Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsronde 30.09.2021 – verslag Remkes

Op weg naar Rutte 4 !!

Na een halfjaar getouwtrek gaat de formatie nu pas werkelijk van start. VVD, D66, CDA en ChristenUnie mogen eigenlijk niet falen, maar dat nieuwe kabinet is er nog lang niet.

Het mag dan een doorbraak worden genoemd in de formatieverkenning, maar in feite zijn de onderhandelingen nu pas begonnen. Ruim zes maanden zijn er opgegaan aan de vraag wie met wie een poging wil wagen om samen een kabinet te vormen. Nu VVD, D66, CDA en ChristenUnie bereid zijn te onderhandelen, is op die vraag eindelijk een antwoord gekomen. Maar daarmee is er nog geen nieuw kabinet.

De vier partijen beseffen: falen is geen optie. Er is zóveel tijd vermorst dat deze kabinetsformatie nu al bijna de langste ooit is – zonder dat er één dag is onderhandeld. Het record van 225 dagen zal wel gehaald worden, de teller staat vandaag al op 196. Eigenlijk is dit de laatste kans om er nog uit te komen. Alle andere opties, van minderheid tot extraparlementair zijn afgevallen. Faalt deze poging, dan is de kans op nieuwe verkiezingen  reëel, stelt informateur Johan Remkes: ,,Dat zou een blamage zijn.’’

Partijen willen laten zien dat met deze doorstart van de coalitie niet alles bij het oude blijft. Ze beloven dat een eventueel kabinet-Rutte 4 héél anders wordt dan Rutte 3. Zo willen ze snel onderhandelen en alleen de hoofdlijnen van een nieuwe regeerakkoord vastleggen. De nieuwe ministersploeg werkt die plannen dan voor de beëdiging eerst uit. Remkes: ,,Waar het constituerend beraad (de oprichtingsvergadering van een kabinet, red.) normaal een uurtje duurt, kan dat nu wel enkele weken worden.’’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 2e%2Bkamer%2B2021%2Bformatie%2B%25283%2529.jpg

Onderhandelen over hoofdlijnen regeerakkoord gaat eindelijk beginnen !!

Ook na het advies van informateur Remkes zijn alleen VVD, D66, CDA en ChristenUnie bereid aan de onderhandelingstafel te gaan zitten voor de vorming van een nieuw kabinet en het maken van nieuwe regeringsafspraken.

In zijn advies aan de Tweede Kamer schrijft Remkes dat deze vier partijen ook andere partijen de gelegenheid moeten geven hierover mee te praten. Het gaat dan om PvdA, GroenLinks, Volt, SGP en Fractie Den Haan. Dat zou moeten leiden tot een “constructieve betrokkenheid” bij het nieuwe kabinet. Van PvdA en GroenLinks zegt Remkes zelfs dat ze ministers zouden kunnen leveren.

Remkes sprak in een toelichting van een “open uitnodiging”. Hij zei ook dat de betrokken partijen tegen hem hebben gezegd dat ze zover nog niet zijn, maar volgens hem is het een signaal dat het denken bij niemand de komende week mag stilstaan. Die fracties zouden ook mogen meepraten over bepaalde thema’s of over de financiën.

Geen zin in

Maar inmiddels is duidelijk dat geen van de genoemde partijen hier zin in heeft. Volgens PvdA-leider Ploumen heeft Remkes haar ook niet goed begrepen. “Voor de PvdA is er geen enkele rol in de vorming van dit kabinet”, zegt zij. “Niet in onderhandelingen, niet in het leveren van bewindspersonen. Wij gaan de oppositie in.” Ook GroenLinks-leider Klaver zegt: “Wij leveren geen ministers aan een rechts kabinet.”

ChristenUnie-leider Segers viel in het begin van de avond over woorden van Remkes op de persconferentie. Die wekte de indruk dat het vraagstuk ‘voltooid leven’ al was besproken en een vrije keuze zou worden voor alle fracties. Remkes zei: “Het zou ook gek zijn als in de formatie afspraken worden gemaakt die het parlement in zijn mogelijkheden beperken. Dat zou een vorm van oude politieke cultuur zijn.”

Segers zei vervolgens dat wat hem betreft de gesprekken over dit onderwerp nog moesten beginnen, en dat hij zelf wel uitmaakt hoe zijn partij het standpunt over ‘voltooid leven’ verwoordt. Maar van een blokkade spreekt hij ook weer niet.

Segers: geen afspraken met Remkes over medisch-ethische kwesties

Later op de avond heeft Remkes telefonisch aan Segers laten weten dat het niet zijn bedoeling was te suggereren dat de medisch-ethische kwesties een vrije keuze zou worden. Remkes verzekerde de CU-leider ervan dat dit inderdaad een onderwerp is dat aan de onderhandelingstafel geregeld moet worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 2e%2Bkamer%2B2021%2Bformatie%2B%25284%2529.jpg

Steun

Afgezien van deze verbale schermutselingen na de persconferentie van Remkes lijkt er wel steun voor andere voorstellen die hij deed. Zoals dat er snel een beknopt regeerakkoord moet komen met alleen de afspraken die de vier partijen echt willen vastleggen.

Daarna kunnen de kandidaat-ministers binnen dat kader een uitgebreider regeerprogramma maken waarin zij ook vastleggen welke resultaten zij met hun beleid willen halen, schrijft hij.

Spannender

Remkes spreekt van een kabinet dat op een nieuwe leest is geschoeid. Er is meer ruimte voor de Tweede Kamer om kritisch te zijn en plannen te wijzigen, er komen nieuwe bewindspersonen en de inhoudelijke discussies zullen vooral over klimaat, stikstof, de woningmarkt en onderwijs gaan. “Dit wordt echt wat anders”, aldus Remkes. “Het wordt spannender.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 2e%2Bkamer%2B2021%2Bformatie%2B%25282%2529.jpg

NOS-verslaggever Ron Fresen over de kans op een “nieuwe start”:

“De politici roepen inderdaad in bijna elke zin dat het nieuw wordt en dat ze het anders gaan doen. Dat wordt zeker in het begin ook de allergrootste opgave voor dat kabinet: in alles moeten ze laten zien dat het geen oude wijn in nieuwe zakken is. Het moet gelijk zichtbaar zijn met een kort regeerakkoord, maar ook door de mensen die in dat kabinet komen.

Wat dat betreft zullen ze van ver moeten komen. Want het huidige kabinet met diezelfde partijen is eigenlijk een uitgebluste zooi, om het maar oneerbiedig te zeggen. Er is veel onderling wantrouwen en de goede voornemens over een andere politieke cultuur zijn ver weg.

De onderhandelingen die nu komen, zijn de eerste testcase. Ze beloven dat die niet lang zullen duren, omdat ze veel open willen laten. Ze mogen ook niet mislukken, want anders krijg je alsnog nieuwe verkiezingen.”

Volgens Remkes is er een breed draagvlak voor een nieuwe bestuurscultuur en bestuurlijke vernieuwing. Hij ergert zich aan de huidige omgangsvormen in politiek Den Haag. “Ik stoor mij aan de sfeer in Den Haag die volledig is gericht op het kapotmaken. Die praktijk moet stoppen.”

Remkes denkt dat er door de goede voornemens voldoende verschil zal zijn met de huidige coalitie.

Remkes: Dit kabinet wordt echt wat nieuws, ‘spannender’

Oorspronkelijk was de opdracht van Remkes om een minderheidskabinet te onderzoeken, maar hij stelde vast dat daarvoor de handen niet op elkaar gingen.

Hij adviseert verder om voor de onderhandelingsfase twee informateurs te benoemen. Hij weet nog niet of hij zelf een van die twee zal zijn. De Kamer debatteert volgende week over de aanbevelingen van Remkes.

Lees: Faalt deze poging, dan is de kans op nieuwe verkiezingen reëel AD 30.09.2021

Lees: Het verdriet van GroenLinks: hoe de partij van Klaver zichzelf buitenspel plaatste AD 30.09.2021

Lees: PvdA en GroenLinks willen niet onderhandelen met coalitie RTL 30.09.2021

Lees: Nieuwe bestuurscultuur: Remkes hengelt naar PvdA’ers en GroenLinksers Elsevier 30.09.2021

Lees: ’Sprake van echte nieuwe start, volgende fase kan snel gaan’ Telegraaf 30.09.2021

Lees: Zo kwam ‘doorstart’ huidige coalitie toch weer in zicht NOS 30.09.2021

Lees: Onderhandelen gaat beginnen, wel verbale strijd over woorden van Remkes NOS 30.09.2021

Lees: Remkes: ‘Formatie kan nu snel, het wordt echt een nieuw kabinet’ AD 30.09.2021

Lees: ’Sprake van echte nieuwe start, volgende fase kan snel gaan’ MSN 30.09.2021

Lees: Kijk mee: persconferentie informateur Remkes over start onderhandelingen nieuw kabinet MSN 30.09.2021

Lees: Remkes voorziet beknopt regeerakkoord en ministers van buiten de coalitie NU 30.09.2021

Lees: Remkes voorziet beknopt regeerakkoord en ministers van buiten de coalitie MSN 30.09.2021

Lees: Remkes voorziet beknopt regeerakkoord en ministers van buiten de coalitie NU 30.09.2021

Lees: Segers weerspreekt informateur Remkes: ‘Hij is niet onze woordvoerder’ RTL 30.09.2021

Lees: Remkes en Segers spreken elkaar tegen over medisch-ethische kwesties MSN 30.09.2021

Lees: Remkes en Segers spreken elkaar tegen over medisch-ethische kwesties NU 30.09.2021

Lees: Slob: ik zat vorig jaar fout in debat over antihomoverklaringen Telegraaf 30.09.2021

Lees: Segers spreekt Remkes tegen: geen deal over medisch-ethische zaken Telegraaf 30.09.2021

Lees: Remkes en Segers spreken elkaar tegen over medisch-ethische kwesties NU 30.09.2021

Lees: Segers spreekt Remkes tegen: geen deal over medisch-ethische zaken MSN 30.09.2021

Lees: Remkes: CU bereid om medisch-ethische kwesties aan Kamer te laten MSN 30.09.2021

Lees: Oppositie boos na besluit D66: er verandert dus niets NOS 30.09.2021

Lees: Oppositie teleurgesteld: ‘Ze spugen recht in gezicht kiezer’ | Video Telegraaf 30.09.2021

Lees: Links en rechts reageren boos op Kaag: ’Kiezer in gezicht gespuugd’ Telegraaf 30.09.2021

Lees: Links en rechts reageren boos op Kaag: ’Kiezer in gezicht gespuugd’ MSN 30.09.2021

Lees: Doorstart coalitie? ‘Schoffering van het Nederlandse volk’ MSN 30.09.2021

Lees: Wilders over Rutte IV: ‘Alsof de kiezers in Nederland recht in hun gezicht worden gespuugd’ | Panorama 30.09.2021

Lees: Wilders over Rutte IV: ‘Alsof de kiezers in Nederland recht in hun gezicht worden gespuugd’ MSN 30.09.2021

Lees: PvdA en GroenLinks waarschuwen voor ‘meer van hetzelfde’ met huidige coalitie NU 30.09.2021

Lees: PvdA en GroenLinks waarschuwen voor ‘meer van hetzelfde’ met huidige coalitie MSN 30.09.2021

Lees: PvdA en GroenLinks waarschuwen voor ‘meer van hetzelfde’ met huidige coalitie NU 30.09.2021

Lees: Marijnissen (SP): oude coalitie veroorzaakte juist de problemen MSN 30.09.2021

Lees: Doorstart coalitie? ‘Schoffering van het Nederlandse volk’ | Video  Telegraaf 30.09.2021

Lees: Ook VVD en CDA willen doorgaan met huidige combinatie, ChristenUnie bereid mee te praten NOS 30.09.2021

Lees: Rutte 4 komt eraan! – D66 wil aan tafel met CU MSN 30.09.2021

Lees: Rutte 4 komt eraan! – D66 wil aan tafel met CU | Panorama 30.09.2021

Lees: Segers is na ‘indringend beroep’ bereid onderhandelingen te starten MSN 30.09.2021

Lees: Segers is na ‘indringend beroep’ bereid onderhandelingen te starten  NU 30.09.2021

Lees: ChristenUnie wil meewerken aan doorstart huidige coalitie MSN 30.09.2021

Lees: D66 heft blokkade op, maar hoe nu verder? Telegraaf 30.09.2021

Lees: D66 besluit toch te onderhandelen over voortzetting huidige coalitie NOS 30.09.2021

Lees: Doorbraak in formatie: D66 wil onderhandelen met partijen van oude coalitie MSN 30.09.2021

Lees: Doorbraak in formatie: D66 wil onderhandelen met partijen van oude coalitie NU 30.09.2021

Lees: Rutte III wil door als Rutte IV: ‘Het is echt een nieuwe start’ RTL 30.09.2021

Lees: D66 wil toch onderhandelen over voortzetting huidige coalitie – ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers stemt zuinigjes in: “Op hoop van zegen” MSN 30.09.2021

Lees: Onderhandelaars goedgemutst weer aan tafel bij Remkes RTL 30.09.2021

Lees: Analyse: Waarom Kaag als ‘redder in nood’ er wel iets voor terug wil NU 30.09.2021

Lees: D66 wil toch onderhandelen over voortzetting huidige coalitie (businessinsider.nl) 30.09.2021

Lees: D66 alsnog overstag: Kaag wil nu wel onderhandelen over doorstart oude coalitie met CU AD 30.09.2021

Lees: Doorbraak in formatie: D66 is om en gaat onderhandelen over doorstart coalitie RTL 30.09.2021

Lees: Kaag: D66 bereid te onderhandelen over voortzetting huidige coalitie MSN 30.09.2021

Lees: Kaag: D66 bereid te onderhandelen over voortzetting huidige coalitie Telegraaf 30.09.2021

Lees: D66 wil toch praten over de voortzetting van de huidige coalitie MSN 30.09.2021

Lees: Kaag: ‘Niemand gebaat bij nieuwe verkiezingen’ Telegraaf 30.09.2021

Lees: Kaag: het was niet onze zevende keus, maar het land moet bestuurd MSN 30.09.2021

Lees: Verklaring Kaag: D66 wil geen nieuwe verkiezingen, we gaan onderhandelen RTL 30.09.2021

Lees: D66-leider Kaag geeft om 12.00 uur verklaring over formatie NU 30.09.2021

Lees: Alle ogen op D66 gericht in slotstuk van formatiefase MSN 30.09.2021

Lees: Formatie kan na draai D66 alsnog beginnen Telegraaf 30.09.2021

Lees: Formatie na geblunder terug bij af MSN 30.09.2021

Lees: Informateur Remkes wacht op antwoord: ziet D66 doorstart huidige coalitie zitten? NOS 30.09.2021

Lees: Nog geen doorbraak formatie: D66 is er nog niet uit RTL 30.09.2021

Lees: Formatie: Remkes zet in op doorstart kabinet Telegraaf 29.09.2021

Meer: kabinetsformatie 2021

Lees: verslag informateur Remkes 30.09.2021

Lees: Eindverslag informateur Hamer 02.09.2021

Meer: Dossier Kabinetsformatie | AD.nl

Meer: Formatie  RTL

Meer: Formatie 2021 NU

Meer: Formatie artikelen Elsevier

Meer: Dossier Onder Politici | AD.nl

Meer: Op weg naar een nieuw kabinet | NOS

Zie ook: Grote onrust op Links op weg naar Rutte 4 !!

zie verder: Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021

Lees: Nieuw kabinet lijkt verder weg dan ooit, hoe nu verder? NU 01.09.2021

Lees: Wat wil jij weten over de formatie? NU 01.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 86 – onderhandelingsronde 29.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 85 – tussenstand onderhandelingen 28.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 84 – onderhandelingsronde 27.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 – deel 83 – voortgang onderhandelingen 26.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 82 – tussenstand onderhandelingsronde 24.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 en de Begroting 2022 – deel 81 – tussenstand onderhandelingen 22.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 en de Begroting 2022 – deel 80 – tussenstand onderhandelingen 21.09.2021

Zie ook: De spanningen nemen toe op weg naar de formatie van de nieuwe coalitie van Kabinet Rutte 4 en de Begroting 2022 – deel 79 – tussenstand onderhandelingen 20.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 78 – dag 2 tussenstand onderhandelingsronde 19.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 77 – dag 1 tussenstand onderhandelingsronde 18.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 76 – tussenstand onderhandelingen 16.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 75 – onderhandelingsronde 15.09.2021

Zie ookOp weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 74 – tussenstand onderhandelingsronde 13.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 73 – bezinning onderhandelingen 12.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 72 – bezinning onderhandelingen 11.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 71 – bezinning onderhandelingen 10.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 70 – onderhandelingen 09.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 69 – 2e kamer onderhandelingen 08.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 68 – 2e kamer debat onderhandelingen 07.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 67 – bezinning onderhandelingen 06.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 66 – bezinning onderhandelingen 05.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderhandelingen 04.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 64 – tussenstand onderhandelingen 03.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 63 – verslag tussenstand onderhandelingen 02.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 62 – tussenstand onderhandelingsronde 01.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsronde 31.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 60 – onderhandelingsronde 30.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 59 – tussenstand onderhandelingsronde 29.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 58 – tussenstand onderhandelingsronde 28.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 57 – tussenstand onderhandelingsronde 27.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 56 – tussenstand onderhandelingsronde 26.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 55 – onderhandelingsronde 25.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 54 – onderhandelingsronde 24.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 53 – onderhandelingsronde 23.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 52 – tussenstand onderhandelingsronde 22.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 51 – onderhandelingsronde op 20.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 50 – tussenstand onderhandelingsronde 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 49 – onderhandelingsronde verder op 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 48 – onderhandelingsronde verder op 18.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 47 – onderhandelingsronde verder op 17.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 46 – onderhandelingsronde verder op 16.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 45 – tussenstand onderhandelingsronde 10.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 44 – tussenstand onderhandelingsronde 15.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 43 – tussenstand onderhandelingsronde 09.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 42 – tussenstand onderhandelingsronde vanaf 29.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 41 – 2e kamer debat 23.06.2021 eindverslag verkenningsronde

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 40 – eindverslag verkenningsronde 22.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 39 – verkenningsronde 21.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 38 – tussenstand verkenningsronde 20.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 37 – verkenningsronde 18.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 36 – tussenstand verkenningsronde 17.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 35 – tussenstand verkenningsronde 16.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 34 – verkenningsronde 15.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 33 – verkenningsronde 14.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 32 – verkenningsronde 11.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 31 – verkenningsronde 10.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 30 – verkenningsronde 09.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 29 – verkenningsronde 08.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 28 – verkenningsronde 07.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 27 – verkenningsronde 04.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 26 – verkenningsronde 03.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 25 – verkenningsronde 02.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 24 – verkenningsronde 01.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 23 – verkenningsronde 31.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 22 – tussenstand verkenningsronde 28.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 21 – verkenningsronde 27.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 20 – verkenningsronde 26.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 19 – de verkenningsronde gaat een nieuwe fase in !!!

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 18 – tussenstand verkenningsronde 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 17 – verkenningsronde Jongeren en Kunst/Cultuursector 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 16 – verkenningsronde grote partijen 18.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 15 – verkenningsronde kleine partijen 17.05.2021

Zie ookOp weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 14 – start verkenningsronde met Informateur Mariëtte Hamer vanaf 17.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 13 – Debat 12.05.2021 en benoeming nieuwe Informateur Mariëtte Hamer

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 12 – vanaf 10.05.2021 weer op weg

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 11 – op weg naar de inhoudelijke formatie

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 10 – verkenningsronde vertraagd

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 9 – verkenningsronde vanaf 25.04.2021 weer verder

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 8 – verkenningsronde 20.04.2021 en 21.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 7 – volgende verkenningsronde vanaf 19.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 6 – volgende verkenningsronde vanaf 13.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 5 – nieuwe start verkenningsronde vanaf 08.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 4 – voortgangsoverleg 06.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 3 – Debat 31.03.2021– 01.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 2

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 1

Zie ook: Aftrap Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021 – op weg naar de uitslag

oktober 1, 2021 - Posted by | Uncategorized

9 reacties

 1. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 88 – bezinning onderhandelingen 01.10.2021 – « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 1, 2021

 2. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 89 – bezinning onderhandelingen 02.10.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 3, 2021

 3. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 90 – lek vanuit de formatiestukken « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 4, 2021

 4. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 91 – 2e ronde – Johan Remkes en Wouter Koolmees als nieuwe informateurs om Rutte IV te vormen « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 5, 2021

 5. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 91 – debat 05.10.2021 2e ronde Johan Remkes en Wouter Koolmees als nieuwe informateurs om Rutte IV te vormen « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 6, 2021

 6. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar het Regeerakkoord van Kabinet Rutte 4 – deel 1 – aftrap onderhandelingen 06.10.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 6, 2021

 7. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 93 – onderhandelingsronde 07.10.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 7, 2021

 8. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 94 – bezinning onderhandelingen 09.10.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 9, 2021

 9. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 87 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 95 – onderhandelingsronde 11.10.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 12, 2021


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: