Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 15.02.2015 Maurice de Hond – VVD zakt 2 zetels

Peiling 15.02.2015

VVD zakt

De VVD moest twee zetels inleveren en komt uit op achttien zetels. De PvdA zakt met een zetel naar elf. De coalitie staat nu virtueel op 29 zetels.

Verder zijn er weinig verschuivingen. CDA, SP en Partij voor de Dieren gaan er een zetel op vooruit. De VVD verliest zetels onder invloed van de publiciteit rondom de declaraties van Tweede Kamerlid Mark Verheijen,

15-02-2015: VVD (-2) en PvdA (-1) lopen deze week electorale schade op

De actuele Thermometer.

Verlies voor regeringspartijen in peiling

NU 15.02.2015  De regeringspartijen VVD en PvdA hebben in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zetels verloren. Verder zijn er weinig verschuivingen. CDA, SP en Partij voor de Dieren gaan er een zetel op vooruit. De VVD verliest zetels onder invloed van de publiciteit rondom de declaraties van Tweede Kamerlid Mark Verheijen, zegt De Hond.

Verlies voor regeringspartijen

Telegraaf 15.02.2015 De regeringspartijen VVD en PvdA hebben in de wekelijke peiling van Maurice de Hond zetels verloren. De VVD moest twee zetels inleveren en komt uit op achttien zetels. De PvdA zakt met een zetel naar elf. De coalitie staat nu virtueel op 29 zetels. Verder zijn er weinig verschuivingen. CDA, SP en Partij voor de Dieren gaan er een zetel op vooruit. De VVD verliest zetels onder invloed van de publiciteit rondom de declaraties van Tweede Kamerlid Mark Verheijen, zegt De Hond.

Geen meerderheid coalitie

Telegraaf 14.02.2015  De coalitiepartijen in de Eerste Kamer en de zogenoemde ‘constructieve oppositie’ (D66, ChristenUnie, SGP) halen geen meerderheid met de Statenverkiezingen op 18 maart. De coalitiepartijen VVD en PvdA en de constructieven zouden samen 34 zetels krijgen, vier te weinig voor een meerderheid. Dat bleek zaterdag uit De Stemming, de politieke peiling van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

Advertenties

februari 15, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: