Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderhandelingen 04.09.2021

Alle hoop is gevestigd op puinruimer Remkes

Zes maanden geklungel in de Stadhouderskamer, het zweethokje op het Binnenhof waar de formatie gestalte moet krijgen, en nu mag Johan Remkes het gaan proberen. Succes is niet verzekerd, want bij de zes partijen die in staat moeten worden geacht om een regering te vormen is weinig te merken van spijt of schaamte voor het ondermaats presteren tot nu toe. Niemand mag zijn handen in onschuld wassen: allemaal zijn ze verantwoordelijk voor het uitblijven van een volwaardig kabinet dat aan de slag moet.

Het lijkt wel of er twee formaties gelijktijdig bezig waren. VVD en CDA wilden een voortzetting van Rutte-3 met D66 en ChristenUnie. Liever geen andere partijen en als het niet anders kon, dan PvdA of GroenLinks. In diezelfde kamer formeerde D66 aan een andere tafel een progressief kabinet met PvdA en GroenLinks en de VVD, die als grootste partij niet kon worden gepasseerd.

Geen ChristenUnie en liever ook geen CDA, tenzij daar getalsmatig niet aan te ontkomen viel. Tussen de tafels door liep Mariette Hamer hoofdschuddend en met de handen in het haar rond: dit wordt niks. Inderdaad.

“Je zou denken dat de onderhandelaars zich met het schaamrood op de kaken in een hoekje zouden verstoppen. Daar zou alle reden voor zijn.”

Je zou denken dat de onderhandelaars zich met het schaamrood op de kaken in een hoekje zouden verstoppen. Daar zou alle reden voor zijn. De zes hebben allemaal de deur naar een kabinet dichtgegooid, zonder te onderhandelen. Inhoudelijk hadden de partijen best ver kunnen komen, zo groot zijn de verschillen niet, maar het ging niet om de inhoud maar om de poppetjes.

De VVD had geen trek in die altijd lastige PvdA’ers, die ondanks de schamele negen zetels altijd overvragen, rupsjes-nooit-genoeg. En hoe betrouwbaar is Jesse Klaver eigenlijk, die vier jaar geleden tot twee keer toe de deur dichtsmeet? Nu zijn partij ongeveer is gehalveerd, wil hij opeens wel.

D66 wil geen oude coalitie, dat doet geen recht aan de nieuwe wind die door Den Haag moet gaan waaien waarvoor de kiezers, althans die van D66, gekozen hebben. Daar is geen plaats voor de ChristenUnie die alle euthanasieplannen van de sociaalliberale partij vier jaar lang in de ijskast heeft gezet. En omgekeerd voelt Gert-Jan Segers zich niet gewenst en niet nodig voor een meerderheid.

PvdA en GroenLinks dragen schuld, omdat ze elkaar halsstarrig vasthielden terwijl ze wisten dat VVD en CDA dat nooit zouden pikken. Het is überhaupt vreemd dat de twee partijen, die onlangs nog het vertrouwen in Mark Rutte opzegden, daarna wél met hem wilden regeren. Dat kan ook Sigrid Kaag zich aantrekken na haar ‘hier scheiden onze wegen’-opmerking. De relatie tussen VVD en D66 is er niet beter op geworden.

“Op sociale media zijn mensen boos over het gedrag van partijen die er in een formatie toe doen. Maar dat zie je niet terug in de peilingen.”

Op sociale media zijn mensen boos over het onverantwoord gedrag van partijen die er in een formatie toe doen. Maar dat zie je niet terug in de peilingen. De VVD schiet omhoog naar 36 tot 39 zetels, D66 daalt licht, PvdA en GroenLinks blijven stabiel of winnen wat en het CDA krijgt een optater maar dat heeft niets te maken met de formatie maar alles met Omtzigtgate en gebrekkig leiderschap. Geen reden voor welke partij dan ook om zich druk te maken over negatieve effecten van de tot nu toe mislukte formatie. Die zijn er niet.

Wie ten onrechte volledig buiten schot blijft, is de SP. De socialisten hebben zich al in een vroeg stadium afgemeld voor de formatie. Lilian Marijnissen wil onder geen beding in een kabinet onder leiding van Rutte, terwijl haar partij elders in het land prima met de VVD kan besturen.

Het is haar goed recht om niet mee te doen. En ze mag ook andere partijen aanspreken op het trage verloop van de formatie. Maar het is een beetje raar als je smalend spreekt over het ‘gekissebis van wie met wie’ terwijl je zelf als eerste, niet vanwege de inhoud maar om het poppetje Rutte, de pijp aan Maarten geeft.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 2e%2Bkamer%2B2021%2Bformatie%2B%25282%2529.jpg

“Het zou voor alle partijen een zegen zijn als Johan Remkes het landsbestuur weer op de rails krijgt.”

Terug naar de partijen die nog wel meedoen, met aan kop de VVD die als grootste partij na maandenlang gedraal eindelijk zijn verantwoordelijkheid lijkt te nemen door partijgenoot Johan Remkes voor te dragen als informateur.

Die heeft ervaring als het gaat om het oplossen van bestuurlijke crisissen. In Den Haag waste hij als burgemeester de oren van onwillige gemeenteraadsfracties. In Limburg loste hij de impasse in Gedeputeerde Staten op door persoonlijk mensen te benaderen als nieuwe gedeputeerden. Kortom, het zou voor alle partijen een zegen zijn als hij het landsbestuur ook weer op de rails krijgt.

Deze negen bewindspersonen verlieten (demissionair) kabinet-Rutte III al

Deze negen bewindspersonen verlieten (demissionair) kabinet-Rutte III al

Tamara van Ark is vrijdag de negende bewindspersoon uit het (demissionaire) kabinet-Rutte III die opstapt. De uittocht werd 3,5 jaar geleden in gang gezet door Halbe Zijlstra, na zijn leugen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Dit zijn in chronologische volgorde alle bewindspersonen die het huidige kabinet verlieten en degenen die voor hen in de plaats kwamen.

Halbe Zijlstra (VVD)

 • Stapt op 13 februari 2018 op als minister van Buitenlandse Zaken.
 • Reden: Zijn positie blijkt niet langer houdbaar nadat hij heeft moeten toegeven te hebben gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006.
 • Opvolger: Stef Blok (VVD).

Zijlstra: 'Geen andere optie'

Zie ook: Minister Zijlstra (VVD) stapt op na leugen, oppositie valt over rol Rutte

Mark Harbers (VVD)

 • Stapt op 21 mei 2019 op als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.
 • Reden: De bewindsman die verantwoordelijk is voor asielzaken vertrekt nadat bekend is geworden dat zijn ministerie cijfers over criminaliteit onder asielzoekers bewust onvolledig heeft weergegeven in een rapportage.
 • Opvolger: Ankie Broekers-Knol (VVD).

Politiek

Zie ook: Staatssecretaris Harbers treedt af om criminaliteitscijfers asielzoekers

Menno Snel (D66)

 • Stapt op 18 december 2019 op als staatssecretaris van Financiën.
 • Reden: De fouten die door de Belastingdienst zijn gemaakt in de kinderopvangtoeslagaffaire zijn de bewindspersoon fataal geworden.
 • Opvolgers: Alexandra van Huffelen (D66) en Hans Vijlbrief (D66).

Politiek

Zie ook: Staatssecretaris Snel stapt op vanwege kinderopvangtoeslagaffaire

Bruno Bruins (VVD)

 • Stapt op 19 maart 2020 op als minister voor Medische Zorg.
 • Reden: Oververmoeidheid. Dat uitte zich een dag eerder in een flauwte van Bruins tijdens een debat over het coronavirus.
 • Opvolgers: Martin van Rijn (PvdA) wordt aangesteld als tijdelijke vervanger. Later neemt Tamara van Ark (VVD) het definitief over van Bruins. Bas van ’t Wout (VVD) volgt op zijn beurt Van Ark op als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Coronavirus

Zie ook: Minister Bruins treedt af, De Jonge neemt coronadossier over

Het kabinet-Rutte III werd op 26 oktober 2017 beëdigd. Sinds 15 januari 2021 is het kabinet demissionair, vanwege de val als gevolg van de kindertoeslagenaffaire.

Het kabinet-Rutte III werd op 26 oktober 2017 beëdigd. Sinds 15 januari 2021 is het kabinet demissionair, vanwege de val als gevolg van de kindertoeslagenaffaire. Foto: ANP

Eric Wiebes (VVD)

 • Stapt op 15 januari 2021 op als minister van Economische Zaken.
 • Reden: De toeslagenaffaire, die in het kabinet-Rutte II mede onder de verantwoordelijkheid viel van Wiebes, toen staatssecretaris van Financiën.
 • Opvolgers: Infrastructuurminister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) neemt de taken van Wiebes tijdelijk over. Daarna wordt Van ’t Wout benoemd als opvolger van Wiebes. Als Van ’t Wout maanden later zelf opstapt, wordt Blok de nieuwe minister van Economische Zaken. Laatstgenoemde wordt op zijn beurt als minister van Buitenlandse Zaken opgevolgd door Sigrid Kaag (D66). Tom de Bruijn (D66) neemt Kaags ministerpost op Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over. Dennis Wiersma (VVD) wordt de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Politiek

Zie ook: Wiebes keert na ‘persoonlijk besluit’ niet terug in demissionair kabinet

Bas van ’t Wout (VVD)

 • Stapt op 9 juli 2021 definitief op als minister van Economische Zaken en Klimaat.
 • Reden: Een burn-out die Van ’t Wout dan al sinds eind mei thuishoudt.
 • Opvolgers: Blok neemt de taken van Van ’t Wout deels over. Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) wordt benoemd als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, belast met de portefeuille klimaat en energie.

Politiek

Zie ook: Minister Van ’t Wout (Economische Zaken) stopt drie maanden om burn-out

Stientje van Veldhoven (D66)

 • Stapt op 19 juli 2021 op als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.
 • Reden: Een nieuwe baan. Sinds 1 september is Van Veldhoven de nieuwe directeur Europa voor het World Resources Institute.
 • Opvolgers: Van Nieuwenhuizen neemt de taken van Van Veldhoven tijdelijk over. Kort daarna wordt Steven van Weyenberg (D66) benoemd als opvolger van Van Veldhoven.

Politiek

Zie ook: Van Veldhoven verlaat kabinet, Kaag stopt als minister van Buitenlandse Handel

Cora van Nieuwenhuizen (VVD)

 • Stapt op 31 augustus 2021 op als minister van Infrastructuur en Waterstaat.
 • Reden: Een nieuwe baan. Van Nieuwenhuizen gaat per 1 oktober aan de slag bij Vereniging Energie-Nederland.
 • Opvolgers: Barbara Visser (VVD), die tot dan toe staatssecretaris van Defensie was. Defensieminister Ank Bijleveld (CDA) neemt op haar beurt de taken van Visser over.
Politiek

Zie ook: Van Nieuwenhuizen stapt op als minister van Infrastructuur om nieuwe baan

Tamara van Ark (VVD)

 • Stapt op 3 september 2021 op als minister voor Medische Zorg.
 • Reden: Aanhoudende nekklachten.
 • Opvolgers: Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis (beiden Volksgezondheid, Welzijn en Sport) nemen haar taken over.

Binnenland

Zie ook: Zorgminister Van Ark stapt per direct op vanwege gezondheidsredenen

Lees: Van Ark: de tiende vertrekker in Rutte III Elsevier 03.09.2021

Gemeente Meierijstad

Reacties op Haags-dwarsliggen: ‘Onze problemen groeien en overstijgen alle partijpolitiek’

‘Misschien moeten we blij zijn als Oranje saai maar degelijk voetbalt’, en ‘de kiezer is zelf ook debet aan lange kabinetsformatie’: dit zijn de onderwerpen die lezers bezighouden naar aanleiding van het nieuws.

Na zoveel maanden is het woord weer aan de kiezer
Wie op het Binnenhof heeft voldoende lef?’ (AD 3-9). Misschien is mijn reactie utopisch, maar persoonlijk vind ik dat je partijen als PVV, Forum en misschien ook JA21 niet kunt uitsluiten van een formatie. In mijn optiek is dat ondemocratisch. In mijn ogen moet een partij die wint aan de onderhandelingstafel aanschuiven. Ik vind het abnormaal dat een partij als het CDA, dat vier zetels heeft verloren, wel meedoet en een partij als FvD, dat veel zetels won, wordt uitgesloten. Verder vind ik het logisch dat na zoveel maanden van formeringspogingen er nieuwe verkiezingen komen.

R. Fokkens

Kiezer treft ook blaam door op te kleine partijen te stemmen
Veel lezers ergeren zich aan het langdurige formatieproces en natuurlijk krijgen de politici er weer de schuld van. Maar de belangrijkste oorzaak van het gedoe zijn de kiezers die gestemd hebben op kleine partijen.

Er zijn in de Tweede Kamer nu tien partijen met vijf zetels of minder, met bij elkaar dertig zetels. Die staan langs de zijlijn te roepen dat het anders moet. Als deze zetels bij de grotere partijen waren terechtgekomen, was het gemakkelijker geweest om een coalitie te vormen met een meerderheid in de kamer. Dus zo snel mogelijk een kiesdrempel invoeren.

Ton van Kampen, Houten.

Waarom is deelname van het CDA dan zo vanzelfsprekend?
Volgens briefschrijver Ineke van den Berg is het on-Nederlands dat een verliezende partij in een kabinet plaatsneemt. Daarbij gaf zij aan dat ze dit duidelijk zat is. Ik heb het idee dat zij de verkiezingsuitslag niet goed, of op zijn minst selectief heeft geïnterpreteerd. Hoe verklaart zij anders dat ze haar pijlen wel richt op GroenLinks en de PvdA, maar niet op het CDA? Het CDA heeft vier zetels verloren.

Wat is dat toch met vooral rechtse types en journalisten dat men het CDA blijkbaar als vanzelfsprekende deelnemer ziet in een nieuw kabinet? De partij heeft verloren, had een dubieuze lijsttrekkersverkiezing, heeft op een slinkse wijze Pieter Omtzigt kaltgestellt en is allesbehalve stabiel. Wat mij betreft heeft deze partij dus niets te zoeken in een nieuw kabinet. Duidelijk zat.

Guido de Graaf, Amersfoort.

Het is ons bestel dat tekortschiet
Het ontbreekt partijen niet aan moed om een nieuwe regering te vormen maar aan inzicht. Het inzicht dat de grote problemen van onze tijd het partijpolitieke verre overstijgen. Dit impliceert dat voor een adequate aanpak van die problemen allereerst het besef moet rijpen dat daarvoor ons bestel fundamenteel tekortschiet.

Zolang onze Haagse vroede vaderen hieraan voorbijgaan, blijven de problemen gestaag groeien, met alle moedeloos makende consequenties van dien. Paradoxaal genoeg zijn deze geen partij of politicus aan te rekenen, omdat ze zitten ingebakken in het gangbare partijpolitieke en financieel-economische gedachtegoed, dat niet ter discussie staat.

Wouter ter Heide, Zwolle.

Misschien moeten we blij zijn met saai voetbal van Oranje
Nog een lange weg’ (AD 2-9). Heeft u dat nou ook? Met dat Nederlands elftal. Dat je er elke keer weer voor gaat zitten en verwacht dat het swingt. We hebben een aantal spelers met brille. Die kunnen elke verdediging stuk spelen. Maar het wordt steeds weer: tikkie-breed-tikkie-terug. Degelijk is het wel zou je dan zeggen. Toch vallen er voortdurend enorme gaten in de verdediging. Geen enkele keeper is in staat dat lek steeds te dichten.

Er is iets structureel mis met ons elftal. Louis van Gaal is bij uitstek de man die de oplossing kan vinden. Hij zegt dat we eigenlijk niet zo goed zijn. Het team is de oplossing. Ik vrees dat de boel dichtgetimmerd gaat worden en dat we blij moeten zijn met saai spel en een mooie kwartfinaleplaats op het WK van 2022. Of staat er toch ineens een speler op als Haaland of Mbappe? Dan worden we nog wereldkampioen. Zou ook wel een keer tijd worden.

Jeroen van Baaren, Haarlem.

Meer: kabinetsformatie 2021

Lees: Eindverslag informateur Hamer 02.09.2021

Meer: Formatie  RTL

Meer: Formatie 2021 NU

Meer: Dossier Onder Politici | AD.nl

Meer: Op weg naar een nieuw kabinet | NOS

Zie ook: Grote onrust op Links op weg naar Rutte 4 !!

zie verder: Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021

Lees: Nieuw kabinet lijkt verder weg dan ooit, hoe nu verder? NU 01.09.2021

Lees: Wat wil jij weten over de formatie? NU 01.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 64 – tussenstand onderhandelingen 03.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 63 – verslag tussenstand onderhandelingen 02.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 62 – tussenstand onderhandelingsronde 01.09.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsronde 31.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 60 – onderhandelingsronde 30.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 59 – tussenstand onderhandelingsronde 29.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 58 – tussenstand onderhandelingsronde 28.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 57 – tussenstand onderhandelingsronde 27.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 56 – tussenstand onderhandelingsronde 26.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 55 – onderhandelingsronde 25.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 54 – onderhandelingsronde 24.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 53 – onderhandelingsronde 23.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 52 – tussenstand onderhandelingsronde 22.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 51 – onderhandelingsronde op 20.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 50 – tussenstand onderhandelingsronde 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 49 – onderhandelingsronde verder op 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 48 – onderhandelingsronde verder op 18.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 47 – onderhandelingsronde verder op 17.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 46 – onderhandelingsronde verder op 16.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 45 – tussenstand onderhandelingsronde 10.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 44 – tussenstand onderhandelingsronde 15.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 43 – tussenstand onderhandelingsronde 09.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 42 – tussenstand onderhandelingsronde vanaf 29.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 41 – 2e kamer debat 23.06.2021 eindverslag verkenningsronde

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 40 – eindverslag verkenningsronde 22.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 39 – verkenningsronde 21.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 38 – tussenstand verkenningsronde 20.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 37 – verkenningsronde 18.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 36 – tussenstand verkenningsronde 17.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 35 – tussenstand verkenningsronde 16.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 34 – verkenningsronde 15.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 33 – verkenningsronde 14.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 32 – verkenningsronde 11.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 31 – verkenningsronde 10.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 30 – verkenningsronde 09.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 29 – verkenningsronde 08.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 28 – verkenningsronde 07.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 27 – verkenningsronde 04.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 26 – verkenningsronde 03.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 25 – verkenningsronde 02.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 24 – verkenningsronde 01.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 23 – verkenningsronde 31.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 22 – tussenstand verkenningsronde 28.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 21 – verkenningsronde 27.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 20 – verkenningsronde 26.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 19 – de verkenningsronde gaat een nieuwe fase in !!!

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 18 – tussenstand verkenningsronde 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 17 – verkenningsronde Jongeren en Kunst/Cultuursector 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 16 – verkenningsronde grote partijen 18.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 15 – verkenningsronde kleine partijen 17.05.2021

Zie ookOp weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 14 – start verkenningsronde met Informateur Mariëtte Hamer vanaf 17.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 13 – Debat 12.05.2021 en benoeming nieuwe Informateur Mariëtte Hamer

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 12 – vanaf 10.05.2021 weer op weg

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 11 – op weg naar de inhoudelijke formatie

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 10 – verkenningsronde vertraagd

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 9 – verkenningsronde vanaf 25.04.2021 weer verder

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 8 – verkenningsronde 20.04.2021 en 21.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 7 – volgende verkenningsronde vanaf 19.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 6 – volgende verkenningsronde vanaf 13.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 5 – nieuwe start verkenningsronde vanaf 08.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 4 – voortgangsoverleg 06.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 3 – Debat 31.03.2021– 01.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 2

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 1

Zie ook: Aftrap Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021 – op weg naar de uitslag

Lees: Alle hoop is gevestigd op puinruimer Remkes RTL 04.09.2021

Lees: Deze negen bewindspersonen verlieten (demissionair) kabinet-Rutte III al NU 04.09.2021

Lees: Zorgminister Van Ark stapt per direct op vanwege gezondheidsredenen NU 03.09.2021

Lees: Reacties op Haags-dwarsliggen: ‘Onze problemen groeien en overstijgen alle partijpolitiek’ AD 04.09.2021

september 5, 2021 - Posted by | Uncategorized

11 reacties

 1. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 66 – bezinning onderhandelingen 05.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 5, 2021

 2. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 67 – bezinning onderhandelingen 06.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 7, 2021

 3. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 68 – 2e kamer debat onderhandelingen 07.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 7, 2021

 4. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 69 – 2e kamer onderhandelingen 08.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2021

 5. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 70 – onderhandelingen 09.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2021

 6. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 71 – bezinning onderhandelingen 10.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 10, 2021

 7. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 72 – bezinning onderhandelingen 11.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 11, 2021

 8. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 73 – bezinning onderhandelingen 12.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 12, 2021

 9. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 73 – tussenstand onderhandelingsronde 13.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 13, 2021

 10. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 75 – onderhandelingsronde 15.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 15, 2021

 11. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderha… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 76 – tussenstand onderhandelingen 16.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 17, 2021


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: