Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gedeputeerde Peter van Dijk PvdA Limburg rommelt met patientengegevens

Gerommel met patientengegevens

Artsenfederatie KNMG vindt dat Limburgs PvdA-gedeputeerde en huisarts Peter van Dijk uit Brunssum zijn functies als medicus en politicus heeft “vermengd” en noemt dat “zeer onwenselijk”.

Volgens Merel Eilander, woordvoerder van het College Bescherming Persoonsgegevens, heeft een huisarts “geen adressen van zijn patiënten om ze brieven met een politieke lading te sturen”.

Van Dijk, sinds 2012 gedeputeerde Welzijn, Zorg en Media, werd op 18 maart in de Provinciale Staten gekozen. Hij keert na de formatie waarschijnlijk niet terug als gedeputeerde. Als de PvdA meedoet, zal het met één in plaats van twee gedeputeerden zijn.

Van Dijk, die naast zijn baan als gedeputeerde één dag per week huisarts is, spreekt van een “informerende brief zodat mensen weten waarmee ik bezig ben”. De PvdA’er zit twaalf jaar in de provinciale politiek. Ook bij de verkiezingen van 2003, 2007 en 2011 stuurde hij een brief naar zijn patiënten, zegt hij.

Gedeputeerde Limburg gebruikte patiëntenbestand tijdens campagne›

NRC 02.04.2015  Mag een huisarts zijn patiënten in een brief oproepen op hem te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen? Artsenfederatie KNMG vindt dat Limburgs PvdA-gedeputeerde en huisarts Peter van Dijk uit Brunssum zijn functies als medicus en politicus heeft “vermengd” en noemt dat “zeer onwenselijk”. Het College Bescherming Persoonsgegevens kritiseert het gebruik van patiëntenadressenbestand.

Lees meer

2 APR Politieke oproep van arts/gedeputeerde aan patiënten valt verkeerd

1999 Wolf (GS): `Trap van bovenaf schoonvegen’

2011 Provinciebestuur zonder PvdA

2012 Patiënten VUmc doen aangifte wegens schending van beroepsgeheim

2010 Senaat houdt twijfels bij patiëntendossier ›

Advertenties

april 3, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] zie ook: Gedeputeerde Peter van Dijk PvdA Limburg rommelt met patientengegevens […]

    Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: