Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV op weg naar de VS

Islamisering

Wilders zal op 29 april 2015 spreken op een receptie in het Capitool, die hem door Gohmert wordt aangeboden. Ook zal de PVV-voorman speechen tijdens een ontbijtbijeenkomst van de – volgens de PVV – gerenommeerde Conservative Opportunity Society. Na zijn bezoek aan Washington reist Wilders door naar Texas. Daar zal hij onder meer een toespraak houden en een prijs uitreiken in een wedstrijd voor de beste Mohammedcartoon.

Wilders zegt vereerd te zijn met de uitnodiging: ,,In mijn speeches zal ik de Amerikaanse collega’s waarschuwen voor de gevaren van de islamisering.”

Lees meer over: Geert Wilders

zie ook: Heeft Geert Wilders PVV toch gelijk over de dreiging van het islamitisch terrorisme

zie ook: Geert Wilders PVV 13.04.2015 op bezoek bij anti-islambeweging Pegida Dresden

Dit weten we over de aanslagen in Kopenhagen

Meer over: Aanslag Kopenhagen Kopenhagen  Denemarken

Aanslag Parijs Telegraaf

Aanslag Parijs NU

Aanslag Parijs NRC

Aanslag Parijs Elsevier

Aanslag Parijs AD

Aanslag Parijs Trouw

Aanslag Parijs VK

zie ook: Verhoogde dreiging aanslagen door extremismedeel 1

zie ook: Heeft Geert Wilders PVV toch gelijk over de dreiging van het islamitisch terrorisme

zie ook: Debat 14.01.2015 verhoogde dreiging aanslagen door extremisme

zie ook: Demonstratie 08.01.2015 aanslag Charlie Hebdo

zie ook: Cartoon Charlie Hebdo – aanslag Parijs 07.01.2015

Wilders vindt gehoor in VS

Telegraaf 30.04.2015 Ondanks het verzet tegen zijn komst kon PVV-leider Geert Wilders gisteren toch zijn anti-islamboodschap laten horen voor een klein deel van het Amerikaanse Congres.

Vooraf hadden twee Democratische moslims in het Congres, Keith Ellison en André Carson, geprobeerd de Nederlander de toegang tot de VS te weigeren omdat hij zou aanzetten tot antimoslimagressie en geweld. Maar daar werd door de Amerikaanse regering geen gehoor aan gegeven.

Ook de Joodse burgerrechtenorganisatie ADL en de National Jewish Democratic Council waren gekant tegen het bezoek van de politicus en veegden de vloer aan met de uitnodiging van de Republikeinen Louie Gohmert en Steve King. Ze vonden dat de invitatie direct moest worden ingetrokken voor ’het xenofobische individu met zijn beledigende zienswijzen’ en het ’een schande was dat hij in het Capitool werd ontvangen’.

Joodse bewegingen VS: trek uitnodiging Wilders in

Trouw 29.04.2015 De uitnodiging aan Geert Wilders van twee Republikeinse afgevaardigden om in Washington te komen spreken heeft niet alleen kwaad bloed gezet bij de islamitische Congresleden maar heeft ook geleid tot bezorgdheid bij invloedrijke Joodse groeperingen. De uitnodiging moet worden ingetrokken, vinden zij.

Als leider van de Partij van de Vrijheid heeft Wilders blijk gegeven van giftige antimoslim, onverdraagzame en uiterst beledigende zienswijzen, aldus Joodse burgerrechtenbeweging ADL.

De invloedrijke Joodse burgerrechtenbeweging ADL heeft zich uitgesproken tegen Geert Wilders. Ook de Democratische Joodse lobbygroep NJDC is niet blij met de komst van de PVV-leider. Beide groeperingen roepen de Republikeinse Congresleden op om de uitnodiging in te trekken.

‘Als leider van de Partij van de Vrijheid heeft Wilders blijk gegeven van giftige antimoslim, onverdraagzame en uiterst beledigende zienswijzen’, stelt de ADL in een verklaring. Met de uitnodiging van de Republikeinse Congresleden Steve King en Louie Gohmert veegt de organisatie de vloer aan.

‘De heer Wilders heeft het recht om zijn mening te uiten. Maar een platform geven aan een man die een internationaal symbool is voor antimoslimhaat geeft hem niet alleen geloofwaardigheid maar bewijst ook een slechte dienst aan het Congres dat is opgericht met het doel te voldoen aan het Amerikaanse ideaal van tolerantie.’

lees:  Geert Wilders bezoekt vandaag het Congres. Wie nodigde hem uit? En zit Amerika wel op zijn boodschap te wachten?

Meer over

Joden boos op Wilders

Telegraaf 29.04.2015 De uitnodiging aan Geert Wilders van twee Republikeinse afgevaardigden om in Washington te komen spreken heeft niet alleen kwaad bloed gezet bij de islamitische Congresleden, maar heeft ook geleid tot bezorgdheid bij de invloedrijke Joodse burgerrechtenbeweging ADL. Ook de Democratische Joodse lobbygroep NJDC is niet blij met de komst van de PVV-leider. De uitnodiging moet volgens deze organisaties worden ingetrokken.

„Als leider van de Partij van de Vrijheid heeft Wilders blijk gegeven van giftige antimoslim-, onverdraagzame en uiterst beledigende zienswijzen”, stelt de ADL in een verklaring. Met de uitnodiging van de Republikeinse Congresleden Steve King en Louie Gohmert veegt de organisatie de vloer aan.

Gerelateerde artikelen;

28-04: Poging in VS tot Wilders weren

02-04: Geert Wilders gaat naar de VS

Ook Joodse organisaties tegen komst Geert Wilders in Washington

Elsevier 29.04.2015 PVV-leider Geert Wilders is momenteel in de Verenigde Staten op uitnodiging van twee Republikeinse afgevaardigden, maar niet iedereen is daar blij mee. Na islamitische Congresleden, hebben ook Joodse lobbygroepen zich uitgesproken tegen de komst van Wilders.

De invloedrijke Joodse burgerrechtenbeweging ADL en de Democratische Joodse lobbygroep NJDC zijn niet blij met de komst van Wilders, die afgelopen vrijdag in Amerika arriveerde om lezingen te geven.

‘Wij verzoeken de Amerikaanse overheid om dhr. Wilders toegang te ontzeggen vanwege zijn bijdrages tot het aanzetten van anti-islamitische agressie en geweld,’ stond in een brief van 23 april die in handen was van tijdschrift Foreign Policy.

Ellison en Carson wilden Wilders weigeren op grond van deInternational Religious Freedom Act, waarin staat dat buitenlandse leiders kunnen worden geweigerd als zij verantwoordelijk zijn voor ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid.

Poging in VS tot Wilders weren

Telegraaf 28.04.2015 Twee Democratische Congresleden in de Verenigde Staten hebben geprobeerd PVV-leider Geert Wilders de toegang tot het land te ontzeggen vanwege zijn uitspraken over de islam.

Dat meldt NRC dinsdag op basis van een brief die de politici vorige week schreven aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

De twee Congresleden, Keith Ellison en André Carson, wilden Wilders weren op basis van de International Religious Freedom Act. Hun opzet is niet gelukt: Wilders is vrijdag in de VS gearriveerd. Hij spreekt woensdag op Capitol Hill in Washington op uitnodiging van de Tea Party.

Amerikaanse Congresleden wilden Wilders toegang ontzeggen

NRC 28.04.2015 Twee Democratische Congresleden wilden PVV-leider Geert Wilders weren uit de Verenigde Staten (VS) vanwege zijn uitspraken over de islam. Dat blijkt uit een brief die ze vorige week aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry hebben geschreven. Wilders is afgelopen vrijdag gearriveerd in de VS om lezingen te geven.

In de brief van 23 april, waar het tijdschrift Foreign Policy over beschikt, schrijven de Congresleden Keith Ellison en André Carson: “We verzoeken de Amerikaanse overheid om dhr. Wilders de toegang te ontzeggen vanwege zijn bijdrages tot het aanzetten van anti-islamitische aggressie en geweld”.

Zo noemen ze vervolging vanwege discriminatie en haatzaaien (rechtszaken uit 2010 en 2011), de huidige rechtszaak over ‘minder Marokkanen’ en berichten dat Wilders een inspirator was voor de Noorse terrorist Anders Breivik die op 22 juli 2010 77 mensen vermoordde. Ze schrijven: “Wilders politieke agenda is gebaseerd op het principe dat christelijke cultuur superieur is ten opzichte van andere culturen”.

In Washington beschouwen wel meer Democraten Wilders als een ‘hoogdravende roeptoeter’, zoals Foreign Policy schrijft. Maar wordt er ernstig getwijfeld of een verbod niet strijdig is met de vrijheid van meningsuiting. Volgens een assistent van een Democratisch congreslid, verantwoordelijk voor buitenlandse zaken, is een toegangsverbod vanwege anti-islamitische uitspraken geen optie. “Dan kan je de helft van de Republikeinse fractie deporteren”.LEES VERDER

Lees meer;

13 APR Wilders spreekt menigte bij Pegida-bijeenkomst toe ›

2007 Zorg kabinet over Koranfilm Wilders

2009 PVV nu grootste partij (zegt Maurice de Hond)

2007 Kabinet bezorgd over plan Wilders voor Koranfilm ›

2010 Berlijn klaar voor Wilders ›

Wilders spreekt leden Amerikaans Congres

NU 02.04.2015 PVV-leider Geert Wilders heeft op 29 april in Washington een ontmoeting met leden van het Amerikaanse Congres. Hij speecht op een receptie van het Republikeinse Congreslid Louie Gohmert uit Texas.

Wilders maakte dat donderdag bekend. Hij spreekt ook bij een ontbijtbijeenkomst van Congresleden die lid zijn van de Conservatie Opportunity Society, een beweging die in 1983 werd opgericht door Newt Gingrich, de latere voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Wilders is ”zeer vereerd” met de uitnodigingen. ”In mijn speeches zal ik de Amerikaanse collega’s waarschuwen voor de gevaren van de islamisering”, zegt hij donderdag.

Na Washington gaat hij naar Texas, waar hij op 3 mei een speech houdt bij een tentoonstelling van Mohammed-cartoons. Wilders reikt een prijs van 10.000 dollar uit voor de beste cartoon.

Geert Wilders gaat naar de VS

Telegraaf 02.04.2015 Geert Wilders brengt eind april een bezoek aan de VS. De PVV-leider is uitgenodigd door het Republikeinse congreslid Louie Gohmert uit de staat Texas.

Wilders zal spreken op een receptie in het Capitool, die hem door Gohmert wordt aangeboden. Ook zal de PVV-voorman speechen tijdens een ontbijtbijeenkomst van de – volgens de PVV – gerenommeerde Conservative Opportunity Society. Na zijn bezoek aan Washington reist Wilders door naar Texas. Daar zal hij onder meer een toespraak houden en een prijs uitreiken in een wedstrijd voor de beste Mohammedcartoon.

Wilders zegt vereerd te zijn met de uitnodiging: ,,In mijn speeches zal ik de Amerikaanse collega’s waarschuwen voor de gevaren van de islamisering.”

april 3, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] zie ook: Geert Wilders PVV op weg naar de VS […]

    Pingback door Was Geert Wilders PVV aan de beurt ???? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 5, 2015

  2. […] zie ook: Geert Wilders PVV op weg naar de VS […]

    Pingback door Geert Wilders PVV en de Cartoonaffaire « Debat in de Digitale Hofstad | juni 20, 2015

  3. […] zie ook: Geert Wilders PVV op weg naar de VS […]

    Pingback door De aanslag op Geert Wilders PVV mei 2015 Garland Texas USA – de nasleep « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 18, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: