Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gerommel met VVD Raadslid Bram Dirkx in het Limburgse Venray

Nep-Declaraties

Bram Dirkx, gemeenteraadslid in het Limburgse Venray, zou in zijn tijd als landelijk voorzitter van de JOVD gerommeld hebben met declaraties. Uit documenten die in het bezit zijn van Quote wordt duidelijk dat de toen 20-jarige Dirkx bedragen tussen de €500 en €600 per maand declareerde, terwijl de declaraties van zijn collega’s tussen de €100 en €200 per maand lagen.

‘Cultuur van leugens’

Bram Dirkx trad eind 2011 aan als landelijk voorzitter van JOVD de jonge liberalen, maar besloot al snel zijn functie weer neer te leggen: in september 2012 trad Dirkx af wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Het zou met gezondheidsklachten te maken hebben gehad.

Betrokkenen melden nu aan het maandblad dat die lezing niet klopt. Bram Dirkx zou namelijk binnen het bestuur hevige kritiek hebben ontvangen om ‘onprofessioneel gedrag’, een ‘cultuur van leugens’ en discutabele declaraties. Hij kwam onder de druk te staan en zou toen afstand hebben gedaan van zijn functie. Dit zeggen bronnen binnen de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, tegen maandblad Quote.

De kascommissie merkte Dirkx’ declaraties als ‘discutabel’ aan maar kon vervolgens niet bewijzen dat er daadwerkelijk iets fout zat.

Hij zou ritten van zijn woonplaats Veulen naar Den Haag dubbel hebben gedeclareerd en zou ritten in Nederland hebben opgegeven, terwijl zijn eigen berichtgeving op Twitter aangaf dat hij op dat moment in België was.

Die Twitter-berichten werden later gewist. Drie van de acht declaraties die als ‘dubieus’ werden aangemerkt betaalde hij uiteindelijk terug aan de organisatie.

‘Kei-integer’

Dirkx zegt verbaasd te zijn over de aantijgingen: ‘Ik had soms drie à vier afspraken per dag en vergiste me in de bonnen. Daar was ik echt niet de enige in,’ aldus de Limburger. Hij omschrijft zichzelf als ‘kei-integer’. Het feit dat de kascommissie uiteindelijk alles heeft geaccordeerd, ondersteunt dit volgens hem.

Op de vraag waarom hij ritjes in Den Haag declareerde, terwijl hij volgens zijn eigen Twitter-account  op dat moment in België was zegt hij: ‘Als je een keer per maand je declaraties invult, kun je je vergissen met de datum, toch?’

De berg ellende neemt toe op weg naar 18.03.2015  !!!

Dit verhaal komt een dag na het Kamerdebat 10.03.2015 over de bonnetjesaffaire het vertrek van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven, wederom een ongelukkig moment voor de VVD.

Wat zij  niet heeft weten te voorkomen, is dat er weer een Limburgse VVD’er in opspraak is geraakt. Elsevier onthulde eerst dat het Kamerlid Mark Verheijen VVD in zijn woonplaats Venlo wel erg nauwe banden onderhield met de van corruptie verdachte projectontwikkelaar Piet van Pol.

Een kleine twee weken geleden stapte VVD-Kamerlid Mark Verheijen op nadat zijn integriteit ter discussie werd gesteld en volgende week woensdag zijn de Provinciale Statenverkiezingen. En dan ook nog de kwestie met  VVD-lid De Kruif !!!!!!

De gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD werd zelfs tot een gevangenisstraf veroordeeld vanwege fraude en omkoping. De VVD heeft nu een Permanente Commissie Integriteit om zulke misstanden te voorkomen.

Weer VVD’er onder vuur

Telegraaf 11.03.2015 Opnieuw ligt een VVD’er onder vuur vanwege zijn declaratiegedrag. Bram Dirkx, gemeenteraadslid in het Limburgse Venray, zou in zijn tijd als landelijk voorzitter van de JOVD gerommeld hebben met declaraties. Dat melden meerdere bronnen binnen de jongerenorganisatie van de VVD aan Quote.

Dirkx legde in 2012 zijn functie neer. Naar eigen zeggen wegens ‘gezondheidsklachten’, maar betrokkenen zeggen dat hij onder druk afstand deed van zijn functie.

Gerelateerde artikelen;

10-03: VVD-lid De Kruif neemt ontslag

10-03: ‘OM jaagt op meer VVD’ers’

06-03: De Kruif: horrorscenario

Weer Limburgse VVD’er in opspraak om discutabele declaraties

Elsevier 11.03.2015 Opnieuw wordt een VVD-politicus beschuldigd van gerommel met declaraties. Dit keer gaat het om Bram Dirkx, gemeenteraadslid in het Limburgse Venray.

Hij trad eind 2011 aan als landelijk voorzitter van de jonge liberalen, maar besloot al snel zijn functie weer neer te leggen: in september 2012 trad Dirkx af wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Het zou met gezondheidsklachten te maken hebben gehad.

Lees ook:

Nog twee VVD’ers verdacht door telefoontap fractieleider De Kruif

Quote heeft daarbij ook documenten in bezit waaruit blijkt dat Dirkx, indertijd 20 jaar oud, veel hogere bedragen declareerde dan zijn collega’s. Zijn declaraties liepen op tot tussen de 500 en 600 euro per maand, terwijl die van andere bestuurders zo tussen de 100 en 200 euro per maand lagen. De kascommissie merkte Dirkx’ declaraties als ‘discutabel’ aan maar kon vervolgens niet bewijzen dat er daadwerkelijk iets fout zat.

Volgens Elsevier;

Gerry van der List: ‘Gesjoemel in de politiek: over de VVD, Limburg en andere affaires’

Advertenties

maart 11, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

4 reacties »

 1. […] zie ook: Gerommel met VVD Raadslid Bram Dirkx in het Limburgse Venray […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | maart 11, 2015 | Beantwoorden

 2. […] zie ook: Gerommel met VVD Raadslid Bram Dirkx in het Limburgse Venray […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015 | Beantwoorden

 3. […] zie ook: Gerommel met VVD Raadslid Bram Dirkx in het Limburgse Venray […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017 | Beantwoorden

 4. […] zie ook: Gerommel met VVD Raadslid Bram Dirkx in het Limburgse Venray […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: