdienst

december 31, 2021 - Posted by | Uncategorized

5 reacties

 1. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 128 – Voortgang 30.12.… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 129 – Voortgang 02.01.2022- verdeling ministerposten en staatssecretarissen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 2, 2022

 2. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 128 – Voortgang 30.12.… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 130 – Voortgang 03.01.2022- verdeling posten: minister en staatssecretarissen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 4, 2022

 3. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 128 – Voortgang 30.12.… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 131 – Voortgang 06.01.2022- verdeling posten: minister en staatssecretarissen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 7, 2022

 4. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 128 – Voortgang 30.12.… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 132 – Voortgang 08.01.2022- Eindverslag verdeling posten: minister en staatssecretarissen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2022

 5. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van het nieuwe Kabinet – deel 128 – Voortgang 30.12.… […]

  Pingback door Kabinet Rutte 4 – deel 133 – de beëdiging van het nieuwe Kabinet op 10.01.2022 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 11, 2022


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: