Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsronde 31.08.2021

Op weg naar het Minderheidskabinet !!!???

Er zijn vandaag twee opties weggestreept in de formatie: een vijfpartijenkabinet met PvdA en GroenLinks en een voortzetting van de huidige coalitie met de ChristenUnie.

Een kabinet over links is geblokkeerd door VVD en CDA. Die twee willen niet met GroenLinks en PvdA praten over een mogelijk regeerakkoord. Dat zeiden PvdA-leider Ploumen en GroenLinks-leider Klaver na een gesprek met Rutte (VVD), Hoekstra (CDA) en informateur Mariëtte Hamer.

Klaver noemde het “on-Nederlands” dat de andere twee partijen niet inhoudelijk willen onderhandelen. “Maar misschien is het wel een compliment. Dat ze de kracht van onze samenwerking zien en denken: dat willen we niet.” Ploumen vindt het “spijtig” dat er geen onderhandelingen komen. “Omdat Nederland wacht op oplossingen en die raken een beetje uit zicht.”

Instabiel

VVD en CDA hadden al bij herhaling laten weten niets te voelen voor een coalitie met twee linkse partijen. Ook het voornemen van PvdA en GroenLinks om één blok te vormen heeft daar dus geen verandering in gebracht. VVD-leider Rutte en CDA-leider Hoekstra blijven bang dat twee linkse partijen de coalitie instabiel zullen maken.

Rutte zei in een reactie dat de samenwerking op links goed nieuws is voor de partijen zelf. “Maar voor ons heeft het niks veranderd. Ze zijn niet allebei nodig voor een meerderheid.” Rutte voegde daaraan toe dat zijn partij best bereid is om met een van de twee partijen te onderhandelen. “Maar dat willen ze niet.”

Wegen onbegaanbaar

Ook de voortzetting van de huidige coalitie is geen optie. D66-leider Kaag en ChristenUnie-voorman Segers zeiden dat na hun gesprek met Hamer. Kaag sprak van een “impasse” in de formatie en Segers noemde “alle wegen naar een meerderheidscoalitie onbegaanbaar”.

De VVD wilde het liefst een voortzetting van de coalitie met de ChristenUnie, maar Kaag houdt dat tegen, omdat D66 een “zo progressief mogelijk kabinet” wil. Onder meer op medisch-ethisch gebied zijn er flinke verschillen tussen de twee partijen. Segers voelt zich niet welkom vanwege de opstelling van Kaag.

De D66-leider legt nu de bal bij Rutte. “Het is nu aan de VVD om een weg vooruit te vinden als de grootste partij. De vraag is: hoe komen we hier uit?” Het wegstrepen van de ‘linkse optie’ door Rutte en Hoekstra noemde Kaag moeilijk uit te leggen. “Het is heel moeilijk voor ons om de uitsluiting van GroenLinks en de PvdA zomaar te zien als een logische stap.”

Minderheidskabinet

In de middag was nog een sessie met de partijen die elkaar niet uitsluiten: VVD, D66 en CDA. Die zouden ook een Minderheidskabinet kunnen vormen, zoals de laatste tijd regelmatig wordt geopperd. Na afloop deden de partijleiders geen uitspraak over het vervolg van de formatie. “Het is aan de informateur om alles te wegen”, zei Kaag.Inmiddels is de formatie al 5,5 maand bezig en is er nog weinig zicht op een nieuw kabinet. De twee winnaars van de verkiezingen, VVD en D66, willen allebei een andere richting op.

Hoogstwaarschijnlijk wordt het onderzoeken van een minderheidskabinet de volgende stap in de al maandenlange durende kabinetsformatie. Na het ‘nee’ van VVD en CDA vandaag tegen gesprekken met het linkse blok van GroenLinks en PvdA is dat nog een van de weinige serieuze opties, zegt ook politiek verslaggever Ron Fresen. “Maar ook dat zal niet eenvoudig worden.”

Informateur Mariëtte Hamer (PvdA) is er niet geslaagd te voldoen aan de opdracht van de Tweede Kamer om een kabinet in de steigers te zetten dat de steun heeft van een meerderheid. Voortzetting van de huidige coalitie is ook niet meer mogelijk nu D66-leider Kaag samenwerking met de ChristenUnie heeft uitgesloten.

Niet alleen beeldvorming

Links wilde graag regeren, maar staat nu toch aan de zijlijn. Fresen: “Zelf zeggen PvdA en GroenLinks dat het is mislukt, omdat VVD en CDA bang waren voor de beeldvorming, de angst om als te links te worden gezien. Dat speelt zeker een rol, maar inhoudelijk waren er toch ook wel verschillen, ook al is daar nauwelijks over gepraat.”

“De VVD wil echt andere dingen met de inkomensverschillen dan de PvdA. Op het gebied van het klimaat denken ze echt anders dan GroenLinks”, zegt Fresen. “Tegelijkertijd weet Rutte dat ook een nieuw kabinet veel moet doen aan klimaat, zorg en onderwijs. Daar wil hij liever geen links stempel op.”

Met of zonder het CDA?

Nu een minderheidscoalitie in beeld komt, is de vraag welke partijen daar dan aan deel zouden moeten nemen. In ieder geval VVD en D66, de winnaars van de verkiezingen. De VVD wil per se het CDA erbij, vanwege de stabiliteit. “Maar D66 wil dat liever niet, want dan zou de coalitie te rechts, te conservatief worden.”

Een begrijpelijke angst van Kaag, vindt Fresen, al heeft juist het CDA zich op bepaalde onderwerpen de afgelopen jaren progressief getoond. “Op migratie heeft het CDA het verschil gemaakt bij het mogelijk maken van het kinderpardon en ook nu maakt de partij zich hard voor de Afghaanse vluchtelingen.”

Stikstofcrisis

Een coalitie van VVD en D66 steunt op 58 zetels, met het CDA erbij worden dat er maximaal 73. Als Pieter Omtzigt zijn Kamerzetel weer inneemt als eenmansfractie, zakt dat aantal naar 72. Hoe dan ook zal het kabinet bij elk voorstel steun moeten zoeken bij oppositiepartijen.

Fresen verwacht dat het nog wel even kan duren voordat een nieuwe ministersploeg op het bordes van het paleis staat. “Ondertussen loopt het huidige kabinet op zijn laatste benen en kan niet aanpakken wat wel nodig is. Zo is de stikstofcrisis nog niet opgelost omdat er grote politieke meningsverschillen over waren. Dat kan grote gevolgen hebben als er straks weer geen bouwvergunningen kunnen worden afgegeven. De gevolgen van deze trage kabinetsformatie worden steeds meer zichtbaar.”

Milieuorganisaties boos om uitsluiten vijfpartijencoalitie

Milieuorganisaties zijn niet te spreken over het nieuws dat VVD en CDA een vijfpartijencoalitie met PvdA en GroenLinks niet zien zitten. De klimaatcrisis vraagt om actie, aldus Milieudefensie.

Directeur Donald Pols van de actiegroep: “De klimaatcrisis wacht niet op weer een mislukte formatie.” Ook Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland, hekelt de traagheid van het formatieproces: “Het is bijna zes maanden sinds de Tweede Kamerverkiezingen en er is nog steeds niets wat maar een beetje lijkt op een nieuw kabinet. Ondertussen stort het ene na het andere slechte klimaatnieuwsbericht zich over ons uit. De wereld staat in de fik en wij hebben niet eens een regering.”

VVD-leider Mark Rutte en zijn CDA-collega Wopke Hoekstra zeiden dinsdag graag bereid te zijn met PvdA óf GroenLinks te onderhandelen over de formatie. Maar die twee partijen willen niet zonder elkaar meeregeren. Volgens Pols van Milieudefensie is het juist “nodig dat links en rechts sámen in ieder geval op het gebied van klimaat snel een concreet plan uitwerken en actie gaan ondernemen.”

Zorgorganisatie vindt dat formatie te lang duurt

De beroepsorganisatie voor mensen die in de zorg werken NU’91 vindt dat de formatie van het nieuwe kabinet al te lang duurt. Ondertussen verschuilt het demissionaire kabinet zich volgens NU’91 achter de formatie.

“Het is triest dat het zo lang op zich laat wachten”, zegt een woordvoerder van de organisatie. “Verpleegkundigen en verzorgenden moeten beter worden gewaardeerd. Zij krijgen nu te weinig salaris en daar wordt nu niets aan gedaan. Ze verwijzen telkens naar een nieuw kabinet.”

NU’91 wil dat het kabinet verantwoordelijkheid neemt en iets gaat doen. “Een aantal zaken moet aangepakt worden en zo schiet het niet op. We kunnen niet wachten tot het ei is gelegd in Den Haag.”

Dinsdag werd bekend dat VVD en CDA niet willen regeren met PvdA én GroenLinks, waardoor een oplossing in de formatie op dit moment nog niet in zicht lijkt. De twee linkse partijen willen alleen samen deelnemen aan een coalitie. De verkiezingen waren ruim vijf maanden geleden.

Meer: kabinetsformatie 2021

Meer: Formatie 2021 NU

Meer: Dossier Onder Politici | AD.nl

Meer: Op weg naar een nieuw kabinet | NOS

Zie ook: Grote onrust op Links op weg naar Rutte 4 !!

zie verder: Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 60 – onderhandelingsronde 30.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 59 – tussenstand onderhandelingsronde 29.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 58 – tussenstand onderhandelingsronde 28.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 57 – tussenstand onderhandelingsronde 27.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 56 – tussenstand onderhandelingsronde 26.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 55 – onderhandelingsronde 25.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 54 – onderhandelingsronde 24.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 53 – onderhandelingsronde 23.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 52 – tussenstand onderhandelingsronde 22.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 51 – onderhandelingsronde op 20.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 50 – tussenstand onderhandelingsronde 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 49 – onderhandelingsronde verder op 19.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 48 – onderhandelingsronde verder op 18.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 47 – onderhandelingsronde verder op 17.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 46 – onderhandelingsronde verder op 16.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 45 – tussenstand onderhandelingsronde 10.08.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 44 – tussenstand onderhandelingsronde 15.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 43 – tussenstand onderhandelingsronde 09.07.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 42 – tussenstand onderhandelingsronde vanaf 29.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 41 – 2e kamer debat 23.06.2021 eindverslag verkenningsronde

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 40 – eindverslag verkenningsronde 22.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 39 – verkenningsronde 21.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 38 – tussenstand verkenningsronde 20.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 37 – verkenningsronde 18.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 36 – tussenstand verkenningsronde 17.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 35 – tussenstand verkenningsronde 16.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 34 – verkenningsronde 15.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 33 – verkenningsronde 14.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 32 – verkenningsronde 11.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 31 – verkenningsronde 10.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 30 – verkenningsronde 09.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 29 – verkenningsronde 08.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 28 – verkenningsronde 07.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 27 – verkenningsronde 04.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 26 – verkenningsronde 03.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 25 – verkenningsronde 02.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 24 – verkenningsronde 01.06.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 23 – verkenningsronde 31.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 22 – tussenstand verkenningsronde 28.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 21 – verkenningsronde 27.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 20 – verkenningsronde 26.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 19 – de verkenningsronde gaat een nieuwe fase in !!!

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 18 – tussenstand verkenningsronde 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 17 – verkenningsronde Jongeren en Kunst/Cultuursector 20.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 16 – verkenningsronde grote partijen 18.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 15 – verkenningsronde kleine partijen 17.05.2021

Zie ookOp weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 14 – start verkenningsronde met Informateur Mariëtte Hamer vanaf 17.05.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 13 – Debat 12.05.2021 en benoeming nieuwe Informateur Mariëtte Hamer

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 12 – vanaf 10.05.2021 weer op weg

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 11 – op weg naar de inhoudelijke formatie

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 10 – verkenningsronde vertraagd

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 9 – verkenningsronde vanaf 25.04.2021 weer verder

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 8 – verkenningsronde 20.04.2021 en 21.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 7 – volgende verkenningsronde vanaf 19.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 6 – volgende verkenningsronde vanaf 13.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 5 – nieuwe start verkenningsronde vanaf 08.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 4 – voortgangsoverleg 06.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 3 – Debat 31.03.2021– 01.04.2021

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 2

Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 1

Zie ook: Aftrap Verkiezingen 2e kamer op 17 maart 2021 – op weg naar de uitslag

Lees: Zorgorganisatie vindt dat formatie te lang duurt  MSN 31.08.2021

Lees: Milieuorganisaties boos om uitsluiten vijfpartijencoalitie MSN 31.08.2021

Lees: Coalitie met links blok van de baan, deze opties zijn er nog  Elsevier  31.08.2021

Lees: Verbitterd en verwonderd kijken hoofdrolspelers terug op klappen formatie: de ander heeft het gedaan  VK 31.08.2021

Lees: ‘Minderheidskabinet is nu een logische stap, maar ook niet eenvoudig’ NOS 31.08.2021

Lees: Minderheidskabinet als laatste optie: ‘Het is lastig om rechtse meerderheid te verzilveren’ AD 31.08.2021

Lees: ’Opvolger Hamer moet minderheidskabinet onderzoeken’ Telegraaf 31.08.2021

Lees: Informateur Hamer moet volgens Kaag en Hoekstra volgende stap zetten NU 31.08.2021

Lees: Minderheidskabinet? ‘Nieuw probleem doet zich alweer voor’ | Video Telegraaf 31.08.2021

Lees: Deur dicht voor ’Kaag-coalitie’ en voortzetting huidige kabinet met CU MSN 31.08.2021

Lees: Segers: minderheidskabinet lijkt nu de enige optie MSN 31.08.2021

Lees: Coalitie met links blok van de baan, deze opties zijn er nog  Elsevier 31.08.2021

Lees: Kaag: uitsluiting PvdA en GroenLinks heel moeilijk uit te leggen – Wel.nl 31.08.2021

Lees: Twee formatie-opties van tafel: over links en doorgaan met huidige coalitie NOS 31.08.2021

Lees: VVD en CDA willen niet formeren met linkse partijen (businessinsider.nl) 31.08.2021

Lees: Er komt geen kabinet met PvdA en GroenLinks MSN 31.08.2021

Lees: Er komt geen kabinet met PvdA en GroenLinks – Wel.nl 31.08.2021

Lees: VVD en CDA willen niet formeren met PvdA en GroenLinks MSN 31.08.2021

Lees: VVD en CDA willen niet formeren met linkse partijen (businessinsider.nl) 31.08.2021

Lees: VVD en CDA willen niet formeren met PvdA en GroenLinks RTL 31.08.2021

Lees: VVD en CDA willen niet formeren met linkse partijen – rol van Hamer als informateur lijkt uitgespeeld MSN 31.08.2021

Lees: Ploumen: VVD en CDA willen niet formeren met linkse partijen MSN 31.08.2021

Lees: Deur dicht voor ’Kaag-coalitie’ en voortzetting huidige kabinet met CU Telegraaf 31.08.2021

Lees: Bijltjesdag in formatie: Na optie met PvdA en GroenLinks valt ook route met ChristenUnie af  AD 31.08.2021

Lees: Rutte en Hoekstra: vijfpartijencoalitie ligt niet voor de hand MSN 312.08.2021

augustus 31, 2021 - Posted by | Uncategorized

13 reacties

 1. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 62 – tussenstand onderhandelingsronde 01.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 1, 2021

 2. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 63 – verslag tussenstand onderhandelingen 02.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 3, 2021

 3. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 64 – tussenstand onderhandelingen 03.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 3, 2021

 4. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 65 – bezinning onderhandelingen 04.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 5, 2021

 5. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 66 – bezinning onderhandelingen 05.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 5, 2021

 6. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 67 – bezinning onderhandelingen 06.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 6, 2021

 7. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 68 – 2e kamer debat onderhandelingen 07.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 7, 2021

 8. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 69 – 2e kamer onderhandelingen 08.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2021

 9. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 70 – onderhandelingen 09.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2021

 10. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 71 – bezinning onderhandelingen 10.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 10, 2021

 11. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 72 – bezinning onderhandelingen 11.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 11, 2021

 12. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 73 – bezinning onderhandelingen 12.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 12, 2021

 13. […] Zie ook: Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 61 – onderhandelingsro… […]

  Pingback door Op weg naar Kabinet Rutte 4 – de Formatie van de nieuwe coalitie – deel 73 – tussenstand onderhandelingsronde 13.09.2021 « Debat in de Digitale Hofstad | september 13, 2021


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: