Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 25.01.2015 Maurice de Hond – PVV zakt 1 zetel

Peil 25.01.2015

PVV zakt  met 1 zetel naar 30

VVD en PvdA hebben er een zeteltje bij gekregen ten opzichte van de peiling van vorige week en staan nu respectievelijk op 18 en 12 Tweede-Kamerzetels.

PVV – de grootste partij in de peiling – zakt met een zetel naar 30 en de SP verliest een zetel en zou volgens De Hond 17 zetels krijgen als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn.

De actuele Thermometer.

Weinig verschuiving in peiling

Telegraaf 25.01.2015 De Hond onderzocht voor de tweede keer hoe het is gesteld met het vertrouwen in het kabinet. In november waren de uitkomsten, in de nasleep van de MH17-vliegramp, positief voor de ministers. Inmiddels is dat vertrouwen weer afgenomen.

Premier Mark Rutte kreeg in augustus nog een 5,7 van zijn ‘eigen’ VVD-stemmers en zit nu op een 5,2. Minister van Defensie Jeanine Henis-Plasschaert, ook VVD, ging van een 5,9 naar een 5. Partijgenoot Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie bleef constant op een 4,5.

Bij de PvdA-ministers zijn weinig veranderingen te zien ten opzichte van november. Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) staan bovenaan met een 5,5. Het vertrouwen van de PvdA-kiezers is sinds november iets toegenomen; Dijsselbloem kreeg toen een 5,4 en Asscher een 5,2.

Gerelateerde artikelen;

17-01: Asscher haalt Samsom in

11-01: Geen invloed Parijs op peilingen

23-12: Tijd dat de PVV gaat regeren

21-12: Kerstcrisis tackelt kabinet

VVD-bewindslieden minder populair onder eigen kiezers

NU 25.01.2015  De meeste VVD-ministers in het huidige kabinet zijn gedaald in de waardering van hun eigen kiezers, zo blijkt uit recente peilingen van Maurice de Hond. Bijna alle ministers gingen er in het kiezersoordeel op achteruit.

De Hond onderzocht voor de tweede keer hoe het is gesteld met het vertrouwen in het kabinet. In november waren de uitkomsten, in de nasleep van de MH17-vliegramp, positief voor de ministers. Inmiddels lijkt dat vertrouwen te zijn afgenomen.

Zo behaalt premier Mark Rutte een 5,2 in het kiezersoordeel. Eerder was dit een 5,7. Ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) daalt van 5,9 naar 4,7 Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) van 5,9 naar 5,0.

Volgens De Hond is de zetelverdeling in zijn peilingen al zo’n zes weken “stabiel”.

Lees meer over: VVD Kabinet Rutte II

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

januari 25, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

1 reactie »

  1. […] Peiling 2e kamer 25.01.2015 Maurice de Hond – PVV zakt 1 zetel […]

    Pingback door Peiling 2e kamer 25.01.2015 Maurice de Hond – PVV zakt 1 zetel – PolitiekKiosk | februari 3, 2015 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: