Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Pro-Israël demonstratie 11.01.2015 op de Dam Amsterdam

Uitgesteld.

De beslissing tot uitstel zou zijn genomen na overleg met gemeente, politie en beveiliging, zo stelt de zegsman. De woordvoerster van de gemeente Amsterdam – die over demonstraties in de stad gaat – benadrukt dat de beslissing door de organisatie zelf is genomen. Er is voorafgaand aan manifestaties en demonstraties altijd overleg tussen organisatie en gemeente.

Donderdag werd er iemand gearresteerd tijdens de demonstratie op de Dam naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo. Een man verstoorde de minuut stilte en werd toen opgepakt. Volgens de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan misdroeg deze man zich daarvoor ook al. Bij aanhouding bleek dat hij een groot mes bij zich droeg.

Terreur

De beslissing houdt ook verband met het terreurgeweld in Frankrijk van de afgelopen dagen. Vrijdag werd een Joodse supermarkt urenlang in gijzeling gehouden door de terrorist Amedy Coulibaly. Het staat echter nog niet vast dat de supermarkt vanwege de Joodse achtergrond als doelwit hiervan is uitgekozen.

Maatregelen

Vrijdag kondigde premier Mark Rutte aan dat de politie in Nederland maatregelen neemt om aanslagen te voorkomen. Wat voor maatregelen dat zullen zijn, wilde hij, ook weer uit veiligheidsoverwegingen, niet kwijt.

Demo pro-Israël verzet

Telegraaf 10.01.2015 Een pro-Israëldemonstratie die zondag op de Dam in Amsterdam zou worden gehouden, is afgeblazen. De organisatie zegt dat dat is besloten omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De organisatie wil niet dat de deelnemers gevaar lopen. De woordvoerder van de organisatie zei dat de manifestatie op een later tijdstip wellicht wel door zal gaan.

‘Onvoldoende veiligheid voor pro-Israëldemonstratie op de Dam’

Elsevier 09.01.2015 Een pro-Israëldemonstratie die zondag in Amsterdam zou worden gehouden, wordt uit veiligheidsoverwegingen afgeblazen.

De demonstratie zou zich op de Dam voltrekken. Volgens de organisatie kan de veiligheid niet worden gegarandeerd, waardoor is besloten de demonstratie af te gelasten.

Advertenties

januari 10, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: