Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De wereld van de PvdA aldus PvdA-coryfee Adri Duivesteijn

Adri Duivesteijn PvdA.

Er zijn meerdere PvdA-coryfeeën… Maar Adri Duivesteijn is toch wel de grote Favoriet. Dit bleek althans uit de Zorgcrisis.

Er waren meer PvdA-senatoren tegen de zorgwet van Schippers, zegt de dissidente PvdA-senator Adri Duivesteijn morgen in een interview met Coen Verbraak inNRC Weekend. De crisis in het huidige kabinet wijt hij aan een ideologisch vacuüm binnen de PvdA.
Duivesteijn zegt in het interview: “Twee weken geleden was al duidelijk dat er tegenstemmen zouden zijn. Het waren er meer dan drie, maar die anderen hebben zich op de valreep alsnog laten overtuigen.”

De wet zou volgens Duivesteijn hebben gezorgd voor een tweedeling in de zorg. “Een sociaaldemocraat kan daar alleen maar tegen in opstand komen.”

‘PVDA IN IDEOLOGISCH VACUÜM’

Volgens Duivesteijn verkeert de PvdA al sinds het aantreden van Wim Kok als partijleider in een ideologisch vacuüm. Over de aanstelling van de huidige partijleider Diederik Samsom zegt hij: “Daar was ik toen heel positief over. Hij is een activist, dat was ik ook. Maar de wijze  waarop het regeerakkoord is afgesloten vind ik ronduit dramatisch. Maar ja, er is gekozen voor Wouter Bos als informateur.”

Samsom schiet tekort als leider, aldus Duivesteijn: “Als je als partijleider in de fractie blijft zitten dan moet je het publieke debat substantieel aanzwengelen. Het is erg jammer dat dat niet of nauwelijks gebeurd is. Dat is ontegenzeggelijk een vacuüm.”

‘LINKSE PARTIJEN MOETEN SAMENWERKEN’

Om links een stem te geven, zouden linkse partijen veel intensiever moeten samenwerken, betoogt Duivesteijn: “Waarom kun je wel samenwerken met de VVD en niet met de SP? Terwijl de SP notabene bij uitstek onze eigen achterban vertegenwoordigt.”

Adri Duivesteijn (1950) is één van de drie PvdA-senatoren die tegen de tegen de zorgwet van minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) stemde. Dit was aanleiding voor een grote crisis in het kabinet. Duivesteijn kiest vaker voor een eigen koers. Precies een jaar geleden hield hij het kabinet lang in spanning toen hij tijdens De Nacht van Adri Duivesteijn tegen het woonakkoord dreigde te stemmen. Lees ook het interview met Adri Duivesteijn NRC Weekend.

Adri Duivesteijn – Als PvdA-wethouder stond hij 25 jaar geleden aan de basis van het Haagse stadhuis-besluit, waardoor de stad in 1995 een gebouw als ‘Witte Zwaan’ kreeg aan het Spui.  Anderen spreken van het IJspaleis. Maar een gebouw met … Lees verder

zie ook: Zorgen bij de PvdA over de crisis Kabinet Rutte 2

zie ook: De Nacht van Adri Duivesteijn !!!

zie ook: De PVDA is te onzichtbaar geworden

zie ook: Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen

zie verder ook: Volgens Paul Kalma PvdA alsnog de stekker uit Rutte 2

zie ook: Waarom het kabinet-Rutte II de hele rit gaat uitzitten

zie ook: PvdA-leider Diederik Samsom over de Rooie vanwege het Schaliegas

verder ook: En weer een keer gedonder in de tent bij de PvdA

zie ook: Het gedonder tussen Turkije en Nederland

zie ook: Weer gedonder bij de PvdA

zie ook: PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2

zie ook: PvdA versus Code Rood

zie ook: PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel1

Uit NRC: Adri Duivesteijn: ik stam uit de tijd van zwart en wit – NRC 20.12.2014

Duivesteijn in NRC: PvdA verkeert in een ideologisch vacuüm› – NRC 18.12.2014

Dankzij ereburgerschap is Adri Duivesteijn teruggekeerd in Den Haag

RTVWEST 30.03.2015 Dat hij is benoemd tot ereburger, heeft de Haagse oud-wethouder Adri Duivesteijn het gevoel gegeven dat hij is teruggekeerd in zijn eigen stad. Dat schijft Duivesteijn in een dankbrief aan de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad van Den Haag.

Duivesteijn kreeg op 27 november vorig jaar de Gouden Erepenning van Den Haag en werd daarmee ook ereburger. Dit vanwege zijn grote verdiensten voor de stad.

Hij was vanaf 1975 lid van de gemeenteraad. Vijf jaar later werd hij wethouder ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing. In 1989 trad hij af als wethouder vanwege een conflict over de bouw van het stadhuis. Vervolgens werd hij lid van de Tweede Kamer, wethouder in Almere en lid van de Eerste Kamer.

Dankzij benoeming écht terug in Den Haag 

In de brief aan de raad stelt Duivesteijn dat zijn vertrek als wethouder hem een ‘wat onaf’ gevoel heeft gegeven. Het feit dat hij nu ereburger is, zorgt er nu voor dat hij écht terug is in Den Haag. ‘Ik ervaar dit als een rijk gebaar.’

De brief ondertekent de voormalig bestuurder dan ook met ‘Adri Duivesteijn, Ereburger’. Met een smiley erachter. Lees verder

gerelateerde artikelen;

verder:

PvdA-coryfeeën Ter Horst en Koole kwaad over lage plek …

Wilders: “De geur van ontbinding hangt om dit kabinet …

Partij van de achterbakse mails en lekken – Politiek – TROUW

Duivesteijn niet tevreden, wilde niet mee met PVV – Joop.nl

Kabinet tart grenzen van de democratie – Joop.nl

Drie vragen over ‘principiële’ PvdA’er Adri Duivesteijn …

GeenStijl: De arbeiderswoning van socialist Adri Duivesteijn

Weblog Paulus Jansen » PvdA op de divan

Zing.nl – Aktueel – Het Laatste Nieuws

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next

december 20, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] zie ook: De wereld van de PvdA aldus PvdA-coryfee Adri Duivesteijn […]

    Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 17, 2015

  2. […] zie ook: De wereld van de PvdA aldus PvdA-coryfee Adri Duivesteijn […]

    Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | april 10, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: