Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels

PVV de grootste.

Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat de PVV deze week een zetelwinst zou boeken van 22 zetels. De VVD verliest 22 van de 41 zetels. De PvdA verliest virtueel nog meer, 28 van de 38 zetels. Samen hebben de coalitiepartijen VVD-PvdA  nog maar 29 zetels. Ze hebben nu een meerderheid in de Tweede Kamer van 79 zetels.

IMG_2344[1]

De PVV zou een recordaantal van 37 zetels (+22) halen als er nu verkiezingen zouden zijn, blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

En dus ook deze week zien we de PVV verder stijgen. Nu van 35 naar 37 zetels. Een niet eerder vertoonde score voor deze partij. De VVD zakt nu onder de 20 zetels (-1). Dat is voor het eerst sinds begin maart van dit jaar, bij de start van de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten. Daarna steeg de VVD toen Premier Rutte als enige bij het RTL-debat op 5 maart aangaf dat uitgereisde jihadisten beter in Syrië konden sneuvelen dan terugkeren. (Wilders was toen ziek). De andere zetel gaat weg bij Partij voor de Dieren.

Het is de tweede keer deze week dat de partij van Geert Wilders een record breekt. In de peiling van TNS NIPO stond de PVV donderdag op 38 zetels, groter dan de coalitiepartijen PvdA en VVD bij elkaar.

zie ook:  Peiling 2e kamer 04.10.2015 -11.10.2015 Maurice de Hond – PVV 33, 35 en 38 zetels

zie ook: Jarig Pegida krabbelt weer op door vluchtelingenstroom

Tevens is de actuele Thermometer beschikbaar.

In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder.

Wilders wil premier worden

Telegraaf 27.10.2015 Geert Wilders zou ,,niets liever” doen dan premier worden als zijn partij de PVV de grootste zou zijn. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, krijgt de PVV 36 zetels en is daarmee groter dan de regeringspartijen VVD en PvdA samen. Dat blijkt uit een peiling van televisieprogramma EenVandaag. Vorige maand stond de PVV in de peiling nog op 34 zetels.

,,Als de PVV de grootste wordt, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus Wilders tegen EenVandaag. Zijn achterban is daar groot voorstander van. Mensen die VVD, SP en CDA stemmen, reageren verdeeld. Kiezers van PvdA, D66 en GroenLinks zijn tegen deelname van de PVV, ook al wordt die partij de grootste. Alleen PVV-kiezers zien Wilders als geschikte premier.

De VVD zou in deze peiling twee zetels verliezen en uitkomen op 21 zetels. De PvdA blijft staan op elf zetels. Naast de PVV krijgen ook de ChristenUnie (van zes naar acht) en de Partij voor de Dieren (van drie naar vijf) er twee virtuele zetels bij.

Het onderzoek is uitgevoerd van 23 tot en met 26 oktober. 2509 mensen deden mee. Het zijn vooral zorgen over de vluchtelingenproblematiek die kiezers richting de PVV doen bewegen, aldus de onderzoekers.

In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder.

Gerelateerde artikelen;

27-10: PVV in peiling op 36 zetels

PVV in peiling op 36 zetels

Telegraaf 27.10.2015 Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, zou de PVV 36 zetels krijgen. De partij van Geert Wilders zou daarmee groter zijn dan de regeringspartijen VVD en PvdA samen, zo stelt onderzoeksbureau GfK, dat de peiling uitvoerde in opdracht van televisieprogramma EenVandaag. Vorige maand stond de PVV in de peiling van GfK nog op 34 zetels.

De VVD zou juist twee zetels verliezen en uitkomen op 21 zetels. De PvdA blijft staan op elf zetels. Naast de PVV krijgen ook de ChristenUnie (van zes naar acht) en de Partij voor de Dieren (van drie naar vijf) er twee virtuele zetels bij.

Het onderzoek is uitgevoerd van 23 tot en met 26 oktober. 2509 mensen deden mee. Het zijn vooral zorgen over de vluchtelingenproblematiek die kiezers richting de PVV doen bewegen, aldus de onderzoekers.

In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder.

Rob overspoeld door reacties na oproep aan Geert Wilders

AD 21.10.2015 Ondernemer Rob Geurst had er 1200 euro voor over om zijn hartenkreet te laten horen in het vluchtelingendebat. Het geschreeuw over en weer tussen voor- en tegenstanders moet afgelopen zijn, schreef hij in een advertentie: het is tijd dat de bezorgde burger aan bod komt.

Ik heb heus ook de oplossing niet, maar ik denk niet dat het helpt om mensen tegen elkaar op te zetten, zoals Wilders doet, aldus Rob Geurst.

Alsjeblieft geen hek om ons land zetten, maar de toegestroomde vluchtelingen onbeperkt in de watten leggen, dat hoeft nou ook weer niet van Rob Geurst. Hij is al gevraagd als boegbeeld voor de Week van Respect. Krijgt mailtjes van medestanders die voorstellen een ‘beweging’ te beginnen. Een werknemer van Geurst (56), die best eens PVV zou kunnen stemmen, complimenteerde hem zelfs: ‘Rob, je bent een held’. ,,Juist van hem vind ik dat leuk om te horen.”

Hagenaar overladen met reacties na plaatsen advertentie voor Wilders

Den HaagFM 20.10.2015 Hagenaar Rob Geurst is bedolven onder de reacties nadat maandag zijn advertentie voor PVV-leider Geert Wilders op de voorpagina van de Volkskrant was te lezen.

Het statement van Geurst, waarin hij Wilders oproept om samen te werken, is massaal gedeeld op social media en de Hagenaar krijgt dan ook veel reacties. “Ik had dit totaal niet verwacht”, vertelt hij op Den Haag FM. “Ik krijg soms bijna natte ogen van een aantal reacties.” Toch is niet iedereen positief. Zo las de Haagse aannemer bijvoorbeeld dat hij gekruisigd moet worden en hij de tekst heeft geplaatst om zijn bedrijf te promoten. “Ik hoop dat de mensen voelen dat het een oprechte opmerking is van iemand die helemaal niks met geen enkele partij te maken heeft”, aldus de Hagenaar die zichzelf ‘partijloze bezorgde burger’ noemt.

Een reactie van Wilders heeft Rob nog niet gekregen, maar als de PVV-leider ingaat op het voorstel van de partijloze burger, dan is het wat hem betreft nog niet klaar met het plaatsen van advertenties. “Als Wilders een duidelijke handreiking doet en andere partijen daar niet op in gaan, dan ben ik de eerste die nog een advertentie plaatst maar dan richting een aantal andere partijen. Het gaat mij om de rust en de kalmte en om alles goed bespreekbaar te maken.” …lees meer

Rob Geurst uit Den Haag roept Geert Wilders in advertentie Volkskrant op tot samenwerking

RTVWEST 19.10.2015 De ‘partijloze bezorgde burger’ Rob Geurst uit Den Haag heeft maandag een opvallende advertentie op de voorpagina van de Volkskrant laten zetten. Hij richt zich hierin tot PVV-leider Geert Wilders en vraagt om samenwerking.

‘Geachte heer Wilders. Als u echt aan Nederland denkt, wilt u dan samenwerken met anderen. En niet Nederland proberen te verdelen, door alleen maar te zeggen hoe het niet moet. Rob Geurst (partijloze bezorgde burger)’, valt er te lezen in de advertentie. De ondernemer betaalde 1200 euro voor de advertentie. Hij benaderde ook De Telegraaf, maar de 6000 euro die hij daarvoor moest betalen vond hij te hoog.

De Hagenaar laat in een korte reactie aan Omroep West weten overdonderd te zijn door de hoeveelheid reacties na zijn advertentie. ‘Dit had ik niet verwacht’. Eerder vertelde Geurst aan de NOSdat hij het tijd vond voor actie. ‘Als je in de politiek gaat, is je doel toch om het voor Nederlandse burgers zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen? Daarvoor moet je samenwerken. Ik hoor nu al jaren alleen veel geschreeuw over hoe het niet moet.’
Afkopen geweten
Geurst benadrukt dat hij verder geen bedoeling heeft met de advertentie. ‘Misschien is dit eigenlijk het afkopen van mijn eigen geweten. Ik hoop alleen dat ik de mening van veel anderen hiermee vertolk.’

LEES OOK: ‘Imago Nederland kan schade oplopen door populariteit van de PVV’
Wilders heeft niet gereageerd op de advertentie.

Meer over dit onderwerp:

Den Haag Geert Wilders Volkskrant-oproepRob Geurst

Bezorgde Hagenaar doet oproep aan Wilders

Den HaagFM 19.10.2015 De Haagse aannemer Rob Geurst heeft maandagochtend een opvallende advertentie op de voorpagina van de Volkskrant laten zetten, die gericht is aan Geert Wilders.

“Geachte heer Wilders. Als u echt aan Nederland denkt, wilt u dan samenwerken met anderen. En niet Nederland proberen te verdelen, door alleen maar te zeggen hoe het niet moet”, schrijft de Hagenaar. Hij vond het na jaren tijd voor actie. “Als je in de politiek gaat, is je doel toch om het voor Nederlandse burgers zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen? Daarvoor moet je samenwerken. Ik hoor nu al jaren alleen veel geschreeuw over hoe het niet moet,” zei Geurst op Radio 1.

De aannemer benadrukt dat hij verder geen bedoeling heeft met de advertentie. De Volkskrant is het enige dagblad waarin de advertentie is gezet. Het kostte Geurst 1.200 euro. Hij heeft ook De Telegraaf benaderd, maar het bedrag dat daar gevraagd werd, 6.000 euro, vond hij te hoog.

VNO-NCW: Gevolgen voor handel met het buitenland

Volgens de in Den Haag gevestigde werkgeversvereniging VNO-NCW kan de populariteit van de PVV kan grote gevolgen hebben voor onze handel met het buitenland. Dat zei voorzitter Hans de Boer zondag in het televisieprogramma ‘WNL op Zondag’. “Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt”, zei hij. Geert Wilders liet een reactie weten dat De Boer “zich beter druk kan maken om de schade die Nederland lijdt door de vele asielzoekers en de open grenzen.” In de peilingen heeft de PVV momenteel een recordaantal van 37 zetels in de Tweede Kamer. …lees meer

‘Mooi als Wilders zelf reageert’

Telegraaf 19.10.2015  De telefoon van Rob Geurst blijft maandag maar gaan. De ondernemer uit Den Haag deed maandag in een advertentie op de voorpagina van de Volkskrant een oproep aan PVV-leider Geert Wilders om samen te werken met anderen. Ook moet Wilders ophouden Nederland proberen te verdelen, zo schreef Geurst als “partijloze bezorgde burger”. Het ANP stelde Geurst enkele vragen over zijn opvallende advertentie.

Vanwaar deze oproep?

“Het was een optelsom. Meneer Wilders schreeuwt en komt niet met oplossingen. Hij roept op tot verzet, maar het is bijna: pleeg verzet. In de politiek moet je samenwerken als je iets wilt bereiken, zeker als je geen meerderheid hebt. Als je dat niet wil, ga dan wat anders doen. Ook voor de mensen die achter hem staan, bereikt hij niets. Dat doet pijn om te zien.”

‘Burger’ eist samenwerking

Telegraaf 19.10.2015 Een “partijloze bezorgde burger” heeft Geert Wilders in een advertentie in de Volkskrant opgeroepen tot meer samenwerking. “Als u echt aan Nederland denkt, wilt u dan samenwerken met anderen. En niet Nederland proberen te verdelen, door alleen maar te zeggen hoe het niet moet”, staat te lezen op de voorpagina van de krant.

De initiatiefnemer, aannemer Rob Geurst, ergert zich naar eigen zeggen aan geschreeuw over hoe dingen niet moeten. “Als je in de politiek gaat is je doel toch om het voor Nederlandse burgers zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen? Daarvoor moet je samenwerken”, zei de Hagenaar in een reactie tegen de NOS.

Geweten

Geurst erkent dat hij de advertentie vooral voor zichzelf heeft geplaatst: “Misschien is dit eigenlijk het afkopen van mijn eigen geweten. Ik hoop alleen dat ik de mening van veel anderen hiermee vertolk.” Hij heeft overigens zijn naam bewust onder de advertentie geplaatst: “Er wordt al genoeg anoniem geroepen. Natuurlijk zal ik reacties krijgen, zowel positieve als negatieve.”

De adverteerder wilde zijn tekst overigens ook in De Telegraaf plaatsen, maar hij vond de kosten daarvan te hoog.

Voor 1200 euro Wilders ‘wakker schudden’ op voorpagina Volkskrant

Trouw 19.10.2015  Wie zijn mening kwijt wil, kan anno 2015 op oneindig veel sites zijn gal spuwen. Rob Geurst, een aannemer uit Den Haag die zich stoort aan Geert Wilders, pakte het anders aan. Hij plaatste geen berichtje op Twitter of Facebook, maar een advertentie op de voorpagina van de Volkskrant. “Ook deels om mijn geweten af te kopen.”

Het gaat niet om de asielzoekers, het gaat om het gedrag van Wilders, aldus Rob Geurst, bezorgde burger.

“Ik stoorde me al tijden aan het geschreeuw in de Tweede Kamer. Vooral van Wilders. Hij roept maar dingen, maar komt nooit met oplossingen. En toen hij laatst opriep dat het volk in verzet moest gaan tegen de Tweede Kamer, was ik het zat”, zegt Geurst.

“Ik ben zelf rustig in deze situatie en houd niet van hard roepen. Ik wilde de advertentie zo rustig mogelijk over laten komen en er een algemeen verhaal van maken. Het gaat niet per sé over de asielzoekers, het gaat om het gedrag van Wilders.”

1200 euro
De advertentie had ook in De Telegraaf kunnen verschijnen, maar: “Die wilde het viervoudige hebben. Ik heb 1200 euro aan De Volkskrant betaald en dat was deels ook om mijn eigen geweten af te kopen. Ik kan op een verjaardagsfeestje wel proberen op een rustige manier mijn standpunten te verkondigen, maar daar hoort niemand me. Ik hoopte met de advertentie meer rustige burgers wakker te schudden. Ik wilde zorgen dat niet langer degene die het hardst schreeuwt alle aandacht krijgt.”

Verwant nieuws;

‘Bezorgde burger’ doet oproep aan Geert Wilders in Volkskrant

NU 19.10.2015 Een naar eigen zeggen ‘bezorgde burger’ heeft maandag een advertentie laten plaatsen in de Volkskrant waarin hij PVV-leider Geert Wilders oproept tot meer samenwerking.

“Als u echt aan Nederland denkt, wilt u dan samenwerken met anderen en niet alleen Nederland proberen te verdelen door alleen maar te zeggen hoe het niet moet”, luidt de tekst, die afkomstig is van aannemer Rob Geurts.

In een reactie aan de NOS zegt Geurts: “Als je de politiek in gaat, is je doel toch om het voor Nederlandse burgers zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen? Daarvoor moet je samenwerken”.

Volgens Geurts zit er verder geen bijzondere bedoeling achter de advertentie. “Misschien is dit eigenlijk het afkopen van mijn eigen geweten. Ik hoop alleen dat ik de mening van veel anderen hiermee vertolk.”

Lees meer over: Geert WIlders

Buma weigert regeren met PVV

Telegraaf 18.10.2015 Een regering waarin het CDA samen met de PVV zit, is nog steeds onmogelijk, ondanks dat de partij van Geert Wilders inmiddels in peilingen op zoveel zetels staat dat het vormen van een regering zonder die partij bijna onmogelijk is. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma zondag in Buitenhof.

De PVV staat in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond op 37 zetels, werd zondag bekend. Een regering vormen zonder de PVV is volgens Buma weliswaar heel ingewikkeld, maar de eerdere samenwerking van het CDA met de PVV was eens maar nooit weer, gaf hij aan. Wilders maakt volgens Buma ruzie met iedereen. “Zo regeert niemand meer met je.” De CDA-leider stelt dat voor het serieus verder helpen van een land en bijvoorbeeld het aanpakken van de toekomstige druk op de asielprocedure samenwerking nodig is.

‘Imago Nederland kan schade oplopen door populariteit van de PVV’

RTVWEST 18.10.2015 De populariteit van de PVV kan grote gevolgen hebben voor onze handel met het buitenland. Dat stelt Hans de Boer zondag in het tv-programma WNL op Zondag. De Boer is voorzitter van de in Den Haag gevestigde werkgeversvereniging VNO-NCW.

‘Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt’, zei de Boer zondag. Geert Wilders liet een reactie weten dat De Boer ‘zich beter druk kan maken om de schade die Nederland lijdt door de vele asielzoekers en de open grenzen.’|

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is de PVV van Geert Wilders deze week gestegen naar een recordaantal van 37 zetels.

LEES OOK: PVV opent meldpunt overlast asielzoekers

Meer over dit onderwerp:

Geert Wilders PVV Hans de BoerVNO NCW

 

VNO-NCW maakt zich zorgen over groeiende populariteit PVV

Elsevier 18.10.2015 De migratiecrisis en het teleurstellende optreden van regeringsleiders, zorgt voor een stijging van de PVV in de peilingen. Werkgeversorganisatie VNO-NCW maakt zich zorgen.

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer zegt dat de populariteit van de PVV gevolgen kan hebben voor de handel van Nederland met het buitenland. ‘Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt,’ zei De Boer in WNL op Zondag.

Imago

De Boer vreest dat hij op handelsmissie moet ‘met iemand die weinig voelt voor het buitenland’, zei hij over een mogelijke regeringsdeelname van de partij van Geert Wilders.

Nederland zou in dat geval het imago krijgen dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor de invloed andere culturen. ‘Dan is dat een zorgpunt.’

Uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond blijkt dat de PVV stijgt naar een recordhoogte van 37 zetels, ten opzichte van 15 in de Tweede Kamer. De partij wint aan populariteit onder hoogopgeleiden. Van hen zou 14 procent nu op de partij van Wilders stemmen, tegen 5 procent in juli.

Volgens Elsevier;

Syp Wynia: ‘Hoogopgeleide asielstroom’ is te mooi om waar te zijn

Werk

Over het grote aantal migranten dat naar Nederland komt, zei De Boer dat hij er voorstander van is om deze groep snel aan het werk te krijgen ook als nog niet duidelijk is of zij in Nederland mogen blijven. Hij denkt bijvoorbeeld aan een aantal asielzoekers dat vacatures in de IT kan vervullen.

De gemeente Amsterdam kwam deze week met een actieplan om migranten in de regio van de hoofdstad aan het werk te krijgen. In het actieplan staat onder meer dat buitenlandse diploma’s snel moeten worden erkend en er moet snel worden geïnventariseerd of er geschikte vacatures zijn voor statushouders.

In de gezondheidszorg, ICT, techniek staan er volgens de gemeente vacatures open waarvoor niemand is te vinden. Ook is er een behoefte aan koks en schoonmakers.

PVV staat op recordhoogte

Telegraaf 18.10.2015 De vluchtelingencrisis legt de PVV van Geert Wilders geen windeieren. De partij zou een recordaantal van 37 zetels (+22) halen als er nu verkiezingen zouden zijn, blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Onder hoger opgeleiden wint de PVV aan populariteit. Van hen zou 14 procent nu op de partij van Wilders stemmen, tegen 5 procent in juli. Van de laagopgeleiden zou 37 procent nu een stem op de PVV uitbrengen; dat was 21 procent.

Ook als het gaat om de politicus in wie kiezers het meeste vertrouwen hebben, gaat Wilders nu als een speer omhoog. Zo heeft hij premier Mark Rutte (VVD) ingehaald, die altijd veel hoger scoorde dan de PVV-leider. Overigens staan er nog diverse ministers en fractievoorzitters boven hem op dit lijstje.

Gerelateerde artikelen;

18-10: ‘Zorgen over imago Nederland’

17-10: Wilders naar Australië

16-10: Versobering asielopvang uitgesloten

18-10: ‘Zorgen over imago door PVV’ 

‘Populariteit PVV kan gevolgen hebben voor buitenlandse handel’

NU 18.10.2015 De grote populariteit van de PVV kan gevolgen hebben voor de handel van Nederland met het buitenland. Dat zei voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer zondag inWNL op Zondag.​

“Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt”, zegt De Boer.

Peil 18.10.2015

Hij vreest dat hij straks op handelsmissie moet “met iemand die weinig voelt voor het buitenland”. Hij doelde daarmee op een mogelijke regeringsdeelname van de PVV in de toekomst. Eerder zei De Boers voorganger Bernard Wientjes ook al dat Wilders schadelijk kan zijn voor de handelsbelangen van Nederland. Aanleiding waren toen harde woorden van Wilders aan het adres van de Turkse leider Erdogan.

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond steeg de PVV deze week naar een recordhoogte van 37 zetels.

Lees meer over: VNO-NCW PVV Hans de Boer

Gerelateerde artikelen;

PVV ook in nieuwe peiling de grootste 

Vertegenwoordigt Wilders ‘het volk’, of lijdt hij aan ‘grootheidswaanzin’? 

VNO-NCW-baas De Boer wil na 2016 meer lastenverlichting

Werkgeverstopman bezorgd om imago Nederland wegens populariteit PVV

VK 18.10.2015 De grote populariteit van de PVV kan gevolgen hebben voor de handel van Nederland met het buitenland. ‘Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt’, zei werkgeversvoorzitter Hans de Boer zondag in WNL op Zondag. De PVV bereikte zondag in de peiling van Maurice de Hond met 37 zetels een recordhoogte.

Het is de tweede keer deze week dat de partij van Geert Wilders een record breekt. In de peiling van TNS NIPO stond de PVV donderdag op 38 zetels, groter dan de coalitiepartijen PvdA en VVD bij elkaar.


De opiniepeilingen geven aan dat het debat over de vluchtelingencrisis en de commotie over nieuwe azc’s de PVV geen windeieren legt. Voorzitter De Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW vreest dat hij straks, mocht de PVV in de regering belanden, op handelsmissie moet ‘met iemand die weinig voelt voor het buitenland’.

Advertenties

oktober 18, 2015 - Posted by | 2e kamer, illegalen, moslim, peiling, politiek, PvdA, PVV, Rutte 2, vluchtelingen, VVD, VVD-PvdA | , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels […]

  Pingback door Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels | PolitiekKiosk | oktober 18, 2015

 2. […] zie ook: Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 31, 2015

 3. […] zie ook: Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels […]

  Pingback door Peiling 2e kamer 08.11.2015 Maurice de Hond – PVV 38 zetels « Debat in de Digitale Hofstad | november 8, 2015

 4. […] zie ook: Peiling 2e kamer 18.10.2015 Maurice de de Hond – PVV de grootste met 37 zetels […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | december 1, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: