Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

VVD, CDA en D66 !! De nieuwe droomcoalitie ?

Een kabinet met VVD, CDA en D66 zou de meeste voorkeur hebben van de kiezers,

VVD de grootste

De VVD houdt 26 zetels als er nu verkiezingen zouden zijn, de SP en het CDA 23. De PVV krijgt, net als vorige week, twintig zetels. Volgens de peiling zou de VVD als er nu verkiezingen zijn de grootste partij blijven. SP en CDA volgen met 23 zetels.

Dat alles blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Respondenten kregen tien mogelijke kabinetscombinaties voorgelegd.

Samenwerking

Een coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie staat op de tweede plek, gevolgd door PvdA-D66-SP-GroenLinks op een gedeelde derde plek met CDA-D66-PvdA-SP. Kiezers van D66 geven aan dat zij liever een samenwerking zouden zien met VVD en CDA dan met PvdA en SP.

Vertrouwen

PvdA

De Hond noemt het wel opmerkelijk dat als tien mogelijke premiers worden voorgelegd, er twee PvdA-politici bovenaan staan. De huidige burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam  scoort dan het hoogst met daarachter de huidige minister van Sociale Zaken vicepremier Lodewijk Asscher.

Aboutaleb scoort bij alle kiezers goed, niet alleen bij de achterban van zijn eigen partij. Hij scoort beter onder PVV’ers dan nummer 2 Lodewijk Asscher. Alexander Pechtold staat derde, en scoort vooral goed bij VVD- en CDA-kiezers. PVV’ers zetten hem op de tiende plaats. Premier Mark Rutte (VVD) staat vierde en is niet alleen populair bij de liberale kiezers, maar ook bij de christendemocraten.

Vorige week bleek uit onderzoek van De Hond dat de kiezers minder vertrouwen hebben in de fractieleiders van de regeringspartijen. Sybrand van Haersma Buma(CDA) en Emile Roemer (SP) voeren het lijstje aan met een score van 4,7. VVD-leider Halbe Zijlstra zakt van een 4,3 in februari naar 3,9 en PvdA-leider Diederik Samsom van 3,8 naar 3,5. Alleen fractieleiders Geert Wilders (PVV) en Henk Krol (50Plus) genieten nog minder vertrouwen.

Volgens onze bloggers;

Afshin Ellian: Waarom het kabinet-Rutte II de hele rit gaat uitzitten

10-05-2015: VVD-CDA-D66 kabinet op 1e plaats

14-09-2014: Slechte PvdA-score – 11

Tevens is de actuele Thermometer beschikbaar.

VVD, CDA en D66: is dit de droomcoalitie van de kiezer?

Elsevier 10.05.2015 D66-kiezers zouden een duidelijk voorkeur hebben voor een combinatie over rechts, in plaats van links. VVD, CDA en D66 samen in een kabinet, zo ziet de kiezer het het liefst als er nu verkiezingen zouden zijn. D66-kiezers zouden een duidelijke voorkeur hebben voor een combinatie over rechts, in plaats van links.

zie ook

‘Kabinet met VVD, CDA, D66’

Telegraaf 10.05.2015 Een kabinet met VVD, CDA en D66 zou de voorkeur hebben van kiezers, na de volgende verkiezingen. Dat concludeert peiler Maurice de Hond uit zijn wekelijkse peiling.

Kiezers kregen in zijn enquête tien mogelijke kabinetscombinaties voorgelegd. Vogens De Hond komt de voorkeur voor de combinatie VVD, CDA, D66 doordat de huidige D66-kiezers duidelijk een voorkeur hebben voor een combinatie over rechts, in plaats van over links.

‘Kiezer wil kabinet met VVD, CDA en D66’

NU 10.05.2015  Een kabinet met VVD, CDA en D66 zou de voorkeur hebben van kiezers, na de volgende verkiezingen. Dat concludeert peiler Maurice de Hond uit zijn wekelijkse peiling.

Kiezers kregen in zijn enquête tien mogelijke kabinetscombinaties voorgelegd. Vogens De Hond komt de voorkeur voor de combinatie VVD, CDA, D66 doordat de huidige D66-kiezers duidelijk een voorkeur hebben voor een combinatie over rechts, in plaats van over links.

De Hond noemt het wel opmerkelijk dat als tien mogelijke premiers worden voorgelegd, er twee PvdA-politici bovenaan staan. De huidige Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb scoort dan het hoogst met daarachter de huidige minister van Sociale Zaken en vicepremier, Lodewijk Asscher.

Lees meer over: VVD CDA D66 peilingen

mei 10, 2015 - Posted by | maurice de hond, peiling, politiek, VVD-CDA-D66 | , ,

3 reacties »

  1. […] VVD, CDA en D66 !! De nieuwe droomcoalitie ? […]

    Pingback door VVD, CDA en D66 !! De nieuwe droomcoalitie ? – PolitiekKiosk | mei 10, 2015 | Beantwoorden

  2. […] zie ook; VVD, CDA en D66 !! De nieuwe droomcoalitie ? […]

    Pingback door Bijna “Groene” Kabinet Rutte 2 toen en NU !!! « Debat in de Digitale Hofstad | maart 12, 2016 | Beantwoorden

  3. […] zie ook: VVD, CDA en D66 !! De nieuwe droomcoalitie ? […]

    Pingback door Op weg naar de 2e kamerverkiezingen in 2017 – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2016 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: