Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 07.12.2014 Maurice de Hond – GroenLinks stijgt

Peil a

GL omhoog

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden dan zou GroenLinks naar 9 Tweede Kamerzetels stijgen.

De partij heeft op dit moment 4 zetels in de Tweede Kamer. GroenLinks is hiermee langzamerhand weer in de buurt van de score van 2010. 9 (virtuele) zetels is de hoogste score in bijna drie jaar.

De VVD, nu de grootste partij in de Kamer met 41 zetels, zakt weg naar 20 zetels. De PvdA komt op 11 zetels te staan, waar de sociaaldemocraten er in 2012 38 haalden. Stonden die twee partijen twee maanden geleden nog op 41 (virtuele) zetels samen, nu zijn het er 31. Dat is echter nog geen evenaring van het dieptepunt dat deze twee partijen samen haalden, zo stelt De Hond. Dat was in september vorig jaar met 29 zetels, vlak voordat D66, ChristenUnie en SGP de twee regeringspartijen gingen steunen.

De actuele Thermometer.

GroenLinks stijgt in de peiling van De Hond

NU 07.12.2014 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden dan zou GroenLinks naar negen Tweede Kamerzetels stijgen. De partij heeft op dit moment daadwerkelijk vier zetels in de Tweede Kamer.

GroenLinks is hiermee langzamerhand weer in de buurt van de score van 2010. Negen (virtuele) zetels is de hoogste score in bijna drie jaar. Dat komt naar voren uit een peiling van Maurice de Hond.

De VVD, nu de grootste partij in de Kamer met 41 zetels, zou volgens De Hond wegzakken naar twintig zetels. De PvdA komt in zijn peiling op elf zetels te staan, waar de sociaaldemocraten er in 2012 38 haalden. Stonden die twee partijen twee maanden geleden nog op 41 (virtuele) zetels samen, nu zijn het er 31.

Lees meer over: GroenLinks Maurice de Hond

GroenLinks stijgt in peilingen

Telegraaf 07.12.2014 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden dan zou GroenLinks naar 9 Tweede Kamerzetels stijgen. Dat komt naar voren uit een peiling van Maurice de Hond. De partij heeft op dit moment daadwerkelijk 4 zetels in de Tweede Kamer. GroenLinks is hiermee langzamerhand weer in de buurt van de score van 2010. 9 (virtuele) zetels is de hoogste score in bijna drie jaar.

Advertenties

december 7, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

1 reactie

  1. SP 4 ever. wat DOET KLEINSMA NOG EN PVDA HIER? KLEINSMA MINDER

    Reactie door antirechts | december 16, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: