Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

PVV op weg naar de provinciale verkiezingen 18 maart 2015

Dus nog even voor de duidelijkheid: Geert Wilders heeft al een Zetel stem dus op iemand die nog geen zetel heeft. Kortom we stemmen NIET op een andere Partij dan de PVV ! …Meer weergeven

Het programma van de PVV voor de verkiezingen van 18 maart.

De PVV kondigt daarin ook een voorstel voor een provinciaal referendum aan en stelt voor de motorrijtuigenbelasting te verlagen. Het openbaar vervoer in Zuid-Holland zou veiliger moeten worden door uitbreiding van cameratoezicht en mogelijk preventief fouilleren. Tussen Den Haag en Rotterdam THE Hague AirPort zou een railverbinding moeten komen.

Wat de PVV betreft mag de provincie zelf bezuinigen op het aantal Statenleden en ambtenaren. Lijsttrekker is Henk de Vree uit Hardinxveld-Giessendam, lijstduwer is het Kamerlid Siebe Fritsma. De PVV was bij de verkiezingen een van de winnaars, met  8 zetels. Ruim 200.000 mensen stemden toen op de partij. Bij de komende verkiezingen denkt de PVV dat aantal te kunnen overtreffen.

Een  opvallend nieuw hoofdstuk in de PVV-geschiedenis. “De provincies gaan er helemaal zelf over, wat ze in hun verkiezingsprogramma opschrijven”, zei Wilders. “Ik heb me er niet mee bemoeid.”

De PVV-leider zei dat nadat bleek dat vijf provinciale afdelingen het Hoofddoekverbod voor ambtenaren uit hun verkiezingsprogramma’s hadden geschrapt. Niet dat ze opeens vóór zijn, maar ze weten dat het wel heel gevoelig ligt bij andere partijen. Het was een kwestie waardoor eerder coalitiebesprekingen in de soep liepen. En mislukken is wat de PVV in Zeeland en Flevoland betreft niet de bedoeling. De PVV wil daar besturen.

Op 18 maart 2015  wordt er gestemd voor de Provinciale Staten, de ‘parlementen’ van de 12 provincies. Daarna, op 26 mei 2015, wordt er gestemd voor de Eerste Kamer door de leden van de Provinciale Staten. Vandaar de term ‘getrapte’ verkiezingen.

Marjolein Faber wordt lijsttrekker van de PVV bij de Eerste Kamerverkiezingen. Faber zit al sinds 2011 in de senaat en is fractieleider in de Provinciale Staten van Gelderland.

De PVV wil volgens nieuwe lijsttrekker Faber tijdens de verkiezingen afrekenen met het beleid van premier Rutte. Haar fractie zal het beleid van het kabinet in de Eerste Kamer niet steunen.

Faber in een reactie tegenover de camera van de NOS: “We zijn dit kabinet zo zat, dat we nu ons afrekenmoment hebben. We roepen alle kiezers op: stem op ons, dat is een stem tegen dit kabinet, een stem tegen Rutte.”

Digitale kaart

De strijd tegen de islam was voor Faber de belangrijkste reden zich vier jaar geleden aan te sluiten bij de PVV. In Gelderland riep Faber een digitale kaart in het leven waar zij en haar provinciale fractie bijhouden hoeveel islamitische instanties er zijn.

Geert Wilders zegt bij de NOS in haar een ideale kandidaat te zien. Hij roemt haar functioneren als voorzitter van de Eerste Kamer-fractie. “Dat doet ze hartstikke goed, het is misschien wel de meest stabiele fractie van de PVV”, stelt Wilders.

Lees meer over: Eerste Kamer PVV Marjolein Faber

De slogan van de PVV tijdens de Statenverkiezingen is: ‘Genoeg is genoeg’.

zie ook: 1e kamer/provincie 2015 verkiezingen 18 maart 2015

Wilders

Faber NRC

2865065

Omstreden PVV’er kandidaat voor Eerste Kamer

VK 24.03.2015 PVV-leider Geert Wilders heeft de namen bekendgemaakt van zijn kandidaten voor de Eerste Kamer. Op de lijst staat een oude bekende: Gidi Markuszower. Hij stond in 2010 vijfde op de PVV-lijst voor de landelijke verkiezingen, maar werd nog voor verkiezingsdag van de lijst gehaald na belastende informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Markuszower neemt nu opnieuw plek vijf in en is daarmee verkiesbaar. Op basis van de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten vorige week komt de PVV eind mei bij de indirecte verkiezingen voor de Eerste Kamer uit op acht zetels. Indertijd seinde de AIVD toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) in, dat Markuszower een ‘risico voor de integriteit’ van Nederland zou zijn.

Markuszower kandidaat-senator PVV

Telegraaf 24.03.2015 De eerder in opspraak geraakte Gidi Markuszower staat op de vijfde plek van de kandidatenlijst van de PVV voor de Eerste Kamer. Via de Statenverkiezingen van vorige week heeft de partij daar negen zetels verworven. Eind mei kiezen de Provinciale Staten definitief de senatoren.

Markuszower trok zich in 2010 terug van de kieslijst van de PVV voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Er was nogal wat gedoe over zijn kandidatuur ontstaan. Hij zou door bepaalde contacten met het buitenland een „risico voor de integriteit” van Nederland zijn geweest. Hij werd in verband gebracht met een organisatie die „informatie” verstrekte aan„een buitenlandse mogendheid”. Hij zelf noemde de berichten toen „absurd”, maar de toestand zou te schadelijk zijn geworden voor de partij.

Eerder in opspraak geraakte Markuszower kandidaat-senator PVV

NRC 24.03.2015 Gidi Markuszower, die zich in 2010 terugtrok van de kieslijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, staat op de vijfde plek van de PVV-kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Dat meldt persbureau ANP. Markuszower trok zich vijf jaar geleden terug van de Tweede Kamerlijst vanwege gedoe over zijn kandidatuur.

Reden voor het vertrek van Markuszower was een brief met belastende informatie over hem die toenmalig demissionair minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken, CDA) aan PVV-leider Wilders stuurde. In de brief werd Markuszower als “risico voor de integriteit” van Nederland bestempeld.

Via de Statenverkiezingen van vorige week heeft de partij daar negen zetels verworven. Eind mei kiezen de Provinciale Staten definitief de senatoren. Lijsttrekker voor de PVV in de Eerste Kamer is Marjolein Faber. Zij kwam onlangs in opspraak doordat bekend werd dat zij haar zoon had ingehuurd om websites voor de PVV te laten bouwen. LEES VERDER

PVV’er ziet af van zetel

Telegraaf 23.03.2015 De Limburgse PVV-kandidaat Leo Groenendal uit Maastricht ziet bij nader inzien af van een zetel in het Limburgs Parlement, de Limburgse Provinciale Staten. Dat heeft Groenendal maandagavond via de PVV Limburg bekend gemaakt. Groenendal stond nummer 4 op de PVV Limburg-lijst.

Hij ziet van zijn zetel af om privé-redenen, liet fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV Limburg maandagavond weten. Wat die privé-redenen zijn, wilde Heemels niet toelichten.

Gekozen PVV-kandidaat Limburg ziet af van zetel

NU 23.03.2015 De Limburgse PVV-kandidaat Leo Groenendal uit Maastricht ziet bij nader inzien af van een zetel in de Limburgse Provinciale Staten.

Dat heeft Groenendal maandagavond via de PVV Limburg bekend gemaakt. Groenendal stond nummer 4 op de PVV Limburg-lijst.

Hij ziet van zijn zetel af om privé-redenen, liet fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV Limburg maandagavond weten. Wat die privé-redenen zijn, wilde Heemels niet toelichten.

Lees meer over: PVV Limburg Leo Groenendal

Rotterdam is nu ook het jachtterrein van Wilders

Trouw 20.03.2015  Rotterdam is onze stad. Geert Wilders en andere PVV’ers riepen het in koor toen ze de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen aftrapten in de Maasstad. Ze kregen gelijk. Met 17 procent van de stemmen werd de PVV de grootste. En dat terwijl de opkomst in Rotterdam met 35,5 procent de laagste van het land was.

Aboutaleb positioneert zich niet meer als PvdA’er. Hij staat boven de partijen.

Traditioneel zijn PVV-stemmers moeilijk naar de stembus te krijgen, dus nu wordt pas goed duidelijk hoe groot de steun voor Wilders in de stad is, zegt de Rotterdamse politicoloog Rinus van Schendelen.

Verwant nieuws

PVV grootste in 23 gemeenten

Telegraaf  19.03.2015 De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft woensdag in 23 gemeenten de meeste stemmen gekregen. Dat blijkt uit gegevens van de ANP Verkiezingsdienst.

De partij van Geert Wilders kreeg onder meer veel stemmen in Rotterdam en omgeving. De PVV was niet alleen het populairst in de Maasstad zelf, maar ook in Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Zwijndrecht, Nissewaard, Dordrecht, Schiedam, Vlaardingen en Hellevoetsluis. De partij werd verder de grootste in de Limburgse gemeenten Maastricht, Kerkrade, Onderbanken, Landgraaf, Brunssum en Stein. In Almere en Lelystad liet Wilders de anderen ook achter zich.

Gerelateerde artikelen;

19-03: Kamer: meer tegen agressie spoor

19-03: Grootste partijen provincies

19-03: Rotterdam: laagste opkomst

19-03: PvdA verliest in alle gemeenten

19-03: ‘PVV profiteerde van opkomst’

PVV Limburg annexeert Kurhaus Scheveningen

Den HaagFM 17.03.2015 Dat er bij de Provinciale Statenverkiezingen flink gestreden wordt is bekend. De annexatiedrift van de PVV in Limburg gaat misschien wat ver.

Op een verkiezingsposter poseert de nummer 11 van de PVV Limburg, Willem Dierks uit Sittard, vol trots voor het Kurhaus. Met de kreet “Trots op ons sjoen Limburg” wil hij de Limburgse kiezer op hem laten stemmen.

Toch fijn dat een ‘sjoene Limburger’ trots is op het Kurhaus. Volgens onze laatste informatie staat het Kurhaus gewoon op Scheveningen in Zuid-Holland en niet in Limburg. …lees meer

Ook in Friesland en Zeeland waren huizen van PVV’ers de afgelopen weken doelwit van vernielingen en bekladdingen.

Drie tieners bekennen vernielen huis PVV-kandidaat

VK 18.03.2015 Drie jongens van 14 uit Etten-Leur hebben dinsdag bij de politie bekend dat ze bij de Brabantse PVV-kandidaat Jake Owen Raats vernielingen hebben aangericht.

De politie kwam de drie tieners op het spoor na twee tips van bewoners. Ze moesten zich dinsdagochtend melden op het politiebureau en werden daar verhoord.

De drie hebben alle recente vernielingen toegegeven. De verkiezingsposter van de PVV op het raam van Raats was volgens de jongens de aanleiding. Een van de tieners had Raats over de poster aangesproken en vervolgens ‘geen bevredigend antwoord gekregen’, meldde de politie. De jongens zijn weer vrijgelaten. Ze kunnen rekenen op een boete, een taakstraf of beide.

Het huis van de 20-jarige Raats, nummer twaalf op de PVV-lijst in Noord-Brabant, werd de afgelopen weken verschillende keren bekogeld met stenen. Het was voor PVV-leider Geert Wilders aanleiding het kabinet op te roepen PVV-kandidaten te beschermen.

Drie jongens bekennen bekogelen huis PVV’er Etten-Leur

NU 18.03.2015  Drie jongens van 14 jaar uit Etten-Leur hebben dinsdag bij de politie bekend dat ze betrokken zijn geweest bij pesterijen en vernielingen aan het huis van de Brabantse PVV-kandidaat Jake Owen Raats. De politie heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het huis van de PVV’er in Etten-Leur was de afgelopen tijd diverse keren doelwit en werd onder meer bekogeld met stenen. De jongens hebben gezegd dat een poster van Geert Wilders voor de ramen de aanleiding was voor de pesterijen maar ze hebben ook gezegd ze geen hekel hebben aan de PVV.

De politie kwam de jongens op het spoor na twee tips. Ze moesten zich dinsdagochtend melden op het politiebureau.

Lees meer over: Etten-Leur

Anti-PVV bekladding Jubbega

Telegraaf 16.03.2015 Bouwmarkt Fixet in Jubbega is beklad met anti-PVV teksten. Ze zijn gericht aan Nick Sikkenk, een PVV-kandidaat voor de Provinciale Staten die in het Friese plaatsje woont.

Op de muur staat in blauwe verf geschreven:
,,Nick Sikkenk
Stop met je werk voor de PVV
Op naar de nul zetels”

De tekst is ondertekend met ‘Fries Verzet’. Kamerlid Harm Beertema van de PVVsuggereert echter dat de Anti-Fascistische Aktie (AFA) achter de bekladding zit. Hij twitterde: ,,Alweer een bekladding door AFA Friesland; de fascisten van vandaag, onder het masker van de antifascist.” In de afgelopen weken zijn verschillende huizen van Friese PVV’ers beklad met verf.

Gerelateerde artikelen;

09-03: Rutte: handen af van kandidaten

09-03: Weer huis PVV’er vernield

09-03: ‘Bescherm PVV-kandidaten’

07-03: Handleiding PVV tegen agressie

28-02: Huizen PVV-kandidaten beklad

PVV geweerd bij debat FNV

Telegraaf 12.03.2015 De Brabantse PVV-fractie is donderdagvond niet welkom bij een verkiezingsdebat van vakbond FNV in Bergen op Zoom. FNV had de PVV aanvankelijk wel uitgenodigd, maar trok die invitatie later weer in. Reden zijn de minder-Marokkanen-uitspraken die PVV-leider Geert Wilders vorig jaar deed.

Het dagelijks bestuur van de FNV heeft vorig jaar, naar aanleiding van de Marokkanen-uitspraken, besloten dat de PVV niet meer uitgenodigd wordt voor acties en bijeenkomsten van de FNV en de aangesloten bonden. Lokale vrijwilligers waren dat volgens de vakbond even vergeten en stuurden de PVV net als alle andere partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen toch een invitatie voor het debat.

PVV-bekladdingen zijn terroristische daad

Elsevier 12.03.2015 Het angst aanjagen van politici en kiezers, om zo verkiezingen en besluitvorming te beïnvloeden,…

‘Linkse Friese groep ontkent bekladden huizen PVV’ers’

NU 10.03.2015 De Friese tak van de Anti-Fascistische Actie (AFA) stelt niet achter de bekladdingen van enkele huizen van Friese PVV’ers te zitten. Dat schrijft de Volkskrant dinsdagochtend.

Woordvoerder Reimer van Ruiten laat weten dat AFA niet verantwoordelijk is voor de acties. Wel durft Van Ruiten niet uit te sluiten dat het bij de bekladdingen gaat om sympathisanten van AFA.

Van 27 op 28 februari werden drie huizen en een auto gevandaliseerd. Dat gebeurde in de dorpen Hilaard, Paesens en Ternaard. De acties zijn opgeëist door een groep die zichzelf ‘Het Friese Verzet’ noemt.

Lees meer over: PVV

Gerelateerde artikelen;

Rutte: handen af van iedereen die op kieslijst staat

AD 09.03.2015 Premier Mark Rutte heeft vandaag opgeroepen tot respect voor iedereen die op een kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen staat. ,,Handen af van alle kandidaten. In het bijzonder roepen de incidenten tegen PVV-kandidaten de afgelopen dagen weerzin bij mij op”, zei hij.

Verscheidene PVV-kandidaten zijn de afgelopen tijd doelwit geweest van bedreigende acties. Huizen en een auto werden beklad, en ruiten werden ingegooid.

Wilders wil bescherming voor PVV-kandidaten

NU 09.03.2015  PVV-kandidaten voor de aankomende Statenverkiezingen moeten volgens PVV-leider Geert Wilders bescherming krijgen, omdat ze in het hele land worden bedreigd en geconfronteerd met geweld.

Wilders bevestigt berichtgeving in de Volkskrant maandag en noemt het “onaanvaardbaar dat PVV’ers in het hele land, van Noord-Brabant tot Zeeland en Friesland, met aanslagen en geweld worden geconfronteerd”.

Afgelopen tijd werden huizen beklad en ruiten ingegooid bij diverse PVV-kandidaten. Het opsporen van de daders moet net als het beschermen van de PVV-kandidaten prioriteit krijgen, vindt Wilders.

Lees meer over: PVV Geert Wilders Verkiezingen

Gerelateerde artikelen;

Weer huis PVV’er belaagd, Wilders wil bescherming kandidaten

Elsevier 09.03.2015 PVV-leider Geert Wilders pleit voor beveiliging voor PVV-kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Wilders vindt het ‘onaanvaardbaar dat PVV’ers in het hele land’ worden geconfronteerd met ‘aanslagen en geweld’.

Partijleider Wilders vindt dat er maatregelen moeten komen naar aanleiding van verschillende incidenten. ‘De oorverdovende stilte bij andere politieke partijen en een groot deel van de media is te walgelijk voor woorden,’ zegt hij maandag in de Volkskrant. ‘Als deelname aan de verkiezingen wordt bedreigd en geweld wordt gebruikt tegen kandidaten, staat de democratie op het spel,’ aldus de partijleider.

Poster

Hij zei het nadat vrijdag voor de vijfde keer in drie weken het huis van een PVV-kandidaat was belaagd. De student en PVV-kandidaat Jake Owen Raats (20) uit Etten-Leur kreeg stenen en stokken door de ruit, nadat hij een PVV-verkiezingsposter voor zijn raam had gehangen.

De afgelopen tijd werden huizen beklad en ruiten ingegooid bij verschillende PVV-kandidaten. Twee weken geleden werd bijvoorbeeld bij de Zeeuwse PVV-kandidaat Caroline Kooman een stoeptegel door de ruit gegooid. Bij de Friese PVV-kandidaat voor de Provinciale Staten Erna Cohen werd verder het huis beklad met teksten als ‘PVV fascisten’ en ‘hier wonen moslimhaters’. Ook Kooman had een PVV-poster voor het raam.

zie ook;

28 feb Eerst een tegel door ruit PVV’er, nu huis en auto’s beklad

1 mrt PVV-leider Faber: ‘Ze kunnen mij niet wegsturen’

‘Bescherm PVV-kandidaten’

Telegraaf 09.03.2015 PVV-leider Geert Wilders vindt dat PVV-kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen moeten worden beschermd. Wilders noemt het maandag „onaanvaardbaar dat PVV’ers in het hele land, van Noord-Brabant tot Zeeland en Friesland, met aanslagen en geweld worden geconfronteerd”.

Afgelopen tijd werden huizen beklad en ruiten ingegooid bij diverse PVV-kandidaten. Het opsporen van de daders moet net als het beschermen van de PVV-kandidaten prioriteit krijgen, vindt Wilders. „Als deelname aan verkiezingen wordt bedreigd en geweld wordt gebruikt tegen kandidaten staat de democratie op het spel”, stelt de PVV-leider die zich afvraagt waarom andere politieke partijen deze actie’s niet veroordelen.

Wilders: bescherm PVV-kandidaten

VK 09.03.2015 PVV-kandidaten worden in het hele land geconfronteerd met aanslagen en geweld en moeten zo snel mogelijk bescherming krijgen. Dit heeft PVV-leider Geert Wilders gezegd nadat vrijdag voor de vijfde keer in drie weken het huis van een PVV-kandidaat was belaagd.

Vrijdag kreeg de 20-jarige student Jake Owen Raats uit Etten-Leur, nummer twaalf op de PVV-kandidatenlijst voor de statenverkiezingen, een steen door de ruit. De afgelopen twee weken is zijn huis meermaals bekogeld, zegt Raats. ‘Ik zag een paar keer drie langsfietsende jongens stenen gooien.’

Het geweld begon nadat hij een PVV-verkiezingsposter voor het raam had gehangen. Raats zegt vier keer aangifte te hebben gedaan. De plaatselijke politie heeft hem beloofd een dreigingsanalyse te zullen maken.

MEER PVV;

Huis PVV-kandidaat weer doelwit vandalisme

Faber heeft haar geloofwaardigheid verspeeld

Gelderse fractieleiders bijeen om zaak-Faber

BEKIJK HET HELE DOSSIER

Wilders wil bescherming PVV-leden na vijfde geweldsincident›

NRC 09.03.2015 PVV-leider Geert Wilders wil dat zijn partijleden zo snel mogelijk bescherming krijgen. Dat zegt hij inde Volkskrant na een vijfde geweldsincident gericht tegen een PVV-verkiezingskandidaat in drie weken.

De woning van de Brabantse PVV-kandidaat Jake Owen Raats in Etten-Leur is vandaag weer bekogeld met een steen. Er raakte niks beschadigd, maar de politie is extra alert omdat er inmiddels al zes meldingen zijn geweest over aanvallen op het huis van de PVV’er. De aanvallen lijken toe te nemen sinds er een PVV-poster voor de ramen hangt.

Lees in NRC Handelsblad over de bekladde huizen in Friesland: Wie bekladde deze huizen?.

Gelderse fractieleiders bijeen om zaak-Faber

NU 02.03.2015 De fractievoorzitters van de Provinciale Staten van Gelderland komen woensdag 11 maart bijeen om de kwestie over PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber te bespreken.

Zij staat daar ter discussie omdat zij met geld uit het fractiebudget het bedrijf van haar zoon inhuurde voor het beheren van de PVV-website. Dat is niet toegestaan.

Lees meer over: Marjolein Faber

Fractieleiders bijeen over Faber

Telegraaf 02.03.2015 De fractievoorzitters van de Provinciale Staten van Gelderland komen woensdag 11 maart bijeen om de kwestie over PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber te bespreken. Zij staat daar ter discussie omdat zij met geld uit het fractiebudget het bedrijf van haar zoon inhuurde voor het beheren van de PVV-website. Dat is niet toegestaan.

Ingelaste vergadering over PVV-lijsttrekker Faber

NRC 02.03.2015 De fractievoorzitters van Provinciale Staten in Gelderland houden volgende week woensdag, 11 maart, een ingelaste openbare vergadering over de kwestie rond de PVV-lijsttrekker in de Eerste Kamer, Marjolein Faber.

Dit hebben Gelderse partijen vanmorgen besloten op initiatief van D66-fractievoorzitter Michiel Scheffer. commissaris van de koning (CdK) Clemens Cornielje (VVD) had gisteren zo’n ingelaste vergadering aanbevolen.
De fractievoorzitters en Cornielje willen duidelijkheid over de vraag of Faber, als PVV-fractievoorzitter in Gelderland, de integriteitregels van de provincie heeft overtreden. De fracties willen Faber horen over de zaak. LEES VERDER

Lees meer;

VANDAAG Spoedvergadering over Faber (PVV)

VANDAAG Een beetje integer kan dus niet

1 MRT Druk op PVV-lijsttrekker neemt toe – Faber denkt niet aan opstappen ›

28 FEB Gelderse gedeputeerde wil dat PVV-lijsttrekker Faber vertrekt ›

1 MRT PVV-lijsttrekker Gelderland onder vergrote druk om op te stappen ›

CDK CORNIELJE WIL OORDEEL STATEN OVER PVV-SITE

BB 01.03.3015 Provinciale Staten (PS) van Gelderland moeten zich buigen over de kwestie rond de PVV-website. De site werd beheerd door het bedrijf van de zoon van PVV-senator Marjolein Faber, waarmee de regels in de interne verordening van PS zijn geschonden. Dat stelt de Gelderse commissaris van de koning, Clemens Cornielje.

Interne integriteitsregels overtreden

Cornielje neemt in een interview in dagblad De Gelderlander afstand van het advies van hoogleraar staatrecht Douwe Jan Elzinga, die na onderzoek op verzoek van de PVV stelde dat er “geen evident integriteitsprobleem” was, maar dat de partij wel een “integriteitsrisico” heeft genomen door het beheer van de site uit te besteden aan het bedrijf waarvan Fabers zoon mede-eigenaar is. Cornielje stelt dat daarmee wel degelijk de interne integriteitsregels van PS zijn overtreden. Ook incidentele werkzaamheden door bloedverwanten zijn volgens die regels niet toegestaan, aldus de commissaris in De Gelderlander.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

PVV-senator Faber denkt ondanks ophef niet aan aftreden

NU 01.03.2015 PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber denkt ondanks de ophef die rond haar functioneren is ontstaan niet aan aftreden.

Faber is in opspraak gekomen omdat zij voor partijwerkzaamheden in Gelderland het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd. In de Gelderse politiek vinden volgens lokale media de VVD, PvdA en SGP dat Faber moet opstappen.

”Zij kunnen mij niet wegsturen”, reageerde Faber in het lijsttrekkersdebat zondag voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de NOS op Radio 1.

Lees meer over: PVV Marjolein Faber

Gerelateerde artikelen

Faber stapt niet op

Telegraaf 01.03.2025  PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber denkt niet aan aftreden. Zij is in opspraak gekomen omdat zij voor partijwerkzaamheden in Gelderland het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd.

In de Gelderse politiek vinden volgens lokale media de VVD, PvdA en SGP dat Faber moet opstappen. „Zij kunnen mij niet wegsturen”, reageerde Faber in het lijsttrekkersdebat zondag voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de NOS op Radio 1.

Ze zegt dat „het niet handig was” om het bedrijf van de zoon in de arm te nemen. De onderneming beheerde de website van de PVV-Gelderland. Daar is inmiddels een eind aan gekomen. Ook gaat Faber uit eigen zak het geld terugbetalen.

Roep om aftreden PVV’er Marjolein Faber wordt luider

VK 01.03.2015 De roep om het aftreden van PVV’er Marjolein Faber wordt steeds luider. De Gelderse fracties van VVD, PvdA en de SGP vinden dat ze haar functie moet neerleggen nu blijkt dat zij duizenden euro’s provinciegeld heeft gebruikt om het bedrijf van haar zoon in te huren voor fractiewerk.

Het is een lastige kwestie voor Faber omdat zij zich in het verleden onder meer fel keerde tegen PvdA-gedeputeerde Co Verdaas, omdat die verkeerd zou hebben gedeclareerd.

Faber, die PVV-lijsttrekker is bij de Eerste Kamerverkiezingen, piekert er echter niet over om af te treden, zei ze zondagmiddag tijdens een debat op Radio1. Zij noemt haar handelen ‘onhandig’. Maar ‘ik heb niets gedaan dat ingaat tegen de integriteitsregels’.

PVV’er Faber denkt niet aan aftreden

VK 01.03.2015 PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber denkt niet aan aftreden. Zij is in opspraak gekomen omdat zij voor partijwerkzaamheden in Gelderland het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd.

Onder anderen een VVD-gedeputeerde in Gelderland vindt dat Faber moet opstappen. ‘Zij kunnen mij niet wegsturen’, zei Faber in het lijsttrekkersdebat zondag voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de NOS op Radio 1.

Faber zegt dat ‘het niet handig was’ om het bedrijf van de zoon in de arm te nemen. De onderneming beheerde de website van de PVV-Gelderland. Daar is inmiddels een eind aan gekomen. Ook gaat Faber uit eigen zak het geld terugbetalen.

PVV-senator Faber denkt ondanks ophef niet aan aftreden

NU 01.03.2015 PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber denkt ondanks de ophef die rond haar functioneren is ontstaan niet aan aftreden.

Faber is in opspraak gekomen, omdat zij voor partijwerkzaamheden in Gelderland het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd. Onder anderen een VVD-gedeputeerde in Gelderland vindt dat Faber moet opstappen. ”Zij kunnen mij niet wegsturen”, zei Faber in het lijsttrekkersdebat zondag voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de NOS op Radio 1.

Lees meer over: PVV Marjolein Faber

PVV-lijsttrekker Gelderland onder vergrote druk om op te stappen

NRC 01.03.2015 Twee van de drie grootste partijen van de Gelderse Provinciale Staten vinden dat PVV-lijsttrekker Marjolein Faber niet anders kan dan opstappen. Nadat NRC Handelsblad gisteren een integriteitskwestie onthulde, wilde Faber aanblijven maar dat is volgens onder meer VVD en PvdA geen optie.

Volgens De Gelderlander sluit ook SGP aanblijven van de PVV-lijsttrekker uit. Ze nemen het Faber, die het bedrijf van haar zoon inhuurde voor werk aan de website en daarvoor 8.000 euro betaalde, met name kwalijk dat ze zelf de lat voor de integriteit van politici zeer hoog legde. Het was Faber die in 2012 een bedrijf inhuurde om fraude van PvdA-gedeputeerde Co Verdaas aan het licht te brengen.

Faber gaf gisteren aan het bedrag dat ze haar zoon betaalde voor het onderhouden van de PVV-website terug wil betalen en noemde haar handelen “niet handig”. VVD gaf al aan datte weinig te vinden. Maar ook voor SP is dat niet voldoende. Het inhuren van bloedverwanten in de 1e of 2e graad voor fractieassistentie is sinds 2012 uit den boze voor gedeputeerden. Faber kan zich daarmee niet beroepen op onwetendheid, zegt SP-fractieleider Eric van Kaathoven aldus de regionale krant.LEES VERDER

Lees meer;

28 FEB Gelderse gedeputeerde wil dat PVV-lijsttrekker Faber vertrekt ›

28 FEB De vrouw naast Wilders

28 FEB Integriteit Gelders PVV-Statenlid Faber in het geding

28 FEB PVV-politica Marjolein Faber huurde bedrijf van haar zoon in

2014 hete hangijzers

Wordt de PVV echt de grootste partij?

Trouw 01.03.2015 Het Nederlandse integratiebeleid is de afgelopen decennia verschoven van integreren met behoud van eigen culturele identiteit naar aanpassing aan de heersende cultuur. Geen van beide werkt, schrijft Kenan Malik in het jongste nummer van het Amerikaanse blad Foreign Affairs, dat geheel is gewijd aan het wereldwijde rassenprobleem.

In de afgelopen eeuw zijn de klassenverschillen nagenoeg verdwenen en daarmee ook de ideologische tegenstelling tussen links en rechts.

Het multiculturalisme beklemtoont volgens hem de afkomst of religie van nieuwe gemeenschappen, wekt de indruk dat zij homogeen zijn en versterkt aldus de scheidslijnen. Als reactie heeft deze benadering in Engeland, Nederland en uiteindelijk ook Duitsland de opkomst van nationalistische tegenbewegingen in de hand gewerkt. Een politiek van aanpassing benadert immigranten als burgers, maar veroorzaakt evenzeer scheidslijnen door het creëren van een nationale identiteit, die andere culturen buitensluit. Ook deze Franse benadering heeft spanningen veroorzaakt en in het Front National een tegenbeweging opgeroepen.

Verwant nieuws

Wilders opent aanval op PvdA, VVD én D66

Trouw 28.02.2015 Geert Wilders begon de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen vandaag in Rotterdam. Opvallend is dat naast de verbale aanval op de PvdA en de VVD ook D66 ervan langs krijgt.

Rond 13.00 uur is de lange rij voor de Markthal de grootste mensenmenigte op de Rotterdamse markt. Als even later Geert Wilders zich bij de al aanwezige PVV’ers voegt, trekt die een nog grotere massa naar zich toe.

Er staat veel op het spel, zegt Wilders bij de start van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. “Als we premier Rutte op zijn donder geven in de Eerste Kamer, dan is het kabinet vleugellam.”
Vanwege die ‘historische kans’ is de agenda van de PVV-leider de komende weken bomvol. “Ik ga zelfs voor het eerst in mijn leven naar de VARA.”

Wilders boos over bekladden auto’s PVV’ers

NU 28.02.2015 PVV-leider Geert Wilders is boos over een “schandalige actie” tegen kandidaten van zijn partij in Friesland, zo laat hij zaterdagochtend via Twitter weten. Hij plaatst er foto’s bij van een auto en een huis waarop met groene verf “fascist” of “fascistisch” is geschreven.

De politie bevestigt dat er in Friesland in drie verschillende plaatsen drie gevallen van vandalisme zijn geconstateerd waar “een link lijkt te zijn met de PVV”, bijvoorbeeld doordat het slachtoffer zich kandidaat heeft gesteld voor die partij.

Lees meer over: PVV Geert Wilders

Gerelateerde artikelen;

Huizen PVV-kandidaten beklad

Telegraaf 28.02.2015 Onbekenden hebben zaterdagochtend de woning van de Friese PVV-kandidate Erna Cohen beklad. Op de ramen en deuren van het huis in Peasens-Moddergat zijn met bloedrode letters teksten als ‘PVV fascisten’ gekalkt. Ook is het verkapte dreigement ‘Oog om oog’ op de muur van de woning gespoten. Op de stoep hebben de daders geschreven: ‘Hier wonen moslimhaters.’

Eerst een tegel door ruit PVV’er, nu huis en auto’s beklad

Elsevier 28.02.2015 Het huis van de Friese PVV-kandidaat voor de Provinciale Staten Erna Cohen is zaterdagochtend beklad. Op de ramen en deuren van het huis in Peasens-Moddergat zijn met rode letters teksten als ‘PVV fascisten’ geschreven.

Ook wordt er gedreigd met ‘Oog om oog’ op de muur van het huis, meldt De Telegraaf. Op de stoep hebben de daders gekalkt: ‘Hier wonen moslimhaters’.

Vandalisme

Ook de huizen en auto’s van twee andere Friese PVV-ers  zijn beklad, twittert partijleider Geert Wilders. Hij is boos over de ‘schandalige actie’ en spreekt van een ‘frontale aanval op de democratie’. Volgens de NOS is in Hilgaard de auto beklad van kandidaat-Statenlid Wietske Van der Ploeg. In Ternaard is het huis besmeurd van kandidaat-Statenlid David Van den Brand.

Stoeptegel

Deze week ging er een stoeptegel door de ruit van PVV-kandidaat Caroline Koopman in het Zeeuwse Sluiskil. De nummer drie op de PVV-lijst voor Provinciale Staten had een verkiezingsposter met een foto van Geert Wilders aan de voorkant van haar huis opgehangen, meldde Omroep Zeeland.

Subsidie

Eerder vandaag was de partij van Wilders ook al in het nieuws, maar dan op een heel andere manier. NRC Handelsblad onthulde dat PVV-lijstrekker voor de Eerste Kamer, Marjolein Faber, namens haar partij voor duizenden euro’s aan subsidiegeld opdrachten gegeven aan een bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar is.

zie ook;

10:23 Media: PVV-lijsttrekker huurde bedrijf zoon in, en meer nieuws…

28 jan Clingendael niet blij met positief PVV-artikel: hoe zit dat?

27 feb ‘Verkiezingen moeten gaan over bizarre provinciale belastingcultuur’

Wilders boos over bekladden auto’s PVV’ers

AD 28.02.2015 PVV-leider Geert Wilders is boos over een ,,schandalige actie” tegen kandidaten van zijn partij in Friesland, zo laat hij zaterdagochtend via Twitter weten. Hij plaatst er foto’s bij van een auto en een huis waarop met groene verf ,,fascist” of ,,fascistisch” is geschreven.

De politie bevestigt dat er in Friesland in drie verschillende plaatsen drie gevallen van vandalisme zijn geconstateerd waar ,,een link lijkt te zijn met de PVV”’, bijvoorbeeld doordat het slachtoffer zich kandidaat heeft gesteld voor die partij. De politie heeft aangiftes opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. Wilders rept over een ,,frontale aanval op de democratie”.

GERELATEERD NIEUWS;

Eerste PVV-baby in handen van ‘ome Geert’

Wilders en Samsom botsen tijdens debat over terreur

Oproep PVV-aanhangers: Stem niet op lijstduwer Wilders

Gelderse gedeputeerde wil dat PVV-lijsttrekker Faber vertrekt

NRC 28.02.2015 De fractievoorzitter van de PVV in Gelderland, Marjolein Faber, moet aftreden omdat zij een bedrijf van haar zoon inhuurde voor het onderhoud van de partijwebsite. Dat stelt de Gelderse gedeputeerde Jan Markink (VVD) vandaag tegenover Omroep Gelderland. Het excuus van Faber is wat betreft Markink niet genoeg.

Hij zegt tegenover de regionale omroep: “Zij is altijd degene die iedereen de maat neemt en dat ook op een hele felle manier doet. Ik vind als je zo scherp naar anderen toe bent, dan kun je dit niet zomaar voorbij laten gaan. Ik denk dat ze eens goed na moet denken en daar consequenties uit moet trekken.” In totaal zou Faber voor duizenden euro’s aan opdrachten hebben gegeven aan het bedrijf waarvan haar zoon een van de vennoten is, zo schreef NRC Handelsblad vanmorgen. Het gaat daarbij om subsidiegeld.LEES VERDER

Lees meer;

VANDAAG Integriteit Gelders PVV-Statenlid Faber in het geding

7:52 PVV-politica Marjolein Faber huurde bedrijf van haar zoon in ›

VANDAAG PVV-politica Marjolein Faber huurde bedrijf van haar zoon in

VANDAAG De vrouw naast Wilders

4 FEB Marjolein Faber trekt lijst PVV voor Eerste Kamer ›

PVV-lijsttrekker huurde bedrijf zoon in

Telegraaf 28.02.2015 De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, Marjolein Faber, heeft voor partijwerkzaamheden een bedrijf ingehuurd waarvan haar zoon mede-eigenaar is. Een woordvoerder van de PVV bevestigt berichtgeving hierover zaterdag in NRC Handelsblad.

,,Het was niet handig om fractiegeld hiervoor te gebruiken”, zei Faber op campagne in Rotterdam. Maar ,,ik heb legitiem gehandeld”. Om alle schijn te vermijden ,,heb ik besloten, hoewel ik het niet verplicht ben, om de rekening uit eigen zak te betalen”.

Gerelateerde artikelen;

04-02: PVV: Marjolein Faber lijsttrekker

Media: PVV-lijsttrekker huurde bedrijf zoon in, en meer nieuws…

Elsevier 28.02.2015  Marjolein Faber gaf duizenden euro’s subsidiegeld aan het bedrijf waar zoon mede-eigenaar is. De Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber, eveneens lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, heeft namens haar partij voor duizenden euro’s aan subsidiegeld opdrachten gegeven aan een bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar is, blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

De berichtgeving wordt bevestigd door een woordvoerder van de partij van Geert Wilders. Faber, die sinds maart 2011 voorzitter is van de PVV-fractie in de Gelderse Provinciale Staten, heeft het bedrijf van haar zoon ingezet voor het beheer van de website van PVV Gelderland. In een reactie heeft Faber via een integriteitsbureau hoogleraar staatsrecht, Douwe Jan Elzinga, om advies gevraagd. Die zegt in het advies dat het ‘wijs en verstandig’ is de samenwerking ‘in deze vorm te beëindigen’. De PVV-woordvoerder laat weten dat dat inmiddels is gebeurd.

PVV-lijsttrekker huurde bedrijf zoon in

Telegraaf 28.02.2015 De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, Marjolein Faber, heeft voor partijwerkzaamheden een bedrijf ingehuurd waarvan haar zoon mede-eigenaar is. Een woordvoerder van de PVV bevestigt berichtgeving hierover zaterdag in NRC Handelsblad.

Faber heeft het bedrijf van haar zoon ingezet voor het beheer van de website van PVV Gelderland. Faber is sinds maart 2011 voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland. Volgens de krant gaf de Gelderse fractie in 2012 en 2013 bijna 8500 euro uit aan kosten voor de website. De werkzaamheden voor de website werden eerder kosteloos gedaan door Statenlid Marc van Kampen, aldus de NRC.

Gerelateerde artikelen;

04-02: PVV: Marjolein Faber lijsttrekker

PVV-politica Marjolein Faber huurde bedrijf van haar zoon in

NRC 28.02.015 De Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber, tevens lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, heeft namens haar partij voor duizenden euro’s aan subsidiegeld opdrachten gegeven aan een bedrijf waarvan haar zoon vennoot is. Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

De PVV heeft inmiddels het advies gekregen de opdrachten aan het bedrijf van Fabers zoon stop te zetten. Nadat NRC zijn onderzoeksbevindingen donderdag aan Faber had voorgelegd, vroeg de PVV-politica via een integriteitsbureau een oordeel van hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga. Hij zou het “wijs en verstandig” vinden, aldus zijn advies, als de Gelderse PVV de opdracht aan het bedrijf van Fabers zoon “in deze vorm [zou] beëindigen”. LEES VERDER

Lees meer;

VANDAAG Integriteit Gelders PVV-Statenlid Faber in het geding

VANDAAG PVV-politica Marjolein Faber huurde bedrijf van haar zoon in

VANDAAG De vrouw naast Wilders

2013 PVV besteedt 80.000 euro subsidie in strijd met de regels ›

23 FEB Hier gaat het eerste televisiedebat voor de Provinciale Statenverkiezingen over ›

image1 PVV

PVV GEWEERD IN NIEUWE COLLEGES GS

BB 27.02.2015 De kans is klein dat de PVV na de Provinciale Statenverkiezingen in een of meerdere provincies een gedeputeerde kan leveren. Vrijwel geen enkele partij ziet het zitten om met de PVV een coalitie te vormen.

Geen PVV-gedeputeerde

In Flevoland liggen de kaarten iets anders, maar ook daar is de kans nihil dat de PVV een gedeputeerde kan leveren. De huidige coalitie van VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie (CU) gaat, volgens deze peiling, op de schop. CU en D66 wisselen van stuivertje. Zowel CDA als D66 winnen (respectievelijk 2 en 3 zetels) en komen beiden uit op 6 zetels. De VVD verliest er 3 en wordt met de 6 overgebleven zetels even groot als CDA en D66. De PvdA moet 2 zetels inleveren en komt uit op 4. Met 3 van de 4 beoogde coalitiepartijen die tegen samenwerking met de PVV zijn, lijkt ook hier het kleine kansje te verdampen.

Kans slinkt

In Flevoland en Zeeland lijkt de kans het grootst dat de PVV voet aan de grond kan krijgen (tabel 2), maar bij nadere analyse is dit scenario niet erg reel. In Zeeland (39 zetels) vormen nu VVD en SGP samen met CDA en PvdA een coalitie. De verwachting onder raadsleden is dat deze coalitie wordt uitgebreid met D66, die van 2 naar 4 zetels stijgt. CDA blijft met zes zetels de grootste fractie, gevolgd door de VVD met 5 zetels. SGP en PvdA krijgen er ieder 4. Traditiegetrouw neemt de winnaar het voortouw bij de coalitievorming. Dat is in dit geval het CDA, wat de kans voor de PVV om aan de collegetafel aan te schuiven kleiner maakt. Met het verwachte verlies van 2 zetels (van 5 naar 3) voor de PVV slinkt de kans op collegedeelname extra.

Uiterst negatief

Dat blijkt uit representatief onderzoek onder raadsleden dat op verzoek van Binnenlands Bestuur is uitgevoerd door Necker van Naem. Van de landelijke partijen staan raadsleden van VVD en SGP nog het minst negatief tegenover samenwerking van hun provinciale partijgenoten met de PVV. De VVD staat echter op verlies. De SGP staat alleen in Flevoland en Utrecht op lichte winst en doet in vijf provincies niet met de Statenverkiezingen mee. D66 en CDA gaan naar verwachting het hart vormen van het gros van de nieuw te vormen colleges van Gedeputeerde Staten. Deze partijen staan uiterst negatief tegenover samenwerking met de PVV.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

PVV ZET ZICHZELF BUITEN SPEL

BB 27.02.2015 Geen enkele partij staat te trappelen om na 18 maart met de PVV in zee te gaan. Logisch, stellen de hoogleraren Van Schendelen en Fennema. De partij heeft het aan zichzelf te wijten dat zij in geen enkel college welkom is. Het gaat hen echter een stap te ver om van een cordon sanitaire te spreken.

Op voorhand staat vast dat de PVV na de verkiezingen in geen enkel college zal aanschuiven. Partijen zien dat niet zitten, zo blijkt uit onderzoek onder raadsleden dat op verzoek van Binnenlands Bestuur is uitgevoerd door Necker van Naem. Eigen schuld dikke bult, stellen zowel Rinus van Schendelen, emeritus hoogleraar politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als Meindert Fennema, emeritus hoogleraar politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Primeur: Wilders schuift toch aan bij ‘verschrikkelijke’ Pauw

VK 27.02.2015 Hoewel Geert Wilders altijd zei nooit aan te zullen schuiven bij die ‘verschrikkelijke en eenzijdige journalisten’ van die ‘anti-PVV-talkshow’ Pauw & Witteman, neemt hij op 11 maart toch plaats aan tafel bij het programma dat eruit voortkwam: Pauw. De VARA maakte zijn komst vandaag bekend.

Al word ik 90, ik zie me nooit gaan naar die verschrikkelijke Pauw & Witteman, aldus Geert Wilders in 2010.

Op 11 maart vindt in de latenightshow van Jeroen Pauw het tweede grote verkiezingsdebat plaats tijdens de verkiezingscampagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Pauw gaat in debat met de leiders van de zes grootste politieke partijen: Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Geert Wilders (PVV). De komst van die laatste is uniek. Tot nu toe sloeg Wilders alle uitnodigingen van Jeroen Pauw en Paul Witteman af.

‘Al word ik 90, ik zie me nooit gaan naar die verschrikkelijke Pauw & Witteman’, verklaarde hij in 2010 tegenover een verslaggever van de toenmalige tv-zender Het Gesprek. Hij noemde Jeroen Pauw en Paul Witteman ‘linkse nozems’ die ‘eenzijdige journalistiek bedrijven’ en voegde eraan toe dat hij ‘nog nooit zo’n verschrikkelijk programma had gezien’. ‘Al krijg ik een miljoen, dan ga ik nog niet’, besloot Wilders, die zijn uitlatingen in diverse andere interviews herhaalde.

Peiling: PVV blijft de grootste

Telegraaf 24.02.2015 De PVV zou de grootste partij in de Tweede Kamer worden, als er nu verkiezingen werden gehouden. De partij van Geert Wilders ligt met 26 virtuele zetels opnieuw op kop in de enquête van EenVandaag, die dinsdag werd gepubliceerd. Ten opzichte van de vorige peiling boekt het CDA de meeste winst, van 17 naar 19 zetels.

VVD verliest een zetel ten opzichte van vorige maand. De partij staat nu op 23 zetels. In de Kamer hebben de liberalen 41 zetels. De VVD deelt de tweede plaats met D66. De Democraten zitten nu met 12 mensen in de Tweede Kamer. De SP, die nu 15 Kamerzetels heeft, zou 22 zetels krijgen.

De PvdA staat op 12 zetels, evenveel als vorige maand. Dat betekent dat de coalitie nog maar 35 zetels over zou houden. VVD en PvdA hebben op dit moment 77 zetels in de Tweede Kamer.

Marjolein Faber: loyaal verlengstuk van Wilders

Trouw 04.02.2015 De nieuwe lijsttrekker van de PVV in de Eerste Kamer heet Marjolein Faber, zo maakte Geert Wilders vanochtend bekend. Daarmee verzekert hij zich van een loyale volgeling op een sleutelpositie.

Faber werd landelijk bekend doordat ze in 2012 PvdA-staatssecretaris Co Verdaas ten val bracht, koud een maand nadat die was aangetreden. Als een terriër beet ze zich vast in de onjuiste reiskostendeclaraties die Verdaas had gemaakt, toen hij nog gedeputeerde in Gelderland was.

“Daarmee heeft ze een trend gezet”, zegt Romana Abels, politiek verslaggever van Trouw. “Sindsdien zijn al die lokale PVV-afdelingen als een idioot bonnetjes op aan het vragen, en aan het natrekken of milieusubsidies wel goed zijn uitgegeven. Het kan zijn dat ze daarvoor nu beloond wordt, dat ze een nieuwe niche gevonden heeft waar de PVV mee kan scoren.”

Verwant nieuws;

Marjolein Faber leidt PVV-lijst Eerste Kamer

NU 04.02.2015 Bij de Eerste Kamerverkiezingen wordt Marjolein Faber lijsttrekker voor de PVV. Faber zit al sinds 2011 in de Senaat en is fractieleider in de Provinciale Staten van Gelderland.  Dat heeft de PVV woensdag bekendgemaakt.

De slogan van de partij tijdens de Statenverkiezingen is: ‘Genoeg is genoeg’. Daarna kiezen de nieuwe Statenmleden vervolgens de Eerste Kamer.

De PVV wil volgens nieuwe lijsttrekker Faber tijdens de verkiezingen afrekenen met het beleid van premier Rutte. Haar fractie zal het beleid van het kabinet in de Eerste Kamer niet steunen.

Digitale kaart

De strijd tegen de islam was voor Faber de belangrijkste reden zich vier jaar geleden aan te sluiten bij de PVV. In Gelderland riep Faber een digitale kaart in het leven waar zij en haar provinciale fractie bijhouden hoeveel islamitische instanties er zijn.

Geert Wilders zegt bij de NOS in haar een ideale kandidaat te zien. Hij roemt haar functioneren als voorzitter van de Eerste Kamer-fractie. “Dat doet ze hartstikke goed, het is misschien wel de meest stabiele fractie van de PVV”, stelt Wilders.

Lees meer over: Eerste Kamer PVV Marjolein Faber

Gerelateerde artikelen;

PVV: Marjolein Faber lijsttrekker

Telegraaf 04.02.2015 Marjolein Faber wordt lijsttrekker van de PVV bij de Eerste Kamerverkiezingen. Faber zit al sinds 2011 in de fractie voor de PVV in de Senaat. Verder is ze fractievoorzitter van de partij in de Provinciale Staten van Gelderland.

PVV-leider Geert Wilders noemt haar woensdag een „doorbijter en een leider” die „keihard oppositie zal gaan voeren” tegen het kabinet van VVD en PvdA. De PVV gaat de verkiezingen in met de slogan ‘Genoeg is genoeg’.

LEES OOK

Marjolein Faber trekt lijst PVV voor Eerste Kamer›

NRC 04.02.2015 Marjolein Faber wordt lijsttrekker van de PVV bij de Eerste Kamerverkiezingen. Faber zit al sinds 2011 in de senaat en is fractieleider in de Provinciale Staten van Gelderland.

Faber in een reactie tegenover de camera van de NOS: “We zijn dit kabinet zo zat, dat we nu ons afrekenmoment hebben. We roepen alle kiezers op: stem op ons, dat is een stem tegen dit kabinet, een stem tegen Rutte.”

Lees meer;

2012 PVV doet aangifte tegen Verdaas – Rutte ontkent falen ›

2012 Samsom komt in komende dagen met opvolger voor opstappende Verdaas ›

2012 Het gesjoemel had hij moeten noemen

2012 Na vertrek Verdaas alle pijlen op Rutte

2012 Na vertrek Verdaas alle pijlen op Rutte

PVV lijkt wel een gewone partij te worden

Trouw 30.01.2015 Een opmerkelijke uitspraak van Geert Wilders, gisteren, over de provinciale PVV-vertegenwoordigers. In overigens een even opvallend nieuw hoofdstuk in de PVV-geschiedenis. “De provincies gaan er helemaal zelf over, wat ze in hun verkiezingsprogramma opschrijven”, zei Wilders. “Ik heb me er niet mee bemoeid.” De PVV in Overijssel is een gewone, haast onopvallende fractie.

De PVV-leider zei dat nadat bleek dat vijf provinciale afdelingen het hoofddoekverbod voor ambtenaren uit hun verkiezingsprogramma’s hadden geschrapt. Niet dat ze opeens vóór zijn, maar ze weten dat het wel heel gevoelig ligt bij andere partijen. Het was een kwestie waardoor eerder coalitiebesprekingen in de soep liepen. En mislukken is wat de PVV in Zeeland en Flevoland betreft niet de bedoeling. De PVV wil daar besturen.

Verwant nieuws;

PVV-afdelingen in Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland schrappen het hoofddoekverbod voor ambtenaren uit hun verkiezingsprogramma, meldt dagbladTrouw. De Zeeuwse PVV-lijsttrekker Peter van Dijk, ook lid van de Eerste Kamer, schrapt het verbod vanwege eventuele coalitievorming.

‘Als je mee wilt besturen, dan moet je er geen dingen in zetten waarvan je weet dat die op veel weerstand zullen stuiten,’ zegt Van Dijk. Een provinciehuis zonder hoofddoekjes is voor Van Dijk nog steeds een ideaal. ‘Wat in ons programma staat zijn onze hoofdlijnen.’

PVV-leider Geert Wilders laat weten dat de provincies zelf over hun verkiezingsprogramma gaan. ‘Ik heb me er niet mee bemoeid.’ Volgen Wilders staat ‘buiten kijf dat we allemaal anti-islam zijn’.

PVV Zuid-Holland schrapt hoofddoekjesverbod uit verkiezingsprogramma

Den HaagFM 29.01.2015 De PVV in Zuid-Holland heeft het hoofddoekjesverbod voor ambtenaren geschrapt uit het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Dat schrijft dagblad Trouw.

In 2011 wilde de PVV dat ambtenaren, Statenleden en gedeputeerden met een hoofddoek niet welkom waren in het provinciehuis. Niet alleen de PVV in Zuid-Holland haalt het verbod uit het verkiezingsprogramma. Ook de PVV in Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant en Noord-Holland is het aangepast. De PVV doet in alle provincies mee met de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart.

Volgens PVV-leider Geert Wilders zijn de proviale afdelingen van de PVV vrij in het maken van hun verkiezingsprogramma’s. “Ik heb me er niet mee bemoeid”, aldus Wilders. Het staat volgens hem wel buiten kijf “dat we allemaal anti-islam zijn”.   …lees meer

Hoofddoek mag soms toch van de PVV

Trouw 29.01.2015 De PVV-afdelingen in Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland hebben het hoofddoekverbod voor ambtenaren uit hun verkiezingsprogramma’s geschrapt. In 2011 stelden ze nog dat ambtenaren, Statenleden en gedeputeerden niet welkom waren als ze met een hoofddoek in het Provinciehuis verschenen. Nu is dat punt verdwenen. In ieder geval in twee provincies gebeurde dat met het oog op eventuele coalitievorming.

Als je mee wilt besturen dan moet je er geen dingen in zetten waarvan je weet dat die op veel weerstand zullen stuiten

Peter van Dijk, PVV-lijsttrekker in Zeeland en Eerste Kamerlid

De Zeeuwse PVV-lijsttrekker Peter van Dijk, tevens lid van de Eerste Kamer voor de PVV, verklaart: “Als je mee wilt besturen dan moet je er geen dingen in zetten waarvan je weet dat die op veel weerstand zullen stuiten.”

Wilders laat provinciale afdelingen PVV vrij in verkiezingsprogramma

NU 29.01.2015 PVV-leider Geert Wilders schrijft provinciale afdelingen niet voor wat er in hun verkiezingsprogramma’s moet komen.

”Daar gaan provincies helemaal zelf over, wat ze wel of niet opschrijven in hun verkiezingsprogramma’s. Ik heb me er niet mee bemoeid”, aldus Wilders.

Volgens de PVV-leider staat overigens ”buiten kijf dat we allemaal anti-islam zijn.” Dat laat hij donderdag weten in reactie op een bericht in Trouw.

Lees meer over: Geert Wilders PVV

Hoofddoek mag toch van PVV. In sommige provincies dan›

NRC 29.01.2015 De PVV-afdelingen Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland hebben het hoofddoekverbod voor ambtenaren uit hun verkiezingsprogramma geschrapt. Dat zou mede zijn gebeurd met het oog op coalitievorming na de verkiezingen, meldt dagblad Trouw vanochtend.

Lees meer

2012 Deel PVV-fractie Noord-Holland blijft Wilders trouw ›

2012 Een solist met onvoorspelbare acties

2012 Brinkman weekt drie Statenleden los uit PVV

2012 Sabotage is geoorloofd

2010 Hero Brinkman ‘koopt tijd’ als lijsttrekker PVV Noord-Holland ›

PVV schrapt hoofddoekverbod

Telegraaf 29.01.2015 Voor de PVV is het hoofddoekjesverbod voor ambtenaren niet langer overal heilig.

De provinciale afdelingen in Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland hebben het verbod uit het verkiezingsprogramma gehaald. Dat schrijft dagblad Trouw.

In minstens twee provincies ligt de reden daarvan in de eventuele coalitievorming. „Als je mee wilt besturen, dan moet je er geen dingen in zetten waarvan je weet dat die op veel weerstand zullen stuiten”, verklaart de Zeeuwse PVV-lijsttrekker Peter van Dijk.

In 2011 stelde de PVV nog dat ambtenaren, Statenleden en gedeputeerden niet welkom waren als ze met een hoofddoek in het provinciehuis rondliepen.

Verkiezingsprogramma PVV: meer geld voor wegen en stoppen met windmolens en ‘nepnatuur’

RTVWEST 15.01.2015 De PVV in Provinciale Staten wil de komende jaren meer investeren in wegen als de N207 tussen Gouda en Leimuiden, maar stoppen met windmolens en de aanleg van zogeheten nepnatuur. Dat staat in het programma van die partij voor de verkiezingen van 18 maart.

De PVV kondigt daarin ook een voorstel voor een provinciaal referendum aan en stelt voor de motorrijtuigenbelasting te verlagen. Het openbaar vervoer in Zuid-Holland zou veiliger moeten worden door uitbreiding van cameratoezicht en mogelijk preventief fouilleren. Tussen Den Haag en Rotterdam THE Hague AirPort zou een railverbinding moeten komen.

Wat de PVV betreft mag de provincie zelf bezuinigen op het aantal Statenleden en ambtenaren. Lijsttrekker is Henk de Vree uit Hardinxveld-Giessendam, lijstduwer is het Kamerlid Siebe Fritsma. De PVV was bij de verkiezingen een van de winnaars, met  8 zetels. Ruim 200.000 mensen stemden toen op de partij. Bij de komende verkiezingen denkt de PVV dat aantal te kunnen overtreffen. Lees verder

Oproep PVV-aanhangers: Stem niet op lijstduwer Wilders

 AD 05.01.2015  Geert Wilders – De eerstvolgende verkiezingen zijn op 18 maart, voor de Provinciale Staten en waterschappen. Wilders zou eventueel als lijstduwer op de lijst kunnen staan voor de PVV om meer stemmen binnen te halen. Dat deed hij eerder bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 in Den Haag.

Een opmerkelijke oproep op de Facebook-pagina ‘Steun de PVV’. De supporters van de partij van Geert Wilders roepen op om met de verkiezingen niet massaal op Wilders te stemmen als hij weer ergens lijstduwer wordt. Volgens de PVV-adepten zou dat geen nieuwe zetels opleveren. Dat klopt echter niet.

Zodra de verkiezingen van start gaan en we mogen stemmen, moeten we opletten dat we niet massaal op een lijstduwer (Vorig jaar was dat Geert Wilders op 10) gaan stemmen, Wel uiteraard op 1 van de andere verkiesbare mensen van de Partij Voor de Vrijheid – PVV

Dus Even voor de duidelijkheid: Geert Wilders heeft dus al een Zetel stem dus op iemand die nog geen zetel heeft. kortom we stemmen NIET op een andere Partij dan de PVV ! …Meer weergeven

PVV

Henk de Vree lijsttrekker PVV voor Statenverkiezingen in maart

RTVWEST 11.12.2014 Fractievoorzitter Henk de Vree van de PVV wordt lijsttrekker voor de Statenverkiezingen in maart. De namen van andere kandidaten op de lijst worden medio januari bekendgemaakt.

De Vree zit sinds 2011 in het provincieparlement en nam de leiding van de fractie over na het vertrek van Vicky Maeijer naar Europa. De Vree zegt veel zin te hebben in de verkiezingscampagne. ‘De Zuid-Hollanders kunnen echt kiezen voor verandering.’

In het programma van de PVV zijn de ‘speerpunten’, een lastenverlichting en investeringen in wegen. In 2011 was de PVV 1 van de grote winnaars bij de verkiezingen. De partij kwam met 8 zetels voor het eerst in Provinciale Staten. Na het tumult over ‘Minder Marokkanen’ stapten 2 PVV’ers op en telt de partij dus nog 6 zetels.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Henk de Vree lijsttrekker PVV voor Statenverkiezingen in maart

Den HaagFM 11.12.2014  Fractievoorzitter Henk de Vree van de PVV wordt lijsttrekker voor de Statenverkiezingen in maart. De namen van andere kandidaten op de lijst worden medio januari bekendgemaakt.

De Vree zit sinds 2011 in het provincieparlement en nam de leiding van de fractie over na het vertrek van Vicky Maeijer naar Europa. De Vree zegt veel zin te hebben in de verkiezingscampagne. “De Zuid-Hollanders kunnen echt kiezen voor verandering.” …lees meer

Advertenties

januari 6, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

2 reacties »

  1. […] zie ook: PVV op weg naar de provinciale verkiezingen 18 maart 2015 […]

    Pingback door Gaat Marjolein de PVV redden in de 1e Kamer ?? « Debat in de Digitale Hofstad | februari 5, 2015 | Beantwoorden

  2. […] zie ook: PVV op weg naar de provinciale verkiezingen 18 maart 2015 […]

    Pingback door Gaat Marjolein Faber de PVV redden in de 1e Kamer ?? « Debat in de Digitale Hofstad | februari 5, 2015 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: