Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 22.03.2015 Maurice de Hond – VVD winnaar

VVD de grootste 

De VVD met 24 zetels is de grootste partij. De PVV is gezakt van 24 naar 22 zetels. Het CDA en de SP zouden ook 22 zetels krijgen.

Ten opzichte van vorige week is de VVD één zetel gestegen in de peiling, CDA bleef gelijk en de SP steeg twee zetels.

Na de vier grootste partijen volgen D66 met 19 zetels, de PvdA 14 zetels, GroenLinks 9 zetels, ChristenUnie 6 zetels, Partij voor de Dieren 5 zetels, 50Plus 4 zetels en de SGP 3 zetels.

De actuele Thermometer.

VVD in peiling groter dan PVV

AD 22.03.2015 De VVD heeft het volgens opiniepeiler Maurice de Hond de afgelopen week goed gedaan bij de kiezers: als er nu Tweede-Kamerverkiezingen zouden zijn, zou de VVD met 24 zetels de grootste partij zijn. De PVV is in de wekelijkse peiling van De Hond gezakt van 24 naar 22 zetels. Het CDA en de SP zouden ook 22 zetels krijgen.

Ten opzichte van vorige week is de VVD één zetel gestegen in de peiling, CDA bleef gelijk en de SP steeg twee zetels.

Lees ook

‘CDA door kiezers vaakst genoemd als gewenste regeringspartij’

NU 22.03.2015 Van alle Nederlandse kiezers is 62 procent positief over een eventuele deelname van het CDA aan een nieuwe regering. 37 procent ziet de huidige regeringspartij PvdA graag terugkeren.

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond. Peil.nl vroeg kiezers om per partij aan te geven of zij deze in een nieuwe regering zouden willen zien.

De PvdA moet onder meer de SP (47 procent) en GroenLinks (38 procent) voor zich dulden. 51 procent van de kiezers is positief over deelname van de huidige regeringspartij VVD aan een nieuwe regering.

De PVV van Geert Wilders komt tot 29 procent.

Lees meer over: Peilingen Politieke barometer

VVD in peiling groter dan PVV

Telegraaf 22.03.2015 De VVD heeft het volgens opiniepeiler Maurice de Hond de afgelopen week goed gedaan bij de kiezers: als er nu Tweede-Kamerverkiezingen zouden zijn, zou de VVD met 24 zetels de grootste partij zijn. De PVV is in de wekelijkse peiling van De Hond gezakt van 24 naar 22 zetels. Het CDA en de SP zouden ook 22 zetels krijgen.

Ten opzichte van vorige week is de VVD één zetel gestegen in de peiling, CDA bleef gelijk en de SP steeg twee zetels.

De lage opkomst van 48 procent voor de Provinciale-Statenverkiezingen van afgelopen woensdag heeft een paar partijen juist in de kaart gespeeld, meldt De Hond. CDA, ChristenUnie en SGP hebben volgens hem geprofiteerd. Waren er meer mensen gaan stemmen, dan waren de PVV en de SP mogelijk dichterbij het CDA geëindigd. ChristenUnie en SGP zouden het dan slechter hebben gedaan. De SGP heeft een vaste basis van ruim 150.000 kiezers, die ook altijd bijna allemaal komen opdagen, aldus De Hond. „Het is de opkomst van andere kiezers die de procentuele uitslag bepaalt.”

Na de vier grootste partijen volgen D66 met 19 fictieve zetels, de PvdA (14 zetels), GroenLinks (9 zetels), ChristenUnie (6 zetels), Partij voor de Dieren (5 zetels), 50Plus (4 zetels) en de SGP (3 zetels).

Advertenties

maart 22, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: