Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

GroenLinks op weg naar de provinciale verkiezingen 18 maart 2015

1e kamer/provincie 2015

Kies 18 maart een sterk GroenLinks

5 beloften aan de kiezer

Congresspeech Bram van Ojik

GL 07 februari 2015

Partijdiscussie 2015: ‘Werken in de 21e eeuw’

Ganzevoort en Strik kandidaten voor lijsttrekkerschap GroenLinks

GL 15.01.2015 Ruard Ganzevoort en Tineke Strik zijn kandidaat voor het lijsttrekkerschap voor de Eerste-Kamerverkiezingen. Het congres van GroenLinks beslist op 7 februari wie de lijst gaat aanvoeren. Lees verder

Kandidaten Eerste Kamer

Op 26 mei 2015 wordt de nieuwe Eerste Kamer gekozen, voor de periode 2015 – 2019. De kieslijst voor de Eerste Kamerfractie van GroenLinks wordt op het Congres van 7 februari 2015 vastgesteld.

Als basis voor de besluitvorming van het Congres over de kieslijst dient het advies dat de kandidatencommissie in opdracht van het partijbestuur heeft opgesteld. Hierbij presenteren wij als kandidatencommissie Eerste Kamer ons advies voor de samenstelling van deze kieslijst.

Download het advies kandidatencommissie Eerste Kamer (.pdf)

De kandidaten

 1. Ruard Ganzevoort
 2. Tineke Strik
 3. Frits Lintmeijer
 4. Marijke Vos
 5. Harmen Binnema
 6. Margreet de Boer
 7. Marcel Vissers
 8. Saskia Bolten
 9. Barbara Wegelin
 10. Axel Boomgaars
 11. Herma Hofmeijer
 12. Willem Verf
 13. Jan Dirx

Tineke Strik

Tineke Strik lijsttrekker verkiezingen Eerste Kamer

GL 7 februari 2015  Strik zit momenteel ook voor GroenLinks in de Eerste Kamer. Dit combineert zij met een baan als universitair docent bij het Centrum voor Migratierecht aan de Radboud Universiteit. Lees verder

Strik lijsttrekker GroenLinks voor Senaat

NU 07.02.2015 Tineke Strik wordt lijsttrekker voor GroenLinks bij de verkiezingen van de Eerste Kamer. De leden van GroenLinks hebben zaterdag voor Strik gekozen op het congres van de partij in Amersfoort.

De andere kandidaat voor het lijsttrekkerschap was Ruard Ganzevoort, evenals Strik al senator voor GroenLinks. Strik wordt ook de nieuwe fractievoorzitter voor GroenLinks in de Eerste Kamer, als opvolger van Tof Thissen. Juriste Strik zit sinds 2007 in de Eerste Kamer. Daarvoor was ze wethouder in Wageningen.

Bram van Ojik herstelde de rust, maar maakt hij GroenLinks ook groot? 

Lees meer over: Tineke Strik Groenlinks

Tineke Strik is GL-lijsttrekker bij verkiezingen Eerste Kamer›

NRC 07.02.2015 Senator Tineke Strik is op het partijcongres van GroenLinks in Amersfoort gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. Daarmee wordt ze de opvolger van Tof Thissen. De andere kandidaat voor het lijsttrekkerschap was senator Ruard Ganzevoort.

Sinds 2007 zit Strik voor GroenLinks in de Eerste Kamer. Daarvoor was ze wethouder in Wageningen. Ook is Strik lid van het parlementaire assemblee Raad van Europa.

Strik lijsttrekker GroenLinks

Telegraaf 07.02.2015  Tineke Strik wordt lijsttrekker voor GroenLinks bij de verkiezingen van de Eerste Kamer. De leden van GroenLinks hebben zaterdag voor Strik gekozen op het congres van de partij in Amersfoort.

De andere kandidaat voor het lijsttrekkerschap was Ruard Ganzevoort, evenals Strik al senator voor GroenLinks. Strik wordt ook de nieuwe fractievoorzitter voor GroenLinks in de Eerste Kamer, als opvolger van Tof Thissen. Juriste Strik zit sinds 2007 in de Eerste Kamer. Daarvoor was ze wethouder in Wageningen.

Van Ojik: ‘Stem op D66 is een stem voor Rutte’

VK 07.02.2015 GroenLinks opent de campagne voor de provinciale verkiezingen vandaag met een frontale aanval op D66. ‘Een stem op Pechtold is een stem op Rutte, een stem op dit kabinet’, waarschuwt partijleider Bram van Ojik de vele kiezers uit het ‘linkse’ kamp die neigen naar D66. ‘Als het gaat over bezuinigingen, nivelleren, marktwerking, dan is D66 een uitgesproken rechtse partij’, aldus Van Ojik in de Volkskrant.

Lees hier het onderzoek van I&O Research (547 kB)

De aantrekkingskracht van D66 is een belangrijke factor bij de leegloop van het linkse kamp in de Tweede Kamer. De PvdA staat op zwaar verlies in de peilingen, terwijl de SP en ook GroenLinks daar nauwelijks van profiteren. Onderzoeksbureau I&O Research publiceert vandaag onderzoek waaruit blijkt dat D66 de grootste stemmenmagneet is onder kiezers die in 2012 nog PvdA stemden. Pechtold haalt daarnaast veel stemmen weg bij VVD en ook GroenLinks. Van Ojik richt zijn pijlen daarom op Pechtold. Terwijl premier Mark Rutte als VVD-leider en PvdA-leider Diederik Samsom het kabinetsbeleid tot inzet van de verkiezingen maken, houdt Pechtold zijn handen vrij.

Bram van Ojik spreekt het congres toe.

Van Ojik: rechtse recepten werken niet

GL 7 februari 2015 Rechtse partijen moeten niet de overhand krijgen in de provincies en de Eerste Kamer. Want rechtse recepten werken niet. Ze leiden tot meer ongelijkheid, meer vervuiling en meer graaicultuur. Dat stelt GroenLinks partijleider Bram van Ojik in zijn speech op het congres van zijn partij. Lees verder

Bram van Ojik herstelde de rust, maar maakt hij GroenLinks ook groot?

NU 06.02.2015 De vriendelijke en bedachtzame Bram van Ojik heeft de rust binnen GroenLinks teruggebracht. Maar gaat hij de partij ook groot maken?

Aankomend weekeinde trapt GroenLinks tijdens het congres de campagne af voor de Provinciale Statenverkiezingen en de sfeer zal er in jaren niet zo goed zijn.

Een bloederige machtsstrijd had in 2012 leden en kiezers van de partij vervreemd. Met name de staatsgreep van Tofik Dibi en het interne geruzie deden de partij schade. In de Tweede Kamer moeten de voorvechters voor milieu en gelijkwaardigheid het doen met een schamele vier zetels.

Meer langere verhalen en achtergronden op NUweekend

Lees meer over: NUweekend Bram van Ojik

GroenLinks in provincie kiest voor vernieuwing bij verkiezingen

RTVWEST 15.11.2014 GroenLinks in Provinciale Staten heeft een buitenstaander gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van maart. Huri Sahin uit Zoetermeer mag de lijst aanvoeren. Dat heeft het congres zaterdag in Den Haag besloten.

Volgens de kandidatencommissie van Groen Links heeft ze ‘overtuigingskracht en natuurlijk overwicht’. Sahin deed politieke ervaring op in de gemeenteraad van Zoetermeer en werkt bij ProDemos, het Huis van de Democratie in Den Haag.

Op de tweede plaats van de kandidaten lijst is fractievertegenwoordiger Berend Potjer geplaatst. Op 3 staat Frans Prins uit Leidschendam, net als de lijsttrekker een nieuwkomer in Provinciale Staten en op 4 Anneloes van Hunnik uit Goeree Overflakkee.  Met de top van de kandidatenlijst kiest GroenLinks voor vernieuwing van de fractie. De huidige Statenleden zitten er niet bij. De partij hoopt bij de verkiezingen 4 zetels te halen, 1 meer dan nu.Lees verder

gerelateerde artikelen;

Ganzevoort of Strik lijsttrekker GroenLinks in Senaat

NU 15.01.2015 Ruard Ganzevoort of Tineke Strik volgt Tof Thissen op als fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer.

Op het congres van 7 februari kiezen de leden de lijsttrekker voor de verkiezingen van dit jaar, zo maakte de partij donderdag bekend.

Ganzevoort en Strik zitten al in de Eerste Kamer. Op de kandidatenlijst staan geen verrassende namen. Op de derde plaats staat de Utrechtse oud-wethouder Frits Lintmeijer.

Lees meer over: GroenLinks Eerste Kamerverkiezingen

Thissen niet  herkiesbaar

Telegraaf 11.10.2014  Tof Thissen is niet meer beschikbaar voor de GroenLinks-lijst met kandidaten voor de Eerste Kamer. Thissen, sinds 2007 fractievoorzitter van GroenLinks in de Senaat, maakte dat zaterdag bekend in het radioprogramma Kamerbreed.

Thissen is inmiddels 24 jaar actief voor GroenLinks, dat 25 jaar bestaat, en vindt het tijd om plaats te maken. „Ik stop ermee. Op 2 juni 2015 zit ik bijna 11 jaar in eerste Kamer.” Thissen is sinds 2004 senator.

Senator Tof Thissen niet meer herkiesbaar

NU 11.10.2014 Tof Thissen is niet meer beschikbaar voor de GroenLinks-lijst met kandidaten voor de Eerste Kamer. Thissen, sinds 2007 fractievoorzitter van GroenLinks in de Senaat, maakte dat zaterdag bekend in het radioprogrammaKamerbreed.

Thissen is inmiddels 24 jaar actief voor GroenLinks en vindt het tijd om plaats te maken. ”Ik stop ermee. Op 2 juni 2015 zit ik bijna elf jaar in eerste Kamer.” Thissen is sinds 2004 senator.

Advertenties

januari 15, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

1 reactie »

 1. […] GroenLinks op weg naar de provinciale verkiezingen 18 maart 2015 […]

  Pingback door Gaat Groenlinks Nederland veranderen ? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 13, 2015 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: