Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 3

Tot ziens dan maar !!!

Tot ziens dan maar !!!

4 jaar.

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag voor het gerechtshof in Amsterdam vier jaar cel geëist tegen voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53). Deze eis werd vandaag uitgesproken in het hoger beroep in de strafzaak tegen de voormalige gedeputeerde van Noord-Holland. In eerste aanleg kreeg de VVD’er 3 jaar cel

Volgens de aanklagers staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping, ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Hij is er woest over: er klopt niets van de beweringen van justitie, de strafzaak is een geval van „barbertje moet hangen”, zo luidt de diepe overtuiging van de beklaagde.

Dom blondje ????

Dom blondje ????

Move Consultants

Hooijmaijers (52) zou zijn adviesbureau Move Consultants hebben gebruikt om bijverdiensten te factureren. Het bedrijf zette hij in 2001 op naam van zijn vrouw, toen hij wethouder van Amsterdam werd. In de periode 2004-2009 was Hooijmaijers lid van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld.’

Ex-VVD’er Ton Hooijmaijers werd in december 2013 door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Het OM eiste toen ook vier jaar cel.

Hooijmaijers heeft altijd ontkend corrupt te zijn en stelde dat sprake was van een politiek proces. ”Een gerechtelijke dwaling”, noemde hij het vonnis in december 2013. Hij ging direct na de uitspraak in beroep, kort daarna gevolgd door het OM.

Het is inmiddels een lange rij VVD’ers die de laatste jaren in problemen is geraakt. Lees hier meer over de zaak.

Lees het volledige interview op nrc.nl: ‘Ik wilde de wereld verbeteren’.

zie ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 2

Zie ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 1

Hooijmaijers werd eind 2013 door de rechtbank in Haarlem na een eis van vier jaar tot drie jaar cel veroordeeld wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als hijzelf tekende destijds tegen de uitspraak hoger beroep aan bij het hof. Daar eiste het OM in maart opnieuw vier jaar cel. Het hof kwam in 2015 op enkele punten tot vrijspraak in de ten laste gelegde individuele omkopingszaken en legde daarom in hoger beroep zes maanden minder celstraf op, maar oordeelde niettemin hard over zijn handelswijze.

HOGE RAAD GEEFT HOOIJMAIJERS STRAFVERMINDERING

BB 14.02.2017 De Hoge Raad heeft de veroordeling van voormalig VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen dinsdag bevestigd. In een arrest geeft het hoogste rechtscollege echter wel een korting van twee maanden op de opgelegde gevangenisstraf van 2,5 jaar, die het gerechtshof in Amsterdam in april 2015 aan de ex-gedeputeerde oplegde. Oorzaak voor de strafvermindering is volgens de Hoge Raad dat de redelijke termijn voor het inzenden van stukken door het hof is overschreden.

Hoger beroep

Hooijmaijers werd eind 2013 door de rechtbank in Haarlem na een eis van vier jaar tot drie jaar cel veroordeeld wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als hijzelf tekende destijds tegen de uitspraak hoger beroep aan bij het hof. Daar eiste het OM in maart opnieuw vier jaar cel. Het hof kwam in 2015 op enkele punten tot vrijspraak in de ten laste gelegde individuele omkopingszaken en legde daarom in hoger beroep zes maanden minder celstraf op, maar oordeelde niettemin hard over zijn handelswijze.

Vastgoedwereld

Hooijmaijers was tussen 2005 en 2009 gedeputeerde van Noord-Holland, waar hij eerst deel uitmaakte van Provinciale Staten. Zijn wortels liggen in de vastgoedwereld, waarmee hij als politicus vanuit zijn portefeuilles (waaronder ruimtelijke ordening) nauw in contact bleef. (ANP)

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Veroordeling oud-gedeputeerde Hooijmaijers (VVD) blijft in stand

NU 14.02.2017 De 2,5 jaar cel die het gerechtshof aan voormalig VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers heeft opgelegd wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen, blijft in stand. Dat oordeelde de Hoge Raad dinsdag.

In een arrest geeft het hoogste rechtscollege wel een korting van twee maanden op de opgelegde gevangenisstraf van 2,5 jaar, die het gerechtshof aan de ex-gedeputeerde oplegde.

Oorzaak voor de strafvermindering is volgens de Hoge Raad dat de redelijke termijn voor het inzenden van stukken door het hof is overschreden.

De oud-VVD-gedeputeerde werd in april 2015 na een eis van vier jaar in hoger beroep veroordeeld voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen, maar legde zijn zaak voor aan de Hoge Raad.

Rechtbank

Hooijmaijers werd eind 2013 door de rechtbank in Haarlem na een eis van vier jaar tot drie jaar cel veroordeeld wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als hijzelf tekende destijds tegen de uitspraak hoger beroep aan bij het hof. Daar eiste het OM in maart opnieuw vier jaar cel.

Het hof kwam in 2015 op enkele punten tot vrijspraak in de ten laste gelegde individuele omkopingszaken en legde daarom in hoger beroep zes maanden minder celstraf op, maar oordeelde niettemin hard over zijn handelswijze.

Vastgoed

Hooijmaijers was tussen 2005 en 2009 gedeputeerde van Noord-Holland, waar hij eerst deel uitmaakte van Provinciale Staten.

Zijn wortels liggen in de vastgoedwereld, waarmee hij als politicus vanuit zijn portefeuilles (waaronder ruimtelijke ordening) nauw in contact bleef.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Hooijmaijers definitief cel in

Telegraaf 14.02.2017 De veroordeling van Ton Hooijmaijers, ex-gedeputeerde in Noord-Holland, is definitief. De Hoge Raad besloot dinsdag de veroordeling van de ex-VVD’er door het hof in Amsterdam in stand te houden. In een arrest geeft het hoogste rechtscollege echter wel een korting van twee maanden op de opgelegde gevangenisstraf van 2,5 jaar.

Hooijmaijers (55) werd in april 2015 door het hof veroordeeld wegens elf gevallen van omkoping, dertien gevallen van valsheid in geschrifte, en witwassen tussen 2004 en 2009. Dat was een half jaar minder dan de straf die de rechtbank hem eerder oplegde.

Het hof gaf Hooijmaijers een lagere straf omdat de gevolgen voor hem en zijn gezin ,,desastreus” waren. ,,De corruptie maakte Hooijmaijers van een gevierd bestuurder tot een maatschappelijke paria. Het leed dat de andere leden van het gezin is en nog steeds wordt aangedaan treft daarbij indirect ook hem.” Dat betekende volgens het hof dat één doel van een straf ruimschoots is gehaald; de vergelding. Daarnaast achtte het hof minder feiten bewezen.

Het gerechtshof rekende Hooijmaijers zwaar aan dat het onderhouden van relaties met ondernemers in de vastgoedsector namens de provincie, naadloos overging in het aannemen van betalingen. Hij vond het vanzelfsprekend dat hij werd betaald voor adviezen en informatie waarover hij als gedeputeerde kon beschikken.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een politiek bestuurder in Nederland tot een zo lange gevangenisstraf is veroordeeld.

Ex-VVD’er Hooijmaijers moet na bevestiging Hoge Raad echt de cel in

VK 14.02.2017 De voormalige VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers moet de cel in. De Hoge Raad heeft de veroordeling van Hooijmaijers wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen dinsdag bevestigd. Het hoogste rechtscollege heeft een korting van twee maanden gegeven op de opgelegde celstraf van 2,5 jaar die het gerechtshof in Amsterdam in april 2015 aan Hooijmaijers oplegde.

‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld’

Ex-VVD’er Ton Hooijmaijers heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. ‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld.’ Het is inmiddels een lange rij VVD’ers die de laatste jaren in problemen is geraakt. Lees hier meer over de zaak.

Oorzaak van de strafvermindering is volgens de Hoge Raad dat het gerechtshof heeft getreuzeld met het opsturen van stukken.

Hooijmaijers werd eind 2013 door de rechtbank in Haarlem na een eis van 4 jaar tot 3 jaar cel veroordeeld. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als hijzelf tekende destijds tegen de uitspraak hoger beroep aan bij het Hof. Daar eiste het OM in maart opnieuw 4 jaar cel.

Het Hof kwam in 2015 op enkele punten tot vrijspraak in de ten laste gelegde individuele omkopingszaken en legde daarom in hoger beroep 6 maanden minder celstraf op, maar achtte niettemin bewezen dat Hooijmaijers zich als gedeputeerde in totaal elf keer heeft laten omkopen,  betrokken is geweest bij het opmaken van dertien valse facturen en dat hij een bedrag van in totaal 296 duizend euro heeft witgewassen.

Valse facturen

Ton Hooijmaijers arriveert met zijn advocaat bij het gerechtshof. © anp

Volgens het Hof onderhield Hooijmaijers als gedeputeerde in de provincie Noord-Holland nauwe banden met ondernemers in de vastgoedsector. Dat was ook nodig voor een goede uitoefening van zijn functie, maar volgens het Hof ging het bij Hooijmaijers ‘naadloos over in het van die personen of bedrijven aannemen van betalingen of beloften’. Door valse facturen en het gebruik van vennootschappen verborg hij vervolgens dat hij zich ‘door private partijen liet betalen voor zijn inspanningen als gedeputeerde’.

Hooijmaijers, die van 2005 tot 2009 gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën was, heeft tot op heden volgehouden dat hij onschuldig is. Hij zei dat hij betalingen ontving voor diensten en adviezen die hij had geleverd in de periode dat hij geen bestuurder was. Hooijmaijers en zijn vrouw waren gisteren niet bij de uitspraak aanwezig. Zijn vrouw werd door het OM beschouwd als medeverdachte, omdat zij directeur was van de vennootschap waar veel betalingen binnenkwamen. Het Hof sprak haar gisteren vrij, omdat niet vaststaat dat zij op de hoogte was van de strafbare handelingen van haar man.

Volg en lees meer over:   NEDERLAND

OM eist half miljoen terug van voormalig VVD-politicus Ton Hooijmaijers

VK 14.02.2017 Het Openbaar Ministerie eist een bedrag van 526.345 euro terug van voormalig VVD-politicus Ton Hooijmaijers. Dat maakt het OM woensdag bekend in de ontnemingszaak tegen de ex-gedeputeerde van de provincie Noord Holland. Hooijmaijers werd in april dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Het Hof sprak hem op enkele punten vrij en woog de ‘desastreuze gevolgen’ mee die de strafzaak voor Hooijmaijers en zijn gezin hebben gehad

Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen hem geëist, maar het Hof sprak hem op enkele punten vrij en woog de ‘desastreuze gevolgen’ mee die de strafzaak voor Hooijmaijers en zijn gezin hebben gehad. Het Hof achtte bewezen dat Hooijmaijers een bedrag van 296 duizend heeft witgewassen.

Een woordvoerder van het OM zegt dat de half miljoen euro die zij van Hooijmaijers vorderen gebaseerd is op een eerdere schatting van de rechtbank in de strafzaak tegen de ex-politicus. Een definitief bedrag zal bij de behandeling van de ontnemingsvordering worden vastgesteld. Wanneer dat zal plaatsvinden, is nog niet bekend. De voormalig provinciebestuurder is overigens tegen zijn veroordeling in cassatie gegaan bij de Hoge Raad, waardoor het nog tijden kan duren voor een eventuele veroordeling definitief is. Tot die tijd blijft Hooijmaijers op vrije voeten.

‘Complot’

Hooijmaijers contact met ondernemers ging ‘naadloos over in het van die personen of bedrijven aannemen van betalingen of beloften’

Gerechtshof

Volgens het gerechtshof onderhield Hooijmaijers als gedeputeerde nauwe banden met ondernemers in de vastgoedsector. Dat was nodig voor zijn functie, maar volgens het Hof ging het bij Hooijmaijers ‘naadloos over in het van die personen of bedrijven aannemen van betalingen of beloften’. Hooijmaijers heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Betalingen die hij ontving hadden volgens hem niets te maken met zijn rol als politicus en waren bedoeld voor werkzaamheden die hij voor zijn periode als provinciebestuurder had verricht.

Hooijmaijers was van 2005 tot 2009 gedeputeerde bij de provincie Noord Holland. Volgens hem begrepen de rechters niets van het politiek bedrijf en had hij zich op geen enkele wijze laten omkopen. Daarnaast hintte hij een aantal malen op een complot om hem stuk te maken, vanwege zijn grote mond en de vele tenen waar hij op was gaan staan.

Volg en lees meer over:  NEDERLAND  RECHTSZAKEN

140325150054_Hooijmaijers_shrinkcentercrop_586x180

Justitie wil half miljoen van Hooijmaijers

BB 23.12.2015 Justitie wil ruim een half miljoen euro van de voormalige VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de ontnemingszaak tegen hem.

Veroordeeld

Het bedrag van 526.345 euro is gebaseerd op het het voordeel dat de oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland zou hebben gehaald uit praktijken waar hij door de rechtbank voor is veroordeeld. Hooijmaijers is veroordeeld voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

Beloften en betalingen

Dit jaar kreeg Hooijmaijers in hoger beroep 2,5 jaar cel. Volgens het hof onderhield Hooijmaijers als provinciaal bestuurder voor ruimtelijke ordening in Noord-Holland nauwe banden met ondernemers in de vastgoedwereld en gingen die goede verhoudingen ‘naadloos over in het aannemen van betalingen en beloften’. De oud-bestuurder heeft zich niet bij de veroordeling neergelegd en is naar de Hoge Raad gestapt. (ANP)

Gerelateerde artikelen;

OM eist half miljoen terug van voormalig VVD-politicus Ton Hooijmaijers

VK 23.12.2015 Het Openbaar Ministerie eist een bedrag van 526.345 euro terug van voormalig VVD-politicus Ton Hooijmaijers. Dat maakt het OM woensdag bekend in de ontnemingszaak tegen de ex-gedeputeerde van de provincie Noord Holland. Hooijmaijers werd in april dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

 

Het Hof sprak hem op enkele punten vrij en woog de ‘desastreuze gevolgen’ mee die de strafzaak voor Hooijmaijers en zijn gezin hebben gehad

Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen hem geëist, maar het Hof sprak hem op enkele punten vrij en woog de ‘desastreuze gevolgen’ mee die de strafzaak voor Hooijmaijers en zijn gezin hebben gehad. Het Hof achtte bewezen dat Hooijmaijers een bedrag van 296 duizend heeft witgewassen.

Een woordvoerder van het OM zegt dat de half miljoen euro die zij van Hooijmaijers vorderen gebaseerd is op een eerdere schatting van de rechtbank in de strafzaak tegen de ex-politicus. Een definitief bedrag zal bij de behandeling van de ontnemingsvordering worden vastgesteld. Wanneer dat zal plaatsvinden, is nog niet bekend. De voormalig provinciebestuurder is overigens tegen zijn veroordeling in cassatie gegaan bij de Hoge Raad, waardoor het nog tijden kan duren voor een eventuele veroordeling definitief is. Tot die tijd blijft Hooijmaijers op vrije voeten.

‘Complot’

Hooijmaijers contact met ondernemers ging ‘naadloos over in het van die personen of bedrijven aannemen van betalingen of beloften’

Gerechtshof

Volgens het gerechtshof onderhield Hooijmaijers als gedeputeerde nauwe banden met ondernemers in de vastgoedsector. Dat was nodig voor zijn functie, maar volgens het Hof ging het bij Hooijmaijers ‘naadloos over in het van die personen of bedrijven aannemen van betalingen of beloften’. Hooijmaijers heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Betalingen die hij ontving hadden volgens hem niets te maken met zijn rol als politicus en waren bedoeld voor werkzaamheden die hij voor zijn periode als provinciebestuurder had verricht.
Hooijmaijers was van 2005 tot 2009 gedeputeerde bij de provincie Noord Holland. Volgens hem begrepen de rechters niets van het politiek bedrijf en had hij zich op geen enkele wijze laten omkopen. Daarnaast hintte hij een aantal malen op een complot om hem stuk te maken, vanwege zijn grote mond en de vele tenen waar hij op was gaan staan.

Half miljoen geëist van VVD-bestuurder Hooijmaijers

Trouw 23.12.2015 Justitie wil ruim een half miljoen euro van de voormalige VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de ontnemingszaak tegen hem.

Het bedrag van 526.345 euro is gebaseerd op het het voordeel dat de oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland zou hebben gehaald uit praktijken waar hij door de rechtbank voor is veroordeeld. Hooijmaijers is veroordeeld voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

Dit jaar kreeg Hooijmaijers in hoger beroep 2,5 jaar cel. Volgens het hof onderhield Hooijmaijers als provinciaal bestuurder voor ruimtelijke ordening in Noord-Holland nauwe banden met ondernemers in de vastgoedwereld en gingen die goede verhoudingen ‘naadloos over in het aannemen van betalingen en beloften”.

De oud-bestuurder heeft zich niet bij de veroordeling neergelegd en is naar de Hoge Raad gestapt.

Hooijmaijers (54) was tussen 2005 en 2009 gedeputeerde van Noord-Holland, waar hij eerst deel uitmaakte van Provinciale Staten. Zijn wortels liggen in de vastgoedwereld, waarmee hij als politicus nauw in contact bleef.

Verwant nieuws;

OM wil ruim half miljoen euro terug van oud-gedeputeerde Hooijmaijers 

NU 23.12.2015 Het Openbaar Ministerie (OM) wil 526.345 euro terugvorderen van oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Ton Hooijmaijers.

Dat maakte het OM woensdag bekend bij de start van de ontnemingszaak tegen Hooijmaijers voor de rechtbank in Haarlem.

De VVD-politicus werd in april in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen in zijn tijd als provinciebestuurder tussen 2004 en 2009. Over die periode moet hij een deel van zijn inkomsten afstaan. Volgens het gerechtshof heeft Hooijmaijers in die periode 276.000 euro witgewassen.

Hooijmaijers ontkent de feiten en ging tegen de uitspraak in cassatie. 

Het OM baseert zich echter op een hoger bedrag dat door de rechtbank werd vastgesteld. Die veroordeelde de oud-gedeputeerde ruim twee jaar geleden nog tot drie jaar cel, waarna het OM in beroep ging.

De uitspraak in de ontnemingszaak laat nog even op zich wachten. Mogelijk wordt eerst de uitspraak van de Hoge Raad afgewacht, die moet vaststellen of de veroordeling van Hooijmaijers in hoger beroep blijft staan.

 http://media.nu.nl/m/m1oxpmsa9vu4_std320.jpg

Zie ook: Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers stapt naar Hoge Raad

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Gerelateerde artikelen;

Ton Hooijmaijers in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel

‘Omkopers’ Hooijmaijers betalen boete

OM eist opnieuw vier jaar cel tegen oud-VVD-gedeputeerde Hooijmaijers

Hooijmaijers moet dokken

Telegraaf 23.12.2015  Justitie wil ruim een half miljoen euro van de voormalige VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de ontnemingszaak tegen hem.

Het bedrag van 526.345 euro is gebaseerd op het het voordeel dat de oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland zou hebben gehaald uit praktijken waar hij door de rechtbank voor is veroordeeld. Hooijmaijers is veroordeeld voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

Dit jaar kreeg Hooijmaijers in hoger beroep 2,5 jaar cel. Volgens het hof onderhield Hooijmaijers als provinciaal bestuurder voor ruimtelijke ordening in Noord-Holland nauwe banden met ondernemers in de vastgoedwereld en gingen die goede verhoudingen “naadloos over in het aannemen van betalingen en beloften”.

De oud-bestuurder heeft zich niet bij de veroordeling neergelegd en is naar de Hoge Raad gestapt. Het OM had in het hoger beroep overigens vier jaar cel geëist.

Hooijmaijers (54) was tussen 2005 en 2009 gedeputeerde van Noord-Holland, waar hij eerst deel uitmaakte van Provinciale Staten. Zijn wortels liggen in de vastgoedwereld, waarmee hij als politicus nauw in contact bleef.

Justitie eist half miljoen van Hooijmaijers

AD 23.12.2015 Justitie wil ruim een half miljoen euro hebben van de voormalige VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de ontnemingszaak tegen hem.

Het specifieke bedrag van 526.345 euro is gebaseerd op het het voordeel dat de oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland zou hebben gehaald uit praktijken waar hij door de rechtbank voor is veroordeeld.

De oud-bestuurder heeft zich niet bij de veroordeling neergelegd en is naar de Hoge Raad gestapt.

Corruptie
Hooijmaijers is veroordeeld voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Dit jaar kreeg Hooijmaijers in hoger beroep 2,5 jaar cel. Het OM had vier jaar geëist. Volgens het hof onderhield Hooijmaijers als provinciaal bestuurder voor ruimtelijke ordening in Noord-Holland nauwe banden met ondernemers in de vastgoedwereld en gingen die goede verhoudingen ,,naadloos over in het aannemen van betalingen en beloften”.

De straf voor Hooijmaijers werd licht gematigd doordat hij ,,van gevierd politiek bestuurder maatschappelijke paria is geworden” en doordat zijn gezin en hij al vijf jaar lang ,,op indringende wijze” de gevolgen van de strafzaak ondervinden.

Ex-VVD’er Hooijmaijers in cassatie tegen celstraf

VK 16.04.2015 Voormalig VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers stapt naar de Hoge Raad. De oud-gedeputeerde legt zich niet neer bij de gevangenisstraf van 2,5 jaar die het gerechtshof in Amsterdam hem eerder deze maand in hoger beroep oplegde. Dit meldt zijn raadsman Frits Schneider vandaag.

Iets meer dan een week geleden werd Hooijmaijers ook in hoger beroep veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar cel voor omkoping, witwassen en valsheid in geschrift.
Volgens het Hof onderhield Hooijmaijers als gedeputeerde in de provincie Noord-Holland nauwe banden met ondernemers in de vastgoedsector. Dat was ook nodig voor een goede uitoefening van zijn functie, maar volgens het Hof ging het bij Hooijmaijers ‘naadloos over in het van die personen of bedrijven aannemen van betalingen of beloften’. Door valse facturen en het gebruik van vennootschappen verborg hij vervolgens dat hij zich ‘door private partijen liet betalen voor zijn inspanningen als gedeputeerde’.

‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld’

Ex-VVD’er Ton Hooijmaijers heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. ‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld.’ Het is inmiddels een lange rij VVD’ers die de laatste jaren in problemen is geraakt. Lees hier meer over de zaak.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Lagere celstraf voor ex-VVD’er Hooijmaijers

OM eist vier jaar cel tegen Hooijmaijers

‘Omkopers’ Hooijmaijers betalen boete

Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers stapt naar Hoge Raad

NU 16.04.2016 Ton Hooijmaijers legt zich niet neer bij de 2,5 jaar cel die het gerechtshof hem oplegde en hij legt zijn zaak voor aan de Hoge Raad. Dat laat zijn advocaat donderdag weten aan RTV Noord-Holland.

De oud-VVD-gedeputeerde werd ruim een week geleden ook in hoger beroep veroordeeld voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist tegen de oud-bestuurder.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Gerelateerde artikelen;

Hooijmaijers stapt naar Hoge Raad

Telegraaf 16.04.2015 Voormalig VVD-provinciebestuurder Ton Hooijmaijers stapt naar de Hoge Raad. De oud-gedeputeerde legt zich niet neer bij de gevangenisstraf van 2,5 jaar die het gerechtshof in Amsterdam hem eerder deze maand in hoger beroep oplegde. Dit meldt zijn raadsman Frits Schneider donderdag.

Hooijmaijers werd eind 2013 door de rechtbank in Haarlem na een eis van vier jaar tot drie jaar cel veroordeeld wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als hijzelf tekende tegen de uitspraak hoger beroep aan bij het hof. Daar eiste het OM in maart opnieuw vier jaar cel.

Het hof kwam tot vrijspraak in meer individuele omkopingszaken dan de rechtbank eerder had gedaan en legde daarom zes maanden minder celstraf op, maar oordeelde niettemin hard over zijn handelswijze.

2,5 JAAR CEL VOOR HOOIJMAIJERS

BB 07.04.2015 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53) is maandag door het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Het Openbaar Ministerie (OM) had vorige maand vier jaar celstraf geëist.

Ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen

Volgens het hof is bewezen dat de vroegere VVD-bestuurder zich tussen 2004 en 2009 heeft schuldig gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Eind 2013 veroordeelde de rechtbank in Haarlem hem daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf. Het hof kwam op meer onderdelen tot vrijspraak.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Lagere celstraf voor ex-VVD’er Hooijmaijers

VK 07.04.2015 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers hoeft van het gerechtshof in Amsterdam minder lang de cel in. De voormalig politicus werd gisteren in hoger beroep veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar cel voor omkoping, witwassen en valsheid in geschrift. Zijn vrouw werd opnieuw vrijgesproken.

‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld’

Ex-VVD’er Ton Hooijmaijers heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. ‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld.’ Het is inmiddels een lange rij VVD’ers die de laatste jaren in problemen is geraakt. Lees hier meer over de zaak.

Het Hof acht bewezen dat Hooijmaijers zich als gedeputeerde in totaal 11 keer heeft laten omkopen,  betrokken is geweest bij het opmaken van 13 valse facturen en dat hij een bedrag van in totaal 296.000 euro heeft witgewassen. Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel geëist tegen de voormalig VVD-politicus. Het Hof sprak de voormalig VVD-politicus echter vrij van een aantal feiten en woog ook de ‘desastreuze gevolgen’ die de strafzaak heeft gehad voor Hooijmaijers en zijn gezin mee.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

OM eist vier jaar cel tegen Hooijmaijers

Hooijmaijers wil dat justitie ‘zijn omkopers’ voor de rechter daagt

‘Omkopers’ Hooijmaijers betalen boete

Ton Hooijmaijers in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel

NU 07.04.2015 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53) is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor corruptie, valsheid in geschrift en witwassen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hooijmaijers werd in december 2013 door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Het OM eiste toen ook vier jaar cel.

Hooijmaijers heeft altijd ontkend corrupt te zijn en stelde dat sprake was van een politiek proces. ”Een gerechtelijke dwaling”, noemde hij het vonnis in december 2013. Hij ging direct na de uitspraak in beroep, kort daarna gevolgd door het OM. Volgens het OM had Hooijmaijers “de macht die voortvloeit uit het ambt van gedeputeerde misbruikt”.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Gerelateerde artikelen;

2,5 jaar cel voor Hooijmaijers in hoger beroep›

NRC 07.04.2015 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers heeft in hoger beroep 2,5 jaar cel gekregen van het Hof wegens omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Dat is een half jaar minder dan hij in 2013 had gekregen. Het OM had juist in hoger beroep vier jaar cel gevraagd.

Lees meer;

9 MRT OM eist in hoger beroep 4 jaar tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers ›

2013 Voormalig gedeputeerde Hooijmaijers krijgt drie jaar cel ›

2013 OM eist vier jaar cel tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers ›

2013 OM eist vier jaar cel in zaak rond VVD-gedeputeerde Hooijmaijers

2013 Justitie in beroep tegen vonnis Hooijmaijers ›

2,5 jaar cel voor Hooijmaijers

Telegraaf 07.04.2015 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53) is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel onvoorwaardelijk. De straf is een half jaar korter dan de rechtbank in 2013 oplegde. Zijn vrouw Jocelyne is vrijgesproken van betrokkenheid.

Volgens het hof is bewezen dat de vroegere VVD-bestuurder zich tussen 2004 en 2009 schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Eind 2013 veroordeelde de rechtbank in Haarlem hem daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf. Het hof kwam in verschillende omkopingszaken op meer onderdelen tot vrijspraak.

Gerelateerde artikelen;

07-04: Hof velt oordeel over Hooijmaijers

13-03: ‘Omkopers’ betalen boete

09-03: Eis OM: vier jaar Hooijmaijers

09-03: Aanklacht vrouw Hooijmaijers

08-03: Hooijmaijers krijgt strafeis te horen

Hof velt oordeel over Hooijmaijers

Telegraaf 07.04.2015 Het gerechtshof in Amsterdam velt dinsdag een oordeel over de van corruptie verdachte voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53). Tegen hem is in hoger beroep vier jaar cel geëist.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Hooijmaijers zou zich via allerlei corrupte praktijken hebben laten bevoordelen door vastgoedbedrijven, projectontwikkelaars en grondbezitters.

Gerelateerde artikelen;

13-03: ‘Omkopers’ betalen boete

09-03: Eis OM: vier jaar Hooijmaijers

09-03: Aanklacht vrouw Hooijmaijers

08-03: Hooijmaijers krijgt strafeis te horen

‘Omkopers’ Hooijmaijers betalen boete

Trouw 13.03.2015 De bestuurder van het vastgoedbedrijf ’t Ganzeveld BV en het bedrijf zelf uit Bergen aan Zee zijn met justitie een boete van in totaal bijna 84.000 euro overeengekomen. Dit voor hun rol bij de omkoping van oud-gedeputeerde van Noord Holland, Ton Hooijmaijers, meldde het landelijk parket vandaag. De bestuurder moet 16.750 euro betalen en een werkstraf van 120 uur uitvoeren.

De rechtbank in Haarlem veroordeelde Hooijmaijers in december 2013 tot drie jaar cel, omdat hij zich meerdere malen als ambtenaar heeft laten omkopen en crimineel verdiend geld heeft witgewassen. Zijn hoger beroep loopt nu bij het gerechtshof in Amsterdam. Daar eiste het Openbaar Ministerie vier jaar cel tegen hem. De uitspraak van dit hoger beroep is op 8 april.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

OM eist vier jaar cel tegen Hooijmaijers

Hooijmaijers wil dat justitie ‘zijn omkopers’ voor de rechter daagt

‘Omkopers’ Hooijmaijers betalen boete

NU 13.03.2015 De bestuurder van ’t Ganzeveld BV en het bedrijf zelf zijn met justitie een boete van in totaal bijna 84.000 euro overeengekomen. Dit voor hun rol bij de omkoping van oud-gedeputeerde van Noord Holland, Ton Hooijmaijers.

Dat meldt het landelijk parket vrijdag. De bestuurder moet 16.750 euro betalen en een werkstraf van 120 uur uitvoeren.

De rechtbank in Haarlem veroordeelde Hooijmaijers in december 2013 tot drie jaar cel, omdat hij zich meerdere malen als ambtenaar heeft laten omkopen en crimineel verdiend geld heeft witgewassen.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Gerelateerde artikelen;

Klacht vrouw voormalig VVD-gedeputeerde Hooijmaijers tegen aanklager

NU 09.03.2015  De echtgenote van voormalige VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, Jocelyne P., heeft bij het college van procureurs-generaal een strafklacht ingediend tegen het optreden van advocaat-generaal Roel Terpstra.

Dit zei haar raadsman Richard van de Weide maandag bij de voortzetting van het hoger beroep van het corruptieproces tegen de vroegere provinciebestuurder voor het gerechtshof in Amsterdam. Beide echtelieden staan daarin terecht.

Aanleiding voor de klacht is dat Terpstra vrijdag in een e-mail volgens de strafpleiter opmerkte dat P. (44) zich in het proces ”bewonderenswaardig blond” houdt. ”Dit kan echt niet”, aldus Van der Weide.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers Jocelyne P.

Gerelateerde artikelen;

Klacht vrouw Hooijmaijers na ‘dom blondje’ opmerking

AD 09.03.2015 De echtgenote van voormalige VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, Jocelyne P., heeft bij het college van procureurs-generaal een strafklacht ingediend tegen het optreden van advocaat-generaal Roel Terpstra.

Aanleiding voor de klacht is dat Terpstra vrijdag in een e-mail volgens de strafpleiter opmerkte dat P. (44) zich in het proces ,,bewonderenswaardig blond” houdt.

Lees ook

Aanklacht vrouw Hooijmaijers

Telegraaf 09.03.2015  De echtgenote van voormalige VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, Jocelyne P., heeft bij het college van procureurs-generaal een strafklacht ingediend tegen het optreden van advocaat-generaal Roel Terpstra. Dit zei haar raadsman Richard van de Weide maandag bij de voortzetting van het hoger beroep van het corruptieproces tegen de vroegere provinciebestuurder voor het gerechtshof in Amsterdam. Beide echtelieden staan daarin terecht.

Aanleiding voor de klacht is dat Terpstra vrijdag in een e-mail volgens de strafpleiter opmerkte dat P. (44) zich in het proces „bewonderenswaardig blond” houdt. „Dit kan echt niet”, aldus Van der Weide. „Mijn cliënte wordt hier impliciet uitgemaakt voor dom blondje. Dit is niet magistratelijk, beledigend, grievend en seksistisch” De strafpleiter had zich tot de aanklager gewend om te informeren of die – in lijn met het eerdere vonnis van de rechtbank in Haarlem – vrijspraak zou eisen voor zijn cliënte.

Klacht vrouw Hooijmaijers na ‘dom blondje’ opmerking

AD 09.03.2015 De echtgenote van voormalige VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, Jocelyne P., heeft bij het college van procureurs-generaal een strafklacht ingediend tegen het optreden van advocaat-generaal Roel Terpstra.

Aanleiding voor de klacht is dat Terpstra vrijdag in een e-mail volgens de strafpleiter opmerkte dat P. (44) zich in het proces ,,bewonderenswaardig blond” houdt.  ,,Dit kan echt niet”, aldus de raadsman van de vrouw. ,,Mijn cliënte wordt hier impliciet uitgemaakt voor dom blondje. Dit is niet magistratelijk, beledigend, grievend en seksistisch.”

Lees ook

Hooijmaijers wil dat justitie ‘zijn omkopers’ voor de rechter daagt

VK 09.03.2015 Zou de ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers het jaarbericht 2013 van het Openbaar Ministerie ooit hebben gelezen? Onder het kopje ‘Ambities’ haalt justitie de strafzaak tegen Hooijmaijers aan. Die zaak laat volgens het OM zien ‘dat ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte ook in Nederland een maatschappelijk probleem is, maar dat mensen er niet mee wegkomen’.

Als hij dan toch vervolgd moest worden, dan moesten wat hem betreft de omkopers ook terechtstaan !!

Maar toen Hooijmaijers zich vier weken geleden in het gerechtshof in Amsterdam moest melden voor het hoger beroep in zijn zaak, keek hij even demonstratief om zich heen. Hoe kan dat nou, zei hij, waar zijn de omkopers? ‘Als er een omgekochte is, dan moeten er toch ook omkopers zijn? Waar zijn die dan?’ Dat mensen er ‘niet mee wegkomen’, zoals het OM schreef, daar denkt hij heel anders over. Zijn vermeende omkopers zijn mooi van de zaak af, terwijl hij wordt vervolgd.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Van Rey ontkent lekken geheime info aan projectontwikkelaar

VIER JAAR CEL TEGEN HOOIJMAIJERS GEËIST

BB 09.03.2015 In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag voor het gerechtshof in Amsterdam vier jaar cel geëist tegen voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53). Volgens de aanklagers staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

OM eist vier jaar cel voor voormalig gedeputeerde Hooijmaijers

AD 09.03.2015 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53) heeft voor het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep vier jaar cel tegen zich horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

Hij heeft het aanzien van het gehele openbaar bestuur geschaad, aldus Aanklager.

De eis is gelijk aan de straf die het OM eind 2013 vorderde voor de rechtbank in Haarlem. Hooijmaijers werd toen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Lees ook

OM eist vier jaar cel tegen Hooijmaijers

VK 09.03.2015 In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag voor het gerechtshof in Amsterdam vier jaar cel geëist tegen voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53). Volgens de aanklagers staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld’

Ex-VVD’er Ton Hooijmaijers heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. ‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld.’ Het is inmiddels een lange rij VVD’ers die de laatste jaren in problemen is geraakt. Lees hier meer over de zaak.

De eis is gelijk aan de straf die het OM eind 2013 vorderde voor de rechtbank in Haarlem. Hooijmaijers werd toen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

OM eist opnieuw vier jaar cel tegen oud-VVD-gedeputeerde Hooijmaijers

NU 09.03.2015  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep opnieuw vier jaar cel geëist tegen voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53). Dat blijkt maandag tijdens het requisitoir van de officier van justitie bij het gerechtshof in Amsterdam, meldt het OM.

Volgens de aanklagers staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en het witwassen van bijna een half miljoen euro.

Hooijmaijers werd in december 2013 door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Het OM eiste toen ook vier jaar cel.

Hooijmaijers heeft altijd ontkend corrupt te zijn en stelde dat sprake was van een politiek proces. ”Een gerechtelijke dwaling”, noemde hij het vonnis in december 2013. Hij ging direct na de uitspraak in beroep, kort daarna gevolgd door het OM.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Gerelateerde artikelen;

Eis OM: vier jaar Hooijmaijers

Telegraaf 09.03.2015  Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53) heeft maandag voor het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep vier jaar cel tegen zich horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen.

De eis is gelijk aan de straf die het OM eind 2013 vorderde voor de rechtbank in Haarlem. Hooijmaijers werd toen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

De vroegere provinciebestuurder heeft zich in de ogen van het OM via allerlei corrupte praktijken laten bevoordelen door vastgoedbedrijven, projectontwikkelaars en grondbezitters. „Hij heeft niet alleen het aanzien van de provincie Noord-Holland geschaad, maar van het gehele openbaar bestuur”, aldus de aanklager. Die verweet Hooijmaijers dat hij ondanks alle bewijzen blijft ontkennen. In het hoger beroep heeft hij laten blijken dat hij nog steeds niet inziet welke schade hij heeft aangericht, meent het OM.

Gerelateerde artikelen;

09-03: Aanklacht vrouw Hooijmaijers

09-03: Eis in hoger beroep Hooijmaijers

08-03: Hooijmaijers krijgt strafeis te horen

27-02: Weer omstreden VVD’er opgestapt

19-02: Hoger beroep Hooijmaijers

OM eist in hoger beroep 4 jaar tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers

NRC 09.03.2015 Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat Ton Hooijmaijers alsnog voor 4 jaar de cel in. Deze eis werd vandaag uitgesproken in het hoger beroep in de strafzaak tegen de voormalige gedeputeerde van Noord-Holland. In eerste aanleg kreeg de VVD’er 3 jaar cel.

Hooijmaijers gaf vlak na zijn veroordeling in eerste aanleg in december 2013 een uitgebreid interview aan NRC Handelsblad. Volgens journalisten die in de zaal zaten, putte het OM uitgebreid uit dat interview.LEES VERDER

Lees het volledige interview op nrc.nl: ‘Ik wilde de wereld verbeteren’.

Lees meer;

2013Veroordeelde Hooijmaijers werd gevraagd uit VVD te treden ›

20 JAN  Zaak-Van Rey voor de rechter. Om wie/wat gaat die ook alweer? ›

Eis in hoger beroep Hooijmaijers

Telegraaf 09.03.2015 De vroegere Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) krijgt maandag in hoger beroep de strafeis tegen hem te horen. Dat gebeurt bij het gerechtshof in Amsterdam.

De rechtbank in Haarlem veroordeelde Hooijmaijers eerder tot drie jaar gevangenisstraf voor omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Zijn echtgenote werd vrijgesproken.

Ton Hooijmaijers krijgt maandag strafeis te horen

NU 09.03.2015 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53) krijgt maandag te horen welke straf het Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen hem eist.

Naast de vroegere Noord-Hollandse provinciebestuurder krijgen zijn echtgenote Jocelyne P. (44) en oud-makelaar Arnold van de K. (68) uit Vinkeveen in het corruptieproces bij het gerechtshof in Amsterdam te horen wat de aanklager voor hen in petto heeft.

Hooijmaijers werd in december 2013 door de rechtbank in Haarlem na een eis van vier jaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens ambtelijke corruptie, het witwassen van bijna een half miljoen euro en valsheid in geschrifte.

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

maart 9, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties »

 1. […] zie ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 3 […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2015 | Beantwoorden

 2. […] zie ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 3 […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015 | Beantwoorden

 3. […] zie ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 3 […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017 | Beantwoorden

 4. […] zie ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 3 […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: