Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV op weg naar Rotterdam

PVV 1

PVV 2

De slogan van de PVV tijdens de Statenverkiezingen was: ‘Genoeg is genoeg’.

Tot nu toe deed de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen alleen mee in Almere en Den Haag. Voor Rotterdam gold een soort stilzwijgende afspraak met Leefbaar Rotterdam dat ze niet in elkaars vaarwater zouden zitten. Maar inmiddels komt Wilders daar op terug. Hij ziet potentie voor zijn partij in de Maasstad, nu de PVV er bij de afgelopen Statenverkiezingen virtueel de grootste werd.

De partij van Geert Wilders kreeg onder meer veel stemmen in Rotterdam en omgeving. De PVV was niet alleen het populairst in de Maasstad zelf, maar ook in Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Zwijndrecht, Nissewaard, Dordrecht, Schiedam, Vlaardingen en Hellevoetsluis. De partij werd verder de grootste in de Limburgse gemeenten Maastricht, Kerkrade, Onderbanken, Landgraaf, Brunssum en Stein. In Almere en Lelystad liet Wilders de anderen ook achter zich.

zie ook: 1e kamer/provincie 2015 verkiezingen 18 maart 2015

zie ook:  Havenstad Rotterdam is eruit met Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA

zie ook:  Rotterdam – Ronald Sørensen en de bestuurlijke vernieuwing

zie ook:  Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – reacties Rotterdam PvdA en Leefbaar Rotterdam moeten ‘vriendjes’ worden

zie ook:  Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Ronald Sorensen Fractieleider Leefbaar Rotterdam stopt als fractieleider

zie ook:  Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – PvdA Rotterdam en Leefbaar Rotterdam nog geen vriendjes

zie ook:  Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Stemadvies van Geert Wilders voor Rotterdam

zie ook:  Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – PvdA en Leefbaar Rotterdam niet samen in coalitie

zie ook:  Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Leefbaar Rotterdam overheerst PvdA

Rotterdamse oppositie wantrouwt wethouder integratie

AD 20.04.2015 De Rotterdamse oppositie ligt op ramkoers met wethouder Ronald Schneider (integratie, Leefbaar). De zeven partijen twijfelen aan de onderbouwing van zijn toch al omstreden integratienota.

In werkelijkheid zijn deze partijen vooral bezig met politieke spelletjes, waarbij willens en wetens de integriteit van Schneider in twijfel wordt getrokken, aldus Raadslid Tanya Hoogwerf.

De oppositie heeft vorige week een brief verstuurd aan circa dertig personen en instellingen, die Schneider afgelopen najaar gesproken zegt te hebben ter voorbereiding op zijn integratienota. ,,Wij hebben echter alle redenen om te twijfelen,” zegt PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn. ,,Vanuit het veld horen we dat zijn bronnen of helemaal niet gehoord zijn, of dat die gesprekken weinig tot niets om het lijf hadden.”

Lees ook

Tijd dat Rotterdamse PvdA zich herneemt voor het te laat is

VK 01.04.2015 De beruchte speech van Kok in 1994 waarin hij stelde dat de PvdA ‘zijn ideologische veren moest afschudden’ dient openlijk te worden ingetrokken. Vooral ook omdat die is meegeschreven door diehard VVD-ster Neelie Kroes.

Leefbaar Rotterdam-voorman Joost Eerdmans mag dan behoorlijk rechts zijn, van Wilders uitspraak ‘minder Marokkanen!’ heeft hij zich uitdrukkelijk gedistantieerd

De provinciale verkiezingen waren curieuze vertoningen. Over de provincie ging het namelijk nauwelijks. Het ging vooral over de vraag: behoudt het kabinet Rutte II een werkbare meerderheid  in de Eerste Kamer? Zo’n meerderheid is er inmiddels niet meer. Integendeel.

Het is misschien óók de moeite waard om eens te bezien wat de uitslag van de provinciale verkiezingen zoal betekent in ‘Gemeenteland’. Bijvoorbeeld
in Rotterdam.

‘Stormloop Rotterdamse kandidaten voor PVV’

AD 24.03.2015 Een kandidatenlijst opstellen voor een PVV-fractie in Rotterdam is geen probleem, stelt PVV-Kamerlid Harm Beertema. ,,Het loopt al storm met Rotterdammers die zich willen aanmelden.”
Zowel zaterdag als zondag stond de telefoon bij de PVV-fractie in Den Haag roodgloeiend. ,,Dat zijn Rotterdammers die zich uit puur enthousiasme aanmelden,” zegt PVV-Kamerlid Beertema.
Hij twijfelt er niet aan dat er een goede Rotterdamse kandidatenlijst kan worden samengesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. ,,Dat moet zeker lukken.”

Lees ook

Rotterdam: migrant moet integreren

AD 23.03.2015 Migranten die in Rotterdam hardnekkig blijven weigeren zich aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden zullen de komende jaren van het Rotterdamse stadsbestuur het signaal krijgen dat zij maar beter hun biezen kunnen pakken.

Het is in eerste instantie aan de invoeger om moeite te doen en initiatief te tonen om veilig te kunnen invoegen, aldus Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam).

Dat valt op te maken uit de langverwachte integratienota die het college (Leefbaar, D66 en CDA) vandaag heeft uitgebracht. ‘Onze inzet is gericht op de boodschap dat niet willen integreren geen optie is,’ schrijft het stadsbestuur in de nota getiteld Integratie 010. ‘Deze boodschap wordt vanaf het begin uitgedragen, omdat niet integreren een onwenselijke druk op de samenleving legt.’

Mede op basis van de onrust die na de terreurdaden in Parijs de kop opstak, wilde de voltallige oppositie in Rotterdam (zeven partijen) meepraten en denken over de nota van wethouder Ronald Schneider (integratie, Leefbaar). Dat verzoek werd tot tweemaal toe geweigerd door de coalitie. De vandaag verschenen nota wordt komende maand besproken door de gemeenteraad.
Invoegen op snelweg
Een eerste concept van de integratienota lekte eind december uit via het AD Rotterdams Dagblad. Daarin stond een metafoor die Schneider heeft gehandhaafd: ‘Het integratieproces is te vergelijken met het invoegen op de snelweg. Op de snelweg rijdt Nederland. Op de invoegstrook de migrant die wil integreren. Het is in eerste instantie aan de invoeger om moeite te doen en initiatief te tonen om veilig te kunnen invoegen. Van de automobilisten op de doorgaande weg verwachten we waar nodig dat zij ruimte bieden om dit mogelijk te maken. Een kwestie van fatsoenlijk ritsen en van wederkerigheid.’

Lees ook

LR-leider Eerdmans: Wat Wilders over ons zegt, is onzin

AD 23.03.2015 Geert Wilders kondigde dit weekend de aanval op Leefbaar Rotterdamaan. De PVV doet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen mee in de havenstad. Voorman Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam ziet de strijd met de PVV met vertrouwen tegemoet. ,,Wij zijn diep geworteld in Rotterdam. Wilders niet.”

Het klopt dat Leefbaar Rotterdam na 8 jaar oppositie sinds een jaar in het college zit. Maar daarmee verloochenen we onze idealen niet, aldus Leefbaar Rotterdam-bestuurder Joost Eerdmans.

Met veertien zetels is Leefbaar Rotterdam de grootste partij. Houden jullie al rekening met een halvering?

Lees ook;

Wilders verliest in Rotterdam duidelijk van niet-stemmers

AD 21.03.2015 Op de markt aan de Binnenrotte zorgde de komst van Geert Wilders onlangs voor een volksoploop. De aankondiging van de PVV-leider in 2018 deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, kan veel Rotterdammers echter nauwelijks boeien. ,,Politiek interessseert mij niet. Daar kan Wilders niks aan veranderen.”

Op de drukke zaterdagmarkt is de komst van Wilders nauwelijks een gespreksonderwerp. Tussen de stalletjes wordt tastbaar welke partij afgelopen woensdag veruit de grootste werd bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in Rotterdam : die van de niet-stemmers. Van elke drie stemmers, bleven er deze week maar liefst twee thuis.

,, Ik heb voor mijn studie HBO-rechten iets met politiek moeten doen,” zegt een jonge blondine die door haar twee vriendinnen naar voren wordt geschoven als de ‘expert’. ,, Maar het interessseert me eerlijk gezegd geen bal.” De vriendinnen knikken en gaan over tot voor hen belangrijker zaken. ,, Nemen we een zwarte handtas? Of wordt het toch de gele?”

Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam.

‘PVV gaat R’dam niet redden’

Telegraaf 21.03.2015 ,,De PVV gaat Rotterdam niet redden. Ze staan overal waar ze meedoen aan de zijlijn; niemand wil met ze samenwerken.” Zo reageert Leefbaar Rotterdam wethouder Joost Eerdmans op RTV Rijnmond op de aankondiging van Geert Wilders, om mee te doen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Eerdmans vindt het ‘overigens erg jammer’ dat de PVV zo vaak aan de zijlijn staat: ,,Maar feit is dat wij wél doen wat we zeggen. Wij leveren.” Wilders heeft naar eigen zeggen niets tegen Leefbaar, maar: ,,Rotterdam verdient beter.”

Wilders valt Leefbaar aan in Rotterdam: Stad verdient beter

AD 21.03.2015 De PVV doet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen mee in Rotterdam. Daarmee ontketent Geert Wilders een strijd met Leefbaar Rotterdam om de rechtse kiezer. Wilders vindt Leefbaar ‘kleurloos’ en ‘te ver afgedreven van waar Pim Fortuyn voor stond’, zegt hij in een interview met het AD.

De mensen worden niet goed bediend door Leefbaar Rotterdam. Die partij is afgedreven naar het midden. Hoe kan het ook anders als je samenwerkt met D66, aldus PVV-leider Geert Wilders.

Tot nu toe deed de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen alleen mee in Almere en Den Haag. Voor Rotterdam gold een soort stilzwijgende afspraak met Leefbaar Rotterdam dat ze niet in elkaars vaarwater zouden zitten. Maar inmiddels komt Wilders daar op terug. Hij ziet potentie voor zijn partij in de Maasstad, nu de PVV er bij de afgelopen Statenverkiezingen virtueel de grootste werd.

Lees het volledige interview met Geert Wilders in het AD van vandaag.

Wacht niet langer met renovatie politiek bestel

VK 21.03.2015 Het groeiende wantrouwen van met name de laagopgeleide kiezers vraagt om hervorming van het bestel en bundeling van krachten van partijen.

Wie wil weten wat er in politiek Nederland aan de hand is, moet naar Rotterdam kijken. De politieke en sociale breuklijnen tekenen zich in de multi-etnische havenstad scherper af dan in de rest van het land. Het Rotterdamse stadhuis was de plek waar Pim Fortuyn alweer dertien jaar geleden met Leefbaar Rotterdam de gevestigde politieke orde in de gordijnen joeg. Rotterdam was afgelopen woensdag de stad waar de opkomst met 35,5 procent de laagste van het land was. Het was ook de stad waar de PVV van Wilders met 17 procent de grootste partij is geworden.

Het is een probleem dat in meer oudere parlementaire democratieën in Europa speelt. Zo spreekt de Vlaamse schrijver David Van Reybrouck in zijn pamflet Tegen verkiezingen van ‘het democratisch vermoeidheidssyndroom’.

PVV gaat meedoen aan Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen

NU 21.03.2015 De PVV zet een punt achter het herenakkoord met Leefbaar Rotterdam en gaat zelf meedoen aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat maakt PVV-leider Geert Wilders zaterdag bekend in een interview met het AD. ”We komen met een eigen kieslijst en willen de stad gaan besturen”, aldus Wilders.

De keuze van de PVV voor Rotterdam is opvallend, omdat de partij al jaren een herenakkoord heeft met Leefbaar Rotterdam. Afspraak was dat beide partijen niet in elkaars vaarwater zouden zitten. ”Ik heb niets tegen Leefbaar Rotterdam, maar Rotterdam verdient beter.”

Gerelateerde artikelen;

PVV doet mee aan Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen

Trouw 21.03.2015 De PVV doet mee aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat maakte PVV-leider Geert Wilders bekend in een interview met het AD. ‘We komen met een eigen kieslijst en willen de stad gaan besturen.’

De keuze van de PVV voor Rotterdam is opvallend, omdat de partij al jaren een herenakkoord heeft met Leefbaar Rotterdam. Afspraak was dat beide partijen niet in elkaars vaarwater zouden zitten. ‘Ik heb niets tegen Leefbaar Rotterdam, maar Rotterdam verdient beter.’

PVV wil in R’damse raad

Telegraaf 21.03.2015  De PVV doet mee aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat maakte PVV-leider Geert Wilders zaterdag bekend in een interview met het AD. „We komen met een eigen kieslijst en willen de stad gaan besturen.”

De keuze van de PVV voor Rotterdam is opvallend, omdat de partij al jaren een herenakkoord heeft met Leefbaar Rotterdam. Afspraak was dat beide partijen niet in elkaars vaarwater zouden zitten. „Ik heb niets tegen Leefbaar Rotterdam, maar Rotterdam verdient beter.”

Gerelateerde artikelen;

19-03: Wilders spreekt bij Pegida Dresden

19-03: Tweede Kamer versplintert verder

19-03: PVV grootste in 23 gemeenten

17-03: Wilders noemt Rutte PVV’er

Wilders had op beter resul­taat gehoopt

‘PVV Rotterdam profi­te­erde van lage…

Pechtold: Wilders praat anderen angst aan voor…

‘PVV lager door ontbreken Wilders op…

Wilders komt met PVV naar Rotterdam

Elsevier 21.03.2015 De volgende Gemeenteraadsverkiezingen doet de PVV ook mee in Rotterdam. Daarmee komt er een einde aan het stilzwijgende verbond met Leefbaar Rotterdam.

Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zaterdag aangekondigd in het AD.

Stilzwijgend akkoord

Rotterdam wordt de derde stad waar de PVV zal meedoen in de gemeenteraadsverkiezingen. Tot nu toe deed de PVV alleen mee in Almere en Den Haag.

De volgende Gemeenteraadsverkiezingen doet de PVV ook mee in Rotterdam. Daarmee komt er een einde aan het stilzwijgende verbond met Leefbaar Rotterdam.

Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zaterdag aangekondigd in het AD.

PVV gaat voor Rotterdamse gemeenteraad

NRC 21.03.2015  De PVV doet mee aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat maakt PVV-leider Geert Wilders bekend in een interview met het ADLEES VERDER

Rotterdam is nu ook het jachtterrein van Wilders

Trouw 20.03.2015  Rotterdam is onze stad. Geert Wilders en andere PVV’ers riepen het in koor toen ze de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen aftrapten in de Maasstad. Ze kregen gelijk. Met 17 procent van de stemmen werd de PVV de grootste. En dat terwijl de opkomst in Rotterdam met 35,5 procent de laagste van het land was.

Aboutaleb positioneert zich niet meer als PvdA’er. Hij staat boven de partijen.

Traditioneel zijn PVV-stemmers moeilijk naar de stembus te krijgen, dus nu wordt pas goed duidelijk hoe groot de steun voor Wilders in de stad is, zegt de Rotterdamse politicoloog Rinus van Schendelen.

Verwant nieuws

PVV grootste in 23 gemeenten

Telegraaf  19.03.2015 De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft woensdag in 23 gemeenten de meeste stemmen gekregen. Dat blijkt uit gegevens van de ANP Verkiezingsdienst.

De partij van Geert Wilders kreeg onder meer veel stemmen in Rotterdam en omgeving. De PVV was niet alleen het populairst in de Maasstad zelf, maar ook in Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Zwijndrecht, Nissewaard, Dordrecht, Schiedam, Vlaardingen en Hellevoetsluis. De partij werd verder de grootste in de Limburgse gemeenten Maastricht, Kerkrade, Onderbanken, Landgraaf, Brunssum en Stein. In Almere en Lelystad liet Wilders de anderen ook achter zich.

Gerelateerde artikelen;

19-03: Kamer: meer tegen agressie spoor

19-03: Grootste partijen provincies

19-03: Rotterdam: laagste opkomst

19-03: PvdA verliest in alle gemeenten

19-03: ‘PVV profiteerde van opkomst’

Advertenties

maart 21, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: