Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 12.04.2015 Maurice de Hond – GL weer 10 zetels omhoog

GroenLinks weer omhoog.

De SP en GroenLinks hebben in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond elk een zetel gewonnen. GroenLinks komt daarmee uit op tien zetels. De partij werd bij de verkiezingen in 2012 nog meer dan gehalveerd toen ze van tien naar vier zetels in de Tweede Kamer ging. Ze keert nu virtueel terug naar het niveau van 2010.

De SP stijgt in de peiling naar 23 zetels en staat daarmee op de tweede plaats. De winst van SP en GroenLinks gaat ten koste van de regeringspartijen VVD en PvdA. Die leveren elk een zetel in en komen uit op respectievelijk 25 en 13 zetels.

De actuele Thermometer.

GroenLinks krabbelt weer op in peiling

NU 12.04.2015 GroenLinks en SP hebben in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond elk een zetel gewonnen. GroenLinks komt daarmee uit op 10 zetels, het niveau van 2010.

De partij werd bij de verkiezingen in 2012 nog meer dan gehalveerd en zit nu met 4 zetels in de Kamer, zo is te zien op de website van De Hond. Ze keert nu virtueel terug naar het niveau van 2010.

De SP stijgt in de peiling naar 23 zetels en staat daarmee op de tweede plaats. De winst van SP en GroenLinks gaat ten koste van de regeringspartijen VVD en PvdA. Die leveren elk een zetel in en komen uit op respectievelijk 25 en 13 zetels.

Lees meer over: Politieke peilingen GroenLinks

Gerelateerde artikelen;

A Peil 12.04.2014

GroenLinks krabbelt weer op

Telegraaf 12.04.2015  De Hond nam ook nog de PvdA onder de loep. Daarbij blijkt dat ongeveer twee derde van de mensen die vroeger voor de PvdA kozen, vindt dat de PvdA uit het kabinet moet stappen en dat Diederik Samsom als leider van de partij moet aftreden. De kiezers die de partij nog wel een kans geven, hebben gemiddeld een hogere opleiding.

De PvdA raakt vooral kiezers kwijt als ze in een regering zit, zoals eerder ook in de tijd van het kabinet-Kok. Het verlies, dat volgens De Hond inmiddels structureel lijkt, komt vooral ten goede aan de SP en PVV.

Advertenties

april 12, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: