Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

2e Kamerlid Linda Voortman GroenLinks lekte niet over de Nationale ombudsman

Nationale ombudsman.

Volgens de Rijksrecherche is het Kamerlid Linda Voortman ten onrechte aangemerkt als verdachte in deze zaak.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksrecherche, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Voortman ontkende eerder al dat zij informatie gelekt had over de sollicitatieprocedure voor de Nationale Ombudsman.

Vermoedens

Er waren vermoedens dat ze de namen vervolgens aan de pers zou hebben doorgespeeld. Eerder was zij één van de personen die het Guido van Woerkom onmogelijk had gemaakt ombudsman te worden.

GroenLinks-leider Bram van Ojik schorste Linda Voortman afgelopen zomer voor een maand, omdat zij vertrouwelijke informatie tegen de regels in had gedeeld met haar fractie. In september ging ze weer aan de slag.

Guido van Woerkom werd eind mei voorgedragen als Nationale ombudsman. Na enkele weken commotie om verschillende redenen zag hij af van de functie. De NOS bracht vervolgens de namen van twee andere kandidaten die op de post hadden gesolliciteerd.

Voortman niet vervolgd voor lek ombudsman

Trouw 23.12.2014 GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wordt niet vervolgd voor het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman. Ze is onterecht aangemerkt als verdachte, blijkt uit een onderzoek van de Rijksrecherche. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Er zijn geen andere verdachten uit het onderzoek naar voren gekomen. Guido van Woerkom werd eind mei voorgedragen als Nationale ombudsman. Na enkele weken commotie om verschillende redenen zag hij af van de functie. De NOS bracht vervolgens de namen van twee andere kandidaten die op de post hadden gesolliciteerd.

Voortman niet vervolgd om lek

Telegraaf 23.12.2014 GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wordt niet vervolgd voor het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman. Ze is onterecht aangemerkt als verdachte, blijkt uit een onderzoek van de Rijksrecherche. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Er zijn geen andere verdachten uit het onderzoek naar voren gekomen.

Kamerlid Voortman onterecht verdacht van lekken kandidaten Ombudsman

NU 23.12.2014 GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wordt niet vervolgd voor het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman. Ze is onterecht aangemerkt als verdachte. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksrecherche, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Voortman ontkende eerder al dat zij informatie gelekt had over de sollicitatieprocedure voor de Nationale Ombudsman.

GroenLinks-leider Bram van Ojik schorste Voortman afgelopen zomer voor een maand, omdat zij vertrouwelijke informatie tegen de regels in had gedeeld met haar fractie. In september ging ze weer aan de slag.

Lees meer over: Linda Voortman

Gerelateerde artikelen;

Recherche: namen ombudsman niet gelekt door Voortman

Elsevier 23.12.2014 GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wordt niet vervolgd voor het lekken van vertrouwelijke informatie. De recherche concludeert dat zij de mail aan de pers met daarin de kandidaten voor de Nationale Ombudsman niet geschreven kan hebben.

Volgens de Rijksrecherche is het Kamerlid ten onrechte aangemerkt als verdachte in deze zaak.

Vermoedens

Er waren vermoedens dat ze de namen vervolgens aan de pers zou hebben doorgespeeld. Eerder was zij één van de personen die het Guido van Woerkom onmogelijk had gemaakt ombudsman te worden.

zie ook;

28 jun Loslippige Linda heeft de schijn tegen in zaak-Van Woerkom

18 jun Allemaal verliezers: Van Woerkom, de Kamer en het instituut ombudsman

3 jun Tweede Kamer moet karaktermoord op Guido van Woerkom voorkomen

Kamerlid Voortman lekte niet

Telegraaf 23.12.2014  GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wordt niet vervolgd voor het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman. Ze is onterecht aangemerkt als verdachte, blijkt uit een onderzoek van de Rijksrecherche. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Er zijn geen andere verdachten uit het onderzoek naar voren gekomen.

Gerelateerde artikelen

29-06: ’GL-Kamerlid ook vervolgen’

28-06: Blunderend GL wekt wrevel

27-06: Asscher betreurt lekken

27-06: Voortman te hard aangepakt

26-06: Voortman krijgt doorbetaald

Advertenties

december 23, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] zie ook: 2e Kamerlid Linda Voortman GroenLinks lekte niet over de Nationale ombudsman […]

    Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015

  2. […] ook: 2e Kamerlid Linda Voortman GroenLinks lekte niet over de Nationale ombudsman – deel […]

    Pingback door 2e Kamerlid Linda Voortman GroenLinks lekte niet over de Nationale ombudsman – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | april 15, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: