Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6

Oprotten dan maar ??

Oprotten dan maar ??

 Gedonder

Het was de gedroomde vondst: een archiefdoos met opschrift ‘Van Pol P.J.J. diversen’. Hij komt boven water bij het doorzoeken van de Roermondse villa van Jos van Rey, op 19 oktober 2012.

Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond jarenlang vertrouwelijke documenten uit vergaderingen van B en W en ander geheime gemeentelijke informatie doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol. Beiden hadden regelmatig heimelijke besprekingen, buiten het zicht van de verantwoordelijke ambtenaren. Dat de twee samenspanden blijkt uit gespreksverslagen en andere documenten die het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevonden tijdens huiszoekingen bij Van Rey en Van Pol.

Een en ander staat in het rechtshulpverzoek dat het OM in 2013 en 2014 gedaan heeft aan de Verenigde Staten. Het is in bezit van deze krant. Van Rey en Van Pol worden verdacht van corruptie. Van Rey ook van verkiezingsfraude, witwassen en schending van zijn ambtsgeheim. Hun rechtszaak begon in januari. De inhoudelijke behandeling moet nog komen.

Volgens het OM heeft de 69-jarige Van Rey, die van 1998 tot 2012 wethouder was, meerdere malen met Van Pol afspraken gemaakt, zonder dat daar een wettig mandaat voor was. Ook werd informatie uit vergaderingen doorgesluisd. “Vertrouwelijke informatie, vanuit het overleg van het college van B en W, door Van Rey gedeeld met Van Pol, waardoor deze laatste feitelijk in een voorkeurspositie werd gebracht.”, aldus het OM.

Uit het rechtshulpverzoek blijkt verder dat Van Rey en Van Pol overlegden in een villa in het Franse Saint-Tropez. ‘Lopende projecten van Van Pol in de gemeente Roermond’ worden besproken, aldus het OM. Deze projecten besloegen onder meer de koop van een parkeergarage in 2003.

Onderkoning

Wat je ook van Jos van Rey mag vinden, never a dull moment met de liberale politicus uit Roermond, schrijft Peter de Graaf in een profiel:‘Onderkoning’, dat doet Van Rey nog tekort

Dossier: De zaak Van Rey

zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 5

zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 4

zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 3

zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2

en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond – deel 1

Megastrafzaak tegen Van Rey van start

Telegraaf 03.04.2016 Maar liefst achttien dagen heeft de rechtbank in Rotterdam uitgetrokken voor de megastrafzaak tegen ex-VVD coryfee Mizzle Media en twee medeverdachten, die maandag begint.

Van Rey wordt verdacht van ambtelijke corruptie, verkiezingsfraude door het ronselen van stemmen, en het witwassen van een bedrag van 175.000 euro.

Iedere volgens het Openbaar Ministerie verdachte transactie waarmee Van Rey als openbaar bestuurder te maken heeft gehad, zal in detail worden besproken. Voor de VVD is de zaak pijnlijk. Van Rey was veertien jaar lid van de Tweede Kamer, hij maakte deel uit van Provinciale Staten in Limburg en was jaren wethouder in Roermond. Ook al royeerde de VVD hem in april 2015, zijn vervolging is er één van vele die de partij aankleven.

Eerder werd ex-VVD gedeputeerde Ton Hooijmaijers veroordeeld voor corruptie. Kathalijne de Kruif, fractievoorzitter van de VVD in Stichtse Vecht eveneens, voor witwassen, valsheid in geschrifte én het lekken van vertrouwelijke informatie. Tweede Kamerlid Mark Verheijen stapte op wegens integriteitsproblemen in zijn tijd als gedeputeerde in Limburg, en minister Opstelten en staatssecretaris Teeven ruimden het veld vanwege het beruchte bonnetje over de deal met crimineel Cees H.

De voorbereidingen om de zaak Van Rey panklaar te maken voor de zitting hebben bijna vier jaar geduurd. Justitie ondervroeg een groot aantal getuigen. Daar kwamen er nog eens 55 bij op verzoek van de verdediging. Onder hen in ieder geval Ricardo Offermans, die burgemeester was van Meerssen. Hij kreeg van Van Rey vertrouwelijke informatie over de burgemeestersvacature in Roermond. Offermans werd in hoger beroep vrijgesproken van passieve ambtelijke corruptie, en alleen veroordeeld voor het schenden van de geheimhoudingsplicht.

De rechtbank wees het verzoek van de verdediging af om ex-minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en ex-staatssecretaris Fred Teeven aan de tand te mogen voelen. Stevens wilde Teeven ondervragen over een telefoontje van 1.23 minuten dat Van Rey op 20 september 2012 pleegde met Teeven, over de burgemeestersbenoeming in Roermond. Van Rey werd toen al afgeluisterd, maar door een storing in het tapsysteem zou het voor Van Rey belangrijke gesprek niet zijn opgenomen. Advocate Stevens vindt dat „te toevallig”. Zij denkt dat het gesprek bewust niet is geregistreerd.

Van Rey laat zich niet als een mak lam naar de slachtbank leiden. Hij vindt dat hem niets te verwijten valt. Het Openbaar Ministerie noemde hij eerder „een losgeslagen bende” die hem ten onrechte behandelt als „staatsvijand nummer één.” Zijn ondervragers vond hij „beulen.” Mét Van Rey staan vastgoedondernemer Piet van Pol en ex-wethouder Tilman Schreurs terecht. Van Pol zou steekpenningen aan zowel Van Rey als aan Schreurs hebben betaald.

Televisieserie over Jos van Rey in de maak

Telegraaf 10.03.2016 Er is een televisieserie in de maak over de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey. Tekstschrijver en stand-upcomedian Raoul Heertje legt momenteel de laatste hand aan het script voor een vierdelige serie.

Foto: Dijkstra bv

Dat meldt de Media Groep Limburg, dat met filmproducent Elbe Stevens het initiatief heeft genomen voor de tv-serie. Het is gebaseerd op het boek ‘El Rey, van jager tot prooi’ van de onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers.

In de serie El Rey staat de vraag centraal wat macht met mensen doet. ,,El Rey gaat over ons, over hoe wij met elkaar willen leven en wat voor wereld we voor onze kinderen willen achterlaten”, zegt Heertje. ,,El Rey geeft ons de kans te laten zien dat allerlei beslissingen op zichzelf misschien niet immoreel, zelfs begrijpelijk, zijn maar bij elkaar een nare, oneerlijke wereld creëren.”

Wanneer de serie op televisie te zien zal zijn, is nog niet bekend. Ook staat nog niet vast wie de hoofdrol speelt en wie als regisseur wordt aangetrokken.

TELEVISIESERIE OVER JOS VAN REY

BB 10.03.2016 Er is een televisieserie in de maak over de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey. Tekstschrijver en stand-upcomedian Raoul Heertje legt momenteel de laatste hand aan het script voor een vierdelige serie.

‘El Rey’

Dat meldt de Media Groep Limburg, dat met filmproducent Elbe Stevens het initiatief heeft genomen voor de tv-serie. Het is gebaseerd op het boek ‘El Rey, van jager tot prooi’ van de onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers.

Mannen met macht
In de serie El Rey staat de vraag centraal wat macht met mensen doet. ‘El Rey gaat over ons, over hoe wij met elkaar willen leven en wat voor wereld we voor onze kinderen willen achterlaten’, zegt Heertje. ‘El Rey geeft ons de kans te laten zien dat allerlei beslissingen op zichzelf misschien niet immoreel, zelfs begrijpelijk, zijn maar bij elkaar een nare, oneerlijke wereld creëren.’ Wanneer de serie op televisie te zien zal zijn, is nog niet bekend. Ook staat nog niet vast wie de hoofdrol speelt en wie als regisseur wordt aangetrokken.

Breed publiek

De Media Groep Limburg is uitgever van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. De uitgever vindt het belangrijk dat via een dramaserie de affaire rond Jos van Rey onder een breed publiek bekend wordt. (ANP)

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Van Rey betaalt ton borg

Telegraaf 23.02.2016 De van witwassen verdachte Henny van Rey (75) uit Roermond mag woensdagochtend naar huis. De broer van Jos van Rey blijft verdachte, maar mag zijn proces in vrijheid afwachten.

Dat heeft de rechter in Zwolle dinsdagochtend bepaald. De schorsing kost Van Rey een borg van maar liefst 100.000 euro. Hij moet zijn paspoort inleveren. De schorsing van zijn hechtenis, op verzoek van zijn advocate Gitte Stevens, is tegen de zin van het Openbaar Ministerie.

Van Rey wordt verdacht van het witwassen van zeker tien miljoen euro. De ex-baas van een vleesbedrijf werd in juni vorig jaar opgepakt. Hij verscheept een deel van het geld in containers vol bevroren kip naar Aruba. Van Rey heeft verklaard dat hij het geld zelf in de rollades had weggemoffeld.

Wrakingsverzoek in zaak Hennie van Rey

Telegraaf 11.11.2015 De advocaat van Hennie van Rey heeft woensdag een rechter en rechter-commissaris van de rechtbank in Zwolle gewraakt. Dat meldt 1Limburg. De twee moesten zich buigen over de rechtmatigheid van de inbeslagname van documenten op het kantoor van advocaat Marcel Tijssen. Hij stelt dat de rechter-commissaris daarmee zijn boekje te buiten is gegaan.

Van Rey, de broer van politicus Jos van Rey, wordt verdacht van witwassen.

Gerelateerde artikelen;

08-09: Opnieuw regiezitting zaak Van Rey

28-08: Witwaszaak Van Rey groter

26-06: Broer Jos van Rey opgepakt

Lees meer over; van rey

Van Rey blijft geroyeerd

Telegraaf 02.10.2015 Oud-VVD-politicus Jos van Rey blijft geroyeerd door de liberalen. De interne beroepscommissie van de partij “heeft geen reden gezien” om dat besluit terug te draaien, laat een woordvoerder van de VVD vrijdag aan De Limburger weten.

Van Rey werd in 2013 afgezet als lid van de Roermondse VVD nadat hij was overgestapt naar de Liberale Volkspartij Roermond. De politicus, die namens de VVD in Roermond gemeenteraadslid en wethouder was en in de Provinciale Staten, Tweede Kamer en Eerste Kamer zat, werd toen al van corruptie verdacht. Dit voorjaar werd hij geroyeerd als landelijk VVD-lid nadat Van Rey namens de Volkspartij Limburg een zetel in de Provinciale Staten veroverde.

Oud-politicus Jos van Rey blijft geroyeerd als VVD-lid

NU 02.10.2015 Oud-VVD-politicus Jos van Rey blijft geroyeerd door de partij. Dat heeft de interne beroepscommissie van de partij bepaald. Die “heeft geen reden gezien” om het besluit terug te draaien.

De VVD zette oud-wethouder Van Rey af als lid van de afdeling Roermond omdat de van corruptie verdachte bestuurder was overgestapt naar de Liberale Volkspartij Roermond. Met behulp van voorkeursstemmen veroverde hij voor deze partij een zetel in de Provinciale Staten.

Het hoofdbestuur van de VVD besloot hem daarop te royeren als landelijk lid. Van Rey ging hiertegen in beroep, maar zonder resultaat. De VVD wil volgens een woordvoerder inhoudelijk niet ingaan op het besluit van de beroepscommissie. Van Rey heeft nu binnen de partij geen beroepsmogelijkheden meer.

Schandalen

De carrière van de Limburgse politicus verkeert al jaren in zwaar weer. Hij wordt achtervolgd door allerlei schandalen.

Van Rey legde daarom op 22 oktober 2012 zijn wethouderschap en lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. Zijn broer werd onlangs opgepakt als verdachte in een grote witwaszaak.

Lees meer over:

Jos van Rey VVD

Gerelateerde artikelen

Vriend Van Rey gestopt met verklaren in strafzaak 

Rechtszaak Jos van Rey pas volgend jaar van start 

Vriend Van Rey gestopt met verklaren in strafzaak Projectontwikkelaar

NU 08.09.2015 Projectontwikkelaar Piet van Pol is gestopt met verklaringen af te leggen in zijn eigen strafzaak en in de zaak die loopt tegen zijn vriend, de Limburgse politicus Jos van Rey.

Van Rey staat onder meer terecht omdat hij zich volgens het Openbaar Ministerie heeft laten omkopen door Van Pol.

Van Pol weigert ”uit ongenoegen’’ over het verloop van het strafrechtelijk onderzoek nog verder vragen te beantwoorden, bleek dinsdag tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam.

Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. ”Het OM heeft daardoor een groot aantal vragen niet aan Van Pol kunnen stellen’’, aldus een van de aanklagers.

Lees meer over: Jos van Rey

Gerelateerde artikelen;

Rechtszaak Jos van Rey pas volgend jaar van start 

Voormalig VVD-wethouder Van Rey beëdigd in Limburgse Staten

Van corruptie verdachte Van Rey gekozen in Provinciale Staten Limburg 

‘Jos van Rey ook kandidaat PS-verkiezingen’

OPERA OVER JOS VAN REY

BB 27.08.2015 Er komt een opera over het levensverhaal van de Roermondse politicus Jos van Rey. De première is op 30 augustus in Valkenburg.

Na het boek El Rey van de journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers, komt er nu dus een opera over de van corruptie en machtsmisbruik verdachte Van Rey. Het betreft een in dialect gezongen en gesproken uitvoering van Frans Pollux en Fenna Ograjensek, Sef Thissen en Suzan Seegers. De bedenkers vonden dat de voor opera gebruikelijke thema’s verleiding, wraak, liefde en ontrouw volop terug te vinden waren in het conflict tussen het Openbaar Ministerie en ex-wethouder en oud-senator Jos van Rey, die verdacht wordt van corruptie en machtsmisbruik.

GERELATEERDE ARTIKELEN

El Rey (over Jos van Rey) onder nominaties prijs politieke boek›

NRC 10.08.2015 De genomineerden voor de Prinsjesboekenprijs zijn vandaag bekendgemaakt. Dat is de prijs voor het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek, die elk jaar rond Prinsjesdag wordt uitgereikt.

De drie genomineerden werden dit jaar uit een lijst van 45 boeken gekozen: El Rey van Hans Goossen en Theo Snieken, Vrouw achter de Troon van W.H. Weenink en De slag om Srebrenica van Frank Westerman. De prijs is in 2014 ingesteld om het belang te benadrukken van boeken over de nationale politiek en om de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. Vorig jaar won Ons stipje op de waereldkaart van Piet de Rooij de prijs.

Jos van Rey wordt verdacht van witwassen en corruptie en werd daarom eerder dit jaar uit de VVD gezet. Hij begon voor zichzelf en kreeg genoeg stemmen voor een zetel in de Staten van Limburg.

El Rey won eerder dit jaar de M.J. Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek van 2014.

Rechtszaak Jos van Rey pas volgend jaar van start 

NU 30.07.2015 De inhoudelijke rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey en diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol vindt pas in de eerste helft van volgend jaar plaats.

Aanvankelijk werd ingezet op behandeling eind dit jaar, maar advocaten hebben verhinderdata moeten opgegeven voor de maanden maart, april en mei.

Raadsman Peer Szymkowiak van de van omkoping verdachte Roermondenaar Piet van Pol bevestigde donderdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Een woordvoerster van de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak dient, zei donderdag dat dit hele jaar nog nodig is om getuigen te horen.

Op verzoek van de verdediging besloot de rechtbank in februari tot het verhoor van 55 getuigen. In september is er een regiezitting waar gekeken wordt naar de stand van zaken.

Kritiek

Eerder had onder meer Szymkowiak kritiek op de snelheid waarmee de zaak moest voorkomen. De verdediging zou last hebben van de haast waarmee de zaak ”San José” werd afgehandeld. Szymkowiak is tevreden over het uitstel.

Behalve Van Rey en Van Pol moet ook voormalig Roermonds VVD-wethouder Tilman Schreurs voor de rechter verschijnen. Szymkowiak zegt de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien.

Lees meer over: Jos van Rey

Gerelateerde artikelen;

Broer Jos van Rey opgepakt in grote witwaszaak 

Van corruptie verdachte Van Rey gekozen in Provinciale Staten Limburg 

Uitstel corruptiezaak Van Rey

Telegraaf 30.07.2015 De inhoudelijke rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey en diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol vindt pas in de eerste helft van volgend jaar plaats. Aanvankelijk werd ingezet op behandeling eind dit jaar, maar advocaten hebben verhinderdata moeten opgegeven voor de maanden maart, april en mei. Raadsman Peer Szymkowiak van de van omkoping verdachte Roermondenaar Piet van Pol bevestigde donderdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Een woordvoerster van de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak dient, zei donderdag dat dit hele jaar nog nodig is om getuigen te horen. Op verzoek van de verdediging besloot de rechtbank in februari tot het verhoor van 55 getuigen. Op 8 september is er een regiezitting waar gekeken wordt naar de stand van zaken.

Eerder had onder meer Szymkowiak kritiek op de snelheid waarmee de zaak moest voorkomen. De verdediging zou last hebben van de haast waarmee de zaak „San José” werd afgehandeld. Szymkowiak is tevreden over het uitstel.

Behalve Van Rey en Van Pol moet ook voormalig Roermonds VVD-wethouder Tilman Schreurs voor de rechter verschijnen. Szymkowiak zegt de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien.

Geen nieuw onderzoek ‘Teeventap’

Telegraaf 13.07.2015 Er komt geen nieuw onderzoek naar de zogenoemde ‘Teeventap’, de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey.

Volgens minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) is de kwestie grondig en onafhankelijk onderzocht, meldde de bewindsman maandag aan de Tweede Kamer. SP en PvdA hadden vragen over de zaak gesteld naar aanleiding van de twijfel die twee hoogleraren in het radioprogramma Argos hadden geuit over een storing in de centrale tapapparatuur. Zij sloten opzet niet uit.

Het onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) was „diepgaand en grondig”, aldus de minister. Hoewel het onderzoek niet op alle punten volledige duidelijkheid heeft gegeven en er ruimte voor speculatie blijft, is er „geen aanleiding om te veronderstellen dat de storing opzettelijk is veroorzaakt”.

Gerelateerde artikelen

06-06: Nieuwe vragen ‘Teeventap’

06-06: SP wil onderzoek Teeven

Geen nieuw onderzoek storing taps telefoongesprek Teeven 

NU 13.07.2015 Er komt geen nieuw onderzoek naar de de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey.

Volgens minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) is de kwestie grondig en onafhankelijk onderzocht, meldde de bewindsman maandag aan de Tweede Kamer.

SP en PvdA hadden vragen over de zaak gesteld naar aanleiding van de twijfel die twee hoogleraren in het radioprogramma Argos hadden geuit over een storing in de centrale tapapparatuur. Zij sloten opzet niet uit.

Het onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) was ”diepgaand en grondig”, aldus de minister. Hoewel het onderzoek niet op alle punten volledige duidelijkheid heeft gegeven en er ruimte voor speculatie blijft, is er ”geen aanleiding om te veronderstellen dat de storing opzettelijk is veroorzaakt”

Lees meer over: Fred Teeven

Gerelateerde artikelen;

SP wil nieuw onderzoek naar storing taps telefoongesprek Teeven 

Oorzaak storing taps telefoongesprek Van Rey en Teeven niet gevonden 

Jos van Rey vecht royement VVD aan

NU 03.07.2015 De omstreden politicus Jos van Rey is in beroep gegaan tegen het besluit van het VVD-bestuur om hem te royeren als partijlid. Dat meldt 1Limburg vrijdag.

De van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond werd in april uit de partij gezet. Dat gebeurde op aandringen van de VVD-Limburg en de VVD-Statenfractie, die vonden dat Van Rey de partijbelangen had geschaad door zowel bij de gemeenteraads- als de Statenverkiezingen met een andere partij mee te doen.

Van Rey is nu naar de interne beroepscommissie van de VVD gestapt. De politicus wil zijn besluit verder niet toelichten. De commissie gaat de zaak nu onderzoeken en doet uiterlijk in oktober een uitspraak.

Schandalen

De carrière van de Limburgse politicus verkeert al jaren in zwaar weer. Hij wordt achtervolgd door allerlei schandalen.

Van Rey legde daarom op 22 oktober 2012 zijn wethouderschap en lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. Zijn broer werd onlangs opgepakt als verdachte in een grote witwaszaak.

Lees meer over: Jos van Rey

Gerelateerde artikelen;

Broer Jos van Rey opgepakt in grote witwaszaak 

‘Partij Van Rey voorlopig geen lid van OSF’ 

Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet 

Voormalig VVD-wethouder Van Rey beëdigd in Limburgse Staten  

Van corruptie verdachte Van Rey gekozen in Provinciale Staten Limburg 

Jos van Rey wil bij VVD blijven

Telegraaf 03.07.2015 Oud-wethouder Jos van Rey heeft bij de VVD bezwaar aangetekend tegen zijn royement als partijlid. De VVD bevestigt, na berichtgeving in de Limburgse media, dat bezwaar in behandeling te hebben.

De VVD heeft onlangs het landelijk lidmaatschap van Van Rey beëindigd. Eerder al werd de van corruptie verdachte Van Rey uit de Roermondse afdeling gezet.

De beroepscommissie heeft tot eind oktober de tijd om er iets over te besluiten. Van Rey zelf wilde geen commentaar geven.

Broer Van Rey opgepakt in grote witwaszaak

Trouw 26.06.2015 De broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey is op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak. Dat meldden betrouwbare bronnen aan het ANP. Het Openbaar Ministerie wil de identiteit van Van R., zoals hij wordt omgeschreven in een persbericht, bevestigen noch ontkennen.

Het OM maakte vrijdag wel bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, op Aruba en in België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.

Verwant nieuws;

Broer Jos van Rey opgepakt in grote witwaszaak

NU 26.06.2015  Hennie van Rey, broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey, is dinsdag op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak.

Zeventiger Hennie van Rey zit in de vleeshandel. Hij zou een bedrijf aan de Roersingel in Roermond hebben. Het Openbaar Ministerie wil de identiteit van Van R., zoals hij wordt omgeschreven in een persbericht, bevestigen noch ontkennen.

Het OM maakte vrijdag wel bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, op Aruba en in België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.

Een van de drie opgepakte verdachten is dus Van Rey. Hij werd op verzoek van politie en justitie in Nederland op Aruba gearresteerd. Daar is hij volgens Arubaanse media onder meer directeur van Del Rey Apartments, waar ook huiszoeking is gedaan.

Toenmalig VVD’er Jos van Rey legde op 22 oktober 2012 zijn wethouderschap en lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. Het OM vervolgt hem voor corruptie, verkiezingsfraude en witwassen.

Lees meer over: Jos van Rey

Gerelateerde artikelen;

Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet 

Voormalig VVD-wethouder Van Rey beëdigd in Limburgse Staten  

Van corruptie verdachte Van Rey gekozen in Provinciale Staten Limburg 

‘Van Rey lekte jaren informatie naar projectontwikkelaar’ 

Broer Jos van Rey opgepakt

Telegraaf 26.06.2015 Hennie van Rey, broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey, is dinsdag op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak. Dat hebben betrouwbare bronnen gemeld aan het ANP.

Zeventiger Hennie van Rey zit in de vleeshandel. Hij zou een bedrijf aan de Roersingel in Roermond hebben. Het Openbaar Ministerie wil de identiteit van Van R., zoals hij wordt omgeschreven in een persbericht, bevestigen noch ontkennen.

Het OM maakte vrijdag wel bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, op Aruba en in België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.

rey-568x382

Broer Jos van Rey op Aruba gearresteerd in grote witwaszaak›

NRC 26.06.2015  Justitie heeft afgelopen dinsdag op Aruba Hennie van Rey, de 74-jarige broer van politicus Jos van Rey, aangehouden in een groot witwasonderzoek. Met hem werden nog twee verdachten opgepakt.

Bij diverse doorzoekingen werd in totaal 3,9 miljoen euro gevonden en in beslag genomen. 2,8 miljoen daarvan werd aangetroffen verstopt in een koelcontainer met pakketten kippenvlees. Bij doorzoekingen in Nederland en België werd zevenhonderdduizend euro gevonden, op Aruba ruim vierhonderdduizend euro.

Lees meer;

VANDAAG Broer van Jos van Rey verdacht van witwassen

VANDAAG Broer Jos van Rey opgepakt in geldzaak

2013 Justitie eist stukken VolkerWessels in corruptiezaak Van Rey ›

7 MRT Jos, Piet en Dik in zaken

21 JAN OM: geen verdenking lekken informatie in zaak-Van Rey ›

SP WIL ONDERZOEK NAAR TAP TEEVEN EN VAN REY

BB 06.06.2015 De SP wil dat er ‘een diepgravend en onafhankelijk’ onderzoek komt naar de zogenoemde Teeventap. Dat is de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey uit Limburg.

Twijfel

Aanleiding voor het verzoek is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos uiten over een storing, die ertoe zou hebben geleid dat de tap niet werd genomen. De oorzaak van deze storing is ondanks onderzoek nooit duidelijk geworden, maar de hoogleraren sluiten opzet niet uit. Mogelijk is de stekker er uitgetrokken. De leverancier van het tapsysteem, Verint, handelde ook nog eens tegen allerlei regels in, stellen ze.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Nieuwe vragen PvdA en SP over ‘Teeventap’

Trouw 06.06.2015  De PvdA en de SP gaan opnieuw opheldering vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie over de zogenoemde Teeventap. Dat is de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey uit Limburg.

Aanleiding daarvoor is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos hebben geuit over een storing in de centrale tapapparatuur, die ertoe zou hebben geleid dat de tap niet werd opgenomen. De storing duurde 50 minuten en kwam pas aan het licht toen de advocaat van Van Rey informatie opvroeg over het bewuste gesprek.
De rijksdienst Audit heeft de oorzaak van de storing niet kunnen achterhalen, maar de hoogleraren zetten veel vraagtekens bij het onderzoek. Ze sluiten opzet niet uit. De gang van zaken past eerder bij ‘dat iemand iets heeft gedaan dan dat er toevallig een storing was’, zei hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen.

Verwant nieuws;

SP wil nieuw onderzoek naar opname Teeven en Van Rey

VK 06.06.2015 De SP wil dat er ‘een diepgravend en onafhankelijk’ onderzoek komt naar de zogenoemde Teeventap. Dat is de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey uit Limburg.

Het gaat over de integriteit van de opsporing en de zorgvuldigheid van de bewijsgaring

Aanleiding voor het verzoek is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos uiten over een storing, die ertoe zou hebben geleid dat de tap niet werd genomen. Argos achterhaalde de naam van het betrokken bedrijf en plaatst nieuwe vraagtekens bij de kwestie.

De oorzaak van de storing is ondanks onderzoek nooit duidelijk geworden, maar de hoogleraren sluiten opzet niet uit. Mogelijk is de stekker er uitgetrokken. De leverancier van het tapsysteem, Verint, handelde ook nog eens tegen allerlei regels in, stellen ze.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

‘Teeven-deal bedoeld om crimineel te laten zwijgen’

SP wil nieuw onderzoek naar storing taps telefoongesprek Teeven

NU 06.06.2015 De SP wil dat er ”een diepgravend en onafhankelijk’ onderzoek komt naar de storing in het opnemen van een telefoongesprek tussen de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey en toenmalig staatssecretaris Fred Teeven.

Aanleiding voor het verzoek is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos uiten over een storing, die ertoe zou hebben geleid dat de tap in 2012 niet werd genomen.

De oorzaak van deze storing is ondanks onderzoek nooit duidelijk geworden, maar de hoogleraren sluiten opzet niet uit. Mogelijk is de stekker er uitgetrokken. De leverancier van het tapsysteem, Verint, handelde ook nog eens tegen allerlei regels in, stellen ze.

Lees meer over: Fred Teeven

Gerelateerde artikelen;

Nieuwe vragen ‘Teeventap’

Telegraaf 06.06.2015  De PvdA en de SP gaan opnieuw opheldering vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie over de zogenoemde Teeventap. Dat is de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey uit Limburg.

Aanleiding daarvoor is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos hebben geuit over een storing in de centrale tapapparatuur, die ertoe zou hebben geleid dat de tap niet werd opgenomen. De storing duurde 50 minuten en kwam pas aan het licht toen de advocaat van Van Rey informatie opvroeg over het bewuste gesprek.

De rijksdienst Audit heeft de oorzaak van de storing niet kunnen achterhalen, maar de hoogleraren zetten veel vraagtekens bij het onderzoek. Ze sluiten opzet niet uit. De gang van zaken past eerder bij „dat iemand iets heeft gedaan dan dat er toevallig een storing was”, zei hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen.

SP wil onderzoek Teeven

Telegraaf 06.06.2015 De SP wil dat er „een diepgravend en onafhankelijk’ onderzoek komt naar de zogenoemde Teeventap. Dat is de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey uit Limburg.

Aanleiding voor het verzoek is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos uiten over een storing, die ertoe zou hebben geleid dat de tap niet werd genomen. De oorzaak van deze storing is ondanks onderzoek nooit duidelijk geworden, maar de hoogleraren sluiten opzet niet uit. Mogelijk is de stekker er uitgetrokken. De leverancier van het tapsysteem, Verint, handelde ook nog eens tegen allerlei regels in, stellen ze.

Volgens SP’er Michiel van Nispen is het meest ernstige scenario dat de geluidsopname wel is gemaakt, maar onder druk van mensen op belangrijke posities niet is bewaard. „Het gaat over de integriteit van de opsporing en de zorgvuldigheid van de bewijsgaring. Ik verwacht dat minister Ard van der Steur van Justitie zelf ook precies wil weten hoe dit zit.”

Nieuwe vragen Van Rey

Telegraaf 06.06.2015 De maker van de aftapapparatuur van de Nederlandse politie wil niets zeggen over de storing waardoor een telefoontje tussen toenmalig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven en de van corruptie verdachte Jos van Rey werd gemist. Dat meldt de Volkskrant vrijdagavond op basis van onderzoek door radioprogramma Argos.

In de uitzending van zaterdag zegt het bedrijf Verint ‘omwille van bedrijfsgeheim’ geen uitleg te geven. De toedracht van de raadselachtige storing is nog steeds niet opgehelderd. Het telefoontje was mogelijk voor Van Rey ontlastend en voor Teeven juist schadelijk.

Gerelateerde artikelen;

02-05: Senator houdt afstand van OSF

02-04: Van Rey uit VVD gezet

27-03: Offermanns in cassatie bij Hoge Raad

26-03: Van Rey beëdigd in Limburg

23-03: Van Rey in Limburg gekozen

AUTEURS BOEK OVER VAN REY WINNEN PRIJS

BB 05.06.2015 De onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers hebben de Brusseprijs gewonnen met hun boek over de affaire rond de omstreden politicus Jos van Rey. Dat maakte juryvoorzitter Ferry Mingelen donderdagavond bekend in Amsterdam.

Beste journalistieke boek

De Brusseprijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en bestemd voor het beste journalistieke boek van het jaar. De jury koos unaniem voor het boek ‘El Rey, van jager tot prooi’ van Goossen en Sniekers. ‘Het is een grondig uitgezocht en kundig verteld verhaal, dat zijn directe onderwerp – Jos van Rey en de Roermondse bestuurscultuur – ontstijgt en de kwetsbaarheid van onze lokale democratie blootlegt.’

‘Het is oorlog’

De jury waardeert het extra dat de twee journalisten van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad hun werk hebben gedaan tegen de verdrukking in. ‘Als een man als Van Rey roept ‘het is oorlog’, dan moet je sterk in je schoenen staan om door te gaan met je kritische speurtocht.’ Voor de jaarlijkse Brusseprijs waren zes titels genomineerd en 135 boeken ingezonden. (ANP)

GERELATEERDE ARTIKELEN;

‘Partij Van Rey voorlopig geen lid van OSF’

NU 02.05.2015 De partij van Jos van Rey, de Volkspartij Limburg, zal voorlopig geen lid worden van de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). Dat is besloten tijdens de ledenraad van de OSF in Lunteren.

Tijdens de ledenraad werd een voorstel van het bestuur om de Volkspartij Limburg als lid van de OSF te accepteren ingetrokken, zo meldt de NOS.

Volgens OSF-voorzitter Van der Bij waren de meningen over de voorgestelde toetreding verdeeld. Het voorstel werd daarom voorlopig teruggetrokken.

Van Rey werd bij de verkiezingen in maart in de Provinciale Staten van Limburg gekozen.

Lees meer over: Jos van ReyOnafhankelijke Senaatsfractie OSF

Gerelateerde artikelen;

Van Rey geen lid van OSF

Telegraaf 02.05.2015  Senator Kees de Lange blijft erbij dat hij niet langer voor de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) in de Eerste Kamer wil zitten. Vrijdag besloot hij de banden met de OSF te verbreken omdat de Volkspartij Limburg van de omstreden politicus Jos van Rey OSF-lid zou worden. Zaterdag bleek dat echter voorlopig niet door te gaan.

Voormalig VVD’er Van Rey moet terechtstaan op verdenking van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen. De Lange vindt dat politici als Van Rey de politiek in diskrediet brengen en wilde daarom niets meer met de OSF te maken hebben. Hij leefde al langer in onmin met het bestuur van OSF, waarin een aantal regionale partijen samenwerkt met een gezamenlijke kandidatenlijst voor de Eerste Kamer.

VVD ZET JOS VAN REY UIT DE PARTIJ

BB 02.04.2015 De omstreden Jos van Rey is uit de VVD gezet. Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten zijn lidmaatschap te beëindigen, aldus een woordvoerder van de partij donderdagavond na een bericht van L1.

Op verzoek van Limburg

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. ‘De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn’, luidt de korte verklaring. Van Rey was vijftig jaar lid van de VVD en schopte het tot wethouder in Roermond en tot Tweede en Eerste Kamerlid. Hij moet terechtstaan wegens verdenking van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Oud-wethouder Jos van Rey uit VVD gezet

AD 02.04.2015 De VVD’er Jos van Rey is na vijftig jaar uit de partij gezet. Het lidmaatschap van de oud-wethouder van Roermond wordt ontnomen omdat hij voor de tweede keer de partij benadeeld heeft.

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. ,,De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn”, luidt de korte verklaring.

Van Rey was vijftig jaar lid van de VVD en schopte het tot wethouder in Roermond en tot Tweede en Eerste Kamerlid. Hij moet nu echter terechtstaan wegens verdenking van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Lees ook;

Van Rey uit VVD gezet

Trouw 02.04.2015 De omstreden Jos van Rey is uit de VVD gezet. Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten zijn lidmaatschap te beëindigen, aldus een woordvoerder van de partij vanavond na een bericht van L1.

De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent, aldus de Verklaring van de VVD.

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. ‘De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn’, zo luidt de korte verklaring.

Verwant nieuws;

Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet

NU 02.04.2015 De omstreden Jos van Rey is uit de VVD gezet. Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten zijn lidmaatschap te beëindigen, aldus een woordvoerder van de partij donderdagavond na een bericht van L1. De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg.

”De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn”, zo luidt de korte verklaring.

Vorige week donderdag werd Van Rey beëdigd als lid van Provinciale Staten van Limburg.

Lees meer over: Jos van Rey VVD

Gerelateerde artikelen;

Van Rey uit VVD gezet

Telegraaf 02.04.2015 De omstreden Jos van Rey is uit de VVD gezet. Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten zijn lidmaatschap te beëindigen, aldus een woordvoerder van de partij donderdagavond na een bericht van L1.

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. „De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn”, luidt de korte verklaring.

Gerelateerde artikelen;

26-03: Van Rey beëdigd in Limburg

23-03: Van Rey in Limburg gekozen

Van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey uit VVD gezet

NRC 02.04.2015 De van witwassen en corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey is na ruim vijftig jaar uit de VVD gezet. Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten zijn lidmaatschap te beëindigen na een verzoek van de Kamercentrale Limburg. Uit de verklaring:

“De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn.”

Vorig week besloot Van Rey dat hij een zetel in de Provinciale Staten wilde vervullen. Van Rey, lijstduwer bij de Volkspartij Limburg, kreeg bij de verkiezingen veel meer stemmen dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg. Van Rey kreeg 3801 stemmen, Zwijnenberg 834. Daardoor kon hij aanspraak maken op de zetel.  LEES VERDER

Lees ook in NRC Handelsblad: Jos, Piet en Dik in zaken, over de corruptiezaak van Jos van Rey (€)

Lees meer;

VANDAAG Oud-wethouder Jos van Rey uit VVD gezet

24 MRT ‘Van Rey vervult zetel Provinciale Staten Limburg’ ›

23 MRT Verkiezingsuitslag blijft onveranderd – Cohen en Van Rey gekozen ›

19 MRT Roermond kiest voor Van Rey

20 JAN Zaak-Van Rey voor de rechter. Om wie/wat gaat die ook alweer? ›

VVD’er Offermanns in cassatie om uitspraak Hof

NU 27.03.2015 VVD’er Ricardo Offermanns heeft beroep in cassatie bij de Hoge Raad aangetekend tegen een veroordeling door het gerechtshof in Den Haag. Dat maakte Offermanns vrijdag bekend.

Het hof veroordeelde Offermanns op 12 maart tot zestig uur werkstraf voor het medeplegen van schending van de geheimhoudingsplicht.

Offermanns was in 2012 gebeld door de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey, die hem vertrouwelijke informatie gaf over een burgemeestersvoordracht. Volgens het hof had Offermanns dat gesprek moeten afbreken toen Van Rey daarover begon.

Lees meer over: Ricardo Offermanns

Gerelateerde artikelen

Van Rey beëdigd in Limburg

Telegraaf 26.03.2015 De van corruptie verdachte liberale politicus Jos van Rey is donderdagmiddag beëdigd als lid van Provinciale Staten van Limburg. Hij werd voor de Volkspartij Limburg met voorkeurstemmen gekozen. Van Rey legde de verklaring en belofte af.

Van Rey was lijstduwer voor de Volkspartij Limburg, en kreeg 3801 voorkeurstemmen, meer dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg die 834 stemmen kreeg. De Volkspartij Limburg haalde één zetel.

De voormalig VVD-wethouder uit Roermond moet nog terechtstaan voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Voormalig VVD-wethouder Van Rey beëdigd in Limburgse Staten

NU 26.03.2015 De van corruptie verdachte liberale politicus Jos van Rey is donderdagmiddag beëdigd als lid van Provinciale Staten van Limburg. Hij werd voor de Volkspartij Limburg met voorkeurstemmen gekozen. Van Rey legde de verklaring en belofte af.

Van Rey was lijstduwer voor de Volkspartij Limburg, en kreeg 3.801 voorkeurstemmen, meer dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg die 834 stemmen kreeg. De Volkspartij Limburg haalde één zetel.

Lees meer over: Jos van Rey

Gerelateerde artikelen;

Voorkeurstemmen leveren Van Rey definitief zetel op

Trouw 23.03.2015 De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey is officieel gekozen in de Provinciale Staten van Limburg. De provincie Limburg heeft dat vandaag bekendgemaakt. Van Rey was lijstduwer voor de Volkspartij Limburg. Hij kreeg in totaal 3801 voorkeurstemmen, veel meer dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg die 834 stemmen kreeg.

Van Rey moet vandaag beslissen of hij de zetel in Limburg aanvaardt. Hij was maandagochtend nog niet bereikbaar voor een reactie. Eerder heeft hij gezegd dat hij in Provinciale Staten plaats wil nemen als hij genoeg stemmen heeft.
De voormalig VVD-wethouder uit Roermond moet nog terechtstaan voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Van corruptie verdachte Van Rey gekozen in Provinciale Staten Limburg

NU 23.03.2015  De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey is officieel gekozen in de Provinciale Staten van Limburg. De provincie Limburg heeft dat maandag bekendgemaakt.

Van Rey was lijstduwer voor de Volkspartij Limburg. Hij kreeg in totaal 3.801 voorkeurstemmen, veel meer dan de 834 stemmen voor lijsttrekker Vincent Zwijnenberg.

Van Rey moet maandag beslissen of hij de zetel in Limburg aanvaardt. Hij was maandagochtend nog niet bereikbaar voor een reactie.

Overzicht: Jos van Rey ligt al drie jaar onder vuur

Dit zijn de uitslagen van de provinciale verkiezingen

Lees meer over: Jos van Rey Limburg Verkiezingen

Gerelateerde artikelen;

Van Rey in Limburg gekozen

Telegraaf 23.03.2015  De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey is officieel gekozen in de Provinciale Staten van Limburg. De provincie Limburg heeft dat maandag bekendgemaakt.

Van Rey was lijstduwer voor de Volkspartij Limburg. Hij kreeg in totaal 3801 voorkeurstemmen, veel meer dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg die 834 stemmen kreeg.

Van Rey moet maandag beslissen of hij de zetel in Limburg aanvaardt. Hij was maandagochtend nog niet bereikbaar voor een reactie. Eerder heeft hij gezegd dat hij in Provinciale Staten plaats wil nemen als hij genoeg stemmen heeft.

De voormalig VVD-wethouder uit Roermond moet nog terechtstaan voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Gerelateerde artikelen;

19-03: Mogelijk zetel voor Van Rey

17-03: ’Limburg wil rust’

Lijstduwer Van Rey lijkt met voorkeursstemmen gekozen

VK 19.03.2015 De omstreden politicus Jos van Rey komt waarschijnlijk met voorkeursstemmen in de Provinciale Staten van Limburg. Hij heeft daar in elk geval genoeg stemmen voor gekregen, blijkt vandaag uit de voorlopige uitslagen.

Om voor een voorkeurszetel in aanmerking te komen, moet een kandidaat een kwart van het aantal stemmen dat nodig is voor één Statenzetel hebben gekregen. Met de uitslag van woensdag in Limburg komt dat neer op iets minder dan 2100 voorkeursstemmen. Van Rey heeft in zijn thuisstad Roermond 1802 stemmen gekregen. Daarnaast kreeg hij 270 stemmen in buurgemeente Roerdalen, 199 stemmen in Maasgouw, 174 in Sittard-Geleen, 96 in Peel en Maas, 96 in Weert, 94 in Maastricht en 54 in Horst aan de Maas.

Volkspartij met lijstduwer Van Rey komt flink op

Trouw 19.03.2015 De omstreden politicus Jos van Rey komt waarschijnlijk met voorkeursstemmen in de Provinciale Staten van Limburg. Hij heeft daar in elk geval genoeg stemmen voor gekregen, blijkt vandaag uit de voorlopige uitslagen.

Om voor een voorkeurszetel in aanmerking te komen, moet een kandidaat een kwart van het aantal stemmen dat nodig is voor één Statenzetel hebben gekregen. Met de uitslag van woensdag in Limburg komt dat neer op iets minder dan 2100 voorkeursstemmen. Van Rey heeft in zijn thuisstad Roermond 1802 stemmen gekregen. Daarnaast kreeg hij 270 stemmen in buurgemeente Roerdalen, 199 stemmen in Maasgouw, 174 in Sittard-Geleen, 96 in Peel en Maas, 96 in Weert, 94 in Maastricht en 54 in Horst aan de Maas.

Verwant nieuws;

Mogelijk zetel voor Van Rey

Telegraaf 19.03.2015 De omstreden politicus Jos van Rey komt waarschijnlijk met voorkeursstemmen in de Provinciale Staten van Limburg. Hij heeft daar in elk geval genoeg stemmen voor gekregen, blijkt donderdag uit de voorlopige uitslagen.

Om voor een voorkeurszetel in aanmerking te komen, moet een kandidaat een kwart van het aantal stemmen dat nodig is voor één Statenzetel hebben gekregen. Met de uitslag van woensdag in Limburg komt dat neer op iets minder dan 2100 voorkeursstemmen. Van Rey heeft in zijn thuisstad Roermond 1802 stemmen gekregen.

Daarnaast kreeg hij 270 stemmen in buurgemeente Roerdalen, 199 stemmen in Maasgouw, 174 in Sittard-Geleen, 96 in Peel en Maas, 96 in Weert, 94 in Maastricht en 54 in Horst aan de Maas.

Gerelateerde artikelen;

18-03: Omstreden Van Rey stemt

17-03: ’Limburg wil rust’

60 UUR WERKSTRAF VOOR OUD-BURGEMEESTER OFFERMANNS

BB 12.03.2015 VVD’er en oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns heeft in hoger beroep een werkstraf gekregen van zestig uur. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag bepaald. De aanklager had 120 uur geëist.

Vrijgesproken van corruptie

Offermanns is volgens het hof medeplichtig aan het schenden van de geheimhoudingsplicht in een sollicitatieprocedure in 2012. Deze ging over het burgemeesterschap van Roermond. Hij is vrijgesproken van de zwaardere beschuldiging van corruptie. Om van corruptie te kunnen spreken is een tegenprestatie nodig. Maar dat Van Rey iets terug wilde van Offermanns voor het doorspelen van de informatie achtte het gerechtshof niet bewezen.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

VVD’er Offermanns krijgt zestig uur werkstraf

Trouw 12.03.2015 VVD’er en oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns heeft in hoger beroep een werkstraf gekregen van zestig uur. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag bepaald. De aanklager had 120 uur geëist.

Offermanns is volgens het hof medeplichtig aan het schenden van de geheimhoudingsplicht in een sollicitatieprocedure in 2012. Deze ging over het burgemeesterschap van Roermond.

VVD’er Offermanns krijgt 60 uur werkstraf

NU 12.03.2015  VVD’er en oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns heeft in hoger beroep een werkstraf gekregen van zestig uur. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag bepaald. De aanklager had 120 uur geëist.

Offermanns is volgens het hof medeplichtig aan het schenden van de geheimhoudingsplicht in een sollicitatieprocedure in 2012. Deze ging over het burgemeesterschap van Roermond.

Onderzoek

Van Rey was in 2012 wethouder en adviseur van de sollicitatiecommissie. De politie kreeg lucht van het lek tijdens een onderzoek naar Van Rey. Offermanns trok zijn kandidatuur in nadat bekend was geworden dat hij verdachte was. De sollicitatieprocedure moest over.

Lees meer over: Ricardo Offermanns

Gerelateerde artikelen;

VVD’er krijgt 60 uur werkstraf

Telegraaf 12.03.2015  VVD’er en oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns heeft in hoger beroep een werkstraf gekregen van zestig uur. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag bepaald. De aanklager had 120 uur geëist.

Offermanns is volgens het hof medeplichtig aan het schenden van de geheimhoudingsplicht in een sollicitatieprocedure in 2012. Deze ging over het burgemeesterschap van Roermond.

Ex-burgemeester Meerssen vrijgesproken van ambtelijke corruptie›

NRC 12.03.2015  Oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns (VVD) is in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van ambtelijke corruptie. Hij krijgt wel een taakstraf van zestig uur voor schending van de geheimhoudingsplicht.

Voor het hof staat niet vast dat Jos van Rey, destijds VVD-wethouder in Roermond en adviseur van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in die stad, hem in september 2012 van informatie voorzag om er een dienst van Offermanns voor terug te krijgen. Volgens het hof kan Van Rey ook gehoopt hebben de VVD “een zo sterk mogelijke positie in het binnenlands bestuur in de regio te verschaffen”.

MEERDERE VVD-POLITICI IN OPSPRAAK

Meerdere VVD-politici zijn de afgelopen tijd in opspraak gekomen. Van Rey wordtvervolgd voor corruptie. De fractievoorzitter van de VVD Stichtse Vecht, Kathalijne de Kruif, legde deze maand haar werk neer omdat ze is aangehouden voor hennepteelt, witwaspraktijken en het lekken van informatie. Vorige maand stapte VVD-Kamerlid Mark Verheijen op vanwege discutabel declaratiegedrag.

Lees meer

10 MRT OM verdenkt meer VVD’ers van corruptie

17 FEB Vrouw aangehouden wegens lekken aan VVD-partijgenoot ›

18 FEB Opstelten en Spies niet gehoord in proces-Van Rey ›

2013 Oud-burgemeester Offermans vervolgd om corruptie ›

2012 Partijgenoot VVD’er Van Rey ook verdacht van corruptie ›

Uitspraak zaak Offermanns

Telegraaf 12.03.2015  VVD’er en oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns krijgt donderdag in hoger beroep te horen of en zo ja, welke straf hij krijgt. Tegen hem is 120 uur werkstraf geëist.

Offermanns wordt ervan verdacht dat hij in 2012 vertrouwelijke informatie kreeg van VVD-partijgenoot Jos van Rey, toen hij solliciteerde op de functie van burgemeester van Roermond

Gerelateerde artikelen;

07-03: Van Rey lekte naar bouwer

18-02: Offermans wordt ondervraagd

17-02: VVD-raadslid aangehouden

10-02: Weer taakstraf geëist voor oud-burgemeester

20-01: Zaak Van Rey voor rechter

15-01: Van Rey al 3 jaar onder vuur

VVD’er Jos van Rey speelde als wethouder jarenlang dubbelrol›

NRC 07.03.2015 VVD’er Jos van Rey speelde als wethouder jarenlang een dubbelrol. Officieel diende hij de gemeentebelangen, in praktijk hielp hij Piet van Pol en Dik Wessels, blijkt uit documenten.

Het is de gedroomde vondst: een archiefdoos met opschrift ‘Van Pol P.J.J. diversen’. Hij komt boven water bij het doorzoeken van de Roermondse villa van Jos van Rey, op 19 oktober 2012. De VVD-politicus, die een paar dagen later zou aftreden als senator en wethouder, staat er om bekend alles over iedereen te bewaren. Zijn archief, dat tientallen dozen omvat, is de basis voor zijn veelbesproken dossierkennis. Maar in deze ene doos zit een dubbelgevouwen A3-vel met de tekst ‘Piet van Pol VERTROUWELIJK’. LEES VERDER›

‘Van Rey lekte jarenlang geheime info aan projectontwikkelaar’

VK 07.03.2015 Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond jarenlang vertrouwelijke documenten uit vergaderingen tussen burgemeester en wethouders doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol. Ook andere geheime gemeentelijke informatie was niet veilig bij Van Rey, schrijft NRC Handelsblad op basis van een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan de Verenigde Staten.

Onderkoning

Wat je ook van Jos van Rey mag vinden, never a dull moment met de liberale politicus uit Roermond, schrijft Peter de Graaf in een profiel:‘Onderkoning’, dat doet Van Rey nog tekort

Het gaat om gespreksverslagen en andere documenten die zijn gevonden tijdens huiszoekingen bij Van Rey en Van Pol. Daaruit blijkt dat de twee al sinds 1998, toen Van Rey wethouder werd, geheime onderonsjes hadden. Hierdoor werd Van Pol ‘in een voorkeurspositie gebracht’, staat in het rechtshulpverzoek.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

‘Onderkoning’, dat doet Van Rey nog tekort

Van Rey: van corruptieverdachte tot lijstduwer

De bestuurscultuur van vriendjespolitiek staat terecht

Jos van Rey deelde geheime informatie B en W met projectontwikkelaar

Trouw 07.03.2015 Jos van Rey (VVD) heeft als wethouder van Roermond geheime informatie uit vergaderingen van B en W gedeeld met projectontwikkelaar Piet van Pol. Het tweetal besprak buiten het zicht van het college van B en W verschillende projecten, waardoor Van Pol een voordeel had in onderhandelingen. Dat blijkt uit een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan de Verenigde Staten, dat in handen is van NRC Handelsblad.

Volgens het OM heeft de 69-jarige Van Rey, die van 1998 tot 2012 wethouder was, meerdere malen met Van Pol afspraken gemaakt, zonder dat daar een wettig mandaat voor was. Ook werd informatie uit vergaderingen doorgesluisd. “Vertrouwelijke informatie, vanuit het overleg van het college van B en W, door Van Rey gedeeld met Van Pol, waardoor deze laatste feitelijk in een voorkeurspositie werd gebracht.”

Uit het rechtshulpverzoek blijkt verder dat Van Rey en Van Pol overlegden in een villa in het Franse Saint-Tropez. ‘Lopende projecten van Van Pol in de gemeente Roermond’ worden besproken, aldus het OM. Deze projecten besloegen onder meer de koop van een parkeergarage in 2003.

‘Van Rey lekte jaren informatie naar projectontwikkelaar’

NU 07.03.2015 Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond meerdere jaren vertrouwelijke documenten uit vergaderingen tussen de burgemeester en wethouders doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat schrijft NRC zaterdag op basis van een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan de Verenigde Staten.

Andere geheime gemeentelijke informatie zou ook niet veilig zijn geweest bij Van Rey, volgens de krant. Hierbij gaat het om gespreksverslagen en andere documenten die werden gevonden tijdens huiszoekingen bij Van Rey en Van Pol.

Overzicht: Jos van Rey ligt al drie jaar onder vuur

Lees meer over: Jos van Rey

Gerelateerde artikelen;

Van Rey lekte naar bouwer

Telegraaf 07.03.2015 Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond jarenlang vertrouwelijke documenten uit vergaderingen tussen burgemeester en wethouders doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol.

Ook andere geheime gemeentelijke informatie was niet veilig bij Van Rey, schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen;

02-03: Affaires breken VVD op

27-02: Weer omstreden VVD’er opgestapt

20-02: VVD moet Verheijen blijven beschermen

18-02: Aangifte tegen Kamerlid Verheijen

18-02: Offermans wordt ondervraagd

17-02: VVD-raadslid aangehouden

Van Rey lekte geheime info van B en W naar projectontwikkelaar›

NRC 07.03.2015 Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond jarenlang vertrouwelijke documenten uit vergaderingen van B en W en ander geheime gemeentelijke informatie doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol. Beiden hadden regelmatig heimelijke besprekingen, buiten het zicht van de verantwoordelijke ambtenaren.

Dat de twee samenspanden blijkt uit gespreksverslagen en andere documenten die het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevonden tijdens huiszoekingen bij Van Rey en Van Pol.

Een en ander staat in het rechtshulpverzoek dat het OM in 2013 en 2014 gedaan heeft aan de Verenigde Staten. Het is in bezit van deze krant. Van Rey en Van Pol worden verdacht van corruptie. Van Rey ook van verkiezingsfraude, witwassen en schending van zijn ambtsgeheim. Hun rechtszaak begon in januari. De inhoudelijke behandeling moet nog komen. LEES VERDER›

Lees hier het rechtshulpverzoek dat het Openbaar Ministerie deed aan justitie in de Verenigde Staten.

Lees ook vandaag in NRC Handelsblad “Jos, Piet en Dik in zaken”. (€)

Lees meer;

7 MRT Van Rey lekte geheime info van B en W naar bouwer

7 MRT Van Rey lekte geheime info van B en W naar bouwer

7 MRT Jos, Piet en Dik in zaken

2013 Justitie eist stukken VolkerWessels in corruptiezaak Van Rey ›

15 JAN Corruptiezaak rondom Jos van Rey blijkt nog groter ›

Advertenties

maart 8, 2015 - Posted by | 2e kamer, integriteit, politiek, Topinkomen, Uncategorized, VVD | , , , , , , , , , , ,

6 reacties »

 1. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2015 | Beantwoorden

 2. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015 | Beantwoorden

 3. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | april 5, 2016 | Beantwoorden

 4. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2016 | Beantwoorden

 5. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 8 uitspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2016 | Beantwoorden

 6. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 9 uitspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2016 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: